Hogyan befolyásolja a hangtechnika a marketing a jövőben?

“Az élet egyetlen állandó változata a változás.” – Heraclitus


A hangtechnika azóta az internetet vizuális médiummá vált a legmegzavaróbb erő, amely megütötte a világot. Mint a mai, az összes keresés több mint 20% -a hangvezérelt. 2020-ra a fogyasztók több mint 50% -a fogja napi hangvezérelt technológiát használni, – mondja a BrightEdge.

Amikor gondolkodunk a hangról, nehéz nem gondolni a Microsoft Cortana-ra, az Amazon Alexa-ra, a Google Asszisztensre, az Apple Siri-re és a Samsung Bixby-re. Ezek az „intelligens asszisztensek” vezetnek az úthoz azáltal, hogy bevásárló listákat és zenelejátszási listákat készítenek, találkozókat foglalnak le, személyes folyóiratokat tartanak, és hálózati fényeket váltanak a felhasználók számára.

Mark Zuckerberg túlságosan izgatott a hangtechnika területén. A még nem kell Facebook asszisztensnek nevezni a munkákban van. És személyesen teszteli „Jarvis AI” otthonában. Érdekes tény: Morgan Freeman Jarvis hangját adja Zuckerbergnek. Jól hangzik, igaz??

Képzelje el, hogy néhány év alatt olyan hűvös, mint Tony Stark? Ez az álom nem messze attól, hogy manapság valósággá váljon. Így tudjuk, hogy megérkeztünk a mobil utáni világba!

De hogyan hangzik a hangzás a marketing világában? Lássuk:

 • Egyes márkák már korai kezdetben vannak a hangtérben, hogy interaktív tapasztalatok révén kapcsolatot létesítsenek a fogyasztókkal. [Business2Community]
 • Az internethasználók 24% -a inkább személyes asszisztens használatát választja, mint egy webhely látogatását, hogy kapcsolatba lépjen egy vállalattal. [Capgemini]
 • 2017-ben a marketingszakemberek 3,1% -a integrálta a hangkeresést a tartalom marketing stratégiájába. [BrightEdge]
 • A vállalatok 43% -a fektetett be már a technológiába a hangmarketing lehetővé tétele érdekében. [Digiday]

A jövő valóban fényesnek tűnik!

Ha a hangtechnikát tervezi marketingjének bevezetésére, a következő négy betekintést érdekli:

A digitális asszisztensek vásárlása valóban történik

Világít a digitális vásárlási technikákra, an Adobe Analytics jelentés kijelentette, hogy bár nem sok intelligens hangszórótulajdonos vállalja elrendelését az eszközére, de erõsen felhasználja őket tájékozott vásárlási döntés meghozatalára (47%), a termékárak összehasonlítására (32%), vagy tételek hozzáadására a bevásárló kosárba (43%).

Ma, A hangos vásárlás értéke 2 milliárd dollár, és 2022-ig 40 milliárd dollárt fog elérni. Az olyan globális márkák, mint a Domino’s, Johnnie Walker és Nestlé, már megkezdték a hangtechnika integrálását marketing stratégiáikba, hogy jobb kapcsolatot alakítsanak ki ügyfeleikkel..

hang-technológia-for-marketing-how-it-will-drive-the-show--in-the-jövő-2

Vegyük például Johnnie Walkert. Érdekesnek találta, hogy személyre szabja a vásárlási élményt ügyfelei számára az Alexa segítségével. Az Amazon virtuális asszisztense először kérdéseket tesz fel a fogyasztók számára a preferenciáikkal kapcsolatban, majd ajánlja a számukra legmegfelelőbb Johnnie Walker terméket..

A hang alapú kereskedelem élménye folyamatosan növekszik.

A vállalatok digitális asszisztenseket használnak belső használatra

Természetesen vannak. Az olyan vállalkozó B2B márkák, mint a Salesforce, máris hangot adnak az egész digitális asszisztens beszélgetésnek. A felhőszoftver-társaság elindította az Einstein Voice-t, amely az Einstein AI platformjának kiterjesztése.

