Как да конвертирате статия във видео?

Пренасочването на вашето съдържание е чудесен начин да увеличите трафика и продажбите.


Когато превърнете публикацията си в блог във видео и я качите в платформа като YouTube, удвоявате шансовете да я видите. Когато повече хора виждат вашето съдържание, това означава повече трафик и всички знаем какво повече трафик може да донесе – ПРОДАЖБА.

Освен това е добре известен факт, че видео маркетингът е огромен и изключително ефективен за всеки бизнес. Но има и възможности, които много хора не могат да правят добри видеоклипове по различни причини. Креативността и понякога бюджетът са две от тях.

В тези случаи превръщането на статията ви във видео е чудесен начин да скочите във видео маркетинг и да намокрите краката си. На всичкото отгоре, това е супер лесно и отнема много минимални усилия.

Ако това ви звучи интересно, тогава ще харесате тези възможни начини и ресурси, за да свършите работата.

Преобразуване на статия във видео ръчно

Първият начин е да направите всичко ръчно. Можете да отворите своето софтуер за запис на екрана и започнете да записвате съдържанието на блога си от начало до край, с озвучаване отгоре. Или можете да копирате цялото съдържание и да го поставите на различни слайдове, като използвате Microsoft PowerPoint и добавите някои графики, диаграми, таблици и други елементи, за да го подправите.

Друга възможност е да изберете основните и важни точки от съдържанието си и да подготвите малък скрипт, въртящ се около това. След това можете да добавите стокови видео кадри или изображения, като използвате любимия си видео редактор. И накрая, вие ще добавяте основните точки като текстови наслагвания върху видеоклипа.

Тези ръчни методи могат да бъдат ефективни до известна степен, но отнемат много усилия и време.

Наемане на свободна практика

Вторият вариант е да наемете фрийлансър и да ги оставите да свършат работата вместо вас. Тази опция е подходяща за хора, които нямат много време на ръцете си и искат бързо решение. Ефективността на това може да бъде непредсказуема, тъй като е предизвикателно да определите дали фрийлансърът, който ще наемете, ще бъде добър или не.

Също така е важно да се има предвид, че фрилансерите таксуват на база проект. Това означава, че трябва да продължите да плащате за всеки един видеоклип. Вярвам, че това ще направи доста скъпа сделка.

Ако все пак искате да продължите напред, тогава Fiverr е добро място да започнете да търсите. Просто отидете на техния уебсайт и напишете нещо подобно „Публикуване в блога към видеоклипа“ или „Статия към видеоклипа“.

Както можете да видите, получавате много опции, от които да избирате, като започнете от едва 5 долара.

Преди да закупите концерт, не забравяйте да погледнете рейтингите и рецензиите, за да се уверите, че фрилансерът е добър в работата си. Хубавото на Fiverr е, че дори и да закупите концерт и да не харесвате работата им, тогава можете да поискате ревизии, докато не сте напълно доволни.

Използване на инструменти

Последният и последен начин е да използвате инструментите по-долу. Трябва да кажа, че това е любимият ми и най-предпочитан начин за преобразуване на публикации в блогове във видеоклипове. Всъщност той е ефективен, рентабилен и много по-бърз. Не е нужно да правите много неща освен да качвате / поставяте своя блог пост в тяхната система.

Тези инструменти ще идентифицират основните точки на статията и ще създадат професионално и блестящо изглеждащо видео, което можете да използвате навсякъде, където искате.

Не съм сигурен дали това ще бъде наречено „мързелив път“, но това несъмнено е най-добрият вариант, който имаме. Полагате много по-малко усилия и евентуално получавате по-добре изглеждащ видеоклип от всеки друг метод там.

Нека да разгледаме инструментите.

Lumen5

https://storage.googleapis.com/lumen5-site-images/website-assets/product-tour-header.mp4

Използва се от компании като Mitsubishi и The Economist, Lumen5 може да ви помогне да създадете професионални видеоклипове от съществуващото си съдържание. Той има впечатляваща AI технология, която ви позволява да разказвате вашите идеи, да добавите най-доброто оформление и да намерите най-подходящата музика, която да добавите към видеото.

Можете също да добавите други елементи като снимки, видеоклипове, аудио и различни графики. Интегрирането на вашия собствен цвят, тема и марка е също толкова лесно, колкото плъзгане и пускане. За да го изпъкнете още повече, можете да получите достъп и да използвате също много различни шрифтове.

Без значение дали искате да създадете видео за YouTube или някоя социална медийна платформа, има измерения за всеки един от тях.

наслагване върху видеоклипове

InVideo предлага множество опции за избор, когато става дума за резултати от конвертиране. Можете да превърнете статиите си в:

 • YouTube видео
 • Instagram история
 • История във Facebook
 • IGTV видео
 • Времева линия в Twitter
 • LinkedIn newsfeed

Има толкова много опции за избор, така че си струва да разгледате целия списък. Можете да създавате видеоклипове за всяка индустрия и във всяко измерение. Добавете музика, запазени видеоклипове и текстови наслагвания, за да я направите своя собствена.

Да не говорим, можете да избирате от широка гама от шаблони и да преминете през 50% от работата. Регистрирайте се и започнете абсолютно безплатно.

Rawshorts

Можете да седнете и да гледате Rawshorts подгответе видеоклипа си само за минути. След като поставите в своята статия или който и да е текст в тяхната система, AI автоматично я сканира и намира основните моменти. След това той търси съответните медийни активи и ги поставя във видеоклипа.

По-впечатляващото е, че той генерира и разказ за глас вместо само случайна музика. След като видеото е готово, можете да преглеждате, редактирате по свой вкус и да споделяте между различните си аудитории.

Само за да го направи там, Rawshorts разполага с над 300K безплатни активи, които можете да използвате във вашите видеоклипове.

Rocketium

Много гъвкава и приспособима, Rocketium ви позволява не само да преобразувате публикациите в блога си, но и директно да импортирате видео скриптове от имейл, Slack, Trello и други източници. Веднага след прилепа, получавате достъп до ужасен списък от шаблони, от които да избирате, което ви позволява допълнително да създавате видеоклипове за YouTube, Instagram, Facebook и други платформи.

Друга фантастична особеност е, че Rocketium ви позволява да импортирате куп статии, използвайки RSS емисии или просто като поставите няколко URL адреса.

Можете да го изпробвате безплатно и да започнете да създавате ангажиращи видеоклипове само за няколко минути.

заключение

Преобразуването на статии в привлекателни видеоклипове е чудесен начин да използвате видео маркетинг и да разширите обхвата си. Надявам се горните инструменти да ви помогнат да постигнете това с лекота и дано спестите време и пари в процеса.

Страхотното в повечето от тези инструменти е, че само с един абонамент можете да създадете толкова много видеоклипове, които искате. Кажете сбогом, че плащате отново и отново за всеки видеоклип. ��

От странична бележка също така искате да проверите как да конвертирате статия в аудиокаст.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map