Какво да очаквате от гласовото търсене през 2019 г.?

Има много бръмчащи около Voice Search, нововъзникваща тенденция, която има маркетинг да се катери по стените с главата надолу.


Каква е цялата суматоха и има ли някаква субстанция в тази тенденция?

Нека разробим по-задълбочено, за да разберем срока на гласовото търсене през 2019 г. и след това.

Да, вярно е, че повече хора се чувстват удобно да използват гласови асистенти за изпълнение на задачи като търсене в мрежата. А доклад, публикуван от National Public Media казва, че само в САЩ има повече от 40M + потребители на интелигентни говорители.

колко хора притежават умен говорителИзточник: 2018 Infinite Dial, Edison Research и Triton Digital

И този брой се очаква да нарасне не само в САЩ, но и в целия свят.

Въпреки това изглежда, че има много погрешни схващания за растежа на интелигентните високоговорители и по-специално използването на гласовото търсене. С някои „проучвания“Казвайки, че до 2020 г. над 50% от всички търсения ще бъдат извършени с глас. Афаик това число е 20% в момента.

Сега, отделете малко време за размисъл за този 30% скок само за една година. Звучи малко от този свят, нали? Това е така, защото е така. Най-много можем да очакваме използването на гласово търсене да бъде равномерно, а след това да видим леки увеличения в новата адаптация през следващите няколко години.

интелигентно приемане на високоговорителиИзточник: nationalpublicmedia

Но маркетолозите обичат да предлагат идеи на пазара и може би в случай на гласово търсене, правилно.

Започването на адаптиране към тази технология ще ви даде солиден бизнес предимство за много години напред. И ако нещо друго, технологията за гласов асистент ще стане само по-интелигентна и по-способна.

За непосветените: Какво е гласово търсене?

Гласовото търсене ви позволява да говорите със своите смарт устройства, вместо да въвеждате ръчно заявки за търсене. Можете да сте в кухнята си за готвене на вечеря и да потърсите липсващи съставки, без да се налага да се разсейвате от процеса.

Въпреки че изглежда, че бръмченето за гласово търсене се появява по-често сега, това е от няколко години.

Например, Siri на Apple непрекъснато расте от 2011 г. По същия начин, гласовият технология на Google и Alexa на Amazon са отлични примери за продукти, които интегрират гласови възможности от висок клас..

Защо гласовото търсене има значение?

От ден на ден е ясно, че популярността на интелигентните говорители нараства, както и използването на мобилни приложения, които предоставят възможности за гласово търсене.

През второто тримесечие на 2018 г. Google и Amazon доставиха общо 10 милиона бройки за своите продуктови линии Google Home и Amazon Echo. И ако броите единици, продадени от Alibaba и Xiaomi – това е общо 17 милиона бройки, доставени в едно тримесечие.

Тъй като световният пазар на интелигентни говорители бързо се развива, случаите на използване на интелигентните високоговорители се простират извън рамките на интелигентния дом. „Много играчи, включително Amazon, интегрират интелигентните високоговорители във вертикали, като хотели, търговски обекти, болници и други бизнес заведения“, казва Джейсън Лоу, старши анализатор в Canalys.

интелигентен темп на растежИзточник: Каналис

Така че има много добри причини да обърнете внимание на технологиите, свързани с гласа през 2019 г. Но още повече, ако сте някой, който активно оптимизира за по-добра експозиция в търсачките. Въпреки това, което анализаторите могат да кажат за ръста на гласовото търсене през следващите години – броят на хората, които се чувстват удобно да използват глас за своите търсения, нараства.

Какви ще бъдат най-добрите устройства за гласово търсене през 2019 г.?

Западният пазар на устройства за интелигентни високоговорители в момента е сравнително линеен, като в пейзажа доминират марки като Apple, Amazon, Microsoft и Google. Що се отнася до гласовото търсене, повечето устройства са повече от оборудвани, за да предоставят директни възможности за говор в текст.

най-добрите устройства за гласово търсене през 2019 г.

Въпреки това може да е полезно да проучите всеки продукт в дълбочина, за да придобиете по-добро разбиране на уникалните функции и възможности.

Например, Google Home Hub предоставя прикачен екран, който може допълнително да подобри потребителското изживяване при търсене на рецепти по време на готвене. Но също така оставете хората да гледат новини и други предавания, без да се налага да се разместват между телевизия или компютър.

Ето пълния списък:

 • Амазонка ехо
 • Начална страница на Google
 • Google Assistant
 • Microsoft Cortana
 • Apple Siri
 • Гласово търсене с Android

Просто горещо от пресата имаме съобщение, че Amazon Echo е продал повече от 100M + устройства. Това би трябвало да ви даде възможност за популярност на технологиите за интелигентни говорители и тъй като гласовото търсене е толкова лесно за използване – „Алекса, как да…?“ – няма причина хората да не искат да опитат поне гласово търсене за известно време.

ECommerce: Малко вероятно е да пазарувате с устройства с гласова помощ.

Дали 2019 г. ще бъде годината, когато виждаме пазаруването с гласово подпомагане да стане вирусно?

Suman Bhattacharyya от Digiday смята, че това понятие няма да види много сцепление по всяко време скоро.

Въпреки че според съобщението Amazon има 65-процентен дял от американския пазар за интелигентни говорители към септември 2018 г., според неотдавнашен доклад на The Information, само 2 процента от хората, притежаващи устройства, оборудвани с Alexa, са направили покупка с него.

Това е свързано с много базирани на потребителя фактори.

Например, глупаво е да мислите, че можете да пазарувате ново зимно палто само с гласа си. Трябва да има някакъв визуален обмен, някакъв елемент на изследване. Сляпото закупуване на продукти чрез просто изричане на няколко думи не е нещо, което се харесва на повечето потребители.

