SEO Copywriting в съвременните времена е свързан с създаването на завладяващо съдържание – толкова добро, че да може да се популяризира. С развитието на търсачките си струва да останете на върха на нещата, когато става въпрос за писане на копие, подходящо за SEO.


Изкуството да пишете за търсачките винаги е в състояние на поток. Един ден нещо, което работеше дълги години, изведнъж не прави повече.

Това е препратка към време, когато Google преместиха своите операции за търсене в SSL, което означаваше, че Google Analytics вече не може да проследява входящите ключови думи.

Без ключови думи вече не можете да разберете кои фрази изпращат посетители към вашите публикации. В резултат на това става много по-трудно да се напише копие, което включва конкретни фрази за ключови думи. За щастие, много марки са се заели да предоставят инструменти за изследване на ключови думи и предложения.

Но SEO копирайтинг не е само за ключови думи. Всичко е важно в публикациите и статиите. С въвеждане на RankBrain и стабилен растеж за Гласово търсене – виждаме бавна, но непоколебима промяна в начина, по който търсачките интерпретират писмено съдържание.

И единственият начин да бъдете в крак е да се адаптирате.

Потребителят вече е алгоритъмът

Google винаги се е опитвал да гарантира, че изброеното съдържание е специфично за потребителя. В по-ранните дни на SEO и дори наскоро преди 3-4 години, може да се постигне напредък, като се играят много от алгоритмите на търсачките..

Сега технологията на Google за разбиране на поведението на потребителите се е подобрила значително. И се случва голяма промяна – такава, която разглежда поведението на потребителя – на вашите страници – като основен сигнал за класиране.

Алгоритъмът RankBrain иска да знае дали потребителите кацат на страници, които дават необходимите отговори:

  • Съдържанието на този сайт написано ли е във формален или неустановен тон?
  • Тази страница отговаря на конкретен въпрос в кратък формат?
  • Колко време потребителят харчи на страница, преди да напусне?
  • Взаимодействат ли посетителите с елементи извън областта на съдържанието?

Като цяло Google RankBrain на Google ще продължи да търси причина да класирате страниците си по-високо.

как работи rankbrainКак работи RankBrain? Снимка: Mangools

Връщането на посетителите, постоянната ангажираност, социалните сигнали, отговорите с дълги опашки и ефективността на сайта – всичко това допринася за подобреното класиране.

Въпросът е как всичко това се отразява на вас като копирайтър? Има ли нещо по-специално, което трябва да правите различно, за да постигнете по-добри SEO резултати?

И отговорът е, да. Можеш оптимизирайте вашето копие да отговаря на стандартите на RankBrain и други алгоритми на търсачките.

# 1: Как да: Препоръчани фрагменти & Отговори

Препоръчани фрагменти и отговори има от доста време. Идеята е проста. Google сканира съдържанието ви за неговата структура и автоматично създава чертан фрагмент, който може да очертае всички заглавия и подзаглавия. Изображението по-горе е пример за Препоръчани фрагменти на работа.

И вместо да мислите, че трябва да имате късмет, за да се представите, ще се справите много по-добре, като положите необходимите усилия, за да направите публикациите си приятелски настроени за фрагменти и отговори.

Какви са представените отговори?

как умират мозъчните клетки - отговори Google

Препоръчаните отговори на Google стават все по-често сред страниците с резултати от търсачките. Толкова много, че когато търсите с мобилно устройство, бързо забравяте, че имате опит в Google. Начинът, по който работи в момента, е, че след като видите един отговор, се добавят още няколко отговора. И списъкът продължава да расте.

Но въпросът е, как се включвате в фрагментите на Google Answer?

И решението е доста лесно; трябва да пишете по начин, който звучи като отговор, противоположен на използването на жаргон за продажби.

Също така, един от методите на Google за проверка на структурата е да се анализират страници за заглавия, подзаглавия и всякакви други подчертано фрагменти и параграфи. Това показва на търсачките, че съдържанието е от жизненоважно значение в даден контекст.

Можете да използвате инструмент като SEMrush за да следите дали съдържанието ви е включено в фрагменти за отговори.

# 2: Разработете с ключови думи с дълга опашка

В идеалния случай всяка отделна страница на вашия уебсайт е изградена около идеята за конкретна ключова дума. Като се казва, повечето фирми са насочени към ключови думи със суха глава, куп популярни фрази, които имат голям обем на търсене, но малка честота на кликване в примери от реалния свят.

Освен това класирането за ключови думи с голям обем е трудно и по-често, отколкото не, трафикът, който получавате в замяна, е тънък без голям потенциал за продажби.

И така, влезте в света на SEO с дълга опашка.

дълга опашка seoКакво е SEO-Long Tail? Снимка: Huify

Целта на SEO с дълга опашка е да предостави отговори на въпроси, които надхвърлят основния избор на ключови думи.

Например, ако вашият бизнес е за „йога реквизит“, тогава как можете да разширите тази ключова фраза, за да включите повече подробности и информация?

Могат ли „подпорите“ да помогнат с нещо друго, освен да подобрят гъвкавостта на позата? Случвало ли ви се е хората да съобщават за конкретен случай на употреба, при който опора е помогнала за подобряване на благосъстоянието им?

