8 най-добри инструменти за връщане, за да овкусите вашата SEO стратегия

Вземете маркер, отидете на вашата бяла дъска и добавете ежедневна приоритетна задача: „Проверете, наблюдавайте и създавайте връзки!“ След време на изпълнение на тази поръчка всяка сутрин веднага след първата ви чаша кафе, ще видите резултатите под формата на орди от нови посетители, идващи на вашия уебсайт.


Ако притежавате или управлявате уебсайт, трябва да имате SEO стратегия, която извежда вашите страници до върха на SERPs. (В случай че не разбирате някой от тези съкращения, вероятно трябва да прочетете въведение в SEO преди да прочетете останалата част от тази статия.)

Вашата SEO стратегия трябва да има като приоритет номер едно създаването на отлично и оригинално съдържание. И вторият приоритет трябва да има страхотна стратегия за изграждане на линкове, която ви осигурява много връзки, сочещи към вашите страници – тоест връзки.

Защо обратните връзки са толкова подходящи?

Търсачките предпочитат уеб страници, които са авторитетни за всяка търсена ключова дума. Това означава, че тези страници се появяват на първите места в SERP-ите за тези ключови думи или, още по-добре, се поставят вътре в подбрани фрагменти, което практически гарантира хиляди посетители всеки ден.

За да бъде считана за авторитетна от търсачката, уеб страницата трябва да отговаря на някои условия. Едно от тях е да има възможно най-много връзки.

Досега вероятно мислите „е, това е лесно, мога да поставя много връзки към моята страница на други страници, които притежавам, и проблемът е решен“. Нее-ах. Съжалявам, но не е толкова просто. Не ви трябват само връзки – нужни са ви висококачествени връзки.

Вижте, не всички връзки са еднакви, що се отнася до оценката на SERP. Има добри връзки, тоест връзки, които идват от други авторитетни страници за същите ключови думи. Това ще покачи вашите SERP позиции. И тогава има лоши връзки, наричани още токсични връзки. Трябва да избягвате или да се отървете от тях, защото те биха могли да обезсилят всичките ви SEO усилия.

Обратна връзка може да се счита за токсична по много причини, но всички сочат към едно и също понятие: обратната връзка е токсична, когато не е автентична. Токсичната връзка може да бъде напълно изкуствена, например, ако е поставена на страница, пълна с връзки към несвързани страници с още по-несвързано съдържание. Това може да е платена за обратна връзка и търсачките мразят това. Всички връзки в опасни уебсайтове или страници с ниска репутация също се считат за токсични.

Стратегии за изграждане на връзки

По принцип всяка стратегия за изграждане на връзки се свежда до една и съща идея: генерирайте връзки към вашия сайт в авторитетни сайтове, които не притежавате. Чудите ли се как можете да направите това? Е, първо, трябва да знаете, че не е лесно. Трябва да откриете трудно откриваеми възможности, като вземете предвид, че вашите конкуренти правят същото.

И така, това, от което се нуждаете, са добри инструменти, за да разкриете тези възможности. Помислете за златния прилив: миньорите с най-добри кирки и лопати имаха най-добрите възможности да намерят златни самородки. Ще поговорим за инструментите по-долу; първо, нека разгледаме някои съвети, за които инструментите могат да се използват.

На първо място, изключете очевидните идеи за обратна връзка. Да, можете да добавите коментар към публикация в блога, добавяйки линк към вашия уебсайт, и е възможно тази връзка да ви донесе някои посетители. Но има вероятност той да не използва търсещите машини на SERP да вземат предвид, за да повишат (или понижат) вашата класация. Повечето от тези лесни за публикуване връзки са създадени с атрибут „nofollow“, който по принцип предлага търсачките да изпуснат цялата информация от SERP, преди да ги обхождат..

Nofollow“Е един от четирите атрибута, които могат да бъдат добавени към връзка, за да се насочат търсещите машини какво да правят с тази връзка. Има и стандартното „Dofollow“, Което е обратното: той предлага търсачките да носят информацията SERP, когато обхождат тази връзка.

Има още два атрибута: „UGC” и “спонсорирано“.

UGC означава Създадено от потребители съдържание и то може да се използва за маркиране на връзки, вмъкнати в съдържанието, генерирано от потребителите на уебсайт. Например, публикувайте коментари или записи във форума. И накрая, „спонсориран“ се използва за маркиране на връзки, създадени като реклама, спонсорство или друго споразумение за компенсация.

