Допълнете своята производителност на WordPress с тези приставки

Скоростта на сайта е от решаващо значение за растежа, но често се пренебрегва.


Представете си цялата тази упорита работа, която влагате в писането на съдържание и настройването на вашия сайт, само за да бъдете избутани настрана от конкурентите си. Въпреки че може да има много фактори зад него, един такъв фактор е скоростта на сайта. Независимо от държавата или устройството, което вашият читател използва, вашият сайт НЕОБХОДИМ да се зарежда възможно най-бързо, за да ги накара да се придържат.

Той не само помага при залепването на четците, но и е фактор за класиране за търсачките. Ако скоростта на сайта ви не е до маркировката, е малко вероятно да се класирате по-високо.

И така, какво наистина затруднява скоростта на вашия WordPress сайт?

Е, това могат да бъдат няколко фактора, а някои от най-често срещаните от тях са разгледани по-долу.

Инсталирани са твърде много плъгини

Докато плъгините са необходими до известна степен, наличието на твърде много от тях прави сайта ви раздут и намалява скоростта. Лесно е да бъдеш изкушен от функционалностите на плъгините, защото те намаляват ръчната работа, но ако жертваш скоростта си, тогава не е добра идея.

Често половината от плъгините просто седят там и събират прах. Така че, започнете с идентифицирането на какви плъгини не са ви нужни и ги премахнете.

Изображенията не са оптимизирани

Добра практика е да включвате тонове изображения в статии, тъй като читателите, както и търсачките го харесват. Но това, което не е наред, е да добавяте изображения към вашия сайт, без да ги компресирате / оптимизирате.

Колкото и да е впечатляващо изображението, ако има нещо над 200-300KB, то трябва да се компресира. Компресирането на изображения намалява размера, като същевременно почти не губи качество.

Компресията / оптимизацията може да се извърши бързо с използването на конкретни плъгини, споменати в тази статия. Ще стигна до това малко.

Времето за отговор на сървъра е бавно

Има моменти, когато сте направили всичко възможно, но проблемът се крие някъде другаде. В този случай това може да е вашият хостинг доставчик. Някои от хостинг компаниите там силно ограничават колко скорост могат да ви дадат, което прави невъзможно да подобрите скоростта на вашия сайт.

Възможно решение би било да се свържете с тях относно това или просто да промените вашия хостинг доставчик.

Версията на PHP е остаряла

Актуализирането на нещата е най-добрият начин за отстраняване на проблемите, така че защо да не започнете с вашата PHP версия? Тъй като това е основният език за програмиране на всички сайтове на WordPress, използването на най-новата му версия най-вероятно може да помогне за увеличаване на скоростта на вашия сайт.

Като допълнение към горните съвети, вие също трябва да използвате определени плъгини, за да увеличите скоростта на вашия сайт допълнително. Нека да ги разгледаме.

WP ракета

Етикетиран като „най-мощният“ кешинг плъгин от експертите на WordPress, WP Rocket е наистина от съществено значение за повишаване на скоростта на вашия сайт. Инсталира се и се активира незабавно и елиминира излишната борба.

Тази приставка изпълнява куп задачи във фонов режим, без да се налага да правите нищо, като например:

 • Намалява теглото на вашите CSS, HTML и JavaScript
 • Зарежда изображения на сайта само когато потребител превърта надолу
 • Изчиства често кеш на страницата
 • Симулира посещение за предварително зареждане на кеша

Интерфейсът е доста прост и техният екип за поддръжка е винаги готов да реши всеки ваш проблем.

Perfmatters

Увеличете скоростта на сайта и ефективността си като използвате Perfmatters. Той работи, като намалява ненужните HTML заявки и активи. Той има лесно табло за управление, от което можете да активирате / деактивирате заявките и да правите други конфигурации.

Ex:

 • Мързеливо зареждане на изображения
 • Предварителен избор на DNS
 • предварително свързване
 • CDN пренапишете
 • Премахване на миграцията на jQuery, подробности за версията, връзка към RSD, кратка връзка, връзки към RSS, Dashicons, REST API връзки, низове на заявки
 • Деактивирайте коментарите, самостоятелните пингбакове, API на сърдечния ритъм, шрифтове на Google, RSS канали, XML-RPC, емоджи, вграждане
 • Промяна на входния URL адрес, интервал за автоматично запазване

и много повече …

Да не говорим, размерът му е под 50 KB, което наистина е леко. Тя не заема много допълнително място и няма JavaScript на лицевата страна. Споменах ли, че е съвместим с всички плъгини и теми там? Няма шансове за конфликти.

След като инсталирате този плъгин, можете да се радвате на чести актуализации и най-добрата поддръжка.

Smush

Помните ли, че ви казах по-горе за компресиране / оптимизиране на вашите изображения? добре, Smush прави точно това. Характеристиките на този плъгин се въртят около изображения, което ви позволява:

 • Resize
 • Компресиране / Оптимизиране
 • Поставете ги на „мързелив товар“
 • Открийте огромни изображения

Най-хубавото е, че можете да автоматизирате всички тези задачи и да го пуснете във фонов режим. Smush е съвместим с Gutenberg и не ограничава месечния обем на използване, което означава, че можете да оптимизирате толкова изображения, колкото искате.

Но..

Ако искате по-разширени функции, можете да проверите и Smush PRO.

Една от големите характеристики на PRO е CDN. Smush ще обслужва изображенията от бързия им CDN без сложността на промените в DNS.

