Как да спечелим пари с блогове през 2020 г.?

Почти винаги е така блоговете който идва като отговор всеки път, когато някой попита: „Как да печелите пари онлайн?“. И това е коректен отговор, защото извън информационните технологии и маркетинга – блоговете сами по себе си са един от най-доходоносните начини да печелите пари, докато правите това, което обичате.


Но също като корпоративната стълбица, съществува и стълбичката за блогове. Трябва да сте готови не само да поемете ангажимент, но и да инвестирате значителна част от личното си време, за да успеете блога ви да успее.

Преките пътища към успеха са малко и далеч един от друг, а най-успешните блогъри трябваше да се влачат през „калта“, за да се изкачат до върха.

Времената са се променили

Аз самият съм управлявал лични блогове или съм писал за други блогъри от началото на 2000-те. И оттогава до днес много неща са се променили в начина, по който блоговете могат да се разглеждат като печеливш избор на кариера.

Тогава бихте могли да започнете блог по почти всяка тема, която може да се представи и да го направите печеливш в рамките на един месец. Търсачки като Google бяха много по-малко строги различни видове схеми за класиране, и като цяло имаше много по-малко информация, достъпна за широката общественост.

Актуализация на Google Panda 2011

Всичко започна да се променя в началото на 2011 г., когато Google пусна известната актуализация на Google Panda. По онова време актуализацията на алгоритъма засяга около 11% от всички класирани уебсайтове. Постепенно и блогъри, и SEO експерти започнаха да осъзнават, че тази актуализация ще промени всеки аспект на създаването на съдържание и ще накара Google да го класира..

Съдържателните ферми като такива вече не биха били жизнеспособен метод за печелене на пари с блогове. Много по-малко с опитите да направите блоговете избор на кариера. По-строгите правила означаваха, че блогърите трябва да усмиряват, както маркетинговите експерти и всеки друг, занимаващ се с производство на цифрово съдържание.

Но историята не свършва дотук.

Странният свят на рекламните блокери

Виждате ли, че не само търсачките непрекъснато обновяват алгоритмите си до по-цивилизовани набори от правила. Друго предупреждение, което повлия на печалбите на стотици милиони хора по целия свят, са рекламните блокери. По-специално AdBlock (сега известен като Adblock Plus), която беше въведена през 2009 г..

Лого на AdBlock

Да речем, че сте били или вероятно все още използвате рекламни мрежи като Google AdSense, Newor Media, RevContent или BuySellAds. Е, ако посетител, идващ на вашия сайт, е активиран рекламен блокер, той никога няма да види тези реклами, тъй като те са блокирани. Разбира се, подобренията в потребителското изживяване (от гледна точка на читателя) са масови, но що се отнася до приходите ви – не е като да кажеш същото.

Като независим блогър, можете да загубите от 50% до 70% от приходите от вашата рекламна мрежа благодарение на рекламните блокери. И не е изненада, че мнозина сега се обръщат към решения като предотвратяване на блокиране на реклами и подобни. Който обича да губи пари, нали?

Това е и нашето въведение за тази обща информация за начините, по които можете да печелите пари като блогър през 2020 г. Накратко, внимавайте за всички нови актуализации на Google което може да повлияе на стратегията ви за съдържание. И решете дали искате да използвате рекламни мрежи, тъй като рекламите се блокират от повечето читатели.

Нека разгледаме по-подробно как можете да спечелите най-много пари, като запазвате блоговете като своя избрана кариера.

Създайте продукт

Като човек с опит в определена категория / индустрия, повече от вероятно сте способни да стартирате свой собствен продукт. И не е нужно да бъде и физически продукт. Дигитални продукти като електронни книги, учебни курсове, и уебинарите се продават изключително добре на подходящата аудитория.

И това е, върху което трябва да се съсредоточите, така или иначе – изграждането правилната аудитория. Позиционирайки се като експерт по конкретна тема, можете да бъдете сигурни, че хората естествено ще дойдат и ще потърсят вашето мнение по конкретна тема. Така че, защо да не включите цялата тази експертиза заедно в продукт?