Бели шапки и черни шапки

Когато говорите за лесни (или автоматизирани) тактики за изграждане на връзки, ще чуете за техниките на „бяла шапка“ и „черна шапка“. Както вероятно вече сте си представяли, бялата шапка е добра, а черната шапка – лоша. Черната шапка се отнася до фалшиви трикове, които биха могли да бъдат опасни за вашия SEO, защото търсачките не ги харесват и ако открият, че ги използвате, вашите класации за SERP могат да се потопят до дъното на резултатите от търсенето.

Така че, нека да видим някои техники за бяла шапка Вашият първи приоритет по този въпрос трябва да бъде да работите върху вашата работа. Трябва да идентифицирате потенциални уебсайтове, които биха могли да се възползват, като поставите линк към вашия сайт на техния, да получите тяхната информация за контакт и да им изпратите съобщения с молба да ги свържат към вашия сайт. Но не е необходимо да разглеждате произволно, за да видите на кого да изпратите тези имейли. Правилният инструмент ще ви покаже сайтовете с най-голям шанс да приемат вашите предложения за свързване.

Блогът на гости е старокласна тактика, която работи доста добре. Трябва да предложите на блогърите да напишат публикация за техните блогове, с вашето име и връзка към вашия сайт в него. Има много блогове, които приветстват гост блогъри, но трябва да ги намерите. Ако блогърите не приемат вашето предложение за блог за гости, можете да им предложите да поправят своите разбити връзки. Това означава да откриете счупени връзки, да създадете съдържание, подобно на липсващия ресурс, и да помолите всеки, който се свързва към него, да посочи вашето съдържание вместо това.

Има много повече съвети за изграждане на връзки, които можете да използвате – можете да намерите десетки от тях в добри блогове за SEO. Но цялостна стратегия за връщане на връзки включва повече от просто изграждане на връзки. Освен това изисква от вас редовно да проверявате и следите инвентара си за връщане назад. И това е нещо, което не можете да направите ръчно. Така че нека поговорим за инструментите за обратна връзка.

Инструменти за управление на обратната връзка

Огромният брой съществуващи инструменти, които да помогнат на хората да реализират успешна стратегия за обратна връзка, могат да ви дадат представа колко важни са връзките. В тази вселена от инструменти най-полезните следят мрежата от връзки в целия интернет и ви помагат в дейностите по изграждане на връзки и управлението.

Просто не се заслепявайте от „магически“ инструменти, които обещават автоматично да генерират връзки към вашия сайт; винаги помнете, че изграждането на връзки не е лесна задача и не може да се изпълнява добре от всеки автоматизиран инструмент. Внимавайте с обещанията за изграждане на връзки, които използват методи за черна шапка и биха могли да навредят на вашия SEO.

Така че, най-добрите инструменти са тези, които ви дават много информация за връзки, които бихте могли да използвате, за да получите най-добрите резултати от вашите усилия за изграждане на връзки.

Нека да разгледаме най-горните снимки.

Ahrefs

Ahrefs притежава един от най-големите индекси на обратната връзка в целия свят.

Освен че управлява връзки, Ahrefs е проектиран да изпълнява повечето дейности, които SEO Pro трябва да извършва ежедневно, въпреки че е доста лесен за използване за не-професионалисти. Но конкретно в областта на обратната връзка, Ahrefs предоставя много инструменти за проучване на обратната връзка.

Например един от тези инструменти, наречен „Пресечете линка “, ви позволява да откривате сайтове, които се свързват с вашите конкуренти, но не и с вас. Това е много полезна информация, тъй като ако сайт препраща към повече от един от конкурентите ви, има голям шанс той да добави връзка към вашия сайт.

Ahrefs предлага безплатна версия, която ви позволява да наблюдавате десет връзки и два домейна на заявка. Ако сте готови да плащате 82 долара на месец, ще получите подробен анализ на вашия профил за връщане на връзки, включително обратни връзки, dofollow / nofollow, котва текст и др. Тази информация може да се окаже безценна в случай, че получите неустойка от Google, защото той ви дава цифри за съотношението текст на котвата на вашия сайт.

