Hogyan lehet optimalizálni webhelyét a hangalapú kereséshez?

A hangfelismerő szoftver nap mint nap javul, és a hang alapú keresések egyre növekszenek.


A ComScore azt jósolja 2020-ig a keresések 50% -át hanggal hajtják végre

Ez nem csak azt jelenti, hogy több lesz a hangos keresés lehetősége, hanem – ami ugyanilyen fontos – kevesebb lesz az írásbeli keresők lehetősége. Nem csak ezt, de a keresőmotorok is egyre inkább erre irányulnak.

A Google valójában 2013-tól kezdte a hang alapú kereséseket, amikor telepítette a Hummingbird frissítést.

És további változások vannak folyamatban annak érdekében, hogy az ilyen keresések jobban megértsék az emberi beszédet és megértsék, mit értünk, nem csak azt, amit mondunk.

Mindez hozzájárul ahhoz, hogy váljon gyorsabb és könnyebb a hangos keresés. És ez azt jelenti, hogy elengedhetetlen, hogy most kezdjünk átmenni és optimalizálni a webhelyeket a hangos keresésekhez.

Végül is eltart egy kis idő, amíg kitalálja, hogyan működik ez az egész, és mi a legfontosabb – tehát valóban azt akarja, hogy minél előbb kerüljön, mielőtt elmaradna az oroszlánrészből. ott keres.

Hangkeresések vs. gépelt hangok

Az egyik jelentős különbség az, hogy amikor a legtöbb ember lekérdezéseket gépel, akkor nem használ teljes mondatokat (bár természetesen manapság meg is tudják), míg ha beszélnek, akkor természetes nyelvet használnak..

Ez azt jelenti, hogy ha azt akarja, hogy az emberek jussanak az Ön weboldalára, akkor ismét visszatérhet a normál nyelv használatához, és nem szabad különös keretes szerkezeteket beilleszteni..

Ez nyilvánvalóvá teszi a nyelv megértését. De ezzel nem ér véget. Ez azt is jelenti, hogy most fizet, ha olyan cikkcímeket ad, amelyek közel állnak az emberek által kért természetes nyelvi lekérdezéshez.

Tehát, ha Nigériában értékesítene sportcipőt, akkor a címsor a következő címet olvashatja: „Hol találhatók olcsó sportcipők Nigériában” (hé, valakinek kell).

Ezáltal lezárja az összes forgalmat, amely olyan kérdéseket vet fel, mint „Hol találhatok olcsó sportcipőt Nigériában?” Vagy „Mi a legjobb módja az olcsó sportcipők keresésének Nigériában??

Hosszú farok kulcsszavak

Ez egy másik mögöttes mintát mutat, amelyet úgynevezett hosszú farok kulcsszó kereséseket. Ismeri ezt a mondatot?

Ez azt jelenti, hogy „keresési kifejezések a keresett szavak helyett”. De azt hiszem, hogy nem hangzott olyan hűvösnek. A sportcipőkkel kapcsolatos fenti mindkét kérdést hosszú farok kulcsszavakként definiálnánk.

A webhely hosszú távú kulcsszavakhoz való hozzáigazításának előnye az, hogy sokkal több ilyen van, és sokuknak még a versenytársaknak kell sarokba kerülniük. Egy másik előnye az, hogy a hosszabb farokú kulcsszavak pontosabbak.

A „cipő” kulcsszó például sok dolgot jelenthet. Talán vásárolni akarok. Vagy talán csak meg akarja javítani azokat, amelyek vannak, megnézem a futópálya modelleket, amelyek rajtuk vannak, vagy akár szexuális fétist szeretnék számukra.

Ha cipőt árusít, akkor az a forgalom, amely ezen alternatív kulcsszavakat keresi, nem válik ügyfelekké. A longtail kulcsszavaknál kevesebb forgalmat érhet el, de a konvertáló százalék valószínűleg sokkal magasabb.

Ilyen módon elősegíti, hogy webhelyét a hosszú farok kulcsszavaihoz igazítsa, elsősorban azáltal, hogy az oldalakat azokra a konkrét kérdésekre válaszolja meg -, függetlenül attól, hogy hangos keresést indít vagy sem..
Természetesen akkor sokkal több oldalt kell létrehoznia, és ellenőriznie kell, hogy azok a természetes beszédmintákat követik-e.

Ez sok munka. szerencsére, a legjobb oldalak a segítségíráshoz olcsóbbak lettek, tehát fontolóra veheti, hogy forduljon hozzájuk, ha a munkaterhelés túl magas az összes ilyen kérdésnél.

Hol mit és hogyan?

A hangalapú keresések valószínűbb helyfüggő mint a beírt lekérdezések. Más szavakkal, valamit azon a helyen találnak, amelyben a személy tartózkodik.

Ezeket a lekérdezéseket úgy is nevezik, hogy a „hol és hogyan” keresések. Hol van a legközelebbi szupermarket, mi a legjobb hely kávékészítéshez, hogyan jutok el a vasútállomáshoz??

Annak érdekében, hogy ezt a lehető legjobban kihasználhassuk, feltétlenül szerkessze fel a címsorokat és az oldalak szövegét úgy, hogy az válaszoljon a felmerülő kérdésekre..

A fent említett címsor ismételten említésre méltó példa: „Hol találhatók olcsó sportcipők Nigériában”.

De ne állj meg itt. Tartalmazzon egy térképet, amelynek címe: „Hogyan jutok el az olcsó cipőboltomba”, és talán még „milyen tömegközlekedést kell elvinni az olcsó cipőboltomhoz”.

Fontolhatja a blogtémák ötletgyűjtő eszközének használatát, hogy fülbemászó címet kapjon.

Ilyen módon minden alkalommal, amikor valaki felkér valamit a google-tól ezen a vonalon, valószínűleg megemlíti az üzletét.

Ellenőrizze a statisztikákat

A következő rész annak megfigyelése, hogy jól mennek a dolgok. A Google Analytics segítségével kereshet, hogy mely kulcsszavak vonzzák az embereket az oldalára.

Miután ezt megtudta, tudja, mit tud kitalálni, mit tehet, hogy minél több embert vonzzon az Ön webhelyére. Ne feledje: ha van olyan oldala, amely vonzza az embereket a webhelyére, ne tegye magát hátra, és lépjen tovább.

Ehelyett még jobbá tegye ezt az oldalt. Látja, gyakran sokkal könnyebb egy olyan oldalt felvinni, amelyik a rangsorban jóval magasabb rangú, mint egy olyan oldal, amelyet egyáltalán új rangsorolni..

Ugyanilyen fontos, hogy a második rangsorból az egyikbe való átmenet sokkal több forgalmat fog keresni, mint az 54-ről az 53-ra.

Szóval erre kell törekednie.

CÍMKÉK:

  • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map