Джеф преминава от Blogging to Book

Джеф Гойнс, който беше известен с отдадеността си на блоговата си практика, постепенно превърна усилията си в осъществими продукти. Като неговата книга, „Истинските артисти не гладуват,”, Което също докосва точната точка на тази статия.

Когато имате какво да кажете, когато хората слушат, това е идеалната възможност да превърнете страстта си в продукт. А в случая с Джеф неговата книга се издигна в списъка на най-продаваните в Amazon по-бързо от скоростта на светлината.

Най-добрата част от този подход е, че можете да изградите цялата си стратегия за блогове около вашия продукт. Ако имате съобщение за споделяне, направете го чрез вашия продукт. И използвайте статии в блогове и публикации в блога, за да допълвате каквито и да е нови неща, които сте научили или добавили към вашия продукт.

Партньорски маркетинг

Да, най-старият метод за печелене на пари, съществувал преди интернет, това е партньорски маркетинг. Въпреки че не е толкова популярен, колкото някога, партньорският маркетинг е все пак изключително надежден начин за получаване на допълнителни приходи от вашия блог. И наистина не се изисква допълнително обучение. Можете да започнете от първия ден.

Да речем, че използвате конкретен приставка за WordPress, който наистина ви харесва. Като пример, WP ракета е доста популярен плъгин за WordPress за подобряване както на ефективността на вашия сайт, но и на способността да кешира съдържанието ви по-ефективно.

wp ракетна партньорска програма

Както се оказва, WP Rocket има партньорска програма. И шансовете са, че любимият ви продукт или инструмент също има подобна партньорска програма. Но ако не, можете да намерите много възможности за промотиране на други продукти чрез сайтове като ShareASale, Commission Junction, Blink и много други, изброени тук.

Всичко се свежда до това колко добре познавате конкретния продукт и дали той е подходящ за вашия блог. Например, блогърите, които пишат за храна, може да смятат, че е примамливо да популяризират продукти, свързани с храните, които използват в собствената си кухня. По същия начин, блогър, специализиран в маркетинга, може да иска да популяризира маркетинговите инструменти като филиал. Работи по същия начин.

Помислете да станете фрийлансър

С нарастването на популярността на маркетинга за съдържание нараства и необходимостта от надеждни и професионални фрийлансъри. Почти всеки основен марков или продуктов магазин в наши дни е провеждане на някаква форма на маркетингова стратегия за съдържание. И го правят, защото маркетингът на съдържанието създава чудеса за продажбите, за изграждането на марка и за генерирането на дългосрочна експозиция.

Блогърски сайтове за работа на блогър като ProBlogger са перфектен пример за това колко популярна е фрийланс и колко са търсените писатели. Въпреки че това не е единствената платформа, на която можете да намерите работа на свободна практика. Както вече споделихме, има безброй сайтове за работа на писатели на свободна практика и други подобни.

свободни работни места за блогъри

В края на деня стартирахте блога си, защото имате страст към писането и страст към конкретна тема. Вярвате или не, има хиляди, ако не и повече хора, които търсят опитни писатели, които да им помогнат в проектите им. И един от онези помощници (фрийлансъри) може да сте вие.

Никълъс Годуин спечели над 50 000 долара само за три месеца от скачане на възможностите за работа, изброени в ProBlogger. Сега комбинирайте това с всякакви други възможности навън и гледате на много солиден и стабилен страничен доход. Неговата история е само един от многото, които показват успеха на блоговете на свободна практика.

Пишете спонсорирани публикации или отзиви

Да допуснем, че вече блогирате от около 6-12 месеца. Това е солиден брой и досега трябва да имате читателска аудитория от няколко хиляди души на месец. Дори и само биологично. Вероятно вече печелите приходи от реклами или други начинания си, но друго такова място за разглеждане са спонсорирани публикации и отзиви.

