12 Инструменти, които ще ви помогнат да стартирате вашата партньорска програма

Извличането на думата за вашия продукт е може би най-важният и най-трудният аспект на дигиталния маркетинг. Въпреки че има много страхотни техники за популяризиране на вашия продукт онлайн, може да изглежда обезсърчително да вървите своя ритъм.


Може би една от най-пренебрегваните маркетингови техники е партньорският маркетинг. Не само можете да печелите постоянен доход от вашата партньорска партньорска програма, но и можете да генерирате много бръмча за продуктите, които предлагате.

И ето защо:

 • Полезните продукти са винаги в търсенето. Независимо дали сте в блог индустрията или управлявате стартиране, хората ще използват вашите продукти, ако това им помогне. Има смисъл само, че същите тези хора биха искали да печелят пасивен страничен доход от партньорска програма.
 • Много хора, които участват в партньорски програми, често пишат публикации в блога за вашия продукт, за да генерират повече продажби на филиали. Това означава безплатен маркетинг за вашия продукт, включително изграждане на висококачествени връзки.

Партньорските програми работят особено добре с цифрови стартъпи. Това е така, защото не е необходимо клиентът да поръча физически продукт, за да го използва. По същия начин улеснява популяризирането на вашия продукт за другите, тъй като той е лесно достъпен в цифрова форма.

Основите на партньорските програми

Ако не сте сигурни какво означава да стартирате партньорска програма, ето ви съкратен грунд, който да ви увери. Партньорска програма ви позволява да поканите сътрудници на трети страни (блогъри, издатели и др.), Които да помогнат за популяризирането на вашите продукти в замяна на комисионна.

Въпреки че повечето партньорски програми имат своите различия, някои основни понятия се използват от повечето:

 • Комисионни, управлявани от продажбите. Партньорският маркетинг ви позволява да бъдете гъвкави с това как плащате на другите за техните усилия за промотиране на вашия продукт. Ако няма продажба, не е необходимо да плащате комисионна. Поради това е изключително рентабилно да се поддържа партньорска програма. На всичкото отгоре, той насърчава филиалите на трети страни да инвестират в усилията си за печелене на комисионни.
 • Текущи комисии. Можете да изберете да платите строга еднократна такса за всеки нов клиент или можете да оставите филиалите си да печелят комисионни на текуща основа. Например, Изплащане на комисионна, когато клиентът харчи определена сума за вашите продукти. Марки като DigitalOcean са известни с използването на този подход.

Всичко останало зависи изцяло от вас. Видът на други функции, които можете да предложите, също ще зависи от платформата на партньорската програма, която използвате. Което също се случва в това ръководство.

За да ви помогнем да стартирате своя собствена партньорска програма, ние съставихме списък на най-добрите инструменти за партньорска програма на пазара. Тези инструменти ще ви помогнат да мащабите вашата партньорска програма от начинаещо ниво до предприятие, ако е необходимо. Освен това добавяме много разнообразие, включително специфични инструменти за партньорска програма за WordPress и потребители на бизнес уебсайтове.

Нека не губим време и да стигнем до добрите части.

Rewardful

Rewardful

Управлявате ли SaaS компания?

Наградата предлага някои от най-лесните инструменти за компаниите да създават своя собствена партньорска програма, използвайки шлюза за плащане Stripe.

Платформата автоматизира всичко – от управлението на комисиона до изплащанията и възстановяванията. И на всичкото отгоре, Rewardful има един от най-лесните процеси за настройка от всяка платформа на партньорска програма.

 • Пригответе акаунт в Stripe
 • Създай профил
 • Свържете профила си в Stripe с Rewardful
 • Копирайте и поставете обикновен фрагмент на JavaScript
 • Създайте кампаниите си от таблото за управление

След приключване на горните стъпки, фрагментът, който сте добавили към уебсайта си, ще даде възможност за управление на филиали за вашия продукт. Rewardful осигурява специално табло за всички филиали, които се регистрират за вашата програма.

Награден пример

Това табло включва неща като управление на връзки, рекламни банери, изплащания и много други. Тъй като се интегрира с Stripe родно, всички плащания се проследяват и управляват автоматично.

Ценообразуването започва от $ 19 на месец за най-основния план, като опцията за Enterprise е около $ 299 на месец.

Tapfiliate

Tapfiliate

Tapfiliate също платформа за партньорска програма, базирана на фрагмент. Въпреки това, акцентът им се навежда към крик на всички сделки. С други думи, Tapfiliate специално е насочен към голямо разнообразие от съдържание и системи за уебсайтове. Техният софтуер за партньорска програма може да бъде интегриран с Shopify, WordPress, Weebly, Wix и други добре познати платформи.