Amazon ехо илюстрация

В същото време ще видим увеличен брой потребители, които използват гласови устройства за пазаруване на домашни артикули:

 1. Тоалетна хартия,
 2. Съдове,
 3. Почистване на течности,
 4. Предмети от домакинството,
 5. И общи домакински уреди.

Знаете, продукти от марки, на които можете да се доверите. Прости домакински предмети, които така или иначе ще трябва да получите. Но нищо повече от това, поне не засега.

Това не означава, че не трябва да започнете да оптимизирате сайтовете си за електронна търговия за потребители с гласово търсене. Преминаването пред кривата преди всички останали ще ви даде конкурентно предимство пред най-близките си съперници. Също така е полезно да разгледате всички предстоящи казуси, за да можете по-добре да подготвите магазина си за гласово търсене, когато тенденцията се покачи над повърхностното ниво.

Знаете ли как звучи вашата марка?

Повече или по-малко, марките винаги следват парите. А това означава, че избягването на гласово търсене няма да бъде възможно дълго. Докато гласовото търсене прониква в индекса за търсене, алгоритмите ще търсят лесни за потребителя и лесни отговори, които да върнат на потребителя.

Написването на копие, подходящо за SEO, е едно, но да се уверите, че копието също звучи добре, е нещо съвсем различно. За марките растежът на гласовото търсене означава намиране на истински глас на марката – баланс между проницателно съдържание и лесно изговорени отговори.

Училищна платформа за безопасност KidioЦелевата страница на Kidio показва използването на заглавие и подпозиция. Както можете да видите, само със заглавието е трудно да се изобрази за какво е стартирането, докато подзаглавието дава ясен и разговорен отговор.

Повечето продукти са реклами от трето лице, особено стартъпи, които измазват своите целеви страници с жаргон на трети страни. Новият маркетинг ще бъде оптимизация на копието, така че да звучи добре, когато се говори от интелигентен говорител.

Очаквайте да има много повече развитие в тази област.

Маркетинг: Храна за размисъл

Маркетинг с интелигентни говорители? Колко трудно може да бъде? В по-голямата си част никой не може да каже накъде се насочва гласовото търсене в скоро време.

Но дори и тогава, маркетолозите се подготвят за някои значителни промени в тази област. Когато изваждате визуалния аспект от редовното търсене, как ще насърчавате ангажираността на потребителите извън 3секундното взаимодействие, когато потребителят задава въпрос? Всички онези часове на упорита работа (и пари!), Които са влезли в създаването на уебсайтове, всичко това ще загуби?

маркетинг за гласово търсене

The New York Times пусна парче обмисляйки този въпрос.

Това все още са ранни дни за маркетинг на гласови устройства. Г-жа Рубенщайн го сравнява с това, когато марките започнаха да правят приложения за мобилни устройства. Но с течение на времето, каза тя, гласовите взаимодействия ще започнат да заменят много от дейностите, които хората провеждат на екрани.

Ако мислите за контекста за гласово търсене, прост въпрос може да разчита на един отговор. В резултат на това SERP са напълно пренаредени, тъй като гласовите устройства предпочитат отделни сайтове за техните кратки отговори.

Също така трябва да помислите как да изкарате вашата компания пред гласовите потребители. Но е рано да казвам нещо. Компаниите, които притежават интелигентните технологии, сами ще искат да диктуват голяма част от посоката. В това можем да бъдем сигурни.

Най-добри практики: Как да оптимизираме гласовото търсене през 2019 г.

Ако сте нови в оптимизацията за гласово търсене, този списък трябва да ви даде ясна представа срещу какво се опитвате.

Продължавайте да настоявате вашите писатели да се адаптират към разговорните тонове и лесни за разбиране структури на абзаци.

 • Добавете вашата бизнес информация в локални SEO директории и те се актуализират.
 • Научете за „уменията“, като например Alexa Flash Briefing. Уменията могат да помогнат на потребителите да получат съдържанието, което им харесва, по-бързо.
 • Продължете да внедрявате AMP страници за вашия сайт и започнете да използвате „Speakable‘Атрибут от Схема. Speakable (BETA) ви позволява да маркирате части от съдържанието, които са подходящи за лесно гласово извеждане.
 • Върнете се и оптимизирайте вашите изображения с подходящи маркери и заглавия. Има десетки милиони потребители на Google Home и всички те искат да видят страхотни снимки.
 • Работете върху полирането на присъствието на вашата марка онлайн. Например, влезте в списъка на сайтовете за преглед, но и поддържайте редовни изяви. Използвайте ясен език, когато отговаряте на добри или лоши отзиви.
 • Придържайте се към използване на списъци и фрагменти, които Google и други търсачки могат да вземат като представени части от съдържанието.

От строга страна на SEO, продължавайте да се фокусирате върху ключовите думи с дълга опашка и да пишете с ясно намерение. Какво възнамерявате читателите да научат от съдържанието ви? Какво е вашето съобщение?

Всичко останало следва същите традиционни правила; производителност, използваемост и т.н..

Заключително изявление

Гласовото търсене през 2019 г. ще стане интересно. Вероятно ще е първата година, когато много повече маркетингови хора се събират да правят експерименти и други вълнуващи неща. Пазар със 100 милиона потребители няма да остане неизползван.

Внимавайте за основните разработки на Google и Amazon, тъй като и двете компании ще искат да продължат да настояват за начини за осигуряване на приходи от това явление без съмнение.

И ако все още не сте, вземете си умно говорещо устройство и сами направете някои истински експерименти. Нищо няма да ви даде по-добра представа от това да се занимавате директно с нещата.

ЕТИКЕТИ:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map