Как да прилагам Push Известия за повече ангажираност на клиентите?

Всички се справяме с push известия ежедневно. Приложенията и уебсайтовете ги използват, за да ни кажат важни неща – най-вече неща, за които сме се съгласили да бъдат уведомени. Това е едно от основните предимства на push известията в сравнение с текстови или имейл съобщения: потребителите не могат да се оплакват, че не са се съгласили да ги получат, и имат лесен и прост начин да ги заглушат, когато пожелаят.


Но това не е единственото предимство на push известията. Те също са средство за повече реализации и по-голяма ангажираност на потребителите – ако се използват правилно. Ако не, потребителите могат да изберат да ги игнорират и всичките им предимства ще бъдат загубени. Ето защо е от съществено значение да имате добра стратегия за push известия, заедно с подходящ инструмент, който да ви помогне да постигнете успех на кампанията си.

Различни начини за натискане

Всички имаме препълнени входящи кутии и всички обичаме спам филтри, които събират боклука, оставяйки само съобщенията, които трябва да четем. Ако сте маркетинг, трябва да измислите как да достигнете до ефективно съобщение, което да достигне до масивна аудитория и до този момент трябва да знаете, че изпращането на имейли не е начинът да вървите.

Въведете push известия, онези изскачащи съобщения с възможност за кликване, които се появяват на екрана на вашето устройство, без значение в какво приложение или уебсайт, в който участвате. Push известията могат да бъдат групирани главно в тези две категории:

  • Известия за натискане в приложението
  • Известия за натискане на браузъра

Известията в приложението се появяват само когато се задействат от съществуващо приложение на мобилното ви устройство, докато известията от браузъра могат да се задействат на всяко устройство, стига потребителят да приеме да ги получи..

Всички push известия обикновено се състоят от заглавие, съобщение, изображение и URL адрес.

Принципът „по-малко е повече“ се прилага изцяло за изтласкване на известията: текстът трябва да бъде кратък, както за да отговаря на ограничението на знака на устройството, така и за да позволи на потребителя да го прегледа; изображението трябва да е разбираемо и ясно и очевидно цялото съдържание трябва да е от значение за потребителя. Има и богати push известия, които могат да добавят видеоклипове и до три връзки с възможност за кликване.

За да запазите текста в границите и да добавите чар и привлекателност към съобщението, можете да замените думите с емоджи, които синтезират настроението, което възнамерявате да споделите.

Известията също могат да бъдат категоризирани според предназначението им. Например има известия за напомняния, като например изоставени известия за колички, които се изпращат на потребителите на електронната търговия, за да им напомнят, че поставят артикули в количка, но не са проверили. Има известия FYI (за ваша информация), използвани за изпращане на подходящи новини до потребители, които са се съгласили да ги получат, като например нови отваряния на работа, обяви за продукти и т.н. Има задействани известия: автоматизирани съобщения въз основа на предварително дефинирани правила и данни в реално време, събрани след като абонат влезе във фуния за кампания.

Ако не искате да прекарвате цял ден в бутане на известия сами, ще ви е необходим инструмент за автоматизиране на възможно най-голяма част от процеса на изпращане на съобщения. За щастие има шепа инструменти, които изключително опростяват настройката и фина настройка на вашите стратегии за изпращане на съобщения. По-долу можете да прочетете за най-подходящите от тях.

OneSignal

Разработчиците могат да се интегрират OneSignal натиснете инструменти за известяване с по-малко от десет реда код, използвайки всяка среда за разработка и език по свой избор. Съобщава се, че не са необходими повече от 15 минути за настройка на услугата.

След като се стартира, почти можете да забравите за него, защото известията ще се задействат въз основа на поведението на потребителя. Но преди да забравите за това, може да искате да създадете оптимална сегментация: OneSignal ви позволява да създавате персонализирани съобщения и да ги изпращате до правилната аудитория. Съобщенията също ще се доставят интелигентно в оптималното време с помощта на машинни алгоритми за обучение, които решават кога да изпращат всяко съобщение.

