SEO copywrite: Olyan tartalom létrehozása, amelyet a Google szeret

A SEO copywriting a modern időkben vonzó tartalom előállításáról szól – olyan jó, hogy elősegítheti önmagát. A keresőmotorok fejlődésével fizetni kell, ha a dolgok tetején maradnak, amikor SEO-barát példányt írnak.


A keresőmotorok számára az írás művészete folyamatosan változik. Egy nap valami, ami évekig működött, hirtelen nem csinál többet.

Ez egy hivatkozás arra az időre, amikor A Google áthelyezte keresési műveleteit az SSL-be, ami azt jelentette, hogy a Google Analytics már nem tudta nyomon követni a bejövő kulcsszavakat.

Kulcsszavak nélkül már nem érti meg, hogy mely kifejezések küldik a látogatókat a hozzászólásodhoz. Ennek eredményeként sokkal nehezebb olyan másolatot írni, amely tartalmaz bizonyos kulcsszómondatokat. Szerencsére sok márka vállalta magára, hogy kulcsszó-kutatási és javaslati eszközöket biztosítson.

A SEO copywriting azonban nem csak a kulcsszavakat érinti. A különbséget teszi a hozzászólások és cikkek belseje. A … val a RankBrain bemutatása és folyamatos növekedés a Hang Keresés – lassú, de lassú változást tapasztalunk a keresőmotorok írásbeli tartalmak értelmezésében.

És az egyetlen módja annak, hogy lépést tartsunk, az alkalmazkodás.

A felhasználó most az algoritmus

A Google mindig is igyekezett biztosítani, hogy a felsorolt ​​tartalmak felhasználói-specifikusak legyenek. A SEO korábbi napjaiban, akár 3-4 évvel ezelőtt is, előrelépést lehet elérni a keresőmotor sok algoritmusának játékával..

Most, a Google technológiája a felhasználói viselkedés megértésére jelentősen javult. És nagy változás történik – az egyik oly módon, hogy figyelembe veszi a felhasználói viselkedést – az Ön oldalain, mint fő jelzést.

A RankBrain algoritmus azt akarja tudni, hogy a felhasználók a szükséges válaszokat biztosító oldalakon érkeznek-e:

 • A webhely tartalma formális vagy enyhén szól?
 • Válaszol-e ez az oldal egy adott kérdésre tömör formátumban??
 • Mennyi ideig tölti a felhasználó egy oldalt, mielőtt elhagyja?
 • A látogatók interakcióba lépnek-e a tartalomterületen kívüli elemekkel?

Összességében a Google RankBrain továbbra is felkutatja oka az oldalak magasabb rangsorolására.

hogyan működik a rankbrainHogyan működik a RankBrain? Fotó: Mangools

A visszatérő látogatók, a folyamatos elkötelezettség, a társadalmi jelzések, a hosszú válaszok és a webhely teljesítménye – mind hozzájárulnak a jobb rangsoroláshoz.

A kérdés az, hogy ez hogyan befolyásolja Önt mint copywriter? Van valami különösképpen annak, amit másképp kell tennie a jobb SEO eredmények elérése érdekében?

És a válasz:, Igen. tudsz optimalizálja a másolatát hogy megfeleljen a RankBrain és más keresőmotor algoritmusok szabványainak.

# 1: Hogyan: Kiemelt kivonatok & válaszok

A kiemelt kivonatok és válaszok már jó ideje léteznek. Az ötlet egyszerű. A Google megkeresi a tartalmát annak szerkezete alapján, és automatikusan létrehoz egy kiemelt kivonatot, amely felvázolja az összes címsort és alcímsort. A fenti kép egy példa erre Kiemelt kivonatok munkában.

És ahelyett, hogy azt gondolja, hogy szerencsésnek kell lennie, hogy megismertesse a témát, sokkal jobb lesz, ha rátesz a szükséges erőfeszítéseket arra, hogy a bejegyzésed barátságos legyen a részletek és válaszok érdekében.

