Как да започнете рестартирането на уебсайта си, без да засягате SEO?

В днешно време преминаването към отзивчив, UX-ориентиран опит в уебсайта е норма, тъй като уебсайтовете се променят постоянно, за да отговорят на нуждите на потребителите.


Възстановяването на уебсайта Ви не включва единствено дизайнерския екип, но трябва да имате предвид архитектурата на сайта.

Докато преминавате през рестартирането, не забравяйте, че има много аспекти на вашия уебсайт, които трябва да бъдат обхванати – в противен случай рискувате да загубите всички усилия, които вече сте инвестирали в сайта преди препроектирането.

Като най-голямата търсачка в света, Google непрекъснато актуализира алгоритмите си, за да стеснява резултатите от търсенето, за да предоставя само най-доброто на своите потребители.

Отминаха старите времена, в които манипулацията наистина може да получи класация на вашия уебсайт; в наши дни Google е определил строг списък от фактори за класиране, на които трябва да се съобразите, за да класирате уебсайта си сред милионите други сайтове, които се борят за място в челната страница.

В тази статия ще ви насочим как да имате a успешно рестартиране на вашия уебсайт без да обърквате текущите си класации.

Най-малкото, което искаме да се случи е, че уебсайтът ви не се показва за органични търсения или не губи целия авторитет, който сте спечелили в миналото.

Ето стъпките, които трябва да предприемете, за да осигурите безпроблемно рестартиране на уебсайта си, без да навредите на SEO на уебсайта си:

Извършете одит на сайта и планирайте своите 301 пренасочвания

Препоръчително е да извърши одит на сайта преди да пренасочите една страница към друга. Не трябва да се бърза и трябва да се планира обстойно.

 • Разберете своите приоритети и извършете одит на сайта за това коя е най-приложимата техника за тази страница. Понякога един каноничен ще бъде достатъчен, вместо да използва 301s.
 • Одитът на вашия уебсайт е възможност да проверите всяко кътче на вашия уебсайт, като се уверите, че не пропускате нито една страница, която привлича трафик или орган за връзка за вашия уебсайт. Не искаме да създаваме повторения, които да объркат архитектурата на сайта.
 • С одит можете да коригирате предишни грешки, да добавяте съдържание към страници с тънко съдържание, за да избегнете други наказания и дори да намалите натовареността от преминаване през сайта отново и отново.
 • Не забравяйте да получите надежден инструмент за лазейки уебсайтът, за да може да покрива всички страници и дори да подреди архитектурата на сайта в по-логична йерархия.
 • Внимавай за страници с много връзки – ще искате да запазите собствения капитал на обратната връзка, като правилно посочите пренасочването към подходящата страница.
 • За основните си целеви страници трябва да се уверите, че тези страници имат свои собствени страници и са пренасочени по подходящ начин..
 • За управлението на пренасочванията ви съветваме да подготвите електронна таблица, в която да посочите кой URL адрес пренасочва към друг.

Избягвайте наказанията с мета роботи

Нов уебсайт може да е склонен към дублирано съдържание. Ако правите основен редизайн, не желаете съдържанието ви да бъде маркирано като дублирано със съдържанието ви.

Кои са нещата, които можете да направите, за да не бъдете наказани? Обърнете внимание на тези стъпки:

 • Използвайте noindex маркер на уебсайта за разработка, за да не бъдете маркирани като дубликат. Мета етикетът noindex ще каже на роботите на търсачката, че тези страници не са за обхождане и не трябва да бъдат индексирани от търсачките. Това ще гарантира, че съдържанието ви няма да бъде маркирано като дубликат.
 • От друга страна, за потребителите на WordPress, можете да отидете на администраторския панел и просто да декларирате целия сайт за разработчици като „noindex.“

Направете го на части – Работете върху всяка подстраница

Ако направите повторно възобновяване, предимно ако работите на обширен уебсайт с повече съдържание или сайт за електронна търговия, ще бъде голяма задача да се справите.

Тенденцията е, че може да пропуснете някои части от уебсайта, затова препоръчваме да настроите електронна таблица, да разделите сайта по поддомейни или по категории страници..

По този начин няма да има конфликт, когато става въпрос за пренасочване на URL адреси от старите към новите. След като приключите с настройката на пренасочванията, нека Google първо обхожда уебсайта Ви, преди да продължите с друга партида.

Сега, когато приключихте с настройката на пренасочванията, изпълнете друго обхождане на уебсайт и проверете дали резултатите са същите с вашия план за изпълнение.

Не забравяйте да актуализирате вашата Sitemap

Сега, когато правилно сте изпълнили пренасочванията си, не забравяйте да актуализирате своята карта на сайта. Съветваме ви да създадете карта на сайта за различни видове съдържание на вашия уебсайт. С това той ще поддържа вашия уебсайт адекватно структуриран.

След като добавите новите URL адреси и премахнете старите URL адреси в Sitemap, уверете се, че сте правилно настроили своята Sitemap чрез вашия robots.txt, Google Search Console или други инструменти за уеб администратори, които използвате за управление на вашия сайт.

Не забравяйте да премахнете старата карта на сайта, която имате, независимо дали в конзолата за търсене или в бекенда.

Само премахването на карта на сайта от Search Console не го прави „неразглобяем“ за Google – трябва да редактирате своя robots.txt и да включите и актуализираната версия на вашата Sitemap..

Използвайте абонамент за имейл

От друга страна, преди да свалите уебсайта си за знак под строителство, трябва да сте използвали възможността да събирате имейли, за да достигнете до бъдещите си клиенти, въпреки че сте затворили сайта си.

След като стартирате уебсайта си, време е да взривете имейл към вашите съществуващи абонати и новите ви абонати, за да ги информирате за възобновяването на вашия уебсайт.

Е-търговия може да се възползва от електронна поща, тъй като това може да поднови интереса на купувача от тяхна страна. Ако имате каквито и да било оферти, като купон за отстъпка за добре дошли, това е моментът да се възползвате максимално от него.

От друга страна, по-добре е да създадете нова оферта, от която хората да се възползват. Помислете да изпратите изключителен достъп или привилегия до някои от вашето първокласно съдържание, за да привлечете целевия си пазар.

Части от съдържанието като бели, брошури, мамящи листове и видеоклипове могат да привлекат както стари, така и нови клиенти към вашия уебсайт.

Свържете своите акаунти в социалните медии

След като рестартирате уебсайта си, използвайте всеки канал за социални медии, който трябва да обявите за повторното си стартиране. Освен това, използвайте възможността да актуализирате адреса на уебсайта си, ако е необходимо.

Върнете се към публикациите си и проверете кои са публикациите, които са най-ангажирани. Уверете се, че тези публикации ще бъдат редактирани и поставени в новата връзка, за да избегнете 404. Това е вашият шанс да използвате новия си уебсайт чрез социалните медии.

Той не само помага за подобряване на трафика към вашия сайт, но и установява вашата марка онлайн.

Възобновяването на уебсайт помага за подобряване на вашето потребителско изживяване. По този начин може да се очаква познаване и задържане на марката.

Въпреки това, рестартирането на уебсайта ви не трябва да се третира като нулиране на вашите усилия, вместо това трябва да се третира като продължение и голям стъпка към повишен интерес от избраната от вас аудитория.

Уверете се, че всичките ви маркетингови усилия – независимо дали SEO или социални – няма да бъдат изхабени поради неуспешен и неуправляем старт.

ЕТИКЕТИ:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map