10 най-добри видео производител и редактор за macOS и Windows

Независимо дали създавате кратък клип или продължителен пълнометражен видеоклип, изборът на подходящия софтуер може да доведе до огромна разлика в крайния резултат.


Независимо от вашите изисквания, имате нужда от нещо, което е бързо, лесно и мощно едновременно. Въпреки че има голям брой видео софтуер на разположение там, не всеки от тях е впечатляващ. Не ви трябва нещо, което върши само половината работа и ви принуждава да изтеглите различен софтуер, за да направите другата половина.

Например, някои видео софтуер там ви позволява само да изрежете, отрежете и компилирате клипове. Не искате “просто” това, защото това не е достатъчно, за да създадете добре изглеждащи видеоклипове. Освен това бихте искали да можете да добавяте филтри, специални ефекти, субтитри, аудио записи, преходи и т.н..

Има и много онлайн производител на видео, но те са добри, когато имате минимални изисквания. За стабилни функции, по-лесна достъпност и потенциално спестяване на време видео софтуерът отнема тортата без съмнение.

За щастие, намирането на подходящия производител на видео не е толкова трудна задача, защото свърших цялата тежка работа за вас. Преди да скочим в списъка, ето само някои от многото причини, поради които се нуждаете от добър софтуер за редактиране на видео.

Огромна възможност

Наличието на добър видео софтуер, инсталиран на вашия компютър, ви позволява да редактирате вашите видеоклипове по всякакъв начин, който можете да си представите. Можете да добавите специални ефекти, преходи, аудио и много други готини неща. Можете да коригирате проблеми със звука, да отрежете сцени и дори да редактирате кадри със зелен екран.

Има и някои производители на видео, които могат да ви помогнат да си сътрудничите и да работите върху видеото като цяло.

Издържа на изискванията за висок клас

Софтуерът за редактиране на видео може да се справи с изискванията от висок клас, в смисъл, че дори и да искате да редактирате филми, реклами или маркетингови видеоклипове, можете да го направите с лекота.

Въпреки че има шансове, може да искате видео редактор само за обикновени видеоклипове в YouTube, а не за цял филм, но само да знаете, че софтуерът може да се справи с тежка работа ви дава чувство за сигурност, че не е нужно да търсите други видео редактори ако въобще вашите изисквания се увеличат.

Време за ефективно

Тъй като добрият софтуер за редактиране на видео може лесно да се справи с големи натоварвания, компютърът ви ще има по-малко притеснения и няма да изостава между.

Няма нищо по-дразнещо от честото изоставане. Прекъсва работния процес и губи много време и никой не иска това. Това е още една причина, поради която трябва да потърсите добър видео софтуер.

Имайки предвид, че най-накрая е време да се потопите в списъка.

Filmora

С надбавка от 100 медийни слоя, Wondershare Filmora е далеч отвъд основите на редактирането на видео. Може да ви помогне да създадете видеоклипове, които доставят вашето съобщение по много детайлен и привлекателен начин. Можете да редактирате видеоклипове на зелен екран, да коригирате кадър с клавиши, да премахвате фоновия шум и да се наслаждавате на чисто качество с пълна 4K поддръжка.

Бързо и бързо се отърва от екшън проблеми с риболовно око и трептене на камерата. Ако харесвате ефекти като бавно движение и заден ход, можете да играете и с тях.

Filmora е наличен както за Windows, така и за Mac.

Movavi

Създаване на професионални видеоклипове с Movavi Video Editor е толкова просто, колкото влаченето и изпускането на елементи. Можете да добавяте филтри, заглавия и да прилагате атрактивни преходи. Ако клиповете ви са разклатени, можете да поправите това с лекота. Той има инструмент за всяка нужда. Ето някои от най-забележителните функции:

 • Картина в картината
 • Преходът с едно щракване се отнася за всички секции
 • Панорама и увеличение
 • Умна стабилизация

Този софтуер вече е снабден с множество ефекти и елементи, но ако искате повече, можете да отидете до тяхната магазин и да вземете нови, проектирани от професионалисти. Работи и на двете ОС.

Camtasia

Поддържа запис на екрана и както и редактиране на видео, Camtasia е лесен за използване и един от най-популярните в този списък. Въпреки че може да се използва за всякакви цели, трябва да кажа, че ако създавате учебни или инструкционни видеоклипове, тогава този софтуер може да е този, който търсите.

Можете да добавяте аудио, заглавия, пояснения, допълнителни описания и дори различни преходи. Освен това, той също ви позволява да увеличавате и намалявате и добавяте анимации на панорама.

Най-вълнуващата функция на този софтуер е, той ви позволява да създавате тестове във вашето видео. Това е чудесно за увеличаване на ангажираността и интерактивността на потребителите. Не забравяйте да използвате своя безплатен пробен период, за да изпитате всички функции.

Adobe Premiere Pro

Всичко, което идва от Adobe, непременно ще бъде страхотно, и Premiere Pro не е по-различно. Той има функции, които могат да се справят с напреднали изисквания. Всъщност можете да редактирате филма, телевизионното съдържание и уеб видеоклиповете си, без да усещате щипка топлина.

Техните креативни инструменти и способността им да се интегрират с различни други приложения го правят един от най-гъвкавите инструменти в този списък. Той разполага с AI инструмент, наречен Adobe Sensei, който може да ви помогне масово да спестите време, като автоматизирате куп задачи.

Не само това, но можете също да редактирате кадри във всеки формат, независимо дали е 8K или виртуална реалност. Страхотното е, че има леки прокси работни процеси и по-бърз ProRes HDR, за да ви помогне да работите по желания от вас начин.

И накрая, заслужава да се спомене, че Premiere Pro идва с Premiere Rush, което е друго многофункционално приложение, което работи на всички устройства, включително мобилни.

