8 tipp a jobb mobil alkalmazások biztonságához

Az idő múlásával exponenciálisan növekszik a mobil alkalmazások felhasználása. Jelenleg több internetkapcsolatú mobil eszköz van, mint a földön.


A mobilalkalmazások általában olyan online alkalmazás-forgalmazókon keresztül érhetők el, mint a Google Play Store, az Apple App Store, a Windows Store, stb., És ezek a formák a fő formája a tartalom és költség kiadására a tartomány mobiltelefon-használói számára. A szervezetek és a globális cégek is alkalmaztak mobil alkalmazásokat, hogy növeljék az alkalmazottak termelékenységét, miközben társulnak egy fiatalabb, jobban összekapcsolt munkaerőhöz..

Mobil alkalmazás biztonsága & Szüksége

A legtöbb ember valóban nem gondol a mobil alkalmazás biztonságára, amikor telefonját a cappuccinoért a Starbucks-en való fizetéshez gyakorolja, vagy a legújabb játékot sportolva rövidítik, vagy miközben online tevékenységeket végeznek a mobil banki alkalmazásukon. Ezért, mint alkalmazás-készítő, a legnagyobb kérdés, amelyet meg kell oldania, mielőtt az alkalmazást közzéteszi: – Hogyan lehet megvédeni az alkalmazást minden rosszindulatú szándék ellen?

Egy mobilalkalmazás elengedhetetlenné válik a felfedezéshez, hogy megvalósuljon: ott van maga a programkód, a hátsó rendszer és az ügyféloldali probléma logika, adatbázisok, API-k, amelyek adatot továbbítanak a kettő között, az eszköz és az operációs rendszer, és a felhasználó. Mindegyik létfontosságú szerepet játszik az alkalmazás biztonságában. A mocsaras, versenyképes piacon lévő mobil alkalmazásokkal rendelkező vállalatok számára az erős biztonság megszerzése értékes megkülönböztető eszköz lehet.

Nos, az alkalmazáskészítők megtehetnek néhány lépést az alkalmazások biztonsági problémáinak helyes megoldására. Lásd őket alább:

Megy egy biztonsági csapat számára

8 lépés a jobb mobilalkalmazás-biztonságért

Ha szereti az alkalmazás biztonságát, ez egy nagyszerű megoldás a biztonsági csapat első naptól kezdve történő integrálására. Egyértelművé tegye, hogy a biztonsághoz megfelelő erőforrásokat különítsen el. Indítsa el a meglévő biztonsági módszerek tervezését egy hozzárendelt csapattal. Ezenkívül minden nap változás történik az alkalmazás alkalmazásában, vagy egy lényeges felülvizsgálat a tervezéshez, egyértelművé tenni a biztonsági csapat figyelembe vételét, így meghatározzák, mit kell tenni, ha váratlanul történik valami..

Aggódjon az API-kkal

Az alkalmazásprogramozási felület, vagy mondhatjuk az API, a háttérrendszer fejlesztésének alapvető része, támogatva az alkalmazásokat az egymással történő kommunikációban. Mivel azonban látszólag tartósak, biztonsági problémákat jelenthetnek. Itt található részletes információ arról, hogy miért és hogyan kell biztonságosítani az API-t.

Legyen biztonságos a háttérrel

Jelentős mennyiségű háttér-API-t feltételez, hogy egy olyan alkalmazás, amelyről a jelentések szerint hozzáférnek, alig tud elérni vele. Annak ellenére, hogy a tény sokkal messze van tőle. A háttér-kiszolgálóknak biztonsági rendszerekkel kell rendelkezniük, hogy megvédjék a rosszindulatú támadásokat. Ezért gondoskodnia kell arról, hogy minden API-t hitelesítsen az elvárt kódolni kívánt mobil platformon alapulva, mivel a szállítási folyamatok és az API-hitelesítés platformonként változhat.

Keresse meg a tokeneket a munkamenetek kezelése

A token egy „kisméretű hardver eszköz, amelyet egy szokás hajt végre a rendszerfiókba való belépés engedélyezésére”. A jelenlegi alkalmazásvilágban a fejlesztők tokeneket használnak a felhasználói munkamenetek hatékonyabb kezelésére. Egy egyszerűen visszafordíthat egy tokent.

A magas szintű hitelesítés kötelező

Mint fentebb tárgyaltuk, sok biztonsági sértés valószínűleg a gyenge hitelesítésnek köszönhető. Ezért fontosabbá válik az erősebb hitelesítés alkalmazása. A hitelesítés gyakran a jelszavakkal kapcsolatos. Alkalmazásgyártóként kötelessége támogatni a felhasználókat a jelszavakkal kapcsolatos ügyekben. A szemléltetés céljából elkészítheti az alkalmazását úgy, hogy csak erős alfanumerikus jelszavakat fogadjon el, amelyeket háromhavonta lehet visszaállítani..

8 lépés a jobb mobilalkalmazás-biztonságért

A kétfaktoros hitelesítés szintén remek ötlet egy mobilalkalmazás biztonságához. Ha az alkalmazás lehetővé teszi kétfaktoros hitelesítést, akkor korábban a felhasználót felkérik, hogy írja be a szövegéhez vagy e-mailbe kézbesített kódot a bejelentkezéskor. Ha többet beszélünk a modern hitelesítési módszerekről, akkor tartalmaz biometrikus adatokat, például retina vizsgálatot. és ujjlenyomatok.

Futtassa a legjobb titkosítási eszközöket és technikákat

Az erősebb titkosításhoz a legfontosabb feladat a kulcskezelés kiválasztása. A kulcsokat biztonságos tárolóedényekben tárolja. Soha ne tegye őket helyben a szerverre.

Hozz létre hozzáférési irányelveket

Az alkalmazás támadási felületének csökkentése érdekében erősítse csak biztonságos könyvtárak és keretek használatát. Az általad készített alkalmazásnak összhangban kell állnia a szervezet informatikai vezetői, vagy a Google Play és az Apple App Store által végrehajtott közös irányelvekkel..

A program tesztelése

Megdöbbentő, hogy sok fejlesztő nem ellenőrzi a kódját. Ez a minőségi kód kidolgozásának szükséges része. Ez az oka annak, hogy a folyamatnak csak az alkalmazásbiztonsági része irányul egy nagyszerű mobilalkalmazás létrehozásához.

A biztonságos alkalmazás eléréséhez a csapatnak rendszeresen értékelnie kell a kódot, és elemeznie kell az adat megsértésekor esetlegesen felmerülő biztonsági réseket.

Következtetés

A mobilhasználat gyakran növekszik, ahol a hackerek arra törekednek, hogy érzékeny információkat lopjanak és veszélyeztessék az alkalmazás biztonságát. A robusztus mobil biztonsági stratégiával és a legmodernebb mobil fejlesztővel, amely lehetővé teszi az Ön számára, hogy azonnal reagáljon a fenyegetésekre és a hibákra, az alkalmazás biztonságosabb és megbízhatóbb hely lesz a felhasználók számára, és védelmezi lojalitását (és segédeszközeit) a jövő.

Az alkalmazások készítőinek mobilalkalmazásaik során fel kell venniük a kiberbiztonsági fenyegetések és az adatok megsértésének kockázatait. A fent említett mobilalkalmazás-biztonsági módszerek végrehajtásával képesek lesznek mind az alkalmazások, mind az azokon belüli adatok védelmére. Ezeknek a módszereknek a végrehajtása nem nehéz. App készítők és fejlesztők megköveteli az alkalmazások fejlesztésének globális megközelítését, és foglalkoznia kell az alkalmazások biztonságát befolyásoló körülményekkel.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map