Înțelegere fără server pentru începător

O concepție greșită comună pe care o au oamenii după ce au ascultat cuvântul „serverless” este că nu constă într-un server.


Ei bine, nu este deloc cazul.

Serverless înseamnă doar că nu trebuie să gestionați serverul. În loc să rulați și să vă întrețineți serverul, puteți utiliza funcțiile.

Într-un alt cuvânt, Arhitectură fără server înseamnă mai puțin server.

Nu ar fi grozav dacă vă puteți dedica tot timpul creării unei aplicații mai bune fără a avea grijă de servere? Acesta este momentul în care serverless vă poate ajuta.

Acest articol va acoperi toate subiectele importante pe care trebuie să le cunoașteți, de la ceea ce este fără server la diferite cadre, beneficiile sale și de ce ar trebui să vă pese.

Principiile de a merge fără server

Infrastructurile fără server includ diverse principii care sunt enunțate după cum urmează:

 1. Implementați servicii terțe: Diversi furnizori acționează ca servicii terțe.
 2. Crearea unui front-end robust: Prin executarea funcțiilor din partea frontală prin cadrul aplicației din partea clientului, ajută la reducerea costurilor prin scăderea apelurilor funcționale și a execuției.
 3. Efectuați verificări ale performanței: Respectarea funcției funcțiilor care încetinesc un anumit serviciu este esențială pentru a asigura o experiență bună a utilizatorului.
 4. Funcții cu scop unic: Deoarece funcțiile persistă doar pentru o perioadă limitată de timp, codurile cu scop unic sunt preferate pentru dezvoltarea funcțiilor.
 5. Construirea mecanismelor de securitate: Securitatea trebuie să aibă grijă la API și la nivelul FaaS. Aceste caracteristici de securitate includ controale de acces, criptare și autentificare.
 6. Proiectarea unei arhitecturi bazate pe împingere: Acest lucru asigură că intrarea utilizatorului nu este necesară pentru a avea loc un set de evenimente.

Mergeți fără server

Când construiți o aplicație, ați dori să creeze o experiență plăcută pentru utilizatorii săi.

De exemplu, doriți ca aplicația dvs. să ofere o caracteristică instantanee de partajare a rețelelor de socializare, să îi permită să efectueze tranzacții în aplicație și să facă încărcarea de imagini și videoclipuri mai simplă și mai rapidă.

Pentru a face totul posibil, aplicația necesită o mulțime de coduri de bază care procesează și rulează acțiunile precum clicurile din aplicație, încărcarea de imagini, trecerea de la o pagină la alta.

Gestionarea arhitecturii pentru a găzdui și rula acest cod de back-end necesită o mulțime de servere și se ocupă cu diverse actualizări ale sistemului de operare, pentru a nu uita securitatea.

Prin urmare, avem nevoie de un furnizor care să gestioneze serverul pentru noi, făcându-ne să mergem fără server.

Înainte de a continua să discutăm acești furnizori, este crucial pentru noi să cunoaștem cele două servicii cloud computing implicate în cloud computing fără server.

Funcționează ca serviciu (FaaS)

O platformă populară și utilizată pe scară largă. Cu ajutorul platformei FaaS, dezvoltatorii de aplicații își pot rula și găzdui codul backend într-un cadru fără server.

Toate funcțiile de gestionare, scalabilitate și securitate ale serverelor vor fi îngrijite de acest cadru fără server.

Sunt oferite diferite opțiuni pentru îndeplinirea acestor funcții de către diferiți furnizori. După ce funcțiile sunt finalizate și utilizate în cadrul FaaS, serviciile furnizate de un furnizor pentru o funcție sunt apoi declanșate prin solicitări HTTP sau de la utilitățile specifice furnizorului.

FaaS este folosit în procesarea datelor în timp real în aceste zile.

Pro-uri

 • Plătești pentru ce folosești
 • Un bun management al infrastructurii
 • Sigur și sigur
 • Implementare ușoară și scalabilă

Contra

 • Memorie limitată și timp de execuție
 • Datele nu sunt stocate
 • Lock-ins-uri ale furnizorului
 • Debugarea nu este ușoară

Backend ca serviciu (BaaS)

Este un serviciu de cloud computing care acționează ca un intermediar care oferă diferite modalități prin care un dezvoltator își poate conecta aplicațiile web și mobile la serviciile cloud prin API-uri și SDK-uri.

Există doar furnizori limitați pentru această platformă și este relativ mai nou decât FaaS. Este similar cu SaaS, dar este destinat în principal pentru dezvoltarea aplicațiilor. 

Vânzătorii BaaS oferă câteva componente care pot fi conectate la aplicație.

Cu BaaS, nu este necesar să construim singură funcționalitate de autentificare. De exemplu, conectarea și înregistrarea unei aplicații necesită autentificare.

Pro-uri

 • Furnizarea panoului de control pentru stocarea datelor
 • Plătește pentru ce folosești
 • Costuri mai mici de dezvoltare
 • Rapid și simplu

Contra

 • Un cod poate fi deteriorat cu ușurință
 • Pierderea datelor poate avea loc
 • Testarea este dificilă
 • Nu este potrivit pentru proiecte de anvergură

O altă terminologie de cloud computing este:

 1. Platforma ca serviciu (PaaS): Oferă o platformă care permite utilizatorului să gestioneze, să ruleze și să dezvolte aplicații fără să fie nevoie să construiască și să mențină arhitectura.
 2. Software-ul ca serviciu (SaaS): Furnizorii gestionează totul, dezvoltatorii sau utilizatorii trebuie să utilizeze aceste servicii.
 3. Infrastructura ca serviciu (IaaS): Doar o bază de infrastructură este furnizată. Dezvoltatorul trebuie să lucreze singur la aplicație. Infrastructura necesară include o mașină virtuală, o rețea de software și stocare.

