30+ coses que cal fer després d’instal·lar WordPress

Després d’instal·lar WordPress en un bloc de WordPress de nova creació, molta gent s’oblida de fer alguns canvis que els suposaran problemes en el futur. Si encara no heu creat un bloc, aquí hi ha la guia completa sobre com crear un bloc de WordPress.


Així que aquí he esmentat totes les coses que cal fer o canviar després d’instal·lar WordPress o abans de publicar el primer article.

Coses més importants que cal fer després d’instal·lar WordPress

Configuració general

Configuració general

Des del Tauler de control de WordPress, obriu la configuració general del menú de configuració principal. Aquí, heu de canviar les coses següents:

 • Títol de la pàgina: Escriviu el nom del vostre lloc web aquí.
 • Tagline: Escriviu unes paraules sobre el vostre lloc web.
 • Adreça de WordPress (URL): Escriviu la vostra adreça web completa. Si el vostre lloc web està habilitat SSL, utilitzeu Https en lloc de Http.
 • Adreça del lloc (URL): Aquí arribarà la pàgina principal del vostre lloc web.
 • Correu electrònic: Utilitzeu una adreça de correu electrònic que desitgeu amb el vostre perfil d’usuari. Us ajudarà en cas d’oblidar la contrasenya del vostre compte d’usuari.
 • Membre: Si voleu que algú pugui crear un compte al vostre lloc web, marqueu aquesta casella si no, deixeu-la en blanc.
 • Nou paper per defecte de l’usuari: Si heu seleccionat l’opció anterior, esmenteu el paper d’un membre nou registrat. Podeu triar-ho entre Subscriptor, Contribuïdor, Autor, Editor i Administrador. No escolliu l’administrador aquí. Si trieu Administrador aquí, tothom pot crear un compte al vostre lloc web i pot fer qualsevol cosa al vostre lloc web.
 • Idioma del lloc: Seleccioneu aquí l’idioma del vostre lloc web.
 • Data, hora i començament de la setmana a: La data, l’hora i les setmanes de configuració s’inicien segons la vostra zona horària.

Llegiu també, com canviar el nom d’usuari de l’administrador de WordPress (3 maneres diferents)

Després de canviar totes les coses anteriors, no oblideu fer clic al botó Desa.

Configuració d’escriptura

Configuració d'escriptura

Vés a Configuració > A continuació, escriviu canvieu les coses següents:

 • Categoria de publicació predeterminada: Estableix aquí la categoria de publicació predeterminada. Sempre que publiqueu un article, es mostrarà en aquesta categoria per defecte. Podeu crear diferents categories de les publicacions > Categories.

No cal fer cap altre canvi en la configuració d’escriptura.

Configuració de lectura

Configuració de lectura

Vés a Configuració > Després de llegir, canvieu les coses següents:

 • A la pàgina d’inici es mostra: Si voleu mostrar les vostres últimes publicacions de bloc a la pàgina principal del vostre lloc web, seleccioneu “Les vostres darreres publicacions” i si voleu la pàgina d’inici estàtica, seleccioneu “Una pàgina estàtica”. Aquí cal esmentar la pàgina principal i la pàgina del bloc.
 • Les pàgines del bloc es mostren com a màxim: Seleccioneu el nombre de publicacions que voleu mostrar a cada pàgina del bloc.
 • Per a cada article d’un feed, mostreu: Aquí seleccioneu “Text complet” “
 • Visibilitat del motor de cerca: Desmarqueu aquesta casella de manera que el vostre lloc web pugui començar a indexar a Google. Si heu marcat aquesta casella, el lloc web no s’indexarà a Google.

Configuració de discussió

Configuració de discussió

 • Configuració predeterminada de l’article: Comproveu només la secció “Permet que la gent publiqui comentaris sobre nous articles”.
 • Altres paràmetres de comentaris: Comproveu les dues opcions següents:
  • L’autor del comentari ha d’omplir el nom i el correu electrònic
  • Activa els nivells de comentaris roscats (imbricats)
 • Envia’m un correu electrònic sempre que: Aquesta opció consisteix només en obtenir una notificació per correu electrònic cada vegada que rebeu un comentari sobre qualsevol publicació al bloc. Si voleu algun missatge de correu electrònic, activeu les dues caselles i, si no, deixeu-lo en blanc.
 • Abans que aparegui un comentari: Si voleu que es moderi cada comentari, marqueu la primera casella. I si voleu que l’autor del comentari pugui comentar-lo i publicar-lo a l’instant amb moderació un cop aprovat el primer comentari, comproveu la segona opció.
 • Avatars: Si voleu mostrar els avatars del vostre perfil i altres autors de comentaris, marqueu la casella. Si no voleu mostrar-ho, desmarqueu la casella. Si està marcat, seleccioneu quin tipus d’avatar voleu mostrar entre els avatars indicats. També inclou gravats que mostraran el gravat de cada persona.

Configuració permanent

Configuració permanent

Vés a Configuració > Els enllaços permanent canvien el següent:

Hi ha moltes estructures d’URL diferents per a les publicacions del bloc. Però el “Nom de la publicació” és el millor per a propòsits de SEO. Per tant, seleccioneu “Nom publicat” i després feu clic a Desa.

Configuració de privacitat

Configuració de privacitat

Cal mantenir una pàgina de privadesa. Si ja heu creat una pàgina de privadesa, seleccioneu-la en cas contrari, creeu una pàgina de privadesa nova fent clic al botó “Crea nova pàgina”.