WP Супер кеш

PHP скриптите са много по-тежки от HTML и имайки това предвид, WP Супер кеш помага за подобряване на скоростта на вашия сайт. Той генерира статични HTML файлове от вашия динамичен блог и показва, че на вашите посетители вместо на пълноценния тежък.

След конфигуриране той също изчиства нежелания кеш, за да ускори нещата. Друга много интересна функция е „предварително зареждане“. Плъгинът автоматично посещава страниците на вашия сайт и генерира предварително инсталирана версия на посетителите му, така че не е необходимо всеки път да се зарежда отново.

Точно така, има още няколко функции като тази, които са насочени към постигане на по-добра скорост на сайта.

W3 Общ кеш

Друг страхотен кешинг плъгин, W3 Общ кеш. Той има над милион инсталирания и прави най-доброто, за което е известен – увеличаване на скоростта на сайта чрез кеширане.

Този плъгин е напълно безплатен и с отворен код и може да бъде интегриран с CDN за драстично подобряване на нещата. Работи добре и на мобилни устройства, което означава, че посетителите ще получат същите предимства, които биха получили на десктоп.

WP най-бързият кеш

Повечето от тези „кеш“ приставки имат подобни имена и WP най-бързият кеш в случая не се различава. Така че е лесно да се объркаш между тях; този плъгин обаче има куп уникални функции, които го отличават.

Той има кеширане на работния плот и може да минимизира HTML. На всичкото отгоре той има и опции за комбинация за JavaScript и CSS. Някои други функции включват:

 • Кеширане на браузъра
 • GZIP инструменти
 • Оптимизация на изображения
 • CDN поддръжка
 • Часове на кеш

Страницата с настройки на този плъгин е доста лесна за употреба и всяка отметка има малко обяснение, така че да знаете какво правите. Ако искате да получите достъп до повече функции, можете да надстроите до техния премиен план.

EWWW оптимизатор на изображения

EWWW оптимизатор на изображения може да ви помогне да увеличите скоростта на сайта, да запазите място за съхранение и честотна лента всички заедно. След инсталирането този плъгин ще оптимизира всички ваши предварително заредени изображения, както и новите. Той има интелигентна технология, която идентифицира дали вашето изображение трябва да бъде преобразувано в друг файлов формат за по-добра скорост и го прави за вас, ако желаете.

Можете да сте сигурни, че вашите изображения не губят никакво качество в процеса, а най-добрата част е, че не е необходимо завинаги да оптимизирате един тон изображения, благодарение на тяхната оптимизация в сървъра.

Hummingbird

Всичко в едно плъгин за оптимизация, Hummingbird има всичко необходимо за ускоряване на вашия сайт. Можете да правите компресия на файлове, оптимизация на активи, да интегрирате Cloudflare, а също и да наблюдавате ефективността си. Освен това можете:

 • Комбинирайте и минимизирайте кода
 • Извършете кеширане на целия сайт
 • Компресиране на файлове чрез GZIP
 • Получавайте известия по време на престой и бавно зареждане
 • Достъп до анализи за скорост на страницата

Има много повече в този премиум плъгин и можете да ги изпробвате, като използвате 7-дневната си безплатна пробна версия. Ако скоростта на сайта е вашата основна грижа (като всички нас), тогава определено трябва да проверите това.

Imagify

Включете по-леките си изображения с по-леки Imagify. Той може да оптимизира всички ваши съществуващи и нови изображения, без да жертва качеството. Страхотното е, че не е необходимо да правите нищо ръчно. След като инсталирате този плъгин, той автоматично ще започне да оптимизира и ще ви спести огромно количество време.

Можете да започнете безплатно и след това да надстроите до премиум план, ако е необходимо.

Imsanity

Imsanity е друг мощен плъгин, който помага за подобряване на скоростта на вашия сайт. Начинът на работа е, той преоразмерява вашите изображения до разумен размер, така че да отнема минимално място. Можете допълнително да конфигурирате ширината и височината и дори да зададете ниво на качество.

Друга функция, за която си струва да говорим, е, че тя може да преобразува вашите PNG изображения в JPG в рамките на системата, без да напускате таблото си за управление. Като цяло, Imsanity е удобен и чудесен за бързо свършване на нещата.

Бързо изпълнение

Лесна за настройка, Бързо изпълнение не изисква знания за кодиране, за да се постигне много по-бърз WordPress сайт. Той има куп различни функции, като:

 • Кеширане на страници
 • Оптимизация на изображения
 • Оптимизация на базата данни
 • Минимизиране на CSS и JavaScript
 • Активиране / деактивиране на приставки на определени страници

Освен всичко това, той предлага и мързеливо зареждане и по-модерни опции за кеширане. Тъй като този плъгин не е безплатен, трябва да закупите един от техните платени планове, като започнете от едва $ 39,99 на година.

Бърз линк

Уникален плъгин, Бърз линк, прави навигацията ветрец. Много сайтове (включително добре познатите) страдат от бавна навигация от една страница на друга. За да се бори с това, този плъгин нелепо намалява времето за зареждане на вашите посетители, като предварително зарежда следващата страница.

Той разполага с интелигентна технология, която вече предполага, че връзката на посетителя може да посети следващата и предварително се зарежда, за да се избегне време за изчакване. Бързата връзка е лека и прави само това, което се изисква. Нищо по-малко, нищо повече.

заключение

Имате го – най-добрите WordPress плъгини, за да си направите зареждане на сайта много по-бързо от преди. Надявам се този списък да ви помогне да постигнете по-добро класиране и потребителско изживяване.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map