Интегриране на CX стратегии във вашия редизайн на уебсайта

Уебсайтът е основен инструмент за всеки бизнес за ангажиране и преобразуване на целевата му аудитория. Това е дигиталният център, където потребителите се събират, за да научат повече за различните компании и техните предложения, за да могат да вземат информирано решение.


След като стигнат до началната страница на уебсайт, 86% от тях търсят информация за продукти или услуги, 52% са заинтересовани да знаят за бизнеса, а 64% очакват да намерят контактна информация. освен това, 59% от потребителите взаимодействайте с добре проектирани и атрактивни уебсайтове.

интегриране-CX-стратегии към вашия сайт--редизайн-1

източник

В крайна сметка клиентите ви искат да ви бъдат предоставени подходяща информация и да се насладят на безпроблемно преживяване на сърфирането на вашия уебсайт, така че те не само успешно да направят покупка от вас, но и никога да не се колебаят да се върнат или да разпространят думата за вашия бизнес в своите кръгове.

Ето защо, ако в момента мислите за редизайн на уебсайта си, винаги помнете: 73% от потребителите смятат, че опитът на клиентите (CX) като важен фактор в решенията за покупка. Внедряването на стабилна CX стратегия при препроектирането на уебсайт помага за повишаване на процента на придобиване на клиенти и конверсия.

Именно там персонализацията влиза в картината. За съжаление много проекти за редизайн чакат до завършването им, за да добавят този елемент към уебсайта. И така, как трябва да продължите да интегрирате CX стратегия в своя уебсайт дизайн? Вижте тези съвети:

Разберете как хората влизат на вашия уебсайт

Имаше момент, в който беше трудно да се разбере как точно кацат потребителите на уебсайт. Въпреки това, с подобрения в събирането на данни и анализа, стана много по-лесно да се определи източникът на трафика на уебсайта.

Ако имате подходяща информация за придобиванията на уебсайтове, можете да анализирате и използвате данните ефективно. В идеалния случай трябва да изучавате информацията от множество ъгли, като време, източници, страници и различни сегменти, които са ключови за разбирането как вашите клиенти използват уебсайта..

Затова идентифицирайте източника на трафика на уебсайта си като това е важно за създаването на страхотно изживяване; но познайте какво? Това е само една част от пъзела.

На разположение са няколко инструмента за анализ. Изберете този, който харесвате.

 • Google Analytics (безплатно)
 • Matomo (комерсиален за облачна, безплатна опция за самостоятелно хоствано устройство)
 • Crazyegg

Изучаването на вашите клиенти е от съществено значение

Независимо дали надграждате съществуващ продукт или препроектирате уебсайт, трябва да го вържете към профилите си. И всяко препроектиране на уебсайт, което не поддържа потребителя в центъра му, ще има трудно време да ги ангажира и преобразува..

В наши дни има много инструменти за анализ на взаимодействията и изграждане на персони на купувачите. Какво искат вашите клиенти? Анализирайки данни и създавайки потребителски профили, ще можете да отговорите на този въпрос много по-задълбочено.

Научаването за вашите целеви клиенти и причините, поради които те пазаруват от вас, е от решаващо значение, ако искате редизайнът ви да е успешен. Инструменти като следване върху анализите могат да ви помогнат да направите това.

 • CloudCherry
 • Hotjar
 • Clarabridge
 • Амплитуда

Приемане на методи за персонализиране

Днес потребителите днес обичат персонализирано изживяване.

Кара ги да се чувстват добре при взаимодействие с марка, което допълнително увеличава шансовете им за конвертиране. Чрез прилагане на тактики за персонализиране по време на редизайн на уебсайта си, можете да създадете уникално потребителско изживяване за всеки ваш клиент.

Най- екип в Optimizely взе идеята за персонализация и се завтече с нея като професионалист, като създаде огромни 26 версии на уебсайта си, за да се погрижи по-добре на всеки клиент. Yup – 26 версии! Това е много тежък труд, но бизнесът може само да изгради лоялност към марката, да подхранва и ангажира посетители и да ги конвертира по-бързо, като приеме персонализация към „т.“

интегриране-CX-стратегии към вашия сайт--редизайн-2

Можете да използвате Optimizely, за да предложите персонализиран продукт на вашия потребител или може да помислите за внедряване на вътрешно решение с помощта на API за геолокация API.

Разработете цялостен потребителски профил

За да получите пълната картина на бъдещия клиент и как най-добре да се реализирате на пазара, трябва да добиете перфектна представа за техните желания, навици и взаимодействия, когато сте на своя уебсайт. Само като знаете и използвате всички тези елементи, вашият редизайн може да бъде ефективен.

За да оптимизирате уебсайта си така, че той да работи в своя пик, моля, помислете за цялостна стратегия за клиентско преживяване, която може да включва въпросник за целевите ви клиенти. Някои от въпросите могат да бъдат:

 • Как чуха за теб?
 • Какво първо ги привлече към вашия уебсайт?
 • Колко време обикновено прекарват на вашия уебсайт?
 • Някога купували ли са го при вас? Ако е така, какво е принудено да го направи?
 • Някога взаимодействали ли са с вашия уебсайт с намерението да направят покупка, но след това решиха срещу него? Ако е така, какво ги е довело до това решение?
 • По скалата от 1 до 10 колко лесно е да навигират в уебсайта ви?

HubSpot на Направи моята персона е отличен инструмент за получаване на отзиви от клиенти и за създаване на потребителски профили. Прегледът на 360 градуса на целевите Ви клиенти ще позволи по-лесното извършване на корекции и подобряването на опита. Ето защо, извлечете подробно данните.

Тествайте уебсайта си; актуализирайте го

Само чрез строги тестове можете да разберете дали разработките, които сте внедрили, са оказали влияние. Редизайнът никога не е истински завършен, а по-скоро непрекъснато развиващо се пътуване, базирано на клиентите, които използват уебсайта.

Пътуването на клиента е само толкова проницателно, колкото и тестването, което преминава в разработването му. Следователно, продължавайте да тествате и продължавайте да се актуализирате според промените в поведението на пазара и потребителите. Възможно е да не намерите грешки в потребителската функция за навигация на уебсайта, но винаги има поле за подобрение, що се отнася до CX.

При вас

Потребителите не винаги искат да купуват нещо; вместо това те копнеят за страхотно клиентско изживяване, което съответства на продукта или услугата, които се предлагат. Поради тази причина е наложително да се осигури ниво на клиентско преживяване, което не само създава ползотворна връзка с клиента, но и ги прави щастливи. Така че кога препроектирате уебсайта си?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map