Milyen nagy adatot tesz a digitális marketing?

Amint megemlíti digitális marketing, az emberek többsége elkezdi a szemét, amikor csak ezt a szót hallja.


Kevés oka van ennek, és a legnagyobb valószínűleg az a tény, hogy a legtöbb ember nem érti hogyan működik a digitális marketing világa.

Ha nem sokat tud róla, akkor a digitális marketingszakemberek munkája unalmasnak, bonyolultnak vagy túl zavarónak tűnhet, de ez nem így van.

Alapjában ez egy kreatív üzleti lehetőség, és ha megérti, hogy működik, komolyan fokozhatja hirdetési és marketing kampányait, és bővítheti online elérhetőségét.

Annak érdekében, hogy valóban jártas stratégiákat és hatékony kampányokat készítsen, a digitális marketingszakembereknek különféle eszközöket és megközelítéseket kell használniuk az ügyfelek elérése érdekében.

Mivel az online világ rengeteg információval működik, az egyik leghasznosabb eszköz a mai marketingszakemberek számára ezen adatok megfelelő elemzése..

Itt jön be a nagy adatmarketing.

A betekintés virtuális tengere

Amikor gondolkodunk a reklám régi formáiról, világossá válik, hogy miért volt szükség a nagy adatok elemzésére a marketing világ számára.

A nap folyamán sok kitalálást és vakot kellett tennie, abban a reményben, hogy az egyes kampányok megfelelnek a fókuszcsoportok többségének.

A kutatásnak kiterjedtnek kellett lennie, de soha nem volt képes bemutatni, hogy a tendenciák hogyan változnak valós időben. A digitális korszakban az online marketingszakemberek végre megkapják az összes adatot, amely ahhoz szükséges, hogy megértsék ügyfeleik és ügyfeleik érzelmeit.

Az egyetlen probléma ezzel az, hogy a puszta adatmennyiség hihetetlenül nagy, és csak annyi információval nem segít megszerezni azt, amire szüksége van, ha nem tudja, hogyan kell elemezni.

A nagy adatok felhasználásának fő okai

Ha továbbra sem biztos abban, hogy az összes adat felhasználható, itt van néhány fő ok, amiért a nagy adatok helyettesíthetetlenné váltak az online marketing világában.

 • Megfizethető adatok elemzése – sokat beszélnek az összes elemzésről és annak megértéséről, amire szüksége van az ügyfeleknek, és ez túl bonyolultnak és valószínűleg túl dráganak hangzik, ugye? Rossz. A legtöbb tárhelyszolgáltatás mostantól eltérő módon nyújt adatelemzést, például Daas és hasonló. Még ennél is érdekesebb, hogy a legtöbb tárhelyszolgáltatás ingyenesen kínálja ezeket az analitikus adatszolgáltatásokat, ami ideális a kis cégek számára.
 • A múltbeli adatok felhasználása a jövő meghatározására – egy fantasztikus dolog, amelyet a marketingszakemberek nagy adatokkal kaptak, az a tény, hogy az összes releváns adatot menti, így szükség esetén újra megtekinthető. Ez azt jelenti, hogy a marketingszakemberek megérthetik, mi működött számukra a múltban, és miért, és így tették meg, így megpróbálhatják újra létrehozni ugyanazt a hatást a jövőben. A legjobb vásárlói élmény elérése érdekében a marketingszakembereknek meg kell változtatniuk a múltban működő alkatrészeket, így könnyebben érik el céljukat..
 • Adatmegjelenítés – a sikeres marketingkampány létrehozásának egyik leghatékonyabb módja az adatok megértése, és ennek megkönnyítése a megjelenítés. Az adatok megjelenítésére szolgáló eszközök elősegítik a betekintést azáltal, hogy segítenek a marketingszakembereknek felismerni a lehetséges problémákat és az áramlási problémákat. Ezeket a kérdéseket a lehető legjobb módon és a szóban forgó kérdés lehető legjobb megértésével kell megválaszolniuk.

Mit jelent az egész??

Vegyük ezeket az okokat és tegyük perspektívába. Például az IBM Slam Trackerét használják a teniszezők népszerűségének mérésére nagy események során, és valós idejű vetítést nyújtanak a nézők számára arról, hogy az internet miként látja a játékosokat ebben a pillanatban. Nagy adatokat analizál, és hasznos betekintést nyújt a nézők számára.