Да Винчи

Много напреднал видео софтуер с лесен интерфейс, DaVinci Resolve 16 комбинира 8K редактиране, корекция на цветовете, аудио постпродукция и визуални ефекти, всички под един единствен инструмент. И интересното е, че това е единственият софтуер в света, който прави това.

Можете безпроблемно да прескачате между редактиране, цвят, аудио и ефекти в един миг, без да прекъсвате работния процес. Чудесно е за хора като мен, които харесват многозадачността.

Освен това, това решение ви позволява да си сътрудничите с членовете на вашия екип и да работите по едни и същи проекти едновременно. Без значение дали сте физическо лице или компания с много членове, DaVinci Resolve 16 е подходящ за всичко това, дори и за изисквания от висок клас като игрални филми, реклами и т.н..

Той има някои наистина умопомрачителни функции, които определено бихте искали да проверите. Можете да изтеглите софтуера безплатно за Mac, Windows и Linux.

PowerDirector

PowerDirector 365 е друг блестящ софтуер за редактиране на видео и се предлага с 200 мощни инструмента за редактиране. Когато кажа „мощен“, може да си помислите, че ще бъде трудна задача да се научите да използвате всичко това. За щастие това не е така. Този софтуер ви позволява да създавате професионални видеоклипове, без наистина да губите ума си. Улеснява ви да използвате всичко и всичко вътре в него.

Говорейки за функциите, можете:

 • Добавете обекти с персонализирана форма.
 • Добавете творчески преходи
 • Използвайте графики за движение и анимирани заглавия
 • Използвайте маска разкриване на заглавието
 • Видео със съотношение 1: 1 за социални платформи като Instagram и Facebook
 • Редактиране на кадри със зелен екран
 • Достъп до различни шаблони
 • Създайте видео колажи

И списъкът продължава и продължава. Можете да използвате този софтуер в Windows, Android и IOS.

Imovie

Потребителите на Apple знаят колко добре Imovie е.

Ако имате Mac или някое IOS устройство, тогава можете да се насладите на използването на този невероятен софтуер и да редактирате видеоклиповете без усилия. Можете да създавате трейлъри в холивудски стил и готини филми, също в 4K резолюция.

Просто изберете вашите кадри, добавете заглавия, аудио и ефекти, за да излезете с професионално видео. iMovie няма най-модерните функции там, но е известна с лекотата си на използване и вярвам, че това е огромен фактор.

Можете да добавяте филтри, да редактирате клипове със зелен екран и дори да ги синхронизирате във всичките си устройства с IOS. Например, можете да отрежете няколко части от вашия iPhone, да добавите ефекти към вашия iPad и да завършите да го редактирате на вашия Mac. Въпреки че не съм сигурен, кой прави това, все още е готина функция, която да има за осъществимост. ��

HitFilm Pro

Чудесен както за редактиране, така и за VFX, HitFilm Pro го прави удобен, като държи и двете неща под едно решение. Той е оборудван с мощен хроматичен ключ, частици, текстови инструменти и най-големият световен набор от инструменти VFX.

За да направи нещата още по-добри, HitFilm Pro работи с известни експерти, за да ви предостави 3D проследяване на камерата на Foundry, инструментите за титриране на BorisFX и поддръжка за плъгини VideoCopilot. С всички тези вълнуващи функции получавате плавен работен процес, разполагащ с всичко необходимо, за да видите вашия проект докрай.

Можете да изпробвате функциите, като използвате тяхната безплатна демонстрация. Горещо препоръчвам да проверите този, ако вашите изисквания изискват.

Magix

Работа върху двигателя INFUSION, Видео Pro X е бърз и ефективен, когато става въпрос за редактиране на видео. Можете да използвате този софтуер за малки и сложни проекти. Всъщност той има интуитивни инструменти за извършване на прецизно редактиране, избор на многоформатна времева линия и използване на редактиране на много камери, за да се гарантира най-добрият работен процес.

Освен това получавате аудио миксер и почистващ инструмент в реално време, което е доста впечатляващо. Освен това, това са някои страхотни характеристики:

 • Гъвкаво управление на пистата
 • Цветово класиране
 • Таблици за търсене
 • Специални ефекти
 • Chroma keying
 • HDR & 4K поддръжка
 • VEGAS видео стабилизация
 • Вградете карти за пътуване с MAGIX
 • Повече от 1500 шаблона

Понастоящем можете да използвате Video Pro X само в Windows.

AVS Video Editor

Друг единствено за Windows, AVS Video Editor, е пълен с функции, които евентуално могат да направят всичко, свързано с видео, което можете да си представите. Той поддържа куп различни формати и резолюции и можете да редактирате видеоклипове много по-бързо с помощта на тяхната „технология за видео кеш“.

С две думи, ето някои от основните възможности:

 • Изрежете, изрежете, разделете, обединете и завъртете.
 • Добавете над 300 ефекта.
 • Използвайте творчески преходи и наслагвания.
 • Интегрирайте аудио, текст и субтитри
 • Редактирайте 2K и 4K видеоклипове
 • Използвайте VHS касети и DV / HDV съдържание
 • Подобрете нестабилните кадри
 • Цветно мелодия видео
 • Използвайте chroma key ефект, за да промените фона.

Като държите всичко това настрана, AVS Video Editor е доста лесен за използване, въпреки че е зареден с мощни функции.

заключение

Сега, когато знаете значението на добрия софтуер за редактиране на видео, остава само да изберете подходящ от горния списък. Вярвам, че всички те са лесни за начинаещи и без значение колко знания имате за редактирането на видеоклипове, лесно ще можете да намерите начин за тези решения.

ЕТИКЕТИ:

 • MacOS

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map