Всеки бизнес трябва да превърне видео маркетинга в неразделна част от стратегията си да остане на радарите на клиентите.


Казано по непрофесионален начин, видео маркетингът е просто процесът на използване на видеоклипове за показване на вашия продукт или услуга пред вашата аудитория. Може да помогне на вашия бизнес по много начини, като:

 • Увеличете продажбите
 • Увеличете трафика
 • Увеличете времето за пребиваване на уебсайт
 • Ангажирайте публиката
 • Генерирайте потенциални клиенти
 • Подобрете разбирането на вашия продукт / услуга

Като се има предвид, че не е толкова лесно да се интегрира ефективен видео маркетинг във вашата стратегия. Просто създаването на видео и споделянето в социалните медии просто няма да е достатъчно. Има много повече за това и вярвам, че споменатите по-долу инструменти определено ще ви помогнат в това отношение.

Ако това ви звучи интересно, нека влезем веднага.

Animoto

https://d14pr3cu5atb0x.cloudfront.net/cms/business-video-maker-for-marketing-videos-landscape-c9e37187b1.mp4

Animoto ви позволява да създавате привличащи вниманието видеоклипове, които могат да ви помогнат да задвижвате трафика, да увеличите продажбите и да привлечете аудиторията си. Разполага с огромна библиотека от видеоклипове, изображения, клипове, музика и други активи, които можете да използвате, за да създадете видеоклипове за всяка индустрия.

Можете допълнително да персонализирате вашите видеоклипове, да ги воден знак и дори да ги споделяте в различни платформи за социални медии в техните подходящи размери. Само с един абонамент можете да създадете толкова много видеоклипове, които искате, и това също с HD 1080p качество. Можете да използвате безплатния им план или надстройка за едва $ 5 / месец.

Brightcove

Пълен пакет за видео маркетинг, Brightcove, е проста, но много ефективна за вашия бизнес. Това е цялостно решение за видео маркетинг, което ви позволява да правите:

 • Редактиране на видео
 • Пряко предаване онлайн
 • Управление на съдържанието
 • Видео публикуване
 • Транскодирането
 • Анализирайте ефективността

Можете да сглобите свой собствен видео плейър и да го вградите където искате. Всъщност в рамките на тяхната система можете да споделяте видеоклиповете си на няколко платформи наведнъж, без да се налага да влизате в тях ръчно. Ако имате Brightcove, има много по-малко неща, които трябва да правите извън него, тъй като те вече имат вграден много функции, свързани с видео.

Можете да започнете с безплатната им пробна версия.

SproutVideo

Чудесно за генериране на потенциални клиенти и задвижване на трафик чрез видео маркетинг, SproutVideo е основана през 2010 г., но бързо се превръща в надеждна опция.

Той има куп инструменти, които можете да използвате за презареждане на вашата видео маркетингова игра, включително усъвършенстван видео плейър, който има социално споделяне и опции за вграждане на код. Освен това има вградени CTA и End Cards, за да улови интереса на зрителите.

трябва да кажа @sproutvideo разполага с НАЙ-ДОБРИТЕ документи за обслужване / поддръжка на клиенти на всяка платформа, която някога съм използвал. Винаги удоволствие използвайки техния продукт и говорейки с техния екип!

– Кейт Голдсмит (@KGoldsmithMKTG) 15 август 2019 г.

Освен това, можете да добавите форма за улавяне на олово към видеото си, което се интегрира с водещи платформи като MailChimp и Hubspot.

Към него има и други функции видео SEO, проследяване на ефективността и много повече. Можете да започнете безплатно и да го вземете от там.

BombBomb

https://content.bombbomb.com/90a48366-3e1c-47e4-b497-9eaf5aa612ac_H264Main.mp4

Освен ако не сте продавач на имейл, може да е трудно да държите читателите залепени за имейлите ви. Въпреки това, с използването на BombBomb, можете поне да направите нещата много по-добри, като добавите видеоклипове към него. Това е като добавяне на видео маркетинг и имейл маркетинг заедно за ефективен резултат.

Това помага на имейлите ви да се открояват от тълпата, защото повечето от тях ще са само в текстови текст. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате разширението BombBomb Chrome и / или мобилно приложение, да запишете видеоклипа си през него и след това да го вградите в имейлите си. Можете дори да изберете всеки видеоклип от библиотеката си, ако не искате да запишете нов.