Pengeu el logotip i la icona del lloc web

Logotip i icona del lloc web

Creeu un logotip i una icona del lloc web per al vostre lloc web. La icona ha de tenir el format ICON i la imatge ha de ser en format PNG. La mida predeterminada de les icones és de 512 * 512 píxels.

Instal·leu el tema de WordPress

L’ús del millor tema de WordPress és necessari per tenir èxit empresarial i es pot aconseguir obtenint la millor experiència d’usuari i SEO del vostre lloc web.

Aquí podeu trobar els millors temes de WordPress que podeu instal·lar al vostre lloc web. Aquests temes són optimitzats en SEO ràpidament. Us recomano que trieu els dos primers temes de WordPress: Genesis i Astra.

Suprimeix temes de WordPress no desitjats

Suprimeix el tema de WordPress

Un cop hàgiu instal·lat el tema seleccionat, elimineu els temes no desitjats. Per suprimir qualsevol tema de WordPress, feu clic a “Detalls del tema” i després feu clic a Suprimeix.

Suprimeix les publicacions predeterminades

Després de la instal·lació de WordPress, comproveu les vostres publicacions. Si heu trobat publicacions ja publicades com “Hello World” o qualsevol altra, elimineu-les.

Crea sobre nosaltres i contacta amb les pàgines

Sobre nosaltres i les pàgines de Contacte són necessàries per a tots els llocs web. Proporcionen informació sobre el vostre lloc web d’empresa i informació de contacte. També augmenten la confiança dels visitants del vostre lloc web.

Instal·leu plugins de WordPress recomanats

1. Anti-Spam d’Akismet (Per bloquejar comentaris de correu brossa):

Un cop publiqueu qualsevol publicació i, al cap d’un temps, començareu a rebre molts comentaris sobre aquestes publicacions. La majoria són comentaris de correu brossa. Per bloquejar els comentaris de correu brossa, podeu utilitzar el complement Akismet Anti Spam.

Aquest complement s’instal·la amb WordPress de manera predeterminada pel que no cal que l’instal·leu. Simplement heu d’activar-lo obtenint una clau d’activació. Podeu obtenir-lo gratuït registrant-vos al seu lloc web.

2. Plugin de Yoast (A propòsits SEO):

L’optimització de motors de cerca és necessària perquè qualsevol lloc web tingui una bona classificació en els resultats de cerca de Google. Yoast és un dels millors complements de SEO que us ajudaran a optimitzar fàcilment el vostre lloc web i contingut. També crea mapes de lloc XML de manera que no cal instal·lar cap complement per al lloc del lloc web.

3. WP Rocket (Per a caché de llocs web):

Avui, els llocs web de càrrega més ràpida tenen una bona classificació en els resultats de la cerca de Google. WP Rocket, que és un dels millors plugins en memòria cau, té moltes funcions com ara la memòria cau del lloc web, el descàrrega de les imatges, l’optimització de bases de dades i moltes altres. Això farà que el vostre lloc web sigui més ràpid del que creieu. Així que us recomano molt que utilitzeu WP Rocket per millorar la velocitat del vostre lloc web.

4. BackWPup (Per a còpies de seguretat del lloc web):

WordPress és una plataforma altament segura per crear un lloc web. Tot i així, en alguns casos, el vostre lloc web es pot bloquejar. En aquest tipus de casos, haureu de tenir una còpia de seguretat del lloc web. El complement BackWPup us ajudarà a crear còpies de seguretat manuals de bases de dades sempre que ho necessiteu. Així, utilitzeu aquest complement per còpia de seguretat de la base de dades de lloc web cada pocs dies.

5. Formes WP (Per formularis de contacte):

Si voleu que els visitants del vostre lloc web es posin en contacte amb vosaltres, necessiteu un formulari de contacte. Podeu crear un formulari de contacte molt senzill i fàcil d’utilitzar amb l’ajuda del complement WP Forms, que és un dels millors connectors del formulari de contacte..

Configuració del compte de Google Analytics

Després d’instal·lar-ho tot i fer tots els canvis com s’ha esmentat anteriorment, ara heu de crear un compte de Google Analytics. A Google Analytics, trobareu tots els detalls dels visitants del vostre lloc web.

A Google Analytics, podeu consultar els usuaris actius en temps real al vostre lloc web, la quantitat de visites que ha tingut el vostre lloc web en qualsevol moment, les ubicacions del visitant i moltes coses més. Podeu crear un compte de Google Analytics a partir de aquí.

Configuració del compte per a administradors web

Webmaster és una eina que us ajudarà a trobar el lloc web, la impressió, els clics, els errors, les penalitzacions manuals, la usabilitat per a mòbils, els enllaços enrere i molts altres. Amb l’ajuda de l’eina per a administradors web, podeu crear la vostra estratègia de màrqueting de llocs web per millorar-la en un futur. Podeu crear un compte per a administradors web des de aquí.

Per obtenir una optimització més gran del vostre lloc web, podeu consultar els nostres articles:

 • Com amagar la vostra pàgina d’inici de sessió de WordPress
 • Com migrar un lloc de WordPress a un amfitrió nou
 • 12 Introducció de complements de WordPress per als bloggers
 • 5 millors complements de seguretat de WordPress
 • 5 millors complements d’Optimitzador d’imatges
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map