Има различни пътища, които се използват за предаване на тренд съобщението, но всички те са насочени към постигане на една и съща цел.


Те включват Брайън Дийн „Съдържание на небостъргачи“ Ранд Фишкин „10x съдържание“.

В случай, че искате да привлечете много внимание и по този начин да се считате за електроцентрала, вашето съдържание трябва да бъде уникално по право и извън обичайното, предлагано от вашите сънародници.

Поради това много бизнес помещения започват да отделят средства и много усилия за създаването на огромни части от съдържанието. До голяма степен това е много полезно и добро за бизнеса.

Това обаче води и до ново потенциална опасност.

Какво се случва в случай, че вложите много време и ресурси, за да измислите епично съдържание само за целевата си аудитория, която да прояви незаинтересованост?

Просто следвайте тези основни положения и няма да трябва да се тревожите по-нататък по този въпрос.

Намерете обещаващи идеи за съдържание

В случай, че сте публикували значително количество съдържание преди; трябва да преминете през публикациите си и да определите кои видове съдържание се интересуват повече от вашата аудитория.

Посетете Google Analytics и намерете кои конкретни публикации в блогове, отзиви за продукти или всяко конкретно съдържание, написано за по-добро задържане на клиентите, са получили най-голям брой гледания и най-продължително време на страницата.

От друга страна, ако сте в средата на прилагането на стратегията си за съдържание, такива инструменти като SEMrush, Ahrefs Content Explorer или Buzzsumo са там, за да ви помогнат в намирането на популярно съдържание във вашата ниша.

Най-простият, но най-доказаният начин, по който идеите за съдържание могат да се черпят от самите клиенти, е като ги попитате: „Искате ли тази?

Ако сте решили да откроите някоя тема, за предпочитане е голям обем на търсене, например: “Най-добрите лаптопи за закупуване през 2018 година“, Но просто не можете да получите идеята как да постигнете максимална реализация от него, тогава ангажираността на клиентите може да бъде добра стратегия за вас.

Семантично уникален, написан за SEO цели, чувствително към времето съдържание и при търсенето, е само половината от сделка. Имаме предвид конкретната идея, която ще бъде от полза както за вас, така и за вашите клиенти.

Безнадеждно е просто и въпреки това повечето фирми могат бързо да получат много обратна връзка, като се свържат с публиката си с бърз въпрос.

Ето три възможни варианта за постигане на тази цел:

1) Запитвания

Изпратете писма по имейл, които се състоят от анкета или заявка „Отговор“. Можете също така да използвате собствените си думи като „Планираме да създадем___.

В случай, че искате да получите достъп до това безплатно, щракнете върху тази връзка и ние ще ви изпратим достъп, когато е на живо. “

2) Социални канали

Най-простият начин да достигнете до аудиторията си е да използвате Instagram или Twitter.

Изберете няколко кратки, интересни съобщения или въпроси, базирани на различните идеи за съдържание, които обмисляте, и след това проверете кои са най-ангажираните.

Тези, които нямат социални потребители, могат да копаят по-дълбоко в джобовете си и да се разделят с няколко монети за платена реклама, за да получат съобщението, гледано от аудиторията им.

3) Съвети

Друг чудесен вариант би било да се намерят въпросителни сайтове като Quora или популярни блогове и форуми в нечия област на опит, като например GetResponse за имейл маркетинг или Moz за SEO. Вижте кои въпроси възникват най-много.

Ключът тук ще бъде да разберете точно какво се пита по отношение на това, за което хората са страстни, а не просто да гадаят.

Валидирайте съдържанието си

Идеята за одобрение и проверка на съдържанието, преди да инвестирате в него, се появи в секцията за коментари от скоро Моз пост.

Даниел дефинира сценария, при който екипът му имаше впечатляваща идея, за която смятаха, че ще направи чудеса, но когато тръгнаха към процеса и гумата се удари на пътя, целевата аудитория прояви пълна незаинтересованост.

Първият момент беше валидирането, което е стъпка, която повечето хора не успяват да вземат насериозно в процеса на създаване на съдържание, както обясни гуруто на Моз Ранд Фишкин в отговора си.

Създаването на съдържание не може да се изравни с изграждането на продукт, когато става дума за инвестиции.

Единият е видимо превъзхождащ другия, но няма смисъл да се стреля от бедрата, когато човек може да избере по-прости и по-лесни начини да утвърди идеята си за съдържание, преди да вложи ценното си време и ресурси в нейното създаване..

Съпоставете съдържанието си с вашата дистрибуция

Има съществена част от процеса на маркетинг на съдържание, който много голям брой маркетолози не успяват да разгледат, докато планират своето съдържание.

„Като създател на съдържание вината поради това ме преследва доста пъти. Най-разпространената мисъл в съзнанието ми е, че стойността на съдържанието ми се основава единствено на самото съдържание “, казва Нийл Пател.

Щом най-накрая вашето разтърсващо парче от завладяващ линкбайт най-накрая се появи, нищо няма да се случи, освен ако не получите автомобил или очни ябълки и не ги изпратите на страницата.

Този етап е изкуството за разпространение на пъзела със съдържание и той трябва да окаже значително влияние върху вида на създаденото съдържание.

Тази идеология ще бъде добре разбрана, използвайки следния пример.

Докато се насочвате към собствениците на малкия бизнес в пространството за домашни любимци, вие сте сигурни в най-удобния канал за достъп до собствениците, които са LinkedIn, и те са страстни за домашните любимци, както и грижите за домашни любимци, не забравяйте да повторите процеса.

Попитайте за какво са страстни.

  • Изследователски общности в пространството за домашни любимци
  • Търсете актуално съдържание за домашни любимци в Explorer Explorer на съдържанието
  • Изследвайте най-често задаваните въпроси за домашни любимци на Quora

Смятате, че сте намерили перфектната форма, включително да излезете с епично ръководство за любителите на мебели за настройка на ела само за цялото гърне.

Невероятен!

15 000 акции във Facebook!

Близо 3000 акции на Pinterest

И на LinkedIn, където вашата целева аудитория е … една акция?

Безсмислено е да получавате близо 20 000 общи акции, но едва достигате до целевата аудитория. Възможно е да станете вирусни с грешна аудитория и да получите практически нулева бизнес полза от съдържанието си.

Докато планирате, първо помислете за вашата целева аудитория и за това, което те отговарят най-добре. Имате по-голям шанс да резонирате с тази публика чрез този носител.

заключение

Съдържанието все още е съдържание. Интелигентен подход е да тествате пазара, преди да решите да вземете нещо, тъй като на този етап няма да имате нужда от толкова внимание, в сравнение с пускането на продукта.

В същото време, ако планирате да инвестирате време и пари в основна част от съдържанието, бъдете внимателни, като направите някои проверки, така че аудиторията да резонира с и да се интересува.

Погледнете анализираната си статистика, попитайте текущата си аудитория и имайте предвид разпространението на каналите, за да ви предоставим най-добрия възможен шанс за успех на съдържанието.

ЕТИКЕТИ:

  • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me