Toată lumea și bunica lor au auzit despre inteligența artificială și despre învățarea mașinii. Dar, acum, există o nouă frontieră în oraș. Și numele său este Realitatea augmentată. Sunteți pregătit pentru următorul pas în evoluția aplicațiilor mobile?


Viitoarea tehnologie va fi mult mai mult decât inteligentă, va fi extrem de inteligentă. Și această nouă tendință este deja predominantă în viața noastră de zi cu zi.

De la mari corporații precum Microsoft care sunt împrumutarea tehnologiei AR în scopuri militare către Apple care investește nu numai în propriul cadru AR dar deasemenea tehnologie de navigare și multe altele.

La începutul lunii februarie 2019, Google a anunțat că este în curs de desfășurare o versiune AR a Google Maps. În prezent, lansarea este limitată la câteva persoane selectate, dar principalul tip de livrare este faptul că marile branduri vărsă bani în această nouă tehnologie.

Uitați-vă la această demonstrație, oferită de WSJ:

Știm, de asemenea, că au funcționat nume mari precum Snapchat extinzându-și operațiunile de AR.

În știri recente, Snapchat a colaborat cu Lebron James pentru a crea o experiență AR interactivă bazată pe mobil.

Acest proiect specific AR permite utilizatorilor de telefonie mobilă să-și plimbe camera peste un obiect specific (construit de Snapchat), iar smartphone-ul va produce o experiență AR unică.

Puteți vedea previzualizarea aici din acest tweet:

.@Regele James scufundându-vă la Foot Locker prin Snapchat AR. ?

? @keiths pic.twitter.com/feJCsn0cHM

– B / R Kicks (@brkicks) 6 februarie 2019

Această previzualizare specifică a obținut mai mult de 2M vizualizări în mai puțin de o săptămână. Ca atare, este indicatorul perfect pentru a anunța toată lumea că AR se orientează spre curent.

Ce este realitatea augmentată?

Spre deosebire de VR (Virtual Reality), care te face să te scufundați într-un mediu virtual, AR este tot despre creșterea realității actuale cu tehnologia.

Luăm de exemplu HoloLens 2, pentru care Microsoft tocmai a anunțat și a deschis comenzi prealabile. HoloLens 2 folosește în continuare un sistem de ochelari suprapus, dar în loc să izoleze lumea reală în întregime, ochelarii HoloLens oferă un plus față de realitatea dvs. existentă.

hololens 2 microsoft reality augmentat ARCredit foto: WIRED

Așadar, de exemplu, puteți face lucruri precum navigarea pe web, conectați-vă cu casa dvs. inteligentă sau puteți gestiona apelurile telefonice și alte lucruri. Este un fel de a fi un Ironman fără costum.

Dar nu vă așteptați să fiți purtați căști pentru a profita de realitatea augmentată.

După cum am menționat pe scurt deja, există o mulțime de AR care vin la aplicații mobile.

Și 2019 va fi un an definitiv pentru elaborarea cadrului și alte instrumente care pot ajuta dezvoltatorii să creeze experiențe excelente de AR.

Știm că companiile le plac NexTech AR fac un salt masiv în a aduce experiențe de realitate augmentată la cumpărături digitale (cu amănuntul).

nextech ar

Nu vi se pare uimitor? Puteți previzualiza produsele și puteți vedea cum s-ar încadra în designul dvs. general utilizând doar telefonul.

Această nouă tendință AR se extinde la lucruri precum încercarea virtuală pentru ochelari.

Warby Parker a lansat recent o aplicație asta vă permite încercați ochelarii direct de pe camera foto a telefonului.

Warby Parker

Și datorită tehnologiei AI integrate, ochelarii se potrivesc de fapt cu structura feței tale pentru a-ți oferi senzația cea mai realistă.

Inutil să spun, va exista multă AR în întreprindere de asemenea. În special, așteptați-vă o mare inovație în domeniul sănătății, științei, programelor spațiale și educației.