A digitális asszisztens lehetővé teszi az értékesítési vezetők számára, hogy felhőalapú szolgáltatásokat működtessenek és diktálják a feljegyzéseket anélkül, hogy a képernyőt érintnék, vagy bármit beírnának. Az Einstein Voice hasonló technológiákkal is integrálható, hogy elősegítsék a csapat csővezeték-frissítéseinek, naptári találkozóinak és egyéb kulcsfontosságú prioritásainak a csapat számára történő hatékony továbbítását.

hang-technológia-for-marketing-how-it-will-drive-the-show--in-the-jövő-4

Egy másik izgalmas termék, az Einstein Voice Bots a Salesforce-tól, amely lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy ne csak építsék ki a hanggal aktiválható asszisztenseiket, hanem ennek megfelelő márkát is készítsenek, és a végfelhasználót bármilyen intelligens hangszóróra bevonják..

A hangtechnika integrálása a marketingbe nem könnyű

A tartalom marketing- és szerkesztési stratégiáinak tükrözniük kell, hogy az üzleti tervek miként hasznosítják a technológiát, és hogy mennyire fektetsz bele ehhez tartalmi szempontból. Mielőtt elmerülne, kérdezze meg magadtól a következő kérdéseket:

 • A cél ügyfelek az intelligens otthoni rajongókból, a FOMO-vezérelt korai alkalmazókból vagy más demográfiai felhasználókból származnak, akik nagyobb valószínűséggel vesznek részt hangon keresztül, mint más platformok?
 • Értékesítheti-e tartalmi élményét hangosan a megcélzott ügyfelek számára?
 • Mennyire valószínű, hogy hangon keresztül sikerül sikereket elérnie a marketing erőfeszítéseiben?

hang-technológia-for-marketing-how-it-will-drive-the-show--in-the-jövő-3

Ha nem biztos valamelyik válaszában, akkor a legjobb, ha megválaszolja ezt a technológiát, és nem pazarolja az erőforrásokat, ha nem megfelelő felkészültséggel rendelkezik. Tanulja meg, hogy más vállalkozások és akár a versenytársak is használják a hangot a jobb vevői élmény létrehozása érdekében.

A hangforradalom „kereséssel” kezdődik.

Több mint milliárd hangkeresés egy hónap alatt végeznek, a felnőttek 40% -ánál és a tizenévesek 55% -ánál használja a hangos keresést naponta. A fogyasztók felkeltése érdekében a tartalommarketing-fejlesztőknek hangsúlyt kell fektetniük a rövid formájú tartalomtermékekre, amelyek gyors és éles választ kínálnak a felhasználók számára.

Ami a SEO-t illeti, a marketingszakembereknek el kell ismerniük a szóbeli szókeresési viselkedéshez és az információs igényekhez kapcsolódó SEO irányelveket. Kapja meg tartalmát, hogy kiemelkedő részletként jelenjen meg a Google-on. Így fogja letölteni Siri, Cortana és mások.

A hangalapú keresés optimalizálására összpontosítva fontos, hogy ne felejtse el, hogy a virtuális asszisztens kérésenként csak egy keresési eredményt képes kiszolgálni. A Moz alapítója, Rand Fishkin szintén rámutat a hagyományos SERP eredmények iránti igény, és a gépelt eredmények növekedni fognak a keresési eredmények növekedése miatt.

hang-technológia-for-marketing-how-it-will-drive-the-show--in-the-jövő-1

Hogyan érzékeljük a SEO-t, attól függően, hogy a hangtechnikát hogyan használják marketing célokra.

Csomagolás

Ne feledje: a hang hamarosan kiegészítő felületté válik marketing célokra, és együtt létezik más médiumokkal, mint például a digitális, a nyomtatott, a TV és a rádió. Ez magában foglalja az ügyfelekkel való interakció teljesen új módját, és életükben nagyobb értéket teremt.

Mit gondolsz a hangtechnikáról??

Készen állunk-e arra, hogy ezt életünk ilyen hatalmas részévé tegyük, személyesen és szakmailag?

CÍMKÉK:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map