Какво е Favicon и как да се генерира за уебсайт?

Често пъти малките неща правят огромна разлика като цяло, така и в бизнеса.


Точно както при брандирането, аз вярвам, че малките неща наистина правят вашето страхотно впечатление пред потенциалните клиенти. Един такъв елемент от него е фавиконът.

Favicon е малка икона с размери 16 × 16 пиксела, която се залепва до заглавието на вашия уебсайт в раздела на браузъра.

Той помага на потребителите ви да идентифицират вашия уебсайт от всички отворени раздели. Важно е да имате предвид, че фавикон е различен от лого, но вие сте свободни да запазите един и същ дизайн и на двете.

Преди да продължите да казвате, че „това малко нещо не е важно“, нека ви кажа, определено е така. Това добавя легитимност на вашия уебсайт и помага на вашата марка да се откроява. Освен това, като посетителите осъзнават, че са положени усилия в дизайна и брандирането, веднага се изгражда доверие.

Препоръчвам на всеки сайт да има фавикон, ако искате да направите страхотно впечатление пред потребителите.

Сега истинският въпрос е „как да го направя“? Е, това не е най-трудната задача. Поне не със споменатите по-долу ресурси. Използвайки ги, лесно можете да създадете свой собствен фавикон за нула време.

Нека се потопим в него.

Favic-о-Matic

Веднага от бухалката можете да изберете два различни размера Favic-о-Matic. Първият е с нормални 16 × 16 + 32 × 32 пиксела, а вторият е универсален, което ще генерира фавикон за всяко устройство и платформа.

Има и някои разширени настройки, които можете да разгледате, което ви позволява да изберете цвят на фона, предварително зададени размери и други функции. Можете да изтеглите своя фавикон във формат PNG и ICO, както обикновено.

Можете веднага да качите вашето изображение и да наблюдавате магията. Той е напълно безплатен за използване, но малко дарение винаги се оценява от тяхна страна. Така че, ако ви се стори полезно, не забравяйте да направите малко. ��

RealFaviconGenerator

Можете да създадете подходящ фавикон за всеки от браузърите и платформите с RealFaviconGenerator, така че да изглежда свежо навсякъде. Всичко, което правите, е да качите изображението си и ще го оптимизирате универсално, така че не е нужно да правите никаква ръчна работа.

Ако в случай, че не ви харесва външният вид на вашата фавикон на определена платформа, тогава можете да използвате инструмента им, за да го проверите и подобрите веднага. Целият процес отнема не повече от 5 минути.

На всичкото отгоре е напълно безплатно.

Favicon.io

Вероятно най-лесният метод някога, Favicon.io ви позволява да създавате или преобразувате дадено изображение във фавикон. Използвайте инструмента напълно безплатно и можете да поставите генерирания си фавикон, където пожелаете. Получавате PNG и ICO формати за експортиране.

Има няколко начина за генериране на фавикон с този инструмент. Първият е от обикновен текст. Ако нямате изображение или лого, което да се превърне във фавикон, можете да използвате тази опция, за да генерирате незабавно нормален текстово базиран фавикон..

Вторият е от изображение или лого. Всичко, което трябва да направите, е да качите желаното изображение / лого и този инструмент ще го превърне в подходящ размер и формат.

Последната опция е от емоджи. Те имат разнообразие от предварително направени емоджита, от които можете да избирате и да направите своя фавикон. Препоръчвам тази опция само ако имате малък уебсайт или такъв, който не е „твърде сериозен“.

Fiverr

Можете буквално да мислите за всяка услуга и тя е сигурна, че е достъпна на Fiverr.

Това е огромен пазар за наемане на фрийлансъри за прости и сложни задачи, а проектирането на фавикон е една от тях.

Въпреки че не е необходимо всяка услуга, която закупите чрез тази платформа, да бъде задоволителна, трябва да кажа също, че категорията дизайн почти никога не успява да впечатли. А когато говорим за фавикон, вие със сигурност ще получите добър.

Повечето концерти започват от само 5 долара и обикновено получавате неограничени ревизии, докато не сте напълно доволни. Отзивите са голямо нещо за фрийлансърите, така че те са длъжни да отговарят на вашите изисквания. Всичко, което правите, закупувате подходящ концерт и осигурявате точните си изисквания. В зависимост от времето за доставка, те обикновено ще го направят след ден или два.

Препоръчвам ви да направите концерт, който предлага изходния файл на favicon, така че да можете да ощипнете малко тук и там, ако искате да.

Faviconer

Faviconer ви позволява да рисувате свой собствен фавикон или да качвате готово изображение, което да преобразувате в подходящ формат. Можете да изберете от 16 × 16 и 32 × 32 размера или по-добре да изберете и двете.

Интересна характеристика на този инструмент е, че можете да качите вашето изображение и след това да продължите да рисувате върху него. Това е полезно, ако искате някои малки допълнения към вашето вече направено изображение. Можете да експортирате своя favicon във формат ICO, тъй като се знае, че е най-подходящ за favicons.

По принцип този инструмент е доста лесен за използване, но ако все пак се нуждаете от помощ, можете да се обърнете към техния видеоурок в долната част на страницата. Можете да използвате всичко без никакви разходи.

Фавикон генератор

Не на последно място – Фавикон генератор е друг лесен и безплатен инструмент за създаване на фавикон за вашия уебсайт. Нямате възможност да качите изображение, а по-скоро създадете такова от нулата, като използвате техните персонализируеми опции. Ще бъде изцяло текстово, но с цвят.

Можете да играете с:

 • Тип текст
 • Цвят на фона
 • Цвят на текста
 • Цвят на границата

Под опциите има и прости инструкции, така че да постигнете най-добрия възможен резултат. Не е нужно да правите много неща, освен да добавяте текст и да избирате цветове, и можете да експортирате своя фавикон във формат ICO веднага след поколение.

Ако сте скептично настроен как ще изглежда вашият фавикон, можете да проверите примерите в горната част на страницата, за да се убедите сами.

заключение

Посочените по-горе ресурси за създаване на фавикон за вашия уеб сайт със сигурност ще ви бъдат полезни в пътуването ви към брандиране. Повечето от тях са безплатни, но това не отнема факта, че са невероятни.

Ако искате конкретен тип фавикон дизайн, тогава бих предложил да продължите с Fiverr. Или иначе казано, другите споменати опции са чудесни, за да се върнат отново.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map