Функции Tapfiliate

Ето основните характеристики:

 • Автоматизирана интеграция с най-популярните системи за управление на съдържанието.
 • Персонализирано табло за управление с предварително изградени работни процеси, задействания и функции за управление на филиали.
 • Съдружниците могат да брандират собствено табло.
 • Персонализирани правила за комисионни, включително външни като бонуси и награди.
 • Работи с всички основни шлюзи за плащания.

Плановете започват от 69 долара на месец и има 0% такси за транзакции.

Публикувайте Партньорска програма

Публикувайте Партньорска програма

Публикувайте Партньорска програма е персонализиран инструмент за проследяване на филиали за управление на продажбите, изплащанията и свързаните с тях потребители. Той включва табло за управление всичко в едно за поддържане на вашата лична партньорска програма. Освен това не е необходимо да имате предварителния технически опит, за да използвате тази платформа. Почти всички стъпки за инсталиране са напълно без кодове и подробно обяснени.

Самата платформа обхваща области като проследяване на продажбите, индивидуална поддръжка на продукти, купони и управление на комисиона. Освен това Post Affiliate Pro помага за предотвратяване на недоволни клиенти чрез наблюдение на потенциално дефектни транзакции; защита от измами.

Всеки партньор, който се регистрира, за да популяризира вашите продукти, ще разполага с индивидуално определено табло. Това табло за управление включва всички необходими инструменти за създаване на партньорски връзки, управление на плащания и проследяване на всички нови клиенти.

Kiflo

Kiflo

Kiflo специализирана в подпомагане на марки като вашата за изпълнение на стратегия за управление на взаимоотношения с партньори. В основата си той е насочен към разрастващи се бизнеси, които биха искали да направят следващата стъпка в промотирането на своя продукт.

След като почувствате, че продажбите ви следват линейна крива, можете да използвате широките PRM инструменти на Kiflo, за да увеличите дългосрочната си експозиция. Всичко от таблото за партньорска връзка и управление на персонализирани връзки се предоставя на ваше разположение.

Освен това можете да използвате обединеното табло за управление на Kiflo, за да се свържете с партньорите си и да изградите дълготрайни взаимоотношения. В края на деня вероятно вашите партньори са самите потребители на вашите продукти.

WP Партньорски мениджър

WordPress Партньорски мениджър

WordPress е мощност на система за управление на съдържанието. Първоначално скандален за най-добрата функционалност на блоговете – WordPress вече се вижда на мощни медийни сайтове, SaaS стартиращи фирми, бизнес платформи и магазини за електронна търговия. Ако стартирате вашия бизнес или стартиращи фирми от WordPress, тогава WP Affiliate Manager ще бъде кръщелник за вас.

Този плъгин е създаден да се интегрира с вашия съществуващ софтуер за управление на продукти и след това да ви покани филиали да станат част от вашата програма. Съществуващите поддържани платформи включват WooCommerce, Easy Digital Downloads, WP eStore, S2Member и много други.

И тъй като е базирана на WordPress, получавате тази традиционна лесна за следване среда на работния процес. Този инструмент използва съществуващата ви информация за WordPress за генериране на табла за управление на потребителите и предоставяне на удобни функции за управление на партньорски услуги.

CJ филиал

CJ филиал

В началото на 2000-те, Комисия беше известна със своята прословута репутация в сферата на партньорския маркетинг. Почти всички дигитални търговци по това време използваха Комисията Junction, по-специално, тъй като тя имаше най-големия наличен набор от продукти за популяризиране. В наши дни CJ Affiliate се фокусира върху това, че помага Рекламодателите както и издатели.

За разлика от самостоятелен партньорски софтуер, CJ предоставя някои интересни предимства за сваляне на вашата партньорска програма от земята. Първо, функцията Рекламодател ви позволява да изброявате всичките си продукти в едно табло. Оттам нататък можете да посочите дори най-малката информация за вашия продукт или услуга, която се опитвате да пускате на пазара.

И второ, CJ също е платформа за издателите. Това води до удобен за вас начин незабавно да привлечете нови партньорски партньори. Съветът на издателите на CJ изброява всички налични продукти за промоция. А аудиторията е достатъчно разнообразна, че винаги има някой, който търси продукт в определена категория.

ShareASale

ShareASale

ShareASale също се връща към началото на 2000-те. Платформата е преживяла много различни промени в маркетинговата област, но остава солиден избор за всеки, който иска да промотира своя продукт с помощта на партньорска система.

Ключовото предимство на ShareASale е, че той е изключително добре позната платформа. Дори популярни марки харесват Страхотен мотив използват ShareASale за управление на своите партньорски нужди.

Част от него е свързана с факта, че ShareASale го прави лесен за издателите. Всеки може да рекламира продукт и да печели партньорски комисиони по много ефективен начин. Историята на плащанията им е солидна, което допълнително го прави лесен избор за партньорски промоутъри.

