Как да извършите задълбочен SEO одит на уебсайта си

За да сте сигурни, че всички SEO методите работят на практика, трябва да извършите задълбочен SEO одит на вашия уебсайт.


Ще можете да кажете кои методи и стратегии привличат трафик и ви позволяват да достигнете до вашата целева аудитория, а кои не са, за да можете да ги подобрите или да се съсредоточите върху нови.

Според Джон Мастърсън, който работи като специалист по SEO SuperiorPapers,  ето какво трябва да проверите, за да извършите задълбочен SEO одит на вашия уебсайт:

Структура на сайта

 1. Създайте XML Sitemap

Наличието на XML карта на сайта позволява на търсачките да определят кои URL адреси всъщност са на вашия уебсайт, така че да могат да ги обхождат по-бързо. Също така се нуждаете от Sitemap, за да сте сигурни, че вашият сайт се разглежда като оригиналния източник на съдържание, в случай че някой го копира или препрати, за да не бъде наказан от Google.

Можете да използвате инструменти като Sitemap генератор или Безплатен XML Sitemap Validator, за да генерирате вашата карта автоматично.

 1. Редактиране на файл robots.txt

Файлът Robots.txt е необходим, за да каже на паяците на търсачката кои страници трябва да вземат предвид, когато обхожда вашия уебсайт.

Чрез промяна на съдържанието на файла можете да предотвратите дублиращите дублиращи индексиране съдържание или да се уверите, че те не обхождат отделни страници на вашия уебсайт, които искате да запазите частни и извън SERP. Отново можете да създадете своя файл robots.txt ръчно или автоматично; от теб зависи.

 1. Проверете пренасочванията

Използвайки команда за пренасочване 301, информирате търсачките, че страницата вече не е достъпна, и ги пренасочвате към нов адрес. В резултат на това те ще премахнат стария URL от индекса си и ще запомнят новия.

Освен това това ще ви позволи да наблюдавате трафика, който вашата 404 страница получава. Можете да реализирате пренасочване 301 с Проверка на пренасочване.

Структура на страницата

 1. Заглавие и мета описание

Обърнете внимание, че заглавието ви не е същото като заглавието на вашата статия. Вашето заглавие трябва да е с дължина между 55 и 65 знака (включително интервали), тъй като това ще се показва в рамките на SERPs.

Вашето мета описание не трябва да е повече от 160 знака (тъй като за показването му се използва контейнер с 600 пиксела), защото всички допълнителни символи ще бъдат изрязани. Важно е да включите целевата си ключова дума и в двете. Можете да визуализирате как ще изглеждат вътре в резултатите SEO Mofo.

 1. Alt Tag

Наличието на подходящи и висококачествени изображения на уебсайта Ви е задължително в наши дни, но не забравяйте да включите alt тагове и заглавия за вашите изображения, които са подходящи и описателни. Проверете с вас маркери за заглавие на изображението Image Alt Test.

 1. URL адреси

Друг фактор, който допринася за цялостното ви SEO са URL адресите, които са подходящи и за предпочитане съдържат вашата ключова дума, защото помага на Google да определи връзката между вашето съдържание и URL адреса. Можете да създадете своя URL адрес автоматично или ръчно.

ползваемост

 1. Подвижност за мобилни устройства

Тъй като смартфоните и таблетите са се превърнали в доминиращите устройства, чрез които потребителите консумират съдържание, трябва да се уверите, че уебсайтът ви е удобен за мобилни устройства. В допълнение към това, Google мобилен гъсец отчита го при класирането на вашия уебсайт. Можете да тествате мобилност приятелски тук.

 1. Скорост на натоварване

Друг важен фактор за класиране, поне що се отнася до Google, е скоростта на натоварване. Сайтове, които отнемат повече време за зареждане на спорт с по-високи проценти на отпадане и по-кратко време на страницата, което означава, че потребителите нямат твърде много търпение за бавни сайтове. Можете да използвате посочените тук инструменти, за да тествате ефективността на вашия уебсайт в този аспект.