Mik a kiemelt válaszok??

hogyan halnak meg az agysejtek - válaszol a google

A Google kiemelt válaszai egyre inkább megjelennek a keresőmotor találati oldalain. Olyannyira, hogy mobilkészülékkel történő kereséskor gyorsan elfelejti, hogy rendelkezik Google-élménnyel. Jelenleg úgy működik, hogy ha egyszer megnéz egy választ, újabb pár válasz kerül hozzáadásra. És a lista csak növekszik.

De a kérdés az, hogyan szerepelnek a Google Answer -részletekben??

És a megoldás meglehetősen egyszerű; írnia kell oly módon, hogy olyan válasznak hangzik, amely ellentétes az értékesítési zsargon használatával.

Ezenkívül a Google egyik struktúrájának ellenőrzési módszere az, hogy elemezze a címsorok, alfejezetek és bármilyen oldalt kiemelve kivonatok és bekezdések. Ez a keresőmotorok számára jelzi, hogy a tartalom létfontosságú egy adott környezetben.

Használhat olyan eszközöket, mint a SEMrush annak ellenőrzésére, hogy tartalma megjelenik-e a válaszrészletekben.

# 2: dolgozzon ki hosszú farok kulcsszavakkal

Ideális esetben a webhely minden egyes oldala egy adott kulcsszó ötletére épül. Ennek ellenére a legtöbb vállalkozás száraz fejű kulcsszavakat céloz meg, egy csomó népszerű mondatot, amelyek nagy keresési mennyiséget mutatnak, de a valódi példákban alacsony átkattintási arányt mutatnak.

Ezen túlmenően a nagy volumenű kulcsszavak rangsorolása nehéz, és leggyakrabban, hogy a cserébe forgalom alacsony, anélkül, hogy nagy értékesítési potenciál lenne..

Tehát lépjen be a hosszú farok SEO.

hosszú farok seoMi a hosszú farok SEO? Fotó: Huify

A hosszú farok SEO célja olyan kérdésekre adott válaszok megadása, amelyek túlmutatnak az alapvető kulcsszóválasztáson.

Például, ha vállalkozása „jóga kellékek” -ről szól, akkor hogyan lehet kibővíteni ezt a kulcsmondatot, hogy további részleteket és információkat tartalmazzon?

Segíthetnek-e a „kellékek” valami mástól, kivéve a testtartás rugalmasságának javítását? Előfordultak, hogy az emberek beszámoltak-e egy adott felhasználási esetről, amikor egy támaszpont hozzájárult a jólét javításához?

Ez mind valódi példa arra, hogyan lehet a másolatot tömör hosszú farok kulcsszavakkal javítani. És ha küzd további hosszú kulcsszavak felkutatásával, akkor a Google automatikus kiegészítése mindig kiváló hely a kezdéshez.

Google hosszú farok kulcsszó keresésHasználja a Google automatikus kiegészítés funkcióját ötletek generálására a potenciális hosszú farok kulcsszavakra.

Miután észrevette a hosszú farokú kulcsszavak lehetséges lehetőségeit, kezdje hozzá őket hozzászólásaihoz. Pótoljon további tartalmat – vagy hozzon létre egy teljesen új hozzászólást – az eredményei alapján. A további tartalmi részeket úgy szerkesztheti, hogy mélyreható válaszokat és érthetőséget biztosítson.

És mélyrehatóan beszélve, ez a következő fejezethez vezet minket, hogyan lehetne jobb SEO copywriter. Vagy legalább valaki, aki nem csak azért ír, hogy egy algoritmust élvezhessen.

# 3: Nem elegendő informatív jellegű lenni

Láttad már. Az egész hely van. Alapvető példány & Az erőteljesnek érezhető beillesztési listák abszolút látványt jelentenek, és aligha tesznek eleget az érték ígéretének.

A legtöbb esetben semmi baj az, ha informatív. Legalább életben tartja tartalmi erőfeszítéseit. És mindaddig, amíg Ön maga megírja, akkor nem lehet felmerülnie semmilyen kérdés.

A SEO célú copywriting azonban aligha jelent informatív jellegét.