Cele mai bune instrumente AR pe care le poți pune mâna pe tine

Dacă 2018 a fost un fel de „an de sămânță” pentru aplicații și instrumente augmentate, atunci 2019 va introduce cu siguranță unele definitive XR (X-Reality) cazuri de utilizare.

Iar în cazul în care vă lipsește inspirația, iată unele dintre cele mai bune instrumente AR pe care le puteți utiliza în prezent și jucați-vă zilnic.

SketchAR

SketchAR

Ați dorit întotdeauna să aflați cum să desenați, dar nu știați de unde să începeți? Desenarea sau schițarea pe o bucată de hârtie fără nicio direcție poate fi un coșmar absolut.

Drept urmare, majoritatea oamenilor renunță cu mult înainte să înceapă chiar. Și aceasta se întâmplă să fie zona pe care SketchAR o vizează.

Aplicația este creată pentru a vă ajuta să învățați desen folosind tehnologia de schiță. Combinația de rețele neuronale, inteligența artificială și viziunile computerului asigură că Sketch poate urmări desene detaliate și complexe.

Asistent SketchAR

Într-o actualizare recentă, SketchAR a adăugat un „asistent virtual” la aplicație. Acest asistent vă va ajuta în continuare să aflați despre diferite tehnici de desen prin a vă trimite recomandări și sfaturi.

Este o mică aplicație îngrijită care vă permite să îndreptați telefonul pe perete și puteți pur și simplu să desenați imagini urmărind liniile conform recomandărilor din ecranul aplicației.

Lens Studio

Lens Studio de Snapchat

Așa cum am menționat anterior în articol, Snapchat este foarte activ în comunitatea AR. Și unul dintre instrumentele lor emblematice, Lens Studio, a fost folosit de sute de agenții de dezvoltare din întreaga lume.

La baza sa, Lens Studio este un sistem sofisticat de instrumente care vă permite să creați lentile Snapchat distractive și dinamice. Știi, ochelari amuzanți sau alte tipuri de „tatuaje” pe care le poți pune pe față.

Videoclipul introductiv este uimitor când explică complexitatea Lens Studio în detaliu complet.

Ține minte, Lens Studio a ieșit în funcție de mai puțin de 2 ani întregi, așa că va fi o mulțime de inovații uimitoare pentru anii următori.

Cadre excelente AR pentru a vă începe cu dezvoltarea

Bine, poate nu există atât de multe instrumente AR pe piață până acum. Și nu este nimic de surprins.

Majoritatea dezvoltării AR până acum se întâmplă în interior. Sens, costurile asociate cercetării AR sunt încă destul de mari.

Dar, în ciuda unui „cost mare de intrare”, acest lucru nu a împiedicat mărcile și startup-urile să lucreze la cadre uimitoare de realitate augmentată.

realitate augmentată 2019Viitorul va fi interesant, într-adevăr.

Google, Vuforia, Microsoft și Apple sunt doar câteva dintre companiile care își leagă gâtul pentru a face AR să avanseze mai repede.

Și următorul segment este dedicat exclusiv cadrelor AR pe care le puteți utiliza pentru a începe să construiți adevărate experiențe AR pentru aplicațiile și produsele dvs..

ARKit

arkit

Puteți fi sigur că Apple printre alți giganți va investi o tonă din resursele lor în AR. În cazul Apple – iOS este unul dintre cele mai mari sisteme mobile din lume.

Drept urmare, va plăti dividende mari pentru Apple pentru a-și pregăti sistemele pentru inevitabilul aflux al unei noi paradigme în dezvoltarea aplicațiilor.

De la lansarea sa în 2017, ARKit a trecut printr-o actualizare și este acum disponibil ca ARKit 2.

A doua generație de ARKit 2 adaugă funcții precum experiențe partajate, urmărire persistentă, detectare obiect 3D și multe altele.

Cadrul este dezvoltat continuu pentru a ajuta dezvoltatorii să creeze noi și interesante experiențe AR pentru iOS.

