Négy dolog, amit tudnod kell, ha elkészíted a nyerő címsort

Mindig olvastam egy szörnyű cikket, amelyre órákat töltött a befejezés után, és azt gondolta magának: „Ez egy fantasztikus forrás lesz, amelyet az emberek szeretnek megosztani”?


Ha előrehalad előre hat hónapon keresztül, és később sok fizetett kampányt tapasztal, rájössz, hogy blogbejegyzésed még a várakozásokhoz hasonlóan sem teljesült.

Ebben a szakaszban teljesen természetes, ha az emberek azon gondolkodnak, vajon a közönségnek nem tetszik-e a tartalom, és elfelejtik, milyen jelentős szerepet játszik egy fantasztikus címsor.

A címsorok gyakran a cikk helyett az olvasók általában megosztják. Ezt szem előtt tartva elég nehéz eltúlozni, hogy a címsorok milyen nagy szerepet játszanak.

A sikeres címsor középpontjában az áll érzelem.

Ha arra gondolsz, „Miért érzelem? Nem olyan fejléc, amely megfelel a tartalomnak ahhoz, hogy pozitív hatást gyakoroljon az olvasóra? “

A fejlécnek a tartalommal való összehangolása pozitív, de az olvasóktól választ kapó kifejezések sokkal jobb.

Nagyon könnyű azt gondolni, hogy a kattintással való csalásról beszélünk, de nem mi!

Az Advanced Marketing Institute érzelmi marketing tanulmányai szerint, amelyek a 60-as és 70-es években nyúltak vissza, „az érzelmi nyelv kiszámítható választ hoz létre, ami előnyös lehet a marketingszakemberek számára.”

Ebben a cikkben átnézzük azokat az érzelmeket, amelyeket a bloggerek idéznek elő, és azokat, amelyeket minden áron el kell kerülni.

Írni szenzációs címsorok, Íme néhány dolog, amit megtehetsz:

Pontosítsa kifejezéseit a platformokkal

A közösségi média kulcsszerepet játszik a vírusok elterjedésében. Fontos megjegyezni, hogy a Facebookon működő kifejezések nem működnek a Twitteren és fordítva.

A kíváncsiságot vagy a rokonság érzetét felkeltő kifejezések jól működnek. (A réstől függően)

A Buzzsumo tanulmánya szerint ahol 100 millió cikket áttekintettek a Facebookon, a legtöbb megosztott címsor a következő mondatokat tartalmazza

 • Meg fog csinálni
 • Ez az oka
 • Meg tudnánk találni?
 • Csak benne
 • Ennek oka:

A felső mondat „meg fog téged tenni” több mint kétszer meghaladta a többieket. Miért olyan sikeresek? Nos, inkább az a tény, hogy érzelmi reakciót váltanak ki az olvasótól. Végül is, amire szükségünk van a hasonló marketingszakemberekre.

Hasonlóképpen, ugyanabban a tanulmányban azt találták, hogy a kifejezések hasonlóak

 • Ez az, amit
 • Először
 • Tudnivalók
 • Meg fog csinálni
 • Az új

Hajlandó rendkívül jól teljesíteni a Twitteren. Tehát van különbség?

A mechanika eltérő lehet, de az alkalmazott alapelv ugyanaz. Annak ellenére, hogy a „fog téged csinálni” kifejezés az egyetlen általános, az előbbiek mindegyike érzelmi reakciót válthat ki.

Ezért feltétlenül változtatnia kell a címsorokat, amikor megoszt vagy talál valamit, amely több platformon működik.

Legyen pozitív, nem negatív

A negatív címsorok általában nem megfelelőek. Ez egy olyan érzelem, amelytől el kell tartózkodni a kiáltástól, függetlenül a platformotól.

Mint Neil Patel mondja “A tudományos kísérletek azt mutatják, hogy a legtöbb ember a jövőbeni pozitív eseményekre számít, szemben a jövőbeni negatív eseményekkel.”

Ha további bizonyítékokra van szüksége erről, felfedezheti a Buzzfeed és más tartalmi webhelyek oldalait, és megkaphatja az általuk megosztott oldalakat. Nagyon ritka, hogy negatív érzelmi érzelmeket találjanak rájuk.

A versenytársak által alkalmazott címsorok elemzése sok órát eredményezhet. Ha a címsor érzelmileg laposnak tűnik számodra, akkor ez lehetőséget kínál vállalkozása számára.

Ha jó munkát végeznek, akkor ez egy stratégia, amelyet másolhat.

