9 Инструменти с отворен код за уеб и графични дизайнери

Безплатен софтуер за уеб и графичен дизайнер …


Има много софтуер с отворен код на разположение, който може да ви подкрепи забележително като уеб и графичен дизайнер. Отвореният код е не само ценен поради нулата на техните цени, но и подкрепящите се разпространения на общността по целия свят. В настоящите икономически условия инструментите с отворен код са отлично място да започнете да търсите.

В света на дизайна е доста сложно да поддържаме професионална кариера като графичен дизайнер само с приложения с отворен код. Може би има много подобрени приложения с отворен код, които да ви помогнат да станете отличен графичен и уеб дизайнер. Терминът с отворен код означава, че е достъпен безплатно и достъпен за всички.

Крита

Крита е мощен създател на векторна графика с тежък фокус на цифровата живопис и илюстрация. Използва се главно за проектиране на комикси. Това е безплатен софтуер с разширени шаблони и функции.

Художниците, проектирани Krita, за най-висококачествен софтуер за рисуване са достъпни за всички. Може да ви помогне да проектирате комикси, рисувайки като гладки форми, изчезващи точки, разширени функции за подбор, маски на слоя и др. Ако искате да влезете в света на илюстрацията, Krita е най-добрият избор в категорията с отворен код.

ширит

Gimp означава програма за манипулиране на изображения на GNU.

ширит е един от най-популярните и с отворен код графичен дизайн и инструменти за редактиране на снимки. Това е пълен набор от графичен дизайн и редактор на изображения. Този инструмент е същият като оформлението на Adobe Photoshop. Фантастичен инструмент за всеки начинаещ или напреднал дизайнер, който основно работи със снимки.

GIMP е висококачествена рамка за насочване на скриптове на изображението на фона на езици, включително C, Perl, C ++, Python и т.н..

Той е колега на Adobe Photoshop. Ако създавате цифрова картина или коригирате снимки и композирате различни елементи, това е фантастично. Разбира се, той няма всички функции като Photoshop, но който създаде този софтуер, има огромен брой доброволци от цял ​​свят.

Акценти

 • Опаковани с филтри, маски, слоеве и четки
 • Разширете функциите с разширенията
 • Разширени функции за редактиране на снимки
 • Създават се наистина вдъхновяващи дизайни. Това означава да предоставите гъвкавост за трансформиране на изображенията по начина, по който ви харесва.
 • Огромен брой елементи за графичен дизайн, лога, компоненти на интерфейса. Той също така допринася за най-добрите функции за управление на цветовете, за да се гарантира високото управление на цветовете.

Inkscape

Inkscape е много като илюстратор на Adobe и Corel Draw. Той е и един от мощните инструменти, достъпни безплатно за всички. Известен е и като аналог на илюстратор на създател на векторна графика.

Основният и стандартният файлов формат Inkscape е в Scalable Vector Graphics (SVG). Inkscape е наличен за операционни системи Linux, Mac и Windows.

Акценти

 • Стилизиране на обекти
 • Поддържа различни видове файлови формати
 • Работата зависи от пътя
 • Манипулацията в обекта може да се извърши ефективно
 • Лекота на документация
 • Гъвкав потребителски интерфейс

Диа

Диа е построен върху един интерфейс за документи (SDI), подобен на Inkscape и GIMP. Използва се главно за създаване на мрежи от електронни схеми, блок-схема и др. Тя е интегрирана с много усъвършенствани функции, т.е. използвайки това, за да помогнете за изготвяне на модели на взаимоотношения в структури от бази данни, UML, прости електрически вериги. Поддържат се SVG и XML файлови формати.

Използвайки Dia, можете да експортирате SVG, EPS, DXF, PNG, JPEG всички други добре познати формати.

общителен човек

общителен човек е софтуер за създаване на 3D рисунки. Най-известните аниматори използват Blender за създаване на късометражни филми, игрални филми и телевизионни предавания и т.н..

Интерфейсът му е доста сложен в началото, но когато продължите да проектирате, тогава е лесно. Той има много персонализирани функции; разбира се, можете също да създадете своите разширения и функции, които искате да проектирате.

Използвайки Blender, можете да се справите с фотореалистичното изобразяване, извайването (различни видове четки), създаването на игри и бързото подреждане.

Pencil2D

Pencil2D е софтуер за рисуване; позволява се да се проектират ръчно рисувани анимации с помощта на битова карта и векторна графика. Той е лесен за използване и е интегриран с по-ясен интерфейс и оборудван с инструменти за анимация от висок клас.

молив 2г

Така че инструментът за рисуване на Pencil2D може би е най-добрият начин да познаете основните принципи на векторната графика и анимационната анимация.

Skencil

Skencil е приложение за векторно рисуване. Предлага се в Linux / Unix / GNU-подобни операционни системи. Позволява ни да създадем няколко страхотни диаграми и илюстрации и полезни рисунки. Skencil е изграден с интерпретиран език, т.е. python, и е много ориентиран към обекта на високо ниво.

Акценти

 • Лесна употреба.
 • Градиентни пълнежи
 • Напишете EPS файлове
 • Групи за смесване
 • Преобразени изображения и текст
 • Разширени правоъгълници и извивки и т.н..

Foge Forge

FontForge е шрифтов редактор, който поддържа много шрифтови формати за дизайнери. Той е лек и позволява да създавате гладки дизайни от собствен тип, истински тип и постскрипт. Това е безплатен софтуер, разработен от Джордж Уилямс и написан на език за програмиране на С.

Той използва творения за изобразяване на шрифт FreeType на екрана.

SVG-Edit

SVG-Edit може да помогне за създаването на векторна графика в браузъра, без допълнителна инсталация на софтуер във вашата система. Това е инструмент за графичен дизайн на JavaScript с крос-браузър.

SVG-Edit се състои от два интерфейса, които включват svgcanvas.js и svg-editor.js. Тези два компонента работят взаимно, за да създадат ефективна векторна графика.

заключение

Тъй като цифровизацията по целия свят се увеличава с годините, това ясно показва, че търсенето на индустрията за графичен дизайн и уеб дизайн ще бъде голямо. Изборът на подходящия инструмент, който отговаря на нуждите на вашия бизнес, ще ви даде най-добри резултати.

Може да искате да инвестирате в себе си от да се научим да проектираме.

ЕТИКЕТИ:

 • Отворен код

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map