Това са реални примери как да подобрите копието си с кратки ключови думи с дълга опашка. И ако се мъчите да измислите допълнителни ключови думи с дълги опашки, автоматичното довършване на Google винаги е отлично място за стартиране.

Търсене на ключови думи с дълга опашкаИзползвайте функцията за автоматично довършване на Google, за да генерирате идеи за потенциални ключови думи с дълга опашка.

След като започнете да виждате потенциални възможности за ключови думи с дълга опашка, започнете да ги добавяте към публикациите си. Вплетете допълнително съдържание – или създайте изцяло нова публикация – въз основа на вашите открития. Структурирайте допълнителни съдържателни части по начин, който осигурява задълбочени отговори и яснота.

И като говорим за задълбочено, това ни отвежда до следващата ни глава за това как да станем по-добър копирайтър на SEO. Или поне някой, който не пише само в името на удоволствието на алгоритъм.

# 3: Да бъдеш информативен не е достатъчно

Вие сте го виждали. Това е навсякъде. Основно копие & списъците с пасти, които се чувстват силни, са абсолютни очи за гледане и почти никога не изпълняват обещанието за стойност.

В повечето случаи няма нищо лошо в това да бъдете информативни. Поне поддържате усилията си за съдържание. И стига да го напишете сами, тогава не трябва да има никакви проблеми.

Но копирайтингът за SEO цели едва ли е свързан с информацията.

В известен смисъл добрите копирайтъри са истински воини от света на SEO. Писане на разширени публикации и статии, винаги се опитва да включва най-новите налични и най-добри изследвания. Винаги се опитвайте да предоставите достатъчно съдържание, така че читателите да не трябва да щракват настрани за друг сайт.

дължина на публикацията.001Каква е оптималната дължина на съдържанието? Колко дълго трябва да бъдат публикациите в блога ви? Какъв е идеалният брой на думите за SEO? Това са въпроси, които много бъдещи блогъри и маркетолози си задават.

През последните четири години средната продължителност на публикацията в блог е от 800, 1000, до 1200+ думи.

Ясно е, че съдържанието с дълга форма задвижва трафика и генерира повече клиенти. 10x съдържанието обаче не е изключително за създаването на дълги статии. Не продължавайте да публикувате статии LONG по всяка тема, която пишете. Целта ви е да осигурите невероятно изживяване на аудиторията си и да обслужвате намеренията на вашата аудитория. – Чинтан Залани

И това е свързано най-вече с факта, че читателите искат да намерят всички свои отговори в един пост. Както показва графиката по-горе, по-дългите публикации получават много повече органични сесии отколкото публикации с <600 думи.

Ключовото извличане: Пишете по-дълги парчета с по-добро намерение. Копайте дълбоко в темата си и форматирайте съответно съдържанието.

# 4: Дръжте читателите ангажирани по-дълго

Google настоява да се използва времето, прекарано на дадена страница като фактор за класиране. И честно казано, има смисъл.

Не бихте ли предпочели съдържанието ви да бъде класирано високо, защото е структурирано толкова добре, че осигурява голяма стойност?

Въпреки че SEO като практика ще продължи да съществува десетилетия напред, Само SEO не може да накара потребителите да останат на вашите страници.

За щастие, има някои начини, по които можете да осигурите на потребителите да се придържат за по-дълги периоди.

  • Infographics. Инфографиката е съвкупност от визуални изследвания, смесени в приятна за очите презентация. Разглеждането на инфографика може лесно да добавите 10-30 секунди от общото време, прекарано на страница на потребител.
  • кавички. Не се страхувайте да цитирате нечия работа. Комбинирайте личния опит с този на другите, които работят в същата област.
  • списъци. Добавянето на списък към съдържанието ви го прави сканируем. Освен това, списъкът върши много по-добра работа при визуално представяне, отколкото ако пишете отделни изречения.
  • Допълнителните описания. Общо описание обикновено се добавя, когато искате да подчертаете важна част от информацията. В наши дни повечето съвременни платформи за публикуване на съдържание предоставят средствата за създаване на отзивчиви полета за обаждане.

Ако използвате WordPress, проверете Процъфтявайте водещи за да създадете кутии със съдържание с висока конверсия и впечатляващо съдържание.

  • звуков. Има много услуги, които могат да конвертират статия в аудио формат. Ако средната продължителност на публикацията ви е 5 минути, тогава си представете какво може да направи за процента на вашата ангажираност на потребителите, ако вашите читатели започнат да слушат по-често вашите публикации.

Преди всичко искреното и висококачествено съдържание насърчава по-дълъг ангажимент от само себе си.

Заключение: направете своята роля

Копирайтингът върви в добра посока за 2019. Google става все по-интелигентен да възнаграждава страхотно съдържание, а читателите стават все по-щедри в споделянето на съдържание, което помага при техните проблеми.

Като копирайтър целта ви е да поддържате последователност и да продължите да анализирате резултатите от всички публикации, които пишете. Като се има предвид, кажете ни вашите мисли за SEO копирайтинг. Ще се радваме да чуете какви методи използвате през текущата година, за да увеличите максимално експозицията и ангажираността на съдържанието си.

ЕТИКЕТИ:

  • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me