Информацията, предоставена от Ahrefs не само ви помага при вашите дейности за изграждане на връзки. Той също така показва изгубени връзки и нови връзки към вашия сайт, така че можете да благодарите на уеб администратора или да върнете услугата с реципрочна връзка. За изгубените връзки ще бъдете информирани за причината за загубата, така че няма да е необходимо да гадаете защо се е случила. Таблото за управление на Ahrefs също показва подозрителни връзки, които можете да деактивирате, за да избегнете наказания.

Моз

Moz Pro е пълен набор от професионални SEO инструменти, в който Moz Link Explorer е една от основните помощни програми. Особено полезно е да правите обратен инженеринг върху връзките на вашите конкуренти. За да видите нейната магия по време на работа, просто трябва да въведете домейн или конкретен URL адрес на конкурент и Moz ще ви покаже всичките му връзки. За всяка обратна връзка можете да видите някои показатели, като например индекс на права на домейн, брой на свързващи домейни, оценка на спам и списък с най-горните връзки.

Ценовите му планове варират от $ 99 до $ 599 на месец, в зависимост от това колко функции и колко “професионално” искате да бъдете в своите SEO дейности.

Една от отличителните характеристики на Link Explorer е Анализът на текста на котвата, който показва най-често срещания текст на котва в профила на връзката на уебсайта. Мнозина биха задали въпроса каква е употребата на тази функция и отговорът е, че тя помага да се открият техники за свързване на черна шапка: ако има много текст за котва с точно съвпадение, това може да е знак за измамна тактика.

Въпреки че базата данни на Moz не е толкова голяма, колкото Ahrefs ‘, абонаментната й такса включва още няколко инструмента освен Link Explorer, за които може да си струва да платите.

Majestic Backlink Analyzer

Величествено SEO предлага този инструмент като приложение за Chrome, като анализа на връзката връща директно към вашия браузър. Това е бърз начин да се провери силата на която и да е страница според нейната информация за връзката. Резултатите от доверителния поток и позоваване се появяват веднага на URL лентата за всяка страница, която посещавате, заедно с обобщена информация за URL адреси и домейни, които се свързват към страницата..

Въпреки че можете да се абонирате срещу такса, за да получите всички функции, приложението Chrome предлага някои битове данни безплатно, което включва диаграми на профили на връзки и броя на връзките на нивата на URL, поддомейни и корени. Абонатите получават повече подробности за връзките, включително списъци на десетте най-силни връзки и на десетте най-силни котвени текстове. Те също могат да копаят по-дълбоко в анализа на връзките, като имат достъп до инструментите директно от приложението.

SEO Spyglass

Наскоро нов претендент излезе на SEO арена и лидерите на пакета трябва да му обърнат внимание.

SEO Spyglass е част от SEO PowerSuite, набор от инструменти, наградени с много положителни отзиви. За разлика от повечето SEO инструменти, този е приложение, което инсталирате на вашия компютър, независимо дали е Mac, Windows или Linux машина. Можете да използвате основната му функционалност безплатно, колкото искате, или можете да плащате $ 299 на година за професионален лиценз, който предлага такива екстри като неограничен мониторинг на обратната връзка, планиране на задачи и основни функции за отчитане или 699 долара годишно за корпоративен лиценз, който отприщи цялата функционалност на PowerSuite.

Според съобщенията SEO Spyglass има най-голямата база данни на връзки от всички известни инструменти. Можете също да добавите свои собствени връзки, като ги импортирате директно от Google Analytics и Google Search Console. Инструментът идентифицира потенциално вредни връзки, за да не бъде санкциониран от Penguin 4.0 (най-новата версия на търсачката на Google). Той изчислява рисковете, свързани с наказание, като взема предвид същите фактори, използвани от Google. Ако открие заплаха, можете да я неутрализирате с няколко щраквания с помощта на изключителен генериращ файл за генериране на файлове от SpyGlass – не е нужно да се притеснявате дали да го направите правилно.

Някои потребители на SpyGlass казват, че инструментът им е позволил да дублират органичния си трафик само следвайки своите SEO съвети. Те дори казват, че възвръщаемостта на инвестицията (ROI) на Enterprise версията е била по-малко от месец, така че ако се отнасяте сериозно към вашата SEO стратегия, може да искате да я изпробвате.