Arcore

Arcore

Google este, de asemenea, în afacerea de sisteme de operare mobilă (Android). Echivalentul Google al unui SDK AR este apelat Arcore.

Platforma de dezvoltare a cunoscut deja o mare utilizare și se așteaptă ca Google să aducă și mai multe instrumente la ARCore pentru o dezvoltare ușoară a AR.

Știm că ARCore se bazează foarte mult pe camera foto a telefonului pentru a aduna date, informații și a afișa împrejurimile.

Mai mult, ARCore supraalimentează smartphone-uri cu senzori dinamici care pot înțelege mediul înconjurător dacă o aplicație este dezvoltată pentru această direcție.

Google însuși adoptă ARCore pentru propriile sale proiecte interne va fi o dezvoltare în acest domeniu.

Vuforia

vuforia

Aceasta ar putea fi prima oară când auziți Vuforia, dar, de fapt, acești tipi sunt de mai mulți ani acum.

Deși îl puteți folosi pentru orice proiect (inclusiv jocuri), Vuforia încearcă să se concentreze pe aducerea AR la nivel industrial.

Vă amintiți de efectele CGI nerealiste din filme precum Mission Impossible? Da, ei bine, Vuforia vrea să facă aceste efecte o realitate, chiar dacă este mărită.

Compania încearcă să transforme modul în care oamenii interacționează cu tehnologia și modul în care tehnologia în sine este înțeleasă.

Vă recomand să verificați această prelegere de la Coursera, este o introducere frumoasă și îngrijită a ceea ce aduce Vuforia la masă.

Wikitude

Wikitude

destul de interesant, Wikitude este probabil cea mai veche aplicație „AR adevărată” pe care o avem pe lista noastră. Acest SDK funcționează din 2008 și începe acum să preia abur pe măsură ce împingem prin această modernizare inițială a tehnologiei AR.

Pe lângă faptul că este cel mai vechi, este și unul dintre cele mai populare. De fapt, Wikitude ocupă locul trei în ceea ce privește popularitatea.

SDK-ul poate fi utilizat nu numai pentru dezvoltarea de aplicații mobile, ci și pentru a utiliza în tandem cu ochelarii inteligenti, Unity Games, Cordova, și PhoneGap.

Este un SDK universal care încearcă să permită mărcilor să construiască proiecte complexe și aprofundate.

Tehnologia Wikitude poate recunoaște imaginile și le poate urmări. De asemenea, puteți urmări obiecte 3D (cu suport Unity) și puteți utiliza datele GEO la care aveți acces.

Singurul factor limitativ ar fi prețul, care începe de la 2800 USD pe an.

XZIMG

xzimg

XZIMG este un cadru perfect pentru a vă ajuta să integrați urmărirea în profunzime a feței în cadrul proiectelor dvs. AR. Acest set de instrumente în timp real oferă dezvoltatorilor un mijloc de a integra fără efort urmărirea feței folosind metode AR rafinate.

Prin dezvoltarea cu XZIMG, puteți integra această urmărire a feței în aplicațiile pentru mobil și desktop, în interiorul browserului sau în orice alt dispozitiv care acceptă intrarea AR.

În prezent, XZIMG este împărțit în 3 produse unice, fiecare având un set specific de caracteristici.

Iată o expunere rapidă:

  • Față magică. Aceasta este o soluție pentru aplicații de înlocuire bazate pe machiaj și care se confruntă.
  • Față mărită. Aceasta este o tehnologie de urmărire facială care funcționează prin intermediul Plugin Unity.
  • Viziune augmentată. Acest produs recunoaște imagini simple și markere alb-negru.

Puteți utiliza fiecare produs printr-o versiune de încercare. Vedeți dacă vă place tehnologia și dacă o faceți, achiziționați licența completă.

OpenCV

OpenCV

OpenCV este cel mai cunoscut drept biblioteca Open Computer Vision, care a fost creată de Intel și este acum un proiect full-blown open-source.

Biblioteca este disponibilă pentru toate sistemele de operare majore, inclusiv Windows, OSX și Unix.