пример за спонсориран преглед на продукта

Горната снимка показва фрагмент от страницата за рекламиране ShoutMeLoud. Разрешено е, че те са изключително утвърдена марка до момента, техните цени за спонсорирани прегледи на продукти започват от 1200 долара. Не е лошо, нали?

Е, помислете за собствения си блог и вида на трафика, който вече генерирате. Може да не успеете да заредите толкова, колкото по-горе, но може да започнете някъде. Като се има предвид, че не сте добре да оставите други хора да популяризират своите продукти или съдържание на вашия сайт.

Според мен средният блогър ще таксува от 100 до 500 долара за спонсорирана публикация въз основа на различни показатели. Такива показатели включват връзки, сочещи към вашия блог, класиране на домейни, сила на трафика и други.

Алексис Шрьодер

Алексис Шрьодер, който стана блогър на пълен работен ден през 2016 г., изкарва от 3000 до 5000 долара на месец само от спонсорирани публикации. И това е число, което не трябва да се пренебрегва. Такъв пасивен доход може да бъде променящ живота дори за някой, който вече е в много успешна позиция.

Разгледайте идеята за подкастинг (незадължително!)

Има много неща, за да научите за подкастинга, без съмнение. За обикновения блогър, за да влезе в него напълно, ще изисква малко крива на обучение и всеотдайност. Така че, като такъв, този последен начин за печелене на пари чрез вашия блог е напълно незадължителен. Независимо от това, много възнаграждаващо, ако го направите правилно.

Повечето блогъри вече преобразуват статиите си в аудио формат, което допълва факта 82.4% от хората слушат подкасти повече от 7 часа всяка седмица. На всичкото отгоре, това прави за удобство. Вместо да се налага да четат статия, вашите читатели могат да изберат да я слушат, докато са на път за работа или до супермаркета. Това е печеливша ситуация.

Но препоръката ми е да проучите пълната идея за подкастинг, което означава създаване на изцяло нов подкаст, управляван от вас по тема, към която имате страст. Има толкова много страхотни начини да рекламирате вашите подкасти в наши дни, YouTube и iTunes са най-добрите, съответно, че сте гарантирани да привлечете аудитория с течение на времето.

Без котва подкастинг

Платформи като котва улеснявайте стартирането на вашия подкаст (безплатно!) с нулева инвестиция. Вземете телефона си и Anchor ще ви позволи да се свържете както с гостите си, така и можете да изберете самостоятелен подкаст. След това индексирайте и категоризирайте всичките си епизоди и правете с тях каквото пожелаете.

Не на последно място, това е така невероятен начин за изграждане на вашата марка. Стигайки пред камерата и показвайки себе си и своята страст, хората, естествено обичат това. Като привлича като, така да се каже. Но освен това, вие също имате възможността да се свържете с други блогъри или влиятелни хора.

Можете да ги поканите като ваши гости за определени епизоди и ако наистина ви свърши, можете да стигнете до създаването на епизоди, за които все още никой не се е сетил.

Rhonda Patrick подкастинг

Един от любимите ми подкасти, свързани със здравето / храните, се управлява от Ронда Патрик от FoundMyFitness. Нейното задълбочено разбиране на определени теми й позволи да покани гости в подкаста си, които по принцип не бихте могли да чуете или слушате, само като го погледнете. Така че в дългосрочен план това й помага да изгради много силна марка, но също така да печели стабилен дългосрочен доход, тъй като съдържанието й остава актуално дълго след публикуването.

Опаковане на нещата

Как печелите пари с блоговете, зависи изцяло от вас. Някои области на получаване на приходи са станали много по-малко възнаграждаващи, отколкото в миналото. Със сигурност, но това също оставя място за иновации и нови начини на мислене.

За да обобщим, препоръчвам да потърсите повече лични връзки в това как печелите пари с вашия блог. Сътрудничество с други хора, работете заедно по проекти или просто обменяйте идеи. Можете да извървите традиционния път и да смилате пътя си към приходите, но мисля, че тази статия показва надеждни алтернативи, които са много по-малко болезнени.

Как ще спечелите пари с блога си през 2020 г.? Кажете ни!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map