A nagy adathasználat másik nagyszerű példája megtalálható az online vásárlási társaságnál, a Gilt Groupe-nál. Azt elemzik, hogy megvizsgálják a látogatók, ügyfelek és ügyfelek szokásait és viselkedését, és ezen elemzésen keresztül képesek lesznek megszerezni a következő lépéshez szükséges adatokat. A következő lépés az adatok hozzáigazítása az üzenetek 3000 különféle verziójához, amelyeket az ügyfeleknek küldnek meghatározott vásárlási preferenciákkal, méretekkel és érdeklődési körökkel. Így folyamatosan frissítik ügyfeleiket a megfelelő anyagokkal.

A kampányfokozáshoz használt nagy adatforrások

Az internet gyorsan növekszik, és az adatok elemzése az egyik legfontosabb dolog, amelyet a szakemberek szerint a marketingszakembereknek kell összpontosítaniuk webfejlesztők Sydney ajánlatokat. Az alkalmazások és az elemző források virtuális tengere miatt néhányan kiemelkednek hatékonyságuk miatt.

 • Közösségi média – majdnem olyan nagy, mint maga az internet. A felhasználók milliói naponta látogatják meg a közösségi hálózatokat, és nagyon sokan naponta több mint 2,5 órát töltenek a közösségi médián. Ez lehetővé teszi a marketingszakemberek számára, hogy rengeteg különféle adatot gyűjtsenek. A személyes preferenciáktól a márkahűségig a marketingszakemberek a közösségi médián keresztül nyomon követik az ügyfeleket, és a következő kampány indításakor előnyükre használják fel..
 • Webbányászat – az adatoknak az internetről történő automatikus kinyerése egy másik dolog, amelyet a marketingszakemberek gyakran használnak. Bizonyos eszközök használata a webes bányászatban lehetővé teszi a marketingszakemberek számára, hogy megértsék a felhasználók böngészőjének tevékenységeiből, szervernaplóiból és webhelyszerkezetéből gyűjtött strukturált és strukturálatlan adatokat..
 • Tranzakciók – a vállalkozáson keresztül végrehajtott tranzakciók nyomon követése nagyszerű betekintést nyújt a marketingszakemberek ügyfeleik és ügyfeleik körében. Ezen tranzakciók nyomon követése és elemzése segíthet nekik megérteni felhasználói mintájukat, és ennek megfelelően megtervezni a kampányokat.

E szempontok mindegyikét megfelelő eszközökkel kell megközelíteni. Nagyon sok adat elemzése a szükséges adatok megszerzéséhez elég nagy kihívást jelenthet, ha nem tudja, hogyan kell csinálni. Íme néhány a mai adatainak elemzésében a leggyakrabban használt eszközök.

 • Hadoop – Ezt az Apache-i terméket főleg nagyvállalatok használják feldolgozási teljesítményük és kiterjedt szoftverkönyvtáruk miatt. Rendszeresen frissül, és elképesztő nagy mennyiségű adat feldolgozására.
 • Cloudera – Ez az eszköz félelmetes nagy adattárak létrehozásához, amelyekhez mindenki hozzáférhet, akinek az adatokra különféle célokra van szüksége. Kiválóan működik a Hadoopdal, és eléggé betekintést nyújt az adatanalitika világába.
 • Rapidminer – Ezt az eszközt leginkább a szakemberek használják nyílt forráskódú platformon, amely a vizuális programozás elvein keresztül működik. Nagyon sok adatkezelést, modellezést, elemzést és integrációt tesz lehetővé az üzleti folyamatokban és a munkafolyamatokban.

Az internet fejlődésével, ahogy a felhasználók is. A nagy adatok felhasználása némileg szabványossá vált, mivel hatékony eszköz a digitális marketing területén.

Ez már sokszor megtörtént – egy vállalat nagy adatokba fektetett be, és egy idő után sikerült meglehetősen jól növekedni. A nagy adatok megfelelő elemzésére összpontosítás és a marketing kampányba történő beépítése időt és tervezést igényelhet, de hosszú távon – ez az egyik legjobb dolog, amit megtehetsz a vállalkozása számára.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map