Semrush

В Semrush можете да намерите Инструмент за анализ на връзки, мощно помагало за получаване на функционални данни за връзки от всеки домейн. С огромната си база данни от 26,5 трилиона връзки, Semrush предлага много разкриващи се графики, показващи нови & загубени връзки, авторитетни редици на всички реферали, развитието на процесите за генериране на обратни връзки и много други.

С инструмента за проверка на обратната връзка можете да интегрирате данните на вашата конзола за търсене и да избегнете санкциониране от Penguin. Можете също така да откривате и изтривате токсични връзки и да ги изпращате до инструмента за дезактивиране на Google, като поддържате профила си обратно връзка чист благодарение на автоматично и периодично проследяване.

Освен анализ на обратната връзка, Semrush предлага пълен набор от SEO инструменти, които можете да използвате безплатно, неограничено време, но с ограничена функционалност. Това включва изследване на ключови думи, анализ на приходите, анализ на трафика, проследяване на позицията на SERP, картографиране на CPC и много други.

SE Класиране

SE Класиране е проверка за обратна връзка, която използва данните на Google Инструменти за уеб администратори, за да проверява входящите връзки към вашия уебсайт или конкурентите ви. Инструментът генерира подробен анализ на връзката, който показва атрибути следване / несъдържане, индекс / без индекс, кеширан / не кеширан, авторитет на домейна, котва текст, социална популярност, Alexa ранг и много други. Той ви позволява да дезактивирате връзки и да генерирате файлове, за да ги изпратите директно на Google.

SE класирането предлага три основни плана: Optimum ($ 39 / месец), Plus ($ 89 / месец) и Enterprise ($ 189 / месец). Те варират в броя на проверените уебсайтове и броя на наблюдаваните връзки. Можете да получите отстъпки, като се абонирате за много месеци или като намалите честотата на проверка: 20% за проверка на всеки три дни и 40%, ако сте добре с проверка седмично; в противен случай задачата за проверка се изпълнява ежедневно.

Nightwatch

Инструмент за наблюдение на обратна връзка, който анализира истинското въздействие на вашите връзки върху класацията на SERP. Чрез интелигентни известия, Nightwatch ви изпраща редовни актуализации за новооткритите и изгубени връзки. Той използва свои собствени сканери, комбинирани с множество външни източници за проследяване, за да предостави точна и актуална информация за всички връзки, които могат да повлияят на класацията ви.

Инструментите за визуализация предлагат сегментиране по всякакъв вид параметри, за да се разбере въздействието на всяка обратна връзка. Обратно портфолио обобщава различни сегменти, придобити по различно време. Запознавате се с тяхното разнообразие по качество, домейн, атрибути за проследяване / не-следване и статус на спам.

Nightwatch извършва автоматична проверка на живи и мъртви връзки, за да ви покаже кои връзки добавят стойност към вашия уебсайт и кои намаляват тази стойност.

LinkMiner

Голяма база данни – по-голяма от амбициите на Елон Мъск, както се посочва в собствения уебсайт – е основата, върху която LinkMiner се основава.

Само като напишете името на домейна на вашия конкурент, той може да идентифицира най-мощните си връзки, като ги оценява с известни показатели като Citation Flow, Trust Flow и други. Един прост панел за визуализация избягва често срещания проблем с прекомерните раздели на браузъра: само с едно щракване получавате визуализация на всеки препращащ уебсайт с подчертано разположение на котвата.

LinkMiner ви дава възможност да намерите връзки от всичките му 9-трилионна база данни с връзки, или търсете само най-новите данни, за да ограничите търсенето до 30 дни стари връзки. Опцията „Загубени“ ви помага да намерите изтрити връзки и да получите възможност да замените конкурентите си. За да запазите фокуса си върху важните връзки, LinkMiner ви предлага да запишете най-добрите находки в списък. Можете да запазите най-подходящите връзки и да се върнете към тях, когато пожелаете.

Изберете инструмент; всеки инструмент.

Сега няма извинение за неприемането на стратегия за изграждане на връзки. Търсачките постоянно се развиват и стават все по-умни. Никога не забравяйте, че тяхната цел е да индексират най-доброто съдържание в мрежата, за да бъде лесно достъпен. И трябва да им помогнете с тези две цели, като създавате страхотно съдържание и се уверите, че то може да бъде лесно достигнато от възможно най-много места.

ЕТИКЕТИ:

  • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map