A virtuális asszisztenseken túl – Miért van az AI sokkal több, mint a Chatbots?

Az automatizálás már nem a jövő dolga, hanem egy választás, amelyet javíthatunk magánszemélyek és vállalkozásaink életében.


azonban, az Adobe szerint, 2018-ban a vállalkozások mindössze 15% -a volt aktív részvétel az AI-alapú rendszerek használatában. A számok természetesen most különböznek, mivel ugyanaz a jelentés azt jósolta, hogy a vállalkozások körülbelül 31% -a váltja át a következő évet.

Láthatjuk a változást, mivel egyre több vállalkozás használ intelligens csevegőbotokat az ügyfélszolgálati tapasztalatok javítása és az alacsony szintű kérdések kezelésének hatékonyságának növelése érdekében. A közelmúltbeli adatok szerint növekszik azok száma is, akik hangsegédeket használnak (például Siri, Google Assistant vagy Alexa). A Pew Kutatóközpont jelentése, az Egyesült Államok polgárainak csaknem 50% -a hangparancsokkal működik együtt okostelefonokkal.

De a mesterséges intelligencia rendszerek nemcsak a hangsegédekre és a chatbotokra vonatkoznak (olyan lenyűgözőek, mint ők)! Ezek a rendszerek ígéretet tesznek a hétköznapi feladatok lefedésére, amelyeket jelenleg az alkalmazottak kezelnek, így felhasználhatjuk az agyunkat kreatív és kihívásokkal teli munkához. Mint ilyen, az AI átalakítja a világot, amint azt ismertük, és az egész iparágat befolyásolja az ügyfélkapcsolatoktól a termelésig és a gyártásig.

Ezt figyelembe véve nem meglepő, hogy a digitális marketing az egyik leginkább érintett szegmens. A forgalmazók már ismerik a különböző forrásokból gyűjtött adatok alapján prediktív elemzést nyújtó rendszereket, ám az AI új módszert hozott a döntések meghozatalára és a közönség azonosítására (többek között)..

Az AI befolyása a digitális marketingre

A mesterséges intelligencia által a digitális marketing stratégiákban bekövetkező fő változás az, hogy a márkák hogyan kapcsolódnak a közönséghez. Sok márka chatbotot használ, de a marketingszakemberek intelligens rendszereket is használnak a tartalom személyre szabásához, jobban célzott kampányok létrehozásához és a költségek csökkentéséhez. Mellékesen megjegyzem, hogy ez azt is jelzi, hogy a digitális marketingszakembereknek is szükségük lehet tanulni mesterséges intelligencia (legalább alapszinten) a közeljövőben.

Chatbots a jobb ügyfél-márka kapcsolat érdekében

Egyszerűen fogalmazva: a chatbotok olyan szoftveres eszközök, amelyek célja az ügyfelekkel való kapcsolattartás és hasznos információk biztosítása. Jelenleg a chatbot ipar növekszik, és egyre több fejlesztő koncentrál intelligens rendszerek létrehozására, amelyek fenntartják a természetes emberi beszélgetést..

Ez az AI szemantikai felismerése, a hangkonverziós technológia és a nyelvfeldolgozás fejlesztése miatt lehetséges. Miközben ezen eszközök továbbfejlesztésén dolgozunk, az alapvető chatbot rendszerek egyszerű feladatokat végezhetnek, például válaszolhatnak alapvető kérdésekre, megrendeléseket fogadhatnak el, irányíthatják a felhasználókat a különféle folyamatokon és még sok más.

A chatbotot használó márkák fő előnyei a következők:

 • 24 órás folyamatos hozzáférés az ügyfélszolgálatokhoz – a csevegőbotoknak nincs szükségük alvásra vagy szünetre, így éjjel-nappal támogatást nyújthatnak;
 • Egy-sok megközelítés – egy rendszer egyidejűleg több vevővel is működhet, kiküszöböli az ember által üzemeltetett rendszerek korlátozásait, ahol csak egy-egy lehetséges interakció lehetséges egy adott időben.
 • Jobb vevői élmény – A chatbotok nem csalódnak a türelmetlen ügyfelektől, és nem veszítik el nyugalmukat.
 • Lokális ügyfélszolgálat – sok chatbots rendszer több nyelven használható, így az ügyfél kiválaszthatja anyanyelvét.
 • Gyors szállítás – a chatbotok hozzáférnek egy kiterjedt adatbázishoz (beleértve a felhasználók korábbi interakcióit a platformon), és sokkal gyorsabban tudják szolgáltatni a kért információkat, mint egy emberi operátor.

A chatbotok még kritikusabbak, mivel sok márka váltott az ügyfelekkel való kommunikáció felé olyan szöveges alkalmazásokon keresztül, mint a Facebook Messenger, a Slack vagy a WhatsApp. És amint kiderül, a fogyasztók több mint 50% -a szeretik az egyszerűbb és gyorsabb kommunikáció ötletét kedvenc márkáikkal!

