12 най-добри инструменти за мониторинг на медиите за управление на марката

Тъй като клиентите са основата на всеки бизнес, важно е да ги слушате.


Бъдете в социалните медии или в цялата мрежа; вашата аудитория може да бъде навсякъде и определянето на това, от което те наистина се нуждаят, е от съществено значение за растежа. Най-добрият начин да постигнете това е да останете честни, да спазвате тяхното мнение и да бъдете внимателни към тях.

Конструктивната обратна връзка на клиентите ви е необходима, за да подобрите нещата за вашия бизнес.

След като започнете да взаимодействате с клиентите си и да ги слушате, вие отваряте пътища за добро и положително възприемане на вашия бизнес. Това от своя страна потенциално ще ви помогне да бъдете считани за потребителски ориентирана марка.

Имайки това предвид, съставих този списък от инструменти за мониторинг на марката за вашата марка, за да постигнете растеж значително по-висок. Ако това ви звучи интересно, нека скочим право в него ��

BrandMentions

Както подсказва името, BrandMentions ви позволява да прегледате цялата мрежа и да намерите подходящи споменавания. Той е чудесен индикатор за намиране на клиенти и популяризиране на продукти на правилните места. Не само това, но можете също така да изградите отношения в процеса и да се насладите на по-голяма експозиция на марката.

Можете да разберете разговорите, които се водят за вашата марка или продукти, и дори незабавно да идентифицирате тона, в който разговарят. Това е от съществено значение за разбирането на емоциите зад споменаването.

Тъй като анализът на конкурентите е толкова важен аспект на маркетинга, BrandMentions ви позволява да шпионирате конкурентите си и да анализирате най-добрите играчи във вашата ниша. Можете да изберете да изследвате и да получите информация за всяка тема.

И накрая, ще получавате известия в реално време относно най-новите връзки и споменавания директно във входящата си поща.

PeakMetrics

Използване на всенародна медийна интелигентност, PeakMetrics може да ви помогне да анализирате и да забележите тенденциите в мрежата. Той има силата дори да се рови дълбоко в по-малки публикации и да намира основна информация, която ще ви помогне да разберете какво ги интересува хората.

С две думи, той може да прокара през повече от пет социални платформи, над 50 новинарски източника и телевизия / радио на всички 210 пазари на Nielsen. Тъй като обемът на резултатите може да е огромен, можете лесно да персонализирате и филтрирате търсенето.

Използвайки тяхната функция за работа с хора, можете да разгледате хората зад тези магазини / публикации и да изградите контакти за по-добри възможни пътища в бъдеще.

Друга чудесна характеристика е, че можете да прегледате анализите и да разграничите между това, което дава резултати и кое не.

Mentionlytics

Специализиран за платформи за социални медии, Mentionlytics ви позволява да получите достъп до информация за споменаването, да търсите влиятелни лица и да придобивате потенциални клиенти. Освен това ви помага да предотвратите кризата с репутацията, като прескачате проблемите на клиентите и ги решавате на ранен етап.

Можете да изберете да следите конкурентите си, като просто въведете тяхната ключова марка и ще бъдете представени с всичките им споменавания в платформите. Характеристиката, от която най-много ме очарова, е анализ на настроенията. Той може да прескача всички споменавания и да ви каже дали разговорът поддържа положителни настроения, докато го пише.

На всичкото отгоре можете също да интегрирате Mentionlytics с Trello и HootSuite.

Google Alerts

Няма начин да не оставям доброто старо и надеждно Google Alerts от този списък. Тази компания е известна с качествените си услуги и това определено е едно от тях. Също така, за простотата на този инструмент си струва да говорим.

Без фантазия дизайн или допълнителни нежелани функции; тя прави това, което всъщност се изисква. Можете да създавате сигнали за всички цели, било то за вашата марка или почти за всичко. Няколко седмици назад създадох сигнал за домейна на моя уебсайт, за да проверя дали е свързан с други сайтове и този инструмент свърши чудесно работата, като ме уведоми по имейл за всяка обратна връзка.

Подобно на това, можете да използвате Google Alerts в своя полза и да бъдете уведомявани за всичко, свързано с вашия интерес.

Brand24

Brand24 има много по-широк обхват, обхващайки социални платформи, новинарски портали, блогове, форуми и др. Той е здрав и 100% GDPR съвместим. Споменаванията им от Facebook и Instagram са събрани от официалния API на Facebook и това говори много.

Можете да очаквате тези данни за мониторинг от Brand24:

 • Брой споменавания
 • Настроението на споменаванията
 • Видове и брой взаимодействия
 • Най-активният Twitter споменава области
 • Контекстът зад споменаването
 • Инфлуенсъри от вашата ниша

Страхотното е, че това решение ви позволява да сравнявате представянето си с конкурентите си и да излезете с по-добри тактики.