Mai departe, OpenCV este probabil cea mai populară și mai avansată bibliotecă bazată pe Vision din această listă.

Cu legături puternice în procesarea imaginilor, analiza vizuală, învățarea mașinii și detectarea mișcării – OpenCV are o mare utilizare în spațiul AR.

Puteți utiliza OpenCV împreună cu cadre cum ar fi Reacţiona, sau cu biblioteci de date cum ar fi TensorFlow.

Este o bibliotecă extrem de capabilă pentru sarcini vizuale și este ținută sub dezvoltare constantă.

ViewAR

viewar

Din ce în ce mai multe mărci din industria mobilei experimentează realitatea augmentată.

Îmi place Aripa de vest, IKEA, Lowe și mulți alții care încearcă în mod activ să aducă tehnologia AR direct în casele de consum.

Cea mai proeminentă metodă de utilizare a AR în cazurile de utilizare legate de mobilier este de a permite consumatorilor să previzualizeze un anumit produs fără a fi nevoiți să plece de acasă.

Așadar, de exemplu, ați putea naviga pe Amazon pentru o nouă lampă decorativă pentru dormitorul dvs..

Și, mai degrabă decât să folosești imagini pentru a compara o potrivire, poți pur și simplu îndrepta telefonul către zona specifică și să vezi cum ar arăta lampa dacă ar fi așezat acolo.

Aceasta se întâmplă să fie zona în care ViewAR excelează. Este un cadru excelent de utilizat dacă doriți să construiți „experiențe de vizualizare AR” pentru afacerea dvs..

WayRay

wayray

Automobilele sunt una dintre industriile în care a fost AR prezentă destul de mult timp.

De exemplu, acele camere retrovizoare care vă ajută să vă parcați mașina? Aceasta este experiența pură a realității augmentate.

Și WayRay încearcă să revoluționeze industria dezvoltând instrumente AR holografice puternice pentru viitorul vehiculelor.

Nu numai că are nume mari precum Porsche a investit bani enormi în WayRay, dar firma este și ea Împărtășirea deschisă a SDK-ului său cu dezvoltatorii. Adică, puteți să vă deplasați singur pe experiența de dezvoltare.

SDK AR adevărat – un cadru de dezvoltare a realității augmentate pentru dezvoltatorii terți care permite construirea de aplicații AR pentru mașini. Acestea sunt aplicațiile care rulează pe afișaje AR holografice și completează interfața AR nativă. Conținutul aplicației AR constă în obiecte virtuale integrate perfect în lumea din jurul mașinii. Compania intenționează să distribuie aplicațiile dezvoltate pe propria sa piață AR.

Fii atent la acești tipi în timp ce ei revoluționează industria auto.

Spark AR Studio

spark ar studio

Spark AR Studio este un cadru deținut pe Facebook pentru crearea efectelor de cameră augmentate.

Puteți utiliza Spark pentru a adopta anumite efecte asupra imaginilor dvs., așa cum sunt prezentate de camera telefonului. Puteți adăuga, de exemplu, efecte plutitoare sau obiecte 3D.

Și, puteți crea o „realitate” interactivă în care gesturile invocă anumite efecte sau acțiuni.

Încă este o lucrare în curs, dar așteptați ca acest set de instrumente din bibliotecă să crească ca mărime, deoarece Facebook investește mai multe resurse în el.

Cuvinte de închidere

Tu ce crezi? Ne uităm la viitorul interacțiunilor digitale aici?

Din câte îmi dau seama, AR se află oficial pe banda rapidă.

Deci, așteptați-vă anunțuri majore de la marci mari, dar și o mulțime de inovații din partea dezvoltatorilor mai mici.

Dacă doriți să aflați cum să construiți aplicații AR, consultați acest lucru curs online genial.

Dacă cunoști alte Resurse de realitate mărită pe care nu am ratat-o ​​în această postare, nu ezitați să vă informați cu recomandările dvs. Le vom acomoda pe măsură ce vin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me