Визуализирайте как искате вашите потребители да използват вашия продукт.


# Какъв е потребителският поток?

Потребителският поток се определя от стъпките, които потребителят предприема, докато взаимодейства с вашия продукт; този продукт може да бъде всичко, вариращ от вашия уебсайт или приложение до услугата, която предоставяте, или продукта, който продавате.

Помислете, че посещавате супермаркет, за да купите яйца, какъв ще бъде вашият начин на действие? Ще влезете през входната врата и след това ще преминете към млечната част. След като получите яйцата, ще отидете до брояча за фактуриране. Ще платите за продукта и след това ще излезете през изходната врата. Това беше вашият поток, докато купувате желаните от вас артикули.

По същия начин, когато потребителят следва определен път, за да постигне определен набор от цели или да изпълни задача, тогава този път става Потребителски поток.

# Какви са инструментите за потребителски поток?

Досега потребителският поток, за който говорихме, е изцяло теоретичен. Но за да разберете напълно взаимодействието, което потребителят може да има с вашия продукт, трябва да имате визуално представяне на всички възможни потребителски потоци. Оттук влизат инструментите за потребителски поток. Инструментите за потребителски поток са инструментите, които ви предоставят визуално представяне на потребителския поток. Тези инструменти представят потребителския поток по подходящ схематичен начин.

# Защо използването на инструменти за потребителски поток е от съществено значение?

Може би си мислите, че защо използването на инструменти за потребителски поток е много важно.

Задайте си въпрос, защо създавате вашите продукти (уебсайт, приложение)?

За да осигурите фантастично изживяване на потребителите си, нали? За целта трябва да имате представа за всички възможни взаимодействия, които потребителят може да има с вашия продукт. Схематична представа за всички възможни взаимодействия ще ви бъде предоставена от инструменти за потребителски поток. След като получите представа за потребителския поток, можете да работите върху подобряване на потребителското изживяване.

Wireflow

Wireflow е не само достъпна онлайн, но е и инструмент с отворен код. Помага ви да създавате прототипи на потребителския поток. Най-хубавото е, че не ви трябват никакви умения за Photoshop, за да създавате диаграми на потребителски потоци с Wireflow. Също така ви предоставя възможност да използвате повече от 100 персонализирани вградени графики.

Wireflow вярва в сътрудничеството в реално време. Това означава, че можете да работите върху дизайн заедно с приятелите, колегите или членовете на групата. И така, удвоете усилието; удвоете плода!

При течаща мрежа можете да проектирате вашите стаи за проекти; в тези виртуални стаи можете да добавите всеки, който искате, и дори можете да зададете поверителността на стаята за проекти според вашето желание.

Накратко, това е много лесен за използване инструмент, който ви предоставя множество прости, но съществени функции. Разработчиците на този инструмент имат за цел да опростят процеса на проектиране на потребителския поток.

Timblee

Timblee ви помага да разработвате диаграми на потребителски потоци в най-ранните етапи на разработване на продукта. Имайки предвид как мобилните телефони са се превърнали в по-значителна част от живота ни, Timblee работи в мрежата, както и мобилните телефони правилно. Timblee цели да премахне необходимостта от сложни инструменти в ранните етапи на планиране на потребителското изживяване.

Не е напълно безплатно, но предоставя възможност да го изпробвате безплатно през първите 14 дни, така че да решите дали си струва парите или не. Невероятно, нали?

Той хоства няколко функции, чрез които можете да проектирате Sitemap заедно с диаграми на потока. Той е отличен за предястия, тъй като предлага капка и влачи платно, което е сравнително лесно за работа. Една от отличителните му характеристики е, че можете да споделяте дизайните си с други хора и те могат да преглеждат работата ви и да дават обратна връзка, дори и да нямат акаунт в Timblee.

Microsoft Visio

Името показва, че е част от семейството на Microsoft. Microsoft Visio е широкоспектърно приложение за векторна графика. Това означава, че можете да правите много други неща на Visio, заедно с проектирането на поточни диаграми. Едно нещо трябва да е станало ясно досега, че е достъпно само за потребители на Microsoft.

Той има много шаблони, от които можете да изберете желания от вас. В професионалното му издание броят на шаблоните и оформлението е още по-голям. Можете също така да свържете вашите източници на данни с вашите диаграми. Интересен аспект на Microsoft Visio е, че интерфейсът му е подобен на MS office. Повечето от нас използват MS офис още от детството си, така че да овладеете Visio не би било трудна задача.

Както всички други продукти на Microsoft, Visio не е безплатен. Може да получите 30-дневна безплатна пробна версия.

Draw.io

Draw.io е уеб-базирано онлайн приложение за проектиране на диаграми на потоци. Всички негови общи функции са безплатни, въпреки че ако искате да използвате някои от високите класове интеграции, тогава ще трябва да платите за това. Предоставя ви възможност да запишете диаграмите си в Google Drive, Dropbox или вашия компютър. Това е едно от най-използваните в браузъра приложения за диаграмиране. Можете да импортирате различни файлови формати като Lucidchart, Gliffy и др. В Draw.io.

Той предлага няколко шаблона. Разполага с обширна библиотека с форми, от която можете да изберете желаната от вас. Нямате нужда от регистрация, за да започнете работа в Draw.io. В допълнение към това можете да изтеглите настолното приложение и можете свободно да работите и офлайн. Той е съвместим с почти всички браузъри и работи добре и на мобилни устройства.

