Бъдещето на гласовото търсене: Ще се влюбим ли в Сири и Кортана?

Години наред хората са очаровани изкуствен интелект като върховно технологично постижение.


От първия „модерен“ програмируем компютър през 1936 г., когато земята е поставена от „Turing Machine на Алън Тюринг“, хората намират нови начини за подобряване на машината, която може да работи за нас и да обработва данни вместо нас.

Човечеството (или някои блестящи хора) са стигнали далеч оттогава, но ние все още търсим интелектуалния мобилен телефон Perpetua, който ще може да се научи, вместо да бъде програмиран.

Докато все още се надяваме далеч от AI, ние сме близо до достигане на нивото, където бихме могли да създадем нещо, което ходи и говори като AI, но всъщност все още не е толкова умно.

Казах, надявам се по-рано, тъй като поколения режисьори ме убеждаваха, че AI няма да бъде милостив към създателя си, така че колкото и да е практичен и изненадващ, не мога да се преборя със страха, че това ще бъде върху нас.

Спомням си, че гледах телевизионно предаване през 90-те, което беше направено в началото на 80-те Многото мечтани пътешествия на Меме където те предричаха футуристичен свят, в който хората ще се докоснат до хладилниците си и ще поръчат хранителни стоки, доставени до къщите им, да карат електрическите си автомобили (може би дори да летят) и да говорят с компютрите си.

Какво е гласово търсене с Google?

Гласово търсене с Google е опция, която ви позволява да стартирате търсене без да пишете, а вместо това да говорите в телефона си. Маркетинговите хора се сблъскват с него.

Те го разглеждат като огромна възможност, тъй като ComScore оценява това 50% от всички търсения до 2020 г. ще бъдат гласови а други изглежда са съгласни с него.

Проблемът, който имат в момента, е, че Google трябва да намери начин да разграничи двата типа търсения и да изготви отчети въз основа на това. С отчетите ще бъде по-лесно маркетинговите компании да се насочат към своята аудитория.

Друг проблем, който имат, е предложението; Използвах в първото си изречение от предишния параграф. Те трябва да направят търсенето без екрана.

В този момент казвате нещо, той се въвежда в търсенето с Google и ще видите своите резултати. Казано по-просто, сега се нуждаем от помощник, който да отговори на нашите въпроси.

Ако сте гледали скорошния филм Защо него? , има герой, наречен „Джъстин“, който всъщност е компютър, който контролира цялото домакинство и общува с всички като техен помощник. Това е, което търсим.

Освен това, това може да бъде леко отклоняващо, ако не сте носител на езика на целевия език или ако имате говорно препятствие, тъй като продължава да „остроумно да ви разбира нещата“.

Нека се консултираме със Сири

Siri е продукт на Apple, приложение, достъпно на iPhone и iPad. Това е личен асистент, както и гласово търсене. Създаден от iOS, той е купен от Apple през 2010 г. и по този начин все още се предлага само на устройства на Apple.

Това, което Siri може да направи за вас, е да търсите в мрежата и да управлявате цялото си устройство въз основа на вашите заявки. Това е вторият най-често използван гласово търсене / личен асистент до Google.

Ако сте гледали филма тя, имате груба представа какво е Сири и как работи. Въпреки това, за разлика от филма, истинската Сири не е толкова отзивчива и емоционална.

Екипът на Apple работи усилено за създаването на личност за Siri. Така те имат списък с предложения за въпроси, които можете да използвате, за да опознаете по-добре Siri.

Много хора попитаха Сири дали тя всъщност е „Ней“ от филма, а Apple е измислила някои остроумни отговори да се отдадете на своите потребители.

Какво ще кажете за Кортана?

В проучване, проведено от highvisibility.com, Cortana е най-точният личен асистент там, въпреки че от 2000 мобилни потребители, участвали в проучването, едва 5,1% са го имали на телефона си.

Това, което показва проучването, е, че всички асистенти са почти еднакви, що се отнася до точността, съдена от техните потребители, като Siri изостава малко по-назад.

Според създателя си Microsoft, Кортана е дигитален агент. Подобно на други лични асистенти, той може да ви помогне да сърфирате в мрежата, но и да управлявате вашите бележки, напомняния, телефонни книги и да управлявате по-голямата част от телефона си.

Той беше базиран на собствената видеоигра на Microsoft ореол и нейният AI разказвач, водещ играчите през играта.