Tartalom testreszabása

Ez az egyes felhasználók webhelyével vagy platformjával kapcsolatos tapasztalatainak testreszabásáról szól, és olyan tartalmi javaslatokat tesz, amelyek jobban megfelelnek a felhasználók igényeinek.

Jó példa erre a YouTube által használt algoritmus, amely az egyes felhasználók tartalmának ajánlására szolgál előző választásaik alapján. De ez csak akkor történik, ha van fiókja. Ellenkező esetben javaslatokat kap a jelenlegi tartózkodási helyére vonatkozóan.

Hasonló kísérletben a marketingszakemberek AI rendszereket használhatnak (és használhatnak) olyan termékek, ajánlatok, tartalmak és egyéb elemek biztosítása érdekében, amelyek nézőiknek megfelelnek a korábbi interakcióikkal a platformon. Egy lépéssel tovább haladva, ugyanaz a rendszer felhasználható az értékesítés növelésére azáltal, hogy pontosabb ajánlásokat tesz a felhasználók számára.

Végül az AI rendszerek meghatározzák azt a tartalomtípust is, amely leginkább vonzza a közönséget. Ily módon kiküszöböli a találgatásokból, valamint a próba- és hibarendszerekből álló sok rendszert, amelyek továbbra is elterjedtek a mai digitális marketing stratégiákban..

A jelenlegi intelligens rendszerek mögötti fő előnye az a tény, hogy nagy mennyiségű adatot tudnak nagy sebességgel feldolgozni, így valós időben hatással lehetnek az eredmények.

Az e-mail marketing finomítása

Az e-mail marketing az egyik eszköz, amely meghatározza az időt és a technológiát, a formában maradást és a kézbesítést hihetetlen megtérülés még az AI korában is. Ennek ellenére is felhasználhat egy kis finomítást, és most a tökéletes módja van annak, hogy jól csináljuk.

Jelenleg intelligens rendszereink vannak, amelyek a beállítást különféle műveletekhez indítják (az előző viselkedés alapján). Ez lehetővé teszi a marketingszakembereknek, hogy csak a megfelelő embereket célozzák meg a megfelelő tartalommal, így a tapasztalat relevánsabb az ügyfél számára és a vállalkozás számára jövedelmezőbb..

Például sok márka szegmentált e-mail stratégiát használ a felhasználói státusz alapján. Mint ilyen, egyfajta e-mailt küldenek valakinek, aki éppen regisztrált egy fiókot, egy másik e-mailt küldenek egy tagnak, aki tagsággal rendelkezik és kívánságlista van, és más e-mailt küldnek hűséges ügyfélnek..

Gondolkodó hirdetési koncepciók

A hirdetések (különösen a digitális hirdetések) egyre intelligensebbek, és mindez az AI által biztosított betekintésnek köszönhető. Ezt láthatjuk az egész szociális média platformon és a Google-on, ahol az intelligens rendszereket használják a megfelelő közönség megcélzására.

Az AI technológia miatt a marketingszakemberek pontosan megjósolhatják a trendeket és a mikrotrendek bevételét, ami lehetővé teszi a jobb célzást, ezáltal csökkentve a digitális hirdetésekre fordított kiadások pazarlását. Alapján Statista, a 2019-re vonatkozó globális reklámköltési becslések meghaladták az 560 milliárd dollárt, és a legtöbb vállalkozás által használt próba- és hibarendszer miatt részét elpazarolták. Amint az AI átveszi, egyre kevésbé veszítik el a társaság hirdetési költségvetését.

A mesterséges intelligencia nemcsak arra irányul, hogy biztosítsa költségvetésének megfelelő felhasználását. Ez az innovációról és a kreativitásáról is szól. Valójában a legtöbb hirdetést megjelenítő közösségi médiaplatform létrehozhat másolatot, amely megfelel az Ön igényeinek, a korábbi felhasználók viselkedése és a reklámozni kívánt linkek alapján. Mint ilyen, a tartalom létrehozásának folyamata A digitális marketing ügynökség támogatását és finomítását az AI-alapú platformok fejleszthetik.

Egyes márkák egyesítik a modern technológiákat is, például a kibővített valóságot vagy a virtuális valóságot, hogy olyan figyelmeztető hirdetéseket hozzanak létre, amelyek az embereket vonzzák és megtartják figyelmüket.

A költségek csökkentése

Noha az innováció és a jobb célzás rendkívül hasznos a marketingszakemberek számára, az üzleti tulajdonosok nagyon izgatottak az AI-ről, mivel ez fantasztikus lehetőség a költségek csökkentésére.

Csak gondolj bele.

A chatbotok használatával a vállalatok pénzt takarítanak meg és növelik a profitot azáltal, hogy jobb felhasználói élményt nyújtanak. Ugyanez történik a marketingstratégiák tervezésekor vagy a tartalom személyre szabásakor.

