Helyes használat esetén a dinamikusan változó piaci forgatókönyvben a DevOps nagyon hasznos eszközöknek és folyamatoknak bizonyulhat.


Hívószóként kialakult kifejezésnek sikerült az infrastruktúra fejlesztésének legitim irányává válni.

Az internet hajnalától kezdve az adatközpontok és az IT-szervezetek iránti igény jelentősen megnőtt. Mostanáig a legfontosabb prioritássá vált az olyan fellépések elkerülése, amelyek kockázatot jelentenek ezekre a feltörekvő rendszerekre és a hozzájuk kapcsolódó üzleti szolgáltatásokra. Ha egyszerűen szólunk, akkor egy támadás soha nem teheti le a rendszert!

Korábban a hagyományos IT osztályok olyan módszereket alkalmaztak, amelyek hírhedten lassúak és látszólag nem reagáltak. Még a nagy szervezeteknek évekre és több tízmillió dollárra volt szükség, hogy új vagy frissített szoftvereket szállítsanak a piacra. Kezdetben mindent a véges részletességre tervezték és újratervezték minden alkalommal, amikor a folyamat során a stratégiához igazodtak. Ennek eredményeként az egyes projektek soha nem léphetnek fel a tervezési szakaszból.

Ma a piac és az innováció sebességével ezek a hagyományos modellek nem pusztán fenntarthatóak vagy versenyképesek.

A DevOps bevezetésével úgy tűnik, hogy a lassú és nem reagáló informatikai osztály teljesen megszűnt. A nulla hiba, a leállás nélküli mantra a legfontosabb előnye. Röviden: a szoftverfejlesztéshez és a működéshez a DevOps megközelítés lehetővé teszi az üzleti vezetők számára szerte a világon, hogy gyorsan kihasználják a piaci lehetőségeket és gyorsan reagáljanak az ügyfelek igényeire.

Ezen túlmenően, ha részt veszünk a végfelhasználói igényekkel a közösségi médiában és a mobil alkalmazásokban, az azt jelenti, hogy a vállalkozásoknak innovatív megoldásokat kell szállítaniuk a piacon való nyerés érdekében. Az ügyfelek visszajelzéseinek folyamatos hallgatásával, az adatok elemzésével és a piaci változások előrejelzésével nyerő tapasztalatot nyújthat.

Ehhez szoros együttműködésre van szükség az üzleti, az informatikai és a műveletek között, röviden a DevOps-ban!

Most már tapasztalt egy olyan helyzetet, amikor egy új rendszer jól teljesít a felhasználói elfogadás tesztelésében, de ha életbe lép; rossz eredményt mutat?

Biztos vagyok benne, hogy megtetted!

Olyan DevOps környezet beépítése, amely támogatja a fejlesztést és a tesztelést, lehetővé téve mindkét csapat számára, hogy figyelemmel kísérje, hogyan hat az új alkalmazás az általános környezetre, és ennek megfelelően reagál.

A leállás ideje az, amit manapság egyetlen informatikai cég sem engedheti meg magának. A DevOps megközelítés automatizálja a folyamