Четири неща, които трябва да знаете, когато изработвате печелившото си заглавие

Винаги прочетете статия за чудовища, на която сте прекарали часове след завършването си и си помислихте: „Това ще бъде страхотен ресурс, който хората биха искали да споделят“?


Бързо напред шест месеца и много платени кампании по-късно установявате, че публикацията ви в блога не е била дори близка до очакванията.

На този етап е съвсем естествено хората да се чудят дали аудиторията им не харесва съдържанието и да забравят колко важна роля играе страхотно заглавие.

Заглавията понякога са нещо, което читателите са склонни да споделят, а не статията. Имайки това предвид, е доста трудно да се преувеличи колко голяма роля играят заглавията на ролите.

В основата на успешното заглавие стои емоция.

Ако мислите „Защо емоцията? Не е ли заглавие, което е в тон със съдържанието, достатъчно, за да има положително въздействие върху читателя? “

Положителното заглавие в съответствие със съдържанието е положително, но да имаш фрази, които получават отговори от читателите, е просто много по-добре.

Доста лесно е да мислим, че говорим за щракване на кликове, но не сме!

Според емоционалните маркетингови проучвания на Advanced Marketing Institute, които датират от 60-те и 70-те, „емоционалният език създава предсказуем отговор, нещо, което може да бъде изгодно за маркетолозите“.

В тази статия ще преминем през някои от емоциите, които блогърите предизвикват и тези, които трябва да избягват на всяка цена.

Да пишеш сензационни заглавия, ето някои от нещата, които можете да направите:

Съпоставете вашите фрази с платформите

Социалните медии са ключови за подпомагането на всяка публикация, която се разпространява вирусно. Важно е да се отбележи, че фразите, които работят във Facebook, може да не работят в Twitter и обратно.

Фразите, които предизвикват любопитство или чувство за принадлежност, работят добре. (В зависимост от нишата)

Според проучване на Buzzsumo където те прегледаха 100 милиона статии във Facebook, някои от най-споделяните заглавия съдържаха следните фрази

 • Ще те направи
 • Това е причината
 • Можем ли да гадаем
 • Само в
 • Причината е

Най-горното изречение „ще те накара“ надмина останалите над два пъти. Защо те са толкова успешни? Е, повече е свързано с факта, че те предизвикват емоционална реакция от страна на читателя. Което в крайна сметка се нуждае от маркетолозите като нас.

По същия начин в същото проучване е установено, че фразите харесват

 • Това е какво
 • За първи път
 • Неща, които трябва да знаете
 • Ще те направи
 • Новото ли е

Склонен да се представя изключително добре в Twitter. Така че има ли разлика?

Механиката може да е различна, но основният използван принцип е един и същ. Въпреки, че фразата „ще те накарам“ изглежда като единственото общо, всичко по-горе може да предизвика емоционален отговор.

Ето защо е наложително да променяте заглавията си, когато споделяте или намирате нещо, което работи на множество платформи.

Бъдете позитивни, а не отрицателни

Отрицателните заглавия обикновено не се справят добре. Това е емоция, която трябва да се въздържате от предизвикване, независимо от платформата.

Както казва Нийл Пател „Научните експерименти показват, че повечето хора предвиждат бъдещи положителни събития, за разлика от бъдещи негативни събития.“

Ако искате допълнителни доказателства за това, можете да разгледате страници в Buzzfeed и други сайтове за съдържание и споделянията, които техните страници получават. Много рядко се срещат отрицателни емоционални чувства.

Анализът на заглавията, които вашите конкуренти използват, може да ви научи на много уроци. Ако техните заглавия изглеждат емоционално плоски за вас, това е възможност за вашия бизнес.

Ако вършат добра работа, това е стратегия, която можете да копирате.

Не всичко в бизнеса е черно-бяло. Може да има неутрални фрази, които нямат положително въздействие по отношение на ангажираността. Някои термини като:

 • В бъдещето
 • Прост начин да
 • Какво е новото в
 • Природата на
 • Как да се движим

Доказано е, че поне се ангажират потребители в социалните медии.

„Защо трябва да създадете общност, преди да стартирате“ – Това е заглавие, което използвахме в публикация в Блог на Setapp. Както можете да видите, ние се опитахме да получим емоционален отговор от нашите читатели и имахме нужда той да е неутрален по пол.

Силните думи като „как да“ и „долната линия“ са особено добри за предизвикване на емоционална реакция от читателите. Можете да намерите някои тук.

Наскоро Facebook обяви намерението им да понижат публикациите, които използват тактики като прибиране на кликвания, така че това е още една причина маркетолозите да се уверят, че емоционалната реакция, която провокират, е в съответствие с съдържанието им без много преувеличение.

Използвайте онлайн инструменти

Първоначално можете да се възползвате EMV инструменти за да прецените емоционалната стойност на заглавието си. Важно е да не разчитате изцяло на EMV резултата.

Макар че това може да помогне, намерението на вашата статия, нишата, в която се намирате, играят съществена роля за определяне на кой тип емоции ще получите по-добър отговор.

Ето пример с заглавие, което се оценява високо в нишата за пътуване: „Авиокомпаниите губят по-малко багаж. Ето защо ”.

Това заглавие е завладяващо, тъй като се харесва на интелектуалната сфера на човека, което от своя страна буди читателското любопитство..

Преди да видите заглавието, ако ви е казано, че предстои да видите статия за авиокомпаниите и багажа. Определено няма да сбъркате, ако приемете, че статията съдържа статистика.

Примерът по-горе е добър, тъй като съдържанието и заглавието съвпадат с интелектуална сфера на емоцията на човек.

Тази последователност ще гарантира, че те имат положителен опит в публикацията, а не чувството, че са жертви на примамка за щракване.

Не игнорирайте други елементи

Аспекти на баланса на думите, дължината на знаците също играят значителна роля за определянето на успеха на заглавието. Те могат да варират в различните платформи като Google търсене, Facebook, Twitter и харесвания.

Следователно наличието на отделни заглавия за това, когато синдикирате, вместо да използвате основна настройка, която споделя едно заглавие на всички ваши социални медийни платформи, може да измине дълъг път в осигуряването на най-добрите резултати.

SEO, особено на страница SEO има все по-голямо значение сред много потребители. A / B тестване на вашите маркери за заглавие и H1s помагат да кажете на потребителите и на Google точно каква е темата на вашето съдържание.

Има Плъгин за заглавие на оптимизатора което ви позволява да разделите тест на заглавията си (и различни други елементи), което може да ви даде конкретни данни за това кое заглавие привлича повече кликвания.

Можете да изберете постоянно да използвате заглавието с по-добри показатели и да работите върху допълнителни тестове. Важно е да се отбележи, че различните варианти на заглавие трябва да бъдат изложени на разумно количество импресии, преди да преминете към някакви заключения относно неговата ефективност.

Доста обичайно е писателите да се казват да говорят с читателите си, когато пишат. Това може да бъде добра практика и при писане на заглавия.

Да, тези точки могат да бъдат широкообхватни, но стандартният елемент е вашето желание да тествате. Изпробвайте различни заглавия, променете някои от старите си статии в Twitter или Facebook и стартирайте нови кампании с различни заглавия, за да видите коя става по-ангажирана.

Със сигурност няма някаква вълшебна формула за създаване на вирусен пост. Има много фрази, които можем да използваме и емоции, които можем да предизвикаме, което подобрява шансовете ни за постигане на по-смислена ангажираност.

Опитайте се да включите A / B тестване във вашите практики, за да намерите най-добрите фрази и емоции, които работят във вашата ниша.

ЕТИКЕТИ:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map