A Google Data Studio öt legnépszerűbb harmadik fél adatcsatlakozója

A tömegek irányítópultja és jelentéstételi eszközeként a Google Data Studio folyamatosan népszerűsíti. Ennek egyik oka a harmadik féltől származó adatcsatlakozók növekvő ökoszisztémája, amely kiterjeszti annak funkcionalitását az adatok szinte mindenhol gyűjtésére..


Ismerje meg ezeknek a csatlakozóknak a legfontosabb elemeit, és lépjen be a jobb lábával az adatszolgáltató világba.

Ha érdekli az üzleti intelligencia megjelenítési része, és nem akarja foglalkozni összetett vagy drága eszközökkel, akkor valószínűleg lehetőséget kell adnia Google Data Studio. Ingyenes, barátságos, könnyen kezelhető és ott is van. Ha van Google-fiókja, akkor nyitva áll az ajtó, hogy azonnal és gond nélkül elkezdhesse tervezni a professzionális műszerfalokat..

Egyesek azt mondhatják, hogy a Google Data Studio nem olyan hatékony, mint más BI-eszközök, mint például a Tableau. És igazuk lesz. A Data Studio azonban megkönnyíti a másokkal való megosztást és az együttműködést: megoszthatja a jelentéseit bárkivel, és sokan együtt dolgozhatnak ugyanazon a jelentéssel, még egyszerre. És amikor eljön az idő az adatforrás megválasztásához, a Data Studio-nak sok kapcsolat van.

Adatkapcsolatok

A Google beépített adatkapcsolat-választékot kínál, amely hozzáférést biztosít saját forrásaihoz, például a Google Analyticshez, a Google hirdetésekhez, a táblázatokhoz, a YouTube-hoz, a Search Consolehoz stb. a feltöltött CSV fájlokhoz. De az eszköz valódi hatalmát a harmadik féltől származó csatlakozók hosszú listája adja, amelyek gyakorlatilag bármihez hozzáférést biztosítanak.

A cikk írása idején a Data Studio partnercsatlakozóinak listája 191 volt. Ez a lista számos lehetőséget kínál az adatok gyűjtésére az összes szociális média platformról (Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat stb.), Marketing adatforrásokból, hirdetési hálózatokból, egyedi JSON vagy XML forrásokból, az összes ismert adatbázisból, CRM-ből, statisztikai alkalmazásokból és sok másból mások.

A harmadik féltől származó csatlakozók érdekes aspektusa az, hogy ezek közül néhány olyan adatkezelési funkciókat is biztosít, amelyeknek hiányzik a Data Studio, például a fejlett ETL (kibontás, átalakítás és betöltése) funkciókat vagy az adatkeverési funkciókat. Annak érdekében, hogy a Google Data Studio harmadik féltől származó csatlakozóinak hasznos listáját összegyűjtsük, arra összpontosítunk, amelyek a legszélesebb átmérőjűek, és nem csak egyetlen típusú adathoz, hanem sokféle információforráshoz is hozzáférést biztosítanak.

Supermetrics

Amikor új jelentést készít a Google Data Studio szolgáltatásban, és rákattint a gombra, hogy hozzáadjon egy adatforrást, a Supermetrics a logó a partnerkapcsolatok területén mindenütt megjelenik. Ennek oka az, hogy ez a cég sok csatlakozót kínál sokféle forrás számára.

Néhány említésre méltó: Facebook Insights, Instagram Insights, HubSpot marketing adatok, LinkedIn Ads, MailChimp, Bing Search Console, Microsoft Advertising és a lista folytatódik.

A szupermetrikus adatok célja az, hogy megtakarítsák a marketingszakembereket az adatok egyik helyről a másikra történő áthelyezésének időigényes feladataival szemben, sok lehetőséget biztosítva számukra, hogy az összes marketing platformjukról származó információkat egyesítsék a Data Studioba. Ez magában foglalja a szociális, elemzési, e-mail marketing, PPC, SEO és fizetési platformokat. Ha valamilyen integrációra van szüksége, amelyet egyetlen csatlakozó sem fed le, akkor örömmel hallják, és építenek egy csatlakozót, különösen az Ön számára.

A jelentések és az adatok összekapcsolása mellett elősegíti a jobb jelentések elkészítését is. Platformközi jelentéstételt kínál, amely lehetővé teszi a különböző forrásokból származó adatok összehasonlítását ugyanazon diagramokban; összehasonlíthatja például a Facebook, Instagram, Twitter és LinkedIn kampányai eredményeit. Nincs szükség CSV-fájlok importálására vagy másolására / beillesztésére.