Bizonyos értelemben a jó copywriterek a SEO világ valódi harcosai. Bővített hozzászólások és cikkek írása, mindig a legfrissebb és elérhető legjobb kutatások bevonásával. Mindig csak annyi tartalmat próbálunk biztosítani, hogy az olvasóknak ne kelljen kattintaniuk egy másik webhelyre.

post hossza.001Mi az optimális tartalomhossz? Meddig kell lennie a blogbejegyzéseidnek? Mi az ideális szószám a SEO számára? Ezeket a kérdéseket sok leendő blogger és marketingszakember felteszi magának.

Az elmúlt négy évben egy blogbejegyzés átlagos hossza 800, 1000-ről 1200-ra változott.

Nyilvánvaló, hogy a hosszú formájú tartalom növeli a forgalmat, és több vezet. A tízszeres tartalom azonban nem kizárólag a hosszú cikkek létrehozásáról szól. Ne aggódjon az összes írt témáról LONG cikkek közzétételekor. Célja, hogy hihetetlen élményt nyújtson a közönségnek, és szolgálja a közönség szándékát. – Chintan Zalani

És ez elsősorban azzal a ténnyel jár, hogy az olvasók az összes válaszukat egyetlen postában szeretnék megtalálni. Ahogy a fenti ábra mutatja, a hosszabb hozzászólások sokkal organikusabb munkamenetet kapnak mint a <600 szó.

A legfontosabb elvitel: Írjon hosszabb darabokat jobb szándékkal. Mélyítsen alaposan a témába, és ennek megfelelően formázza a tartalmat.

# 4: Tartsa az olvasókat hosszabb ideig érdeklődéssel

A Google ragaszkodik ahhoz, hogy az oldalon eltöltött időt rangsorolási tényezőként használják. És őszintén szólva, van értelme.

Nem szeretné, ha a tartalma magas rangsorolással bírna, mert olyan jól felépített, hogy nagy értékű?

Annak ellenére, hogy a SEO mint gyakorlat továbbra is létezik az elkövetkező évtizedekben, A SEO önmagában nem teheti meg a felhasználókat az Ön oldalain.

Szerencsére van néhány módszer, amellyel biztosíthatja, hogy a felhasználók hosszabb ideig maradjanak.

 • infographics. Az infográfia a vizuális kutatás összekapcsolása, összekeverve egy szem kellemes előadással. Az infographic megnézése egyszerűen 10-30 másodpercet eredményezhet az oldalon eltöltött összes idő felhasználónként.
 • Idézetek. Ne félj idézni valaki más munkáját. Kombinálja a személyes tapasztalatokat azokkal, akik ugyanazon a területen dolgoznak.
 • List. Ha hozzáad egy listát a tartalomhoz, az beolvasható. Ezenkívül egy lista sokkal jobban teljesíti a vizuális megjelenítést, mintha önálló mondatokat írna.
 • A feliratok. A felirat általában akkor adódik hozzá, ha fontos információt szeretne kiemelni. Manapság a legmodernebb tartalomkiadói platformok lehetővé teszik az érzékeny feliratok létrehozását.

Ha WordPress-t használ, akkor nézd meg Virág vezet nagy átalakítású és lenyűgöző tartalom mezőket hoz létre.

 • Hang. Számos olyan szolgáltatás áll rendelkezésre, amelyekkel egy cikk audio formátumba konvertálható. Ha átlagos hozzászólási hossza 5 perc, akkor képzelje el, mit tehet a felhasználói elkötelezettségért, ha az olvasók gyakrabban hallgatják meg az Ön üzenetét.

Mindenekelőtt az őszinte és magas színvonalú tartalom elősegíti a hosszabb elköteleződést önmagában.

Következtetés: tedd a részed

A szövegírás jó irányba halad a 2019. évre. A Google egyre okosabbá teszi a nagyszerű tartalmak jutalmazását, az olvasók pedig nagylelkűbbek vannak a problémáikkal küzdő tartalmak megosztása terén..

Szövegíróként a cél az, hogy fenntartsd a következetességet, és folytasd az elemzésedet az általad írt bejegyzésekkel kapcsolatban. Ennek ellenére tudassa velünk gondolatait a SEO copywritekről. Szeretném hallani, milyen módszereket használ az adott évben a tartalom megjelenítésének és elkötelezettségének maximalizálása érdekében.

CÍMKÉK:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map