Hogyan lehet pénzt keresni a blogolással 2020-ban?

Szinte mindig blogolás ez a válasz, amikor valaki megkérdezi: „Hogyan lehet pénzt keresni online?”. Ez igazságos válasz, mivel az IT-n és a marketingön kívül is a blogolás önmagában az egyik legjövedelmezőbb módja annak, hogy pénzt szerezzenek, miközben azt csinálják, amit szeretsz.


De, csakúgy, mint a vállalati létra, ott van a blogging létra is. Nemcsak elköteleznie kell magát, hanem jelentős részét személyes idejéből is befektetnie kell arra, hogy blogja sikeres legyen.

A sikerre mutató gyorsbillentyűk kevés és egymástól távol vannak, és a legsikeresebb bloggereknek át kellett húzniuk magukat a „sáron”, hogy feljussanak a tetejére.

Az idő megváltozott

A 2000-es évek eleje óta maga vagyok a személyes blogokkal, vagy más bloggerekkel írtam. Azóta a mai napig sok minden megváltozott abban, ahogyan a blogolást jövedelmező karrierválasztéknak tekintik.

Ekkor elindíthat egy blogot szinte bármilyen elképzelhető témáról, és egy hónapon belül jövedelmezővé teheti azt. Az olyan keresőmotorok, mint a Google, sokkal kevésbé voltak szigorúak különféle típusú rangsorolási rendszerek, és általánosságban sokkal kevesebb információ állt a nyilvánosság rendelkezésére.

A Google Panda frissítése 2011

Minden 2011 elején változni kezdett, amikor A Google kiadta a hírhedt Google Panda frissítést. Abban az időben az algoritmus frissítése az összes rangsorolt ​​webhely 11% -át érintette. Fokozatosan mind a bloggerek, mind a SEO szakértők egyaránt rájöttek, hogy ez a frissítés megváltoztatja a tartalom előállításának és a Google rangsorolásának minden szempontját.

A tartalomgazdaságok mint ilyen már nem lennének életképes módszer a blogolással történő pénzt keresni. Sokkal kevésbé próbál meg karrierként választani a blogolást. A szigorúbb szabályok azt jelentették, hogy a bloggereknek okoskodniuk kellett, csakúgy, mint a marketingszakértőknek és bárki másnak, aki a digitális tartalom előállításával foglalkozik.

De a történet nem ér véget ezzel.

Az ad-blokkolók furcsa világa

Látja, hogy nem csak a keresőmotorok folyamatosan frissítették algoritmusaikat civilizáltabb szabálykészletekre. Egy másik figyelmeztetés, amely befolyásolta több százmillió ember jövedelmét szerte a világon, az ad-blokkolók. Pontosabban, az AdBlock (ma ismert Adblock Plus), amelyet 2009-ben vezettek be.

AdBlock logó

Tegyük fel, hogy Ön volt, vagy talán még mindig hirdetési hálózatokat használ, mint például a Google AdSense, a Newor Media, a RevContent vagy a BuySellAds. Nos, ha a webhelyére érkező látogató engedélyezte a hirdetés-blokkolót, akkor soha nem fogja látni ezeket a hirdetéseket, mert blokkolva vannak. Természetesen a felhasználói élmény javulása (az olvasó szempontjából) hatalmas, de amennyire bevétele megy – nem olyan, mintha ugyanazt mondhatnád.

Független bloggerként a hirdetési blokkolóknak köszönhetően a hirdetési hálózat bevételeinek 50–70% -át bárhol elvesztheti. És nem meglepő, hogy sokan olyan megoldásokhoz fordulnak, mint a hirdetés-blokkolás megelőzése és az ilyen. Aki szeret pénzt veszíteni, igaz?

Ez a bevezetésünk ezen módok körének bemutatására is, amelyekkel bloggerként lehet pénzt keresni 2020-ban. Röviden, figyeljen minden új Google frissítésre amelyek befolyásolhatják a tartalomstratégiáját. És döntse el, hogy használni kívánja-e a hirdetési hálózatokat, látva, hogy a legtöbb olvasó hogyan blokkolja hirdetéseit a legtöbb olvasó számára.

Vizsgáljuk meg közelebbről, hogyan lehet a legtöbb pénzt keresni, miközben a blogolást a választott karrierként tartja fenn.

Hozzon létre egy terméket

Mint valaki, aki tapasztalattal rendelkezik egy adott kategóriában / iparágban, több mint valószínű, hogy képes elindítani saját termékét. És ennek nem is fizikai terméknek kell lennie. Digitális termékek, például az e-könyvek, tanfolyamok, és a webináriumok rendkívül jól eladnak a megfelelő közönség számára.