Умно теглене

SmartDraw е инструмент на диаграма на потока, който е достъпен онлайн и може да бъде изтеглен и в Windows. Разработчиците на Smartdraw твърдят, че е дори по-лесно от Visio. И така, те твърдят, че това е по-евтина, но съвместима алтернатива на Visio. Можете да импортирате и експортирате диаграмите си в същия формат като Visio. Може да работи и на Mac. Той предлага над 70 различни шаблона за различни типове диаграми.

Smartdraw не е напълно безплатен, но в сравнение със своите колеги е доста достъпен.

Една от отличителните му характеристики, освен лесната за употреба, е, че предлага автоматично форматиране. Той автоматично форматира вашата диаграма, за да премахне всякакъв вид грешки и недостатъци. Можете лесно да интегрирате своите google приложения и MS Office инструменти към него.

OmniGraffle

OmniGraffle се предлага на Mac, както и iOS. Това е сравнително лесно за използване приложение. Подобно на другите Mac приложения, това е малко скъпо. Той има професионална версия в допълнение към стандартната версия. Той предлага огромен брой основни инструменти като писалка, линия, форма и текстови инструменти. Докато списъкът с функции, които предоставя е доста дълъг. Професионалистът ще се радва да използва такива функции от висок клас.

Основната характеристика, която го отличава е, че предлага дизайнерски слоеве. С помощта на дизайнерски слоеве, потребителят може да визуализира своите дизайни.

Cacoo

Cacoo е популярен инструмент. Можете да проектирате поточни диаграми заедно с други видове диаграми на Cacoo. Разработчиците на Cacoo вярват в екипната работа. Какао ви позволява & вашите съотборници да работят и редактират диаграма едновременно. Освен това ви предоставя възможност да коментирате работата на вашия съотборник; всичко това на твоето платно.

Cacoo има два режима на работа на разположение от вас. Или можете да започнете от нула с идеите си, или можете да избирате от 100-те предварително налични шаблона.

Той предлага 14-дневен безплатен пробен период, а след като изпитанието приключи, трябва да платите за услугите му. Платното в Какао се организира много лесно. Можете да управлявате екипа си заедно с него.

Justinmind

Justinmind е инструмент за прототипиране. Той е съвместим и с двете; уеб и мобилни телефони. Той предлага няколко мобилни жеста и уеб взаимодействия, за да направи проектирането лесно и забавно за вас. Разполага с редица преходи и анимации, за да направи вашия дизайн още по-интерактивен.

Можете да създавате динамични списъци с данни. Той също така поддържа тестване на потребителите с помощта на данните. Можете незабавно да визуализирате дизайна си на този инструмент. Това визуализиране може да ви помогне да премахнете функциите, които не са необходими. Следователно, спестявате време и усилия. Можете да свържете и експортирате вашия дизайн в HTML с една връзка. И накрая, можете да поканите вашите клиенти и членове на екипа да прегледат вашите дизайни, така че да се избегнат всякакви недоразумения на по-късните етапи.

Mockplus

Mockplus е друг безплатен инструмент за прототипиране. Използването на инструмент с опростен интерфейс е много просто. Можете да използвате Mockplus на вашия iOS, Android и Web. Той има повече от 200 готови компоненти и шаблони, от които можете да избирате. Той предлага около 3000 векторни икони. Всичко това ви позволява да работите още по-бързо.

Но не мислете, че само защото има големи вградени икони, не можете да персонализирате иконите според вашето желание. Можете да създадете персонализирана библиотека с икони и взаимодействия по ваш избор. Той също така предлага класическия подход за плъзгане и пускане за просто проектиране. Той поддържа моментално визуализиране и ви позволява да свържете вашите дизайни с HTML.

Flowmapp

Flowmapp е онлайн инструмент за проектиране на поточни диаграми и визуални карти на сайта. Разполага с интерактивен работен съвет. Можете да споделите вашия съвет с вашите съотборници и клиенти, за да насърчите сътрудничеството в реално време. В допълнение към това можете да прехвърляте проектите си на други, след като приключите с вашата част. Можете да планирате своите дизайни по професионален начин на Flowmapp. След това можете да превърнете това планиране в реалност, като използвате удобни инструменти на Flowmapp.

Той поддържа изглед на хеликоптер. В този изглед можете да имате изглед отгоре надолу на вашите проекти, за да получите нов подход към вашите дизайни.

Предлага на своите потребители 14-дневна безплатна пробна версия.

LucidChart

Това инструмент ви осигурява работно пространство. Той съчетава в себе си характеристиките на три различни процеса, т.е. диаграмиране, визуализация на данни и сътрудничество. Той насърчава работата в мрежа, така че да можете да си сътрудничите по проектите в реално време. Тя ви позволява да планирате & мозъчна буря и след това дизайн.

Lucidchart работи само в браузъри, които поддържат HTML5. Тази функция предполага, че не изисква актуализации на трети страни.

Той има безплатна версия, в която можете да получите достъп до всички основни функции на Lucidchart. Като има предвид, че платената версия има всички основни функции.

заключение

Представете си, че ще напишете есе. В ума ви е очертан сюжетът за вашето есе, но нямате химикалка и хартия, за да го запишете. Без да пишете есето, не можете да го препрочетете и да коригирате грешките. Можете ли да го представите на учителя, без да го коригирате?

Същото важи и за ситуацията, когато всички потребителски потоци са картографирани в ума ви, но всъщност нямате инструменти за визуализиране и проектиране на потока. Без да визуализирате потребителския поток, не можете да работите върху подобряване на потребителското изживяване (UX).

И така, избройте изискванията, които имате за проектирането на потребителския си поток. Имайте предвид, че всеки инструмент може да предложи нещо различно. След това изберете инструмент за потребителски поток според вашите нужди.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me