Проверки на здравето

 1. Прекъснати връзки

Прекъснатите връзки, както външни, така и вътрешни, могат да повлияят на вашия SEO, както и на цялостното потребителско изживяване. Ботовете на Google проверяват редовно връзките, което означава, че трябва да отделяте време и периодично да проверявате изходящите си връзки. Можете да използвате счупени инструменти за проверка на връзки, за да намерите неизправната.

 1. Дублиращо съдържание

Това, че дублира съдържание, означава, че можете да бъдете санкционирани от Google, дори ако сте го направили по невнимание или правилно посочите източниците си. употреба Малък SEO инструмент за проверка на плагиатство за да сте сигурни, че съдържанието ви е оригинално и уникално.

Инструментариум за SEO одит (бонусно съдържание)

Можете също да използвате следните инструменти, за да направите SEO одита по-завършен:

 • Крещяща жаба – Този инструмент е уебсайт, който ви позволява да придобиете по-задълбочен поглед върху SEO в сайта, като проверявате изображения, връзки, CSS, приложения и т.н. Също така се предлага под формата на настолно приложение, което прави процеса по-бърз.
 • Инструмент за одит на сайт SEMrush – С този конкретен инструмент можете да анализирате вашия уеб сайт ефективно и задълбочено. Той може да улови всички грешки, както и да даде препоръки. Неговата партийна част е възможността да сравнявате одити, което ви дава представа колко сте се подобрили.

Посетителите на Geek Flare получават специален 14-дневен пробен период на SEMrush.

 • Google конзола за търсене – Google Search Console е основен инструмент за поддържане на уебсайта ви, както и за да му позволи да взаимодейства по-добре с Google. Способен да забележи голямо разнообразие от грешки.
 • WooRank – С WooRank можете да обходите уебсайта си и да идентифицирате проблеми с индексацията, да разберете дали липсват метаданни, да намерите дублирано съдържание, да проверите връзки и много други.
 • Zadro Web SEO одитор – Този инструмент за SEO одит ви предоставя както Администрация на страницата, така и Администрация на домейна за вашия уебсайт, скорост на страницата в Google, най-добрите ключови думи, присъствие на връзки в социалните медии и т.н..

Инструменти за проверка на достъпността и ефективността

 • txt анализатор – Позволява ви да извлечете повече от вашия файл robots.txt чрез внимателен анализ и предложения за това как можете да го подобрите.
 • YSlow – С YSlow ще можете да проследявате работата на всеки един компонент, от който се състои уебсайтът ви, и да научите какво можете да направите, за да работи по-бързо.
 • Meta Tag Analyzer – Анализирайте не само вашите мета тагове, но вашите заглавия, URL адреси и ключови думи във вашето съдържание.

Прозорец за проверка

 • Ahrefs – Ahrefs не само ви позволява да подобрите трафика си, но и да следите какво правят вашите конкуренти и да разберете какво правят по-добре от вас.
 • величествен – Majestic ви позволява да преглеждате всички връзки на страница, която разглеждате, защото разчита на най-голямата база данни в света с индекс на връзки.

Неработещи линкове за проверка

 • Проверка на прекъсната връзка – С този инструмент можете да следите здравословното състояние на връзките във вашите статии, страници, коментари и полета. Открийте също липсващи изображения, пренасочвания и връзки за търсене по URL. Можете също да изберете да бъдете уведомявани по имейл или чрез таблото за управление на приложението.
 • Xenu Link Sleuth – Не позволявайте на простият му интерфейс да ви заблуди. Xenu Link Sleuth е много добър в откриването на прекъснати връзки в уеб сайтове.
 • W3C Link Checker – Просто поставете URL адрес вътре в полето и инструментът ще ви предостави обобщение, опции за запазване в бисквитка и т.н..

Дублиращо проверка на съдържание и плагиатство

Страница за проверка на скоростта

 • PageSpeed ​​Insights – Подобрете скоростта на вашата страница на всички устройства с помощта на тези прави и ефективни инструменти.

заключение

С тези инструменти и съвети на ваше разположение ще можете да извършите невероятно задълбочен SEO одит на уебсайта си и да подобрите неговата ефективност и класиране, вместо просто да гадаете какво работи и кое не. Започнете да ги използвате днес.

ЕТИКЕТИ:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map