Az üzleti életben nem minden fekete-fehér. Lehetnek olyan semleges mondatok, amelyeknek nincs pozitív hatása az elkötelezettségre. Néhány kifejezés, például:

 • A jövőbe
 • Egyszerű módszer
 • Újdonságok
 • A természet
 • Hogyan költözhetek

Bebizonyosodott, hogy a felhasználók legalább a közösségi médiában való elkötelezettsége lecsökken.

„Miért kell létrehoznod a közösséget az indítás előtt” – Ezt a címsort használtuk a Setapp blog. Mint láthatja, megpróbáltunk érzelmi választ kapni az olvasóktól, és nemi szempontból semlegesnek kellett lennünk.

Az olyan erőszakos szavak, mint a „hogyan kell” és „az alsó sor”, különösen jól képesek érzelmi reakciót váltani az olvasók részéről. Találhat néhányat itt.

A Facebook nemrégiben jelentette be szándékuk, hogy lerontják a taktikát (például kattintásos csalásokat) alkalmazó üzeneteket, tehát ez egy újabb ok arra, hogy a marketingszakemberek gondoskodjanak arról, hogy az általuk provokált érzelmi reakció tartalmukkal összhangban álljon túl sok túlzás nélkül..

Használja ki az online eszközöket

Kezdetben kihasználhatja EMV eszközök hogy felmérje a címsor érzelmi értékét. Fontos, hogy ne hagyatkozzunk teljes mértékben az EMV pontszámán.

Noha ez segíthet, a cikk szándéka, a rés, amelyben vagy, jelentős szerepet játszik annak meghatározásában, hogy mely érzelemtípus jobban reagál.

Íme egy példa egy olyan címsorra, amely magas rangú az utazási rést: „A légitársaságok kevesebb poggyászot veszítenek. Itt van miért ”.

Ez a címsor kényszerítő, mivel vonzza az ember szellemi szféráját, amely viszont felkelt az olvasó kíváncsiságát..

A címsor megtekintése előtt, ha azt mondták neked, hogy egy cikket fog látni a légitársaságokról és a poggyászról. Bizonyára nem téveszted azt a feltételezést, hogy a cikk statisztikákat tartalmaz.

A fenti példa jó, mivel a tartalom és a címsor egyaránt a személy érzelmeinek szellemi szférájával tükröződik.

Ez a következetesség azt is biztosítja majd, hogy pozitív tapasztalatokat szerezzenek a postán, nem pedig azt az érzést, hogy a kattintási csalik áldozatai.

Ne hagyja figyelmen kívül más elemeket

A szóegyensúly, a karakter hossza szintén jelentős szerepet játszik a címsor sikerének meghatározásában. Ezek olyan platformonként változhatnak, mint a Google keresés, a Facebook, a Twitter és a hasonló programok.

Ha tehát külön címsorok állnak rendelkezésre a szindikáláshoz, ahelyett, hogy alapszintű beállítást alkalmazna, amely egyetlen címet oszt meg az összes közösségi médiaplatformon, akkor a lehető legjobb eredmények elérése érdekében hosszú utat lehet elérni..

Különösen a SEO on-site SEO egyre növekvő jelentőséggel bír sok felhasználó körében. A címcímkék és a H1-ek tesztelése segít abban, hogy megmondja a felhasználóknak és a Google-nak, hogy pontosan mi a tartalma témája.

Van A Headline Optimizer plugin amely lehetővé teszi a címsorok (és különféle egyéb elemek) szétválasztását, amely konkrét adatokat adhat arról, hogy melyik címsor vonzza több kattintást.

Választhat úgy is, hogy tartósan használja a jobban teljesítő címsort, és további teszteken dolgozik. Fontos megjegyezni, hogy a különböző címségi változatokat ésszerű mennyiségű megjelenítésnek kell kitenni, mielőtt bármilyen következtetésre jutna a hatékonyságáról.

Elég gyakori, hogy az írók azt mondják, hogy beszélni kell az olvasóikkal, amikor írnak. Ez jó gyakorlat lehet a címsorok írásakor is.

Igen, ezek a pontok széles körűek lehetnek, de a szokásos elem a tesztkészség. Próbáljon ki különböző címeket, küldje el újra régi cikkeit a Twitteren vagy a Facebookon, és indítson új kampányokat különböző címsorokkal, hogy megnézze, melyik vonzza jobban elkötelezettségüket..

Nyilvánvalóan nincs mágikus képlet a post post vírusos előállítására. Sok kifejezést használhatunk, és érzelmeket idézhetjük elő, amelyek javítják az esélyünket arra, hogy értelmesebb elkötelezettséget érjünk el.

Próbáljon beépíteni az A / B tesztelést a gyakorlatba, hogy megtalálja a legjobb kifejezéseket és érzelmeket, amelyek működnek a fülkéjében.

CÍMKÉK:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map