És erre mindenképpen összpontosítania kell – az építésre a megfelelő közönség. Ha egy adott témában szakértőnek tartja magát, biztos lehet abban, hogy az emberek természetesen jönnek és megkérdezik, hogyan veszi fel egy adott témát. Szóval, miért nem tette az összes tapasztalatot egy termékbe?

Jeff Goins a blogból a könyvbe

Jeff Goins, aki hírhedten szentelte blogzási gyakorlatát, fokozatosan megvalósítható termékekké alakította erőfeszítéseit. Mint például a könyve:Az igazi művészek nem éheznek,”, Amely szintén megérinti a cikk pontos pontját.

Ha van valami mondani, amikor az emberek hallgatnak, ez a tökéletes alkalom arra, hogy szenvedélyét termékgé változtassa. Jeff esetében könyve pedig az Amazon legkelendőbb listájára emelkedett, mint a fénysebesség.

Ennek a megközelítésnek a legjobb része az, hogy a teljes blogszerzési stratégiát a termékre építheti. Ha üzenetet szeretne megosztani, akkor ezt tegye meg a termékén keresztül. Használjon blogcikkeket és blogbejegyzéseket bármilyen új dolog kiegészítéséhez, amelyet megtanult vagy hozzáadott a termékéhez.

Kapcsolt marketing

Igen, a legrégebbi pénzszerzési módszer, amely korábban létezett az internet előtt, az affiliate marketing. Bár az affiliate marketing nem olyan népszerű, mint korábban, ennek ellenére kiválóan megbízható módja annak, hogy extra jövedelmet szerezzen a blogjából. És valóban nincs szükség további képzésre. Az első naptól kezdheti.

Tegyük fel, hogy egy konkrét WordPress bővítményt használ, amely igazán élvezi. Mint például, WP rakéta egy meglehetősen népszerű WordPress plugin, amely javítja mind a webhely teljesítményét, mind a tartalom hatékonyabb gyorsítótárazását..

wp rakéta társult program

Mint kiderült, a WP Rocketnek van társult programja. És valószínű, hogy a kedvenc termékének vagy eszközének is van hasonló társult programja. De ha nem, akkor rengeteg lehetőséget talál más termékek népszerűsítésére olyan webhelyek révén, mint a ShareASale, a Commission Junction, a Blink és még sok más itt felsorolt ​​webhely..

Arra válik, hogy mennyire ismeri az adott terméket, és hogy jól illeszkedik-e a blogjához. Például, az ételekről író bloggerek vonzónak találhatják az élelmiszerrel kapcsolatos termékek népszerűsítését, amelyeket a saját konyhájukban használnak. Hasonlóképpen, a marketingre szakosodott blogger érdemes lehet marketing eszközöket népszerűsíteni. Ugyanúgy működik.

Fontolja meg, hogy szabadúszóvá váljon

A tartalommarketing népszerűségének növekedésével növekszik a megbízható és professzionális szabadúszók igénye. Manapság szinte minden nagyobb márkanév vagy termékcsalád a tartalom marketing stratégiájának valamilyen formája. És akkor teszik, mert a tartalommarketing csodákat tesz az értékesítés, a márkaépítés és a hosszú távú kitettség létrehozása érdekében.

Szabadúszó blogger munkahelyek ProBlogger tökéletes példája annak, hogy népszerű a szabadúszó szolgáltatás, és mennyi kereslettel írók vannak. Bár nem ez az egyetlen platform, ahol szabadúszó munkát találhat. Mint korábban megosztottuk, számtalan munkahely található szabadúszó írók számára és hasonlók számára.

szabadúszó munkahelyek bloggerek számára

A nap végén elindította a blogját, mert iránti szenvedélye van írásban és egy adott témában. Hidd el vagy sem, több ezer, ha nem is több ember keres tapasztalt írókat, akik segítenek számukra projektjeikben. És az egyik ilyen segítő (szabadúszó) lehet te.

Nicholas Godwin több mint 50 000 dollárt keresett mindössze három hónap alatt a ProBloggerben felsorolt ​​munkalehetőségekre való ugrás után. Kombinálja ezt bármilyen más lehetőséggel odakinn, és nagyon szilárd és állandó oldalbevételre számít. Az ő története csak egy a sok közül, amely bemutatja a szabadúszó blogolás sikerét.

Írjon szponzorált hozzászólásokat vagy véleményeket

Tegyük fel, hogy már körülbelül 6–12 hónapja blogol. Ez szilárd szám, és mára már havonta több ezer ember olvasóközönséggel kell rendelkeznie. Még ha csak organikus is. Lehet, hogy már jövedelmet szerez a hirdetéseiből vagy más bevételt kereső vállalkozásokból, de egy másik ilyen hely, amelyet fontolóra kell venni, a szponzorált hozzászólások és vélemények.

szponzorált termékértékelési példa

A fenti fotó egy kivonatot mutat a ShoutMeLoud Hirdessen oldalról. Nyilvánvaló, hogy ma már rendkívül megalapozott márkanév, a szponzorált termékértékelések ára 1200 dollárban kezdődik. Nem rossz, igaz?