Boardreader

Ако вашият основен акцент е върху дъски за съобщения и форуми, тогава Boardreader може да е това, което търсите. Този инструмент обхожда и намира дискусионни панели, за да покаже какво казват хората за вас и вашата марка (или за всяка ключова дума, която сте въвели).

Това е много просто по природа, но доста полезно, защото по-често хората водят истински разговори във форуми и секции за коментари. Опитът да ги намерите ръчно е немислима задача, така че определено бихте искали да използвате този инструмент за това.

Hootsuite

Най-известен като инструмент за управление на социални медии, Hootsuite също има функция за наблюдение на марката, която работи блестящо. Можете да търсите разговори по ключови думи, hashtags или местоположения, които също на много езици.

След като намерите подходящите разговори, можете бързо да отговорите на тях или сами, или да ги зададете на членовете на вашия екип. Можете също да добавите определени приложения, за да подобрите допълнително наблюдението си.

Hootsuite е едно от най-популярните решения навън, така че трудно можете да се объркате с тях.

Brandwatch

Brandwatch може да изтегли данни от 100 милиона източника и над 1,3 трилиона индивидуални публикации. Това е масово и е една от причините да се използва от компании като Samsung, BBC и Walmart.

Те имат усъвършенствана AI технология, наречена “Iris”, която върши по-голямата част от невероятната работа в този инструмент. Знаете, че една услуга е чудесна, когато техническите аспекти са частично контролирани от AI. Нещата са длъжни да вървят през повечето време гладко.

Можете бързо и лесно да добавяте нови източници на данни, за да получите информация от области, които в противен случай не биха били възможни. Той има гъвкав потребителски интерфейс и интелигентен екип за поддръжка, за да се включи във всеки един момент.

Можете да започнете, като попълните формата на страницата.

Sentione

В крак с нуждите на вашата аудитория е лесно, когато използвате Sentione. Той може да извлича данни от над 5 милиона източника, включително платформи за социални медии, блогове, портали за новини и сайтове за преглед. Също така имате възможност да филтрирате чрез фраза за намерение, индустрия и ключови думи.

Тъй като познаването на приходите и разходите на вашата аудитория е от съществено значение, Sentione ви позволява да видите демографията, пола, най-активните часове и други. Има също така функция за анализ на конкурентите и опция за незабавно известяване, когато AI открие подходящи ключови думи.

Споменавам

Номинално 4.5 / 5 звезди на G2 Crowd, Споменавам може да ви помогне, наблюдавате, анализирате и работите над над 1 милиард източници в мрежата. Можете да откриете подходяща информация и да ги споделите с членовете на вашия екип, така че да можете да се съсредоточите върху други аспекти на вашия бизнес.

Освен това, Mention ви позволява да:

 • Анализирайте вашата конкуренция
 • Вижте възприемането на марката въз основа на разговорите
 • Лесно разбирайте и слушайте аудиторията си
 • Управление и планиране на социално съдържание

Можете да изпробвате целия им пакет безплатно и за начало да използвате безплатната пробна версия.

SproutSocial

Друго чудесно средство за социално слушане; SproutSocial ви помага да разберете аудиторията си до най-дълбоките корени. Можете да използвате статистиката за индустрията, марката и конкуренцията, за да откриете подходящи теми и да разберете по-добре настроенията на потребителите.

Можете да съберете прозрения и да ги използвате не само в социалните медии, но и в други области на развитие, като грижа за клиентите, нови продукти и цялостен маркетинг. Има много повече функции към него и можете да ги изпробвате с помощта на безплатната пробна версия.

сокол

Можете да проследявате тенденциите и да имате по-добра представа за възприемането на вашата марка сокол. Тя ви позволява да прегледате 2,7 милиона източника и дори да го стесните с променливи като ключови думи, изключвания и комбинации от думи.

Като цяло, този инструмент ви позволява:

 • Точкови тенденции
 • Наблюдавайте марката си
 • Проследяване на персонализирани заявки
 • Сортирайте, филтрирайте и преглеждайте събраните данни
 • Идентифицирайте влияещите, които се занимават с темите на вашата марка
 • Анализирайте настроенията
 • Създавайте персонализирани аудитории

Falcon се предлага на няколко езика, включително испански, немски и мандарински.

заключение

Важно е да знаете какво прави вашата аудитория, за да им служи по-добре. Без мониторинг на марката е равносилно на хвърляне на стрели със завързани очи. Надявам се горните инструменти да ви помогнат в това отношение и потенциално да развиете бизнеса си.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map