Az AI-alapú rendszereknek van intelligenciájuk ahhoz, hogy átvegyék azokat a mentális feladatokat, amelyeket régen az emberi operátorok láttak el. Ez kevesebb alkalmazottat és nagyobb hatékonyságot jelent.

A keresés újradefiniálása

A digitális marketingszakértő legfontosabb feladata, hogy belekerüljön az ügyfél fejébe, és megértse, hogy mit kereshetnek az interneten az általuk reklámozott termék vagy szolgáltatás tekintetében. A múltban ez a feladat meglehetősen könnyű volt, mivel a keresőmotorok kulcsszavakat használtak a releváns oldalak megtalálására.

De ezek a napok már rég elmúltak, és ennek részben az intelligens rendszerek fejlesztésének tudható be. Manapság egy keresési algoritmus megérti az árnyalatokat és a kontextuális jelentést (más néven szemantikai keresés). Még ennél is több algoritmus szolgáltat eredményt, ha figyelembe veszi a felhasználó keresési előzményeit.

A virtuális asszisztensek (Siri, Alexa, Google Assistant és még sok más) elindításával az AI rendszerek a hangkeresést és a beszédfelismerést is felhasználhatják az új rések felismerésére és a korábban ismeretlen erőforrások megérintésére..

Szóval, mit jelent ez a SEO szakemberek számára??

Dióhéjban azt jelenti, hogy a digitális marketingszakembereknek nyitottaknak kell lenniük az új lehetőségek számára, és hogy erős szövetségesek vannak az AI-alapú platformokon.

Elérhető eszközök

Most, hogy tudjuk, miért és miért tartoznak az intelligens mesterséges rendszerek a digitális marketing iparba, vessünk egy pillantást néhány eszközre, amelyet használhatunk.

Google Cloud AI

Ez egy eszköz, amely megtanulja, hogyan kell használni és megvalósítani az AI-t a vállalkozásában, és határozottan javasoljuk, hogy böngészjék egyes moduljaikat. Google Cloud AI Csodálatos példákat kínál az eszközökre és a tervekre, amelyek a jövőben rendkívül népszerűvé válhatnak.

Betekintést nyújt arra is, hogy mit tehet a versenytársa annak érdekében, hogy előnyt szerezzen, és egy nagyobb piaci szeletet vágjon magának.

Zoomph

Fantasztikus platform a márka számára, amely a közösségi média kampányaira törekszik!

Zoomph betekintést kínál, és segít a marketingszakembereknek megérteni közönségüket és az általuk használt társadalmi platformokat. Emellett elemzi azokat a érzelmeket és érzéseket is, amelyek a kampány repülését eredményezik, pontosabb adatokat szolgáltatva, mint a hagyományos CPM modellek.

MarketMuse

MarketMuse egy AI-alapú platform a SEO, a tartalomkutatás és a verseny elemzése szempontjából, és segít a marketingszakembereknek a közönségük számára valóban releváns tartalom létrehozásában. Ezen felül hasznos információkat nyújt a különféle kulcsszavakról, és azonosítja a potenciálisan ki nem használt területeket.

Tehát, ha úgy érzi, hogy tartalmában hiányzik a „je ne sais quoi”, akkor részesülhet egy kis segítség egy ilyen platformon.

Yext

Ez az ideális platform, amelyet akkor lehet használni, ha a közösségi média jelenléte nagy figyelmet szentel a megjegyzések és vélemények révén.

Yext a megfelelő eszköz, amelyet akkor kell használni, ha meg akarja tudni, hogy a vállalkozása vagy a márka miként reprezentálódik online. Feldolgozza a szociális média platformokról származó adatokat, áttekinti a platformokat és így tovább, és megérti az általános hangulatot. Emellett prioritássá teszi azokat a véleményeket és megjegyzéseket, amelyekre figyelemre van szükség az online hírnevének erősítése érdekében.

Énekkar

Mint már említettük, a marketingszakembernek meg kell ismernie és meg kell értenie a közönség igényeit (amit online kereshetnek) a hatékony kampány létrehozása érdekében. Mint olyan, Énekkar egy olyan platform, amely az AI erejét használja fel a minták elemzésére, amelyek sikeresen értékesítik a hívásokat.

Betekintést nyújthat arra is, hogy az értékesítési hívás miért nem volt sikeres, és lehetővé teszi az eladók számára, hogy az elsődleges feladatukra – az üzletek lezárására – összpontosítsanak. Ez úgy történik, hogy automatikusan készít jelentéseket az egyes felhasználói interakciókról, így ezt a feladatot az emberi operátorok kezébe veszi.

Záró gondolatok

Mindezt elolvasva a következtetés meglehetõsen nyilvánvaló – az AI rendszerek mélyen beépülnek a szakmai és a személyes életünkbe. Mint digitális marketingszakemberek, látjuk, hogy mindkét szempontból működik, és ideje megérteni és elfogadni, hogy a dolgok végrehajtására szolgáló módszer nem hasznos intelligens algoritmusok és adatelemzők nélkül.

CÍMKÉK:

 • AI

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map