Să explorăm unele dintre platformele fără server.

Platforma FaaS

Mulți furnizori furnizează rulaje de calcul care sunt cunoscute ca funcție ca serviciu (FaaS).

Această platformă execută logica aplicației, dar nu stochează datele.

 • Funcții Google Cloud: Plătiți numai pentru perioada în care vă rulează codul Se scalează automat.

 • AWS Lambda: Amazon Web Services a remediat numeroase probleme lansând tehnologia AWS Lambda. AWS Lambda este un serviciu care execută codul de back-end pentru tine. Este susținut de Node.js, Python, C #, Go și Java.
 • OpenWhisk: De asemenea, IBM a lansat OpenWhisk, care este o platformă open-server fără server.
 • Funcții Azure: Azure este o platformă serverless fără server, care acceptă JavaScript, C #, PHP și Python.

Platforma BaaS

 • Firebase: Firebase a fost lansat de Google. Această platformă este utilizată în principal în aplicații mobile pentru dezvoltare. Este o bază de date în timp real care stochează și sincronizează datele cu baza de date cloud NoSQL.

 • AWS DynamoDB: O bază de date NoSQL pentru servicii care necesită o latență constantă și de o singură cifră milisecundă.
 • Amazon Cognito: Furnizat de Amazon Web Services este creat pentru a realiza înregistrarea și conectarea utilizatorului la o aplicație web și mobilă.

Cadre fără server

Cadrele fără server sunt concepute astfel încât construirea, testarea și implementarea aplicațiilor fără server devin foarte ușoare.

Să aruncăm o privire la câteva cadre proeminente:

 1. serverless: Acest cadru este gratuit, open-source și unul care este scris folosind Node.js.
 2. Kubeless: Concept folosit pentru a dezvolta un cadru pentru Kubernetes.
 3. Fisiune: Un cadru de funcții fără server pentru Kubernetes care acceptă Node.js, Go, C #, PHP.

 1. Sus: un instrument Open-source utilizat pentru a implementa servere HTTP.
 2. Nuclio: Un cadru care este open-source și rulează până la 400.000 de invocări pe secundă.

De ce ar trebui să folosesc un cadru fără server pentru afacerea mea?

Avantajele de a merge fără server

 1. Desfășurarea este ușoară: Fallbacks-urile devin simple, deoarece versiunea este făcută în sistemul propriu.
 2. Transparent și transparent: Puteți potrivi cerințele companiei dvs. cu diferitele capacități ale serverului furnizate prin acest cadru.
 3. Nu este nevoie de dezvoltatori: Dezvoltatorii sau administratorii nu ar fi obligat să ruleze, să actualizeze sau să adauge servere.
 4. Rentabil: Pentru platforme precum FaaS, nu trebuie să plătiți pentru resurse inactive.
 5. Prietenos: Se înțelege bine cu microserviciile.
 6. Te face să rămâi pe piață: Accesul fără server scade timpul pentru a intra pe piață și vă ajută lansarea software-ului mai rapid.

Dezavantajele Serverless

 1. Lipsa de instrumente: Dezvoltatorii depind în totalitate de un furnizor pentru depanarea și monitorizarea instrumentelor.
 2. Debugarea este dificilă: Trebuie să ajungeți la rădăcini pentru a găsi sursa erorii
 3. Arhitectură complexă: Devine mai greu să gestionați prea multe funcții.
 4. Testarea: Integrarea și testarea aplicațiilor fără server sunt complicate.

Viitorul fără server

 1. scule: Ne putem aștepta ca instrumentele utilizate în tehnologia fără server să crească și să se îmbunătățească cu timpul, ceea ce o face convenabilă pentru dezvoltatori.
 2. Managementul statului: Anumite neajunsuri ale serverlessFFS sunt modul în care sunt implementate platformele, dar acestea pot fi rezolvate prin soluții noi sau cu ajutorul altor companii.
 3. Transparență crescută din partea furnizorilor: Va fi o mai mare transparență între dvs. și vânzător cu privire la ceea ce v-ați aștepta de la ei, pe măsură ce ne bazăm pe ei pentru găzduirea noastră.
 4. Comunitate: Ne putem aștepta să vedem o creștere uriașă a unei comunități fără server

Concluzie

După cum putem vedea, fără server este o tehnologie inovatoare și în creștere. O organizație a beneficiat de această tehnologie, deoarece nu trebuie să cheltuiască mult pentru a-și gestiona serverele.

De asemenea, se dovedește a fi rentabil și poate fi accesibil pentru orice afacere care dorește să se concentreze pe construirea unei aplicații care dorește să ofere o experiență excelentă pentru utilizatorii săi.

Cu ajutorul platformei FaaS, plătiți doar pentru serviciile necesare. Puteți elimina costurile nedorite care sunt generate din resurse inactive.

Ne putem aștepta ca multe companii și start-up-uri să implementeze tehnologia fără server în viitor.

Deși are unele contrari, poate fi îmbunătățit și utilizat pe scară largă. Dacă sunteți foarte clar în ceea ce privește obiectivele și serviciile dvs. de afaceri, este optim să mergeți cu FaaS.

Desigur, mulți preferă încă BaaS în funcție de cerințele lor. Alegerea vânzătorului potrivit joacă, de asemenea, un rol semnificativ.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe, verificați acest lucru Curs de introducere fără server.

ETICHETE:

 • serverless

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map