Nos, gondoljon a saját blogjára és a már generált forgalomra. Lehet, hogy nem képes a fentiekhez hasonlóan tölteni, de bárhol elindíthatja. Figyelembe véve, hogy rendben van, ha hagyja, hogy mások népszerűsítsék termékeiket vagy tartalmát az Ön webhelyén.

Tapasztalataim szerint az átlagos blogger szponzorált bejegyzésenként 100 és 500 dollár között számol fel különféle mutatók alapján. Az ilyen mutatók közé tartozik a blogjára mutató linkek, a domainhatóság rangsorolása, a forgalom erőssége és egyebek.

Alexis Schroeder

Alexis Schroeder, aki 2016-ban teljes munkaidős bloggerré vált, havonta 3000-től 5000 dollárig terjedhet csak szponzorált bejegyzésből. És ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni. Az ilyen passzív jövedelem életveszélyes lehet még egy nagyon sikeres helyzetben lévő személy számára is.

Fedezze fel a podcasting ötletét (opcionális!)

Van egy csomó cucc, amit meg lehet tanulni a podcastingról. Az átlagos blogger számára a teljes bejutáshoz szükség lenne egy kis tanulási görbére és elkötelezettségre. Tehát mint ilyen, a blogján keresztül az utolsó pénzszerzési módszer teljesen opcionális. Ennek ellenére nagyon kifizetődő, ha jól csinálod.

A legtöbb blogger már átalakítja cikkeit audio formátumba, ami kiegészíti azt a tényt, hogy Az emberek 82,4% -a heti 7 óránál hosszabb ideig hallgat podcastot. Ráadásul kényelmesebbé teszi. Ahelyett, hogy el kellene olvasni egy cikket, az olvasók úgy dönthetnek, hogy hallgatják azt, miközben dolgoznak vagy szupermarketben vannak. Ez mindenki számára hasznos helyzet.

De azt javaslom, hogy fedezzem fel a teljes ötletét podcasting, ami azt jelenti, hogy elkészít egy teljesen új podcastot, amelyet Ön irányít egy olyan témában, amely iránt szenvedélye van. Annyira nagyszerű módja van podcastjainak hirdetésére manapság, hogy a YouTube és az iTunes a legjobb, és garantáltan idővel közönséget vonz..

Horgonyzó podcasting ingyen

Olyan platformokat, mint a Horgony megkönnyíti a podcast elindítását (ingyen!) nulla idő befektetés mellett. Fogd meg a telefont, és az Anchor lehetővé teszi mind a vendégekkel való kapcsolatfelvételt, mind pedig a podcastot. Ezután indexelje és kategorizálja az összes epizódját, és tegyen meg minden, amit szeretne velük.

Végül, de nem utolsósorban, az is csodálatos módja a márka felépítésének. A kamera elé lépve és megmutatva magát és szenvedélyét, az emberek természetesen szeretik ezt. Mint vonzza, mint mondjuk. De ezen kívül lehetősége van kapcsolatba lépni más bloggerekkel vagy befolyásos emberekkel.

Meghívhatja őket egyes epizódokba vendégeiként, és ha valóban megbénítja, eljuthat olyan epizódok készítéséhez, amelyekről senki még nem gondolt.

Rhonda Patrick podcasting

Az egyik kedvenc egészségügyi / élelmezéshez kapcsolódó podcastom irányítása alatt áll Rhonda Patrick a FoundMyFitnessből. Bizonyos témák alapos megértése lehetővé tette vendégeinek meghívását a podcastjára, amelyet általában nem hallhatnánk meg, vagy csak hallgatnánk. Tehát hosszú távon ez segít neki egy nagyon erős márka felépítésében, hanem állandó és hosszú távú jövedelmet keres, mivel tartalma továbbra is releváns marad a közzététel után.

Összerakva a dolgokat

Az, hogy hogyan kereshet pénzt a blogolással, teljesen rajtad múlik. A jövedelemszerzés egyes területei sokkal kevésbé jövedelmezőek, mint a múltban. Persze, de ez helyet hagy az innovációnak és az új gondolkodásmódnak is.

Összefoglalva, azt javaslom, hogy keressen személyesebb kapcsolatokat a blog keresésében. Együttműködjen más emberekkel, dolgozzon együtt projekten, vagy egyszerűen csak ötleteket cseréljen. Mehet a hagyományos módon, és finomíthatja bevételének útját, de szerintem ez a cikk olyan megbízható alternatívákat mutat be, amelyek sokkal kevésbé fájdalmasak.

Hogyan fogsz pénzt keresni a blogoddal 2020-ban? Mondd el nekünk!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map