Vyond

Със стотици шаблони, хиляди активи и куп опции за персонализиране, Vyond може да поеме тежестта от създаването на невероятни видеоклипове. От нула до край, вие имате пълен контрол върху визуализациите, шрифтовете, аудио и всички файлове. Всъщност този инструмент е изграден по начин, който да ви помогне да превърнете идеите си в интересни видеоклипове.

Ето примерно видео, създадено с помощта на Vyond:

Фактът, че видеоклиповете ще бъдат анимирани, прави цялото нещо много по-добро, защото е високо търсено. Не е нужно дори да притежавате знания за „анимация“. Всичко, което правите, е да изберете шаблон и да играете с елементите и функциите, за да излезете със свой собствен професионален видео тип обяснител.

Shakr

Можете да създадете брилянтни видео кампании за вашата марка с Shakr. За да постигнете добри резултати от платформите за социални медии, трябва постоянно да публикувате прясно съдържание и главно видеоклипове. Имайки това предвид, Shakr е изграден по такъв начин, че ви позволява да създавате партиди видеоклипове много по-бързо и ефективно.

Можете да рендерирате видеоклипове супер бързо до степен, в която над 500 видеоклипа могат да бъдат изобразени за част от времето. И след това можете да активирате кампаниите си още същия ден, за да продължите нещата да текат.

Vidyard

Всичко в едно решение за видео маркетинг, Vidyard има буквално всичко, от което се нуждаете. Най-вероятно не би трябвало да се впускате в други инструменти, ако вземете този.

И защо казвам това?

Това е така, защото този инструмент ви позволява:

 • Водещи видеоклипове
 • Интегрирайте видеоклипове в имейли и съдържание
 • Добавете CTA, крайни карти и формуляри към вашия видеоплейър
 • Оптимизирайте видеоклипове за SEO
 • Създайте център за най-добрите си видеоклипове
 • Включете персонализирани функции към видеоплейър
 • Анализирайте ефективността в интернет

Като @HubSpot Маркетинг Про & Потребител Pro Sales, имам достъп до Vidyard. Дотук добре.

– �� Ранди Миланович (@ kayak360) 25 март 2020 г.

Vidyard е доверен и похвален от някои от най-големите имена като LinkedIn, Microsoft и S&P Global. Не забравяйте да поискате безплатна демонстрация, за да ги изпробвате.

Wistia

Ако се борите с изграждането на връзка с вашите зрители, Wistia определено може да поправи това за вас. На първо място, той ви позволява да хоствате видеоклипове на тяхната платформа, която има един от най-качествените възпроизвеждания. Можете да добавите лого, да променяте цветове и дори да сглобявате формуляри, връзки и CTA.

Можете да осигурите безплатен опит на зрителите си и дори да създадете мини канал, който показва вашите избрани видеоклипове. Освен това, можете автоматично да възпроизвеждате един видеоклип след друг, за да увеличите времето на престой.

Говорейки за изграждане на връзка с вашата аудитория, те ви позволяват да използвате данните на зрителя, за да достигнете до нови хора, както и да пренасочите съществуващите към различни платформи. Можете да заснемете техните имейл адреси и да ги информирате всеки път, когато нов видеоклип падне.

Притеснение за SEO?

не.

Wistia оптимизира видеоклиповете за търсачката, като добавя маркиране на схемата (JSON + LD) и върши цялата усилена работа на заден план.

И накрая, можете да интегрирате CRM, за да поемете пълен контрол върху нещата.

Vimeo

Vimeo наскоро наистина надгради играта си и стана много по-добър, отколкото преди. Всъщност, това се превърна в избор за хостинг на видео хостинг за много хора. И защо не би било с всички тези невероятни функции?

С Vimeo можете:

 • Водещи видеоклипове
 • Сътрудничество с членовете на екипа
 • Изпълнете необходимите маркетингови стратегии
 • Измерване на дълбочина

Получавате 7TB място за съхранение, за да качвате видеоклиповете си и да ги организирате, колкото искате. Видеоплейърът ви позволява да добавяте CTA, да вграждате навсякъде, да улавяте имейл адреси и да се интегрирате с любимия си софтуер за електронна търговия. Има много повече функции, които бихте искали да изследвате, така че можете да започнете за едва $ 20 / месец.

заключение

Изберете всяка от горепосочените инструменти за видео маркетинг, за да създавате невероятни видеоклипове, да генерирате потенциални клиенти, да изграждате ангажименти и да увеличавате ROI.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me