въздействие

въздействие

Партньорският маркетинг не е само в долния ред. Става въпрос и за партньорства – хората, които ви позволяват да печелите повече приходи в дългосрочен план. Въздействие ангажиране е платформа, създадена да ви помогне да поддържате отворена линия с всички свои партньори.

Имайки достъп до подробни отчети, ще видите кои партньори се представят изключително добре. И ако сте достатъчно доволни, можете да им предложите специални оферти и по-добри цени на комисионната за тяхната упорита работа.

Обикновено ще направите това при чувство на червата или от добро сърце. Вместо това Impact ви помага да вземате решения въз основа на данни. Може дори избягвайте да изпускате онези партньори, които се справят по-добре, отколкото очаквахте.

Voluum

Voluum

Voluum е универсален рекламен тракер за вашия бизнес. С този инструмент можете да направите повече от просто да управлявате своите партньорски програми.

Като пример:

 • Можете да проследявате рекламните си кампании в сайтове като Facebook, Instagram, Twitter и други.
 • Поставете вашите данни на теста, като ги анализирате за модели и друга информация.
 • Получавайте полезни съвети, за да подобрите цялостната ефективност на следващата си кампания.
 • Проследявайте покупките на вашите филиали и техния произход. Разберете кой оказва най-голямо влияние върху вашите продажби и се възползвайте от тях.

Ако вече имате установен бизнес за средни предприятия – Voluum е един от онези инструменти, които ще ви дадат статистически предимство пред вашата конкуренция.

тОРТА

CAKE Партньорско маркетингово решение

тОРТА е маркетингово средство, базирано на ефективността за управление на потенциални клиенти, оптимизиране на многоканална стратегия и насърчаване на партньорските взаимоотношения. Най-добре се използва за съществуваща партньорска система. И ще бъде изгодно да събирате количествени данни, за да оптимизирате представянето на вашия партньор.

Въпреки че в началото може да изглежда сложно, изучаването на CAKE е лесно, тъй като повечето му функции са интуитивни. Можете да генерирате отчети, да проследявате конкретни партньори или да изпращате промоции, като не използвате нищо освен предоставените инструменти в таблото си за управление.

Refersion

Refersion

Refersion е платформа за партньорски маркетинг на всичко включено, която ви помага да създадете партньорска система за вашия продукт. Но също така помага за привличане на нови партньори. Всички клиенти на Referenion получават достъп до специален пазар, на който повече от 5000 издатели търсят нови продукти за промоция.

На всичкото отгоре ще намерите множество информационни ръководства и видеоклипове как да търгувате продукта си чрез партньорски маркетинг.

Този инструмент на партньорска платформа ще работи изключително добре със собствениците на магазини за електронна търговия. Например, имате a Shopify магазин и търсите да разширите бизнеса си. Референцията има безпроблемни интеграции както за Shopify, така и за WooCommerce и други популярни платформи за електронна търговия.

AffiliateWP

AffiliateWP

WordPress е без съмнение една от най-лесните за използване платформи за управление на уебсайтове там. И за мнозина идеята за преминаване към друго решение не е в състояние. Ако обичате WordPress и искате да управлявате филиалите си от главното табло, имаме добри новини.

AffiliateWP е първа приставка за управление на маркетинг за партньор на WordPress, за да ви помогне да печелите повече. Тъй като вече публикувате вашите продукти с помощта на WordPress, използването на AffiliateWP ще бъде изключително лесно.

Пример AffiliateWP

Започвате с извършване на основна инсталация и уточняване на определени правила за вашата партньорска програма. След това ще можете да добавите страница на Партньорска програма към уебсайта си. Тази страница ще служи като средство за новите ви партньори да се регистрират и да получат своите партньорски връзки.

По същия начин, вашите партньори ще могат да проследяват своя напредък и да поискат тегления на плащания, след като преминат определен праг. Като администратор на вашата партньорска програма можете да изберете да предоставите персонализирани банери или други опции за реклама. Тогава вашите партньори ще имат директен достъп до тези ресурси.

Ако вече знаете колко лесен е WordPress, тогава приставката AffiliateWP не е изключение от същата тенденция. Лесно е за разбиране, много гъвкаво и ви позволява да извършвате толкова персонализиране, колкото искате.

Заключителни думи

Стартирането на партньорска програма не е трудно. Ако имате солиден продукт за продажба, има вероятност да има някой, който би искал да ви помогне да промотирате този продукт. И ползите от това са безценни.

В зависимост от размера на вашия продукт / бизнес, ще трябва да обмислите и претеглите вашите опции за най-добрата платформа за партньорски маркетинг.

Това ръководство на инструментите за партньорски маркетинг трябва да има достатъчно разнообразие, за да покрие вашите нужди както в малкия бизнес, така и в предприятията.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map