В случай, че вашият уебсайт експериментира с голям скок в абонатите или приложението ви стане наистина популярно, OneSignal съответно ще мащабира – при необходимост ще изпраща милиарди известия всеки ден.

Ценовите планове включват безплатна опция, която позволява до 30K абонати в Интернет и включва всички основни функции, които може да са ви необходими, за да започнете да изпращате известия. Ако имате нужда от първокласни функции, като разширена аналитика, интелигентна доставка, споразумение за ниво на услуга или специализиран мениджър на акаунти, ще трябва да изберете план за начинаещи (от 99 долара на месец) или план за Pro (от 500 долара / п).

OneSignal също има приставка за WordPress, която улеснява интеграцията с WP сайтове.

SendPulse

Като добавите само един ред към кода на уебсайта си, можете да се интегрирате SendPulse услуга и веднага започнете да изпращате незабавни уеб известия до всички популярни браузъри, дори и на смартфони.

SendPulse се грижи за автоматичния поток за нови абонати и създаването на автоматични известия въз основа на RSS емисии. Тя ви позволява да създавате персонализирани заявки за абонамент, или чрез промяна на външния му вид, или чрез избор на оптималния момент, който да ги покажете: веднага след като посетител влезе в уебсайта ви, след като той или тя прекара известно време в него, или след първото щракване върху връзка или бутон.

Набор от професионални инструменти ви позволява да използвате допълнителни потребителски данни за създаване на персонализирани известия и сегментиране на вашите абонати по местоположение или други подробности. С използването на A / B инструменти за тестване можете да поставите различни версии на известие към теста и да видите коя от тях дава по-добри резултати при вашата аудитория.

Услугата SendPulse е безплатна, ако базата данни на вашия абонат има по-малко от 10 000 записа. Можете дори да печелите пари, позволявайки на рекламодателите да изпращат насочени реклами в мрежата на вашите абонати. Ако аудиторията ви нарасне над 10 000 абонати, можете да изберете платен план, който също предлага повече функции от безплатния план. Цената ще зависи от броя на абонатите.

Абонати

Абонати е лесно за използване решение за уведомяване, специално разработено за търговци. Той предлага график, динамичен, автоматизиран и персонализиран push известия, които ще поддържат посетителите ви да се връщат, дори и да не са онлайн, докато съобщението ви бъде изпратено. Известията позволяват богато съдържание, което помага да се показват вашите продукти или услуги с уникални изображения и персонализирани бутони за действие.

Решението включва задействания за уведомяване за конкретни ситуации в приложения за електронна търговия или уебсайтове, като изоставени колички, промени в инвентара или тенденциозни продукти. Приложението за абонати също добавя някои специфични маркетингови инструменти, като например възстановяване на клиенти, създаване на талони, проследяване на покупки и други дейности във фунията, които определят приписването на стойността. Ежедневната аналитика допълва решението с лесни за разбиране диаграми, които консолидират всички данни на едно място.

Инсталирането и настройката може да се извърши с плъгини и ръководства, пригодени специално за WordPress, Wix, Shopify, Google Tag Manager и други. Услугата е безплатна за до 200 абонати. Платените планове позволяват по-голям обем на абонати и някои премиум функции, като например възможността да планирате предварително известията, да получите разширена поддръжка на клиенти и да прилагате добре дошли кампании.

VWO Engage

VWO Engage предлага да върнете изгубените си посетители при четирикратен процент на реализация на имейл кампании. Освен че предлага известия в мрежата, VWO Engage ви позволява да достигате до клиенти чрез мобилни известия – без да изграждате приложение – или чрез Facebook Messenger, ангажирайки ги чрез тяхната най-надеждна мрежа и помага да сте в крак с ума.