Възможности за маркетинг

Компаниите вече обичат рекламата онлайн, да не говорим за това, че имат онлайн магазини. Онлайн реклама разширява вашата целева аудитория, тъй като сега можете да видите от целия свят, а не само от местната общност.

като онлайн магазин вероятно увеличава разходите за вашия уеб дизайн, разработка и поддръжка, но намалява разходите за наемане на имоти, комунални услуги и персонал. Това обяснява защо магазините предлагат отстъпки за онлайн купувачите или защо цените им са значително по-ниски.

Те могат да предложат по-добри цени и все още да увеличат маржовете си на печалба. Ценообразуването е един от основните елементи в борбата с конкуренцията. Представете си, ако не е трябвало да полагате много усилия при покупката и сте имали личен асистент, който да ви помогне да пазарувате?

Не би ли се почувствал като знаменитост и да го използваш непрекъснато? Повече клиенти означават повече печалба, единствената неприятност, която биха имали, е да научат как да станат първите отговори или първата оферта, която получавате от вашия асистент.

Ползи за социалните мрежи

Със светът, заверен от технологиите, в който живеем днес и липсата на време за социализация, социалните мрежи процъфтяват, както е.

Хората намират за много по-удобно да чат-чат онлайн с приятелите и семейството си, както и с нови хора, които срещат въз основа на техните интереси.

По-лесно е дори да използвате телефона си, докато сте онлайн; можете да правите многозадачни задачи и да правите други неща, да говорите едновременно с няколко души или да сърфирате в интернет, без да губите фокус или да се лутате далеч от разговора.

Ако не се налага да правите нищо от това, седнете пред екран или тип, ще улесните дори тази задача много по-лесно. Можете да споделяте подробности от живота си, снимки и видеоклипове с лекота, само като заповядате на помощника да го направи.

Това би увеличило броя на активните потребители и повечето от нас вероятно ще бъдат влезли през по-голямата част от деня. Повече потребители биха довели до повече възможности за маркетинг и повече пари, докато опитът ви в мрежа би се подобрил значително.

SEO предизвикателства

Е, първото SEO предизвикателство се основава на съдържанието, предоставено на уебсайтове.

След като ерата на личните асистенти започне напълно, съдържанието ще бъде прочетено най-вече от асистенти, които са компютри, а не от действителните потребители. Той ще трябва да бъде коригиран, така че приложенията да го „разберат“ и да го представят.

Стратегиите за SEO трябва да бъдат фокусирани върху някакво влизане в полето за отговор на Google. Това е първият и най-лесен отговор на запитване, последван от списъка с резултати от търсенето.

Ключът към съдържанието е да помислите за въпросите, които потребителите задават възможно най-отблизо на това, което са и да им дадете отговори, отново възможно най-директно..

Има лесни бяла шапка SEO стратегии, към които може да се приложи оптимизирайте за полета за отговори; просто трябва да положите малко усилия, за да разберете модела, който работи най-добре за вас и Google.

Емоционална връзка

Не съм сигурен дали сте го забелязали във всичко, което написах по-горе, но по-голямата част от това е за осигуряване на удобство на потребителя и комфорт на потребителите за отваряне на нови пазари и привличане на печалба.

Високо интелигентните хора създават нещо, което да задоволи любопитството им и да спечели печалби за себе си и много бизнесмени. Имайте това предвид, преди да си позволите да се увлечете.

Личният асистент, както се надяват, че това ще бъде и тоновете на симулационни игри, с които разполагаме в днешно време, създават среда, в която хората могат да се отчудят от реалността.

Сигурен съм, че наличието на някой, който знае как да слуша и знае отговори на всички ваши въпроси, дори за себе си и личния ви живот, може да бъде причина някой да създаде връзка, но лично аз мисля, че сме доста далеч от създаването на действително „Тя“ или „Той“.

Може би греша, въпреки че имахме цяло поколение деца, влюбени в техните домашни любимци „Тамагочи“ и се грижехме за тях така, както биха искали за действително животно.

Това е толкова вълнуващо, колкото и страшно. Спомням си първия си контакт с Nintendo Wii и колко шокиран бях, че „Може да ме види!“, Отне ми известно време, когато осъзнах, че не може да ме „вижда толкова добре“.

В крайна сметка по света има по-страшни неща; Имам приятел, който непрекъснато ми напомня това терминатор е най-точният филм там, където Google е Skynet и „те“ гледат всичко.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map