A szupermetrika automatizálja az adatgyűjtési és -jelentési feladatokat, tehát nem kell ezekért gondoskodnia. Ha egy üres jelentéssel szembesül, és nem biztos benne, hogy a legmegfelelőbb-e annak megtervezése, akkor a Supermetrics rendelkezik kész sablonkészlettel, amelyet a legmagasabb szintű szakemberek készítettek, és ez segít Önnek a kezdésnél..

A Data Studio számára a szupermetrikus árképzési tervek havonta 39 USD-tól kezdődnek. Ebből a pénzből kapsz egy egyedi csatlakozót, amelyet hosszú listából választhat. A pricier tervek további összekötőket és további lehetőségeket kínálnak, amelyek közül választhat, és más profi funkciókkal együtt, például több csapattag támogatása, platformközi adatkeverés és így tovább.

Adverity

Datatap több, mint egy csomó adatcsatlakozó.

Ez egy teljes értékű ETL eszköz, amely sokféle forrásból képes felvenni az adatokat, ideértve a közösségi médiát és a hirdetési hálózatokat, az affiliate hálózatokat és a webkövető eszközöket, a TV közönség mérőrendszereit, az offline fájlokat és még sok más. Ezekből a forrásokból a Datatap automatizált adatintegrációs modulja összegyűjti és harmonizálja az összes lényeges információt, és létrehoz egy integrált megoldást, amelyet a Data Studio-ban vagy más BI-eszközökben kell megjeleníteni..

A Datatap és a Data Studio összekapcsolható néhány egyszerű lépés végrehajtásával.

Először be kell állítania az adatfolyamot a Datatap-ben, és passzív célállomásként ki kell választania a Google Data Studio-t. Az adatfolyam meghatározza az adatforrással való kapcsolatot, és lehetővé teszi az adatok letöltését. Az ETL eszközön keresztül egyesítheti és ütemezheti az adatfolyamokat az adatgyűjtő megoldás testreszabásához az Ön igényei szerint. Miután a Datatap forrást csatlakoztatta a Data Studio-hoz, az adatfolyamok sémainformációi megjelennek a mezőválasztási területen, így kiválaszthatja azokat az elemeket, amelyeket a jelentésekbe be szeretne építeni. Az adatok frissítése az adatfolyamokra beállított ütemezés szerint történik.

Annak érdekében, hogy valóban vállalkozás-orientált eszköz legyen, az Adverity kiemelt prioritássá teszi ügyfelei adatbiztonságát. A társaság teljes mértékben megfelel a nemzetközi adatvédelmi előírásoknak, mint például a GDPR, és ISO / IEC 27001 tanúsítvánnyal rendelkezik, amely az információbiztonság nagyon fontos szabványa..

Azoknak a marketing ügynökségeknek a számára, amelyek műszerfalakat készítenek ügyfeleik számára, az Adverity számos fehér címke jelentési lehetőséget kínál, nemcsak azért, hogy az irányítópultok megjelenését és hangulatát az ügyfelek ízlése szerint testreszabja, hanem hogy lehetővé tegyék az ügyfelek számára az adatokhoz való hozzáférést. Ez egy fontos jellemző, amely megszabadítja az ügynökségeket minden felelősségüktől az ügyfelek adataival szemben.

Megalytic

Ha gyors, egyszerű és olcsó GDS-csatlakozókra van szüksége, Megalytic lehet a válasz. Hozzáférést biztosítanak a Facebook-hirdetésekhez, a Facebook-oldalakhoz, a LinkedIn-hirdetésekhez, az AdRollhoz, a Microsoft (Bing) -hirdetésekhez, a CallRail, a Twilio-hoz és a CallTrackingMetrics-hez. Igen, ezek kevesebb opció, mint más csatlakozók, de ha csak ehhez szüksége van, a költség-haszon arány kényelmes lehet..

A Megalytic for GDS használatához elindíthatja az Ingyenes próbaverzió gombra kattintva a használt csatlakozó alatt – még nem kell megadnia a hitelkártyáját. Aztán belépett a GDS-be, és néhány egyszerű lépést követően beállította a Megalytic csatlakozót. Ezután megkezdheti a próbaverziót, és ha tetszik az eredmények, bármikor megvásárolhat előfizetést. Például egy Facebook Insights-csatlakozó előfizetése, akár 20 fiókkal és legfeljebb 3 felhasználóval, 29,99 dollárba kerül havonta.

A megalytikus csatlakozók marketingorientáltak, és úgy vannak kialakítva, hogy ügynöksége jól néz ki – ha jó kampányokat futtat – az ügyfelek által igényelt összes adathoz: forgalom, konverziók, bevételek, megjelenítések, CPC, CPA, több száz egyéb statisztika között. Mindezek az adatok elmondhatnának egy történetet arról, hogy a marketing hogyan zajlik. Nem számít, mekkora az az adat, amelyet le kell töltenie; A Megalytic támogatja azokat az ügyfeleket, akik havonta több ezer jelentést tesznek közzé.

Ha komolyan veszi a marketingszolgáltatásokat, akkor előfizetését kiterjesztheti más Metalytic megoldások elérésére is, amelyek sok előre meghatározott jelentést tartalmaznak speciális célokra.

Teljesítsd az Analytics szolgáltatást

Az összes Teljesítsd az Analytics szolgáltatást A (PMA) csatlakozók testreszabható Google Data Studio sablonnal érhetők el az azonnali HD műszerfalak létrehozásához, így nem kell a jelentéseit a semmiből elkezdenie. Ezek a sablonok nem csak időt és pénzt takarítanak meg, hanem javítják a marketingjelentések értékét is. A csatlakozási lehetőségek listája meglehetősen lenyűgöző, ide tartozik a Facebook, a Google Cégem, az Instagram, a HubSpot, az Amazon, a LinkedIn, a Twitter, a PayPal, a MailChimp, a Pinterest és még sokan mások. Van még egy egyedi csatlakozási lehetőség is, amelyet akkor választhat, ha a hozzáféréshez szükséges adatforrás nem szerepel a listán.

Ha egyszerűen el akarja kezdeni, akkor csatlakozónként és számlánként csak 9,95 USD havi díjat fizethet. Ha több fiókot és több adatforrást csatlakoztat, automatikusan kedvezményes árakat kap. A kockázatmentes próbaidőszak alatt annyi számlát csatlakoztathat, amennyit csak akar – a próbaidőszak alatt nem kell átadnia a hitelkártyáját..

Amellett, hogy adatokat küld a Google Data Studio-nak, elküldheti azokat a Google Analytics-re is, ha jobban megfelel az eszköznek, vagy ha már dolgozik vele, és nem akarja átváltani a GDS-re..

A felhasználói sikertörténetek nagy gazdasági előnyökről beszélnek a PMA és a GDS kombinálásakor. Egy olyan marketing ügynökség, amely több mint 30 éve működik, reméli, hogy csak ebben az évben több mint 100 ezer dollárt fog megtakarítani, és a Data Studio és a Power My Analytics szolgáltatást használja az ügyfelek irányítópultjainak adatszolgáltatójaként..

TapClicks

Több mint 4000 ügynökség, médiavállalat, B2B vállalkozás és fogyasztói márka bízik benne TapClicks hivatkozás mindenféle adatforrásra. Az adatforrások felsorolása első pillantásra végtelennek tűnik – kategória szerint böngésznie kell a csatlakozók piacát, hogy elkerülje az ilyen sok lehetőség elárasztását. A népszerű csatlakozók kínálatán túl a TapClicks rendszeresen új és egyedi forrásokat mutat be, amelyek korábban nem voltak elérhetők a GDS-en.

Az átgondoltan kidolgozott sablonokból néhány kattintással professzionális műszerfal-tervezőnek tűnik. Pár percre csökkentheti az áttekinthető jelentések elkészítéséhez szükséges időt. A TapClicks segítségével szabadon választhat adatmegtekintéseket és kezelhet több ügyfelet vagy kampányt, hogy megfeleljen az Ön igényeinek – függetlenül attól, hogy teljes jogú ügynökség tulajdonában van-e, vagy önálló szabadúszóként indul, aki jelentési szolgáltatásokat kíván eladni..

Ahogy növekszik az ügyfélkör, a TapClicks képes lesz kísérni ezt a növekedést rugalmas adatinfrastruktúrával és a sebesség, magas rendelkezésre állás, megbízhatóság és méretarány érdekében épített technológiai verem segítségével. Ehhez hozzáteszi, hogy egy ügyfélszolgálati szakemberek elkötelezett csapata segít fenntartani vállalkozása működését.

Az árazási tervekkel kapcsolatos információk nem szabadon elérhetőek, de ingyenesen kipróbálhatja – nincs szükség hitelkártyára -, vagy lefoglalhat bemutatót, hogy többet megtudjon az eszközről.

Miért nem építené meg sajátját??

Ha kód-hozzáértésű, rengeteg szabadideje van, és nem akar fizetni semmit az adatforrásokhoz való kapcsolódásért, akkor Építsd meg a sajátodat. A Google nagyon egyszerűen követheti az oktatóanyagot, hogy segítsen abban. Csak el kell indítania egy böngészőt, hozzáférést az internethez, a Google-fiókot, valamint az alapvető JavaScriptet és a Web API-kat. De vegye figyelembe, hogy ha mérsékelt havi díjat fizet, sok időt takaríthat meg a fent említett, futtatásra kész csatlakozókkal és azok megfelelő sablonokkal.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map