VWO Engage се фокусира върху повторното ангажиране на загубените клиенти, връщането им чрез персонализирани кампании за изоставяне на колички и проследяване на незавършени покупки. Той също така има за цел да ви помогне да извлечете максимума от вашия рекламен и маркетингов бюджет, като уведомява клиентите за свежите запаси и новите пристигания в реално време, насърчава чувствителни към времето сделки и спестява от платени реклами, като пренасочва посетителите с известия чрез интернет и Facebook. незабавни съобщения.

VWO Engage е част от по-голямо нещо, наречено платформа VWO, която също включва VWO тестване, VWO Insights и VWO план. Заедно тези набори инструменти се фокусират върху събирането на знания за поведението на посетителите, което от своя страна представлява помощ за провеждане на проучвания, провеждане на експерименти и ангажиране на посетители.

Тласкащи греди

Разработчиците, които непрекъснато се нуждаят от критична транзакционна информация, биха могли да използват Греди, API за хоствани известия за push push, създаден специално за тях. Лъчите позволяват гъвкава доставка на известия, като ги задействат автоматично с всяко събитие в приложението ви, като се използва една функция.

Само с една заявка известията могат да бъдат преместени неразривно към iOS или Android устройства. Пълният жизнен цикъл на токените на устройството се хоства и управлява от Pusher Beams.

Гредите предлагат висока производителност и поддръжка на партиди, заедно с автоматично мащабиране и поддръжка за общи крайни случаи. API е съвместим със сървърни SDK на PHP, Node, Java и други езици. Конзолата за отстраняване на грешки ви позволява да наблюдавате изпълнението си, докато таблото за наблюдение на информацията ви позволява да следите здравето на доставките си. Сред тези прозрения можете да получите известия за потвърждение от устройства и известия, отворени от потребителите.

Четири планове за ценообразуване предлагат опции за различни нужди, вариращи от безплатен, с неограничен брой известия за натискане и лимит от 2000 месечни активни устройства, до Enterprise, пригодено решение, с повече от 50 000 активни устройства на месец, разширена информация за отворени и доставки и посветени поддържа.

WonderPush

Пълнофункционална pushR-съвместима услуга за уеб, iOS и Android, с единна схема на ценообразуване, която обхваща всички функции, независимо от размера на портфейла ви: начална цена от 1 евро на месец плюс 1 евро за всеки допълнителен 1000 абонати.

WonderPush проста процедура за настройка може да ви накара да работите за не повече от 15 минути. За да се възползвате максимално от вашите известия, WonderPush предлага интересен набор от функции, включително анализи в реално време, която следи вашите конверсии, поведенческа и базирана на времето автоматизация, за да ви помогне да върнете потребителите към приложението ви, сегментация, която гарантира, че правилното съобщение достига правилното аудитория и приятелски, напълно документиран API на RESTful, който да помогне на разработчиците да се грижат за фината настройка с малко усилия.

Центърът за данни на WonderPush се хоства в Google Cloud, запазвайки европейските данни в рамките на европейския континент, което помага за спазването на GDPR. SDK пакетите са с отворен код, което гарантира, че компанията няма да събира излишни потребителски данни. Използвайки WonderPush API, можете да определите колко дълго ще останат вашите данни на техните сървъри.

Използвайте ги разумно

Имаше време, когато хората четат всеки имейл, който са получили. Докато маркетолозите не започнаха да изпращат имейли, безразборно и спам филтрите станаха нещо обичайно. Сега натискайте известията, за да представлява модерен и далеч по-ефективен маркетингов инструмент, особено защото потребителите могат бързо да ги заглушат и игнорират. Ето защо те трябва да се използват внимателно.

Инструментите за известяване чрез натискане, които споменахме тук, правят лесно съобщенията ви да достигнат до вашата аудитория. Но това е само една част от работата. Вашата част е да използвате знанията, които имате от аудиторията си, за да използвате разумно тези инструменти, за да увеличите максимално ангажираността и да получите най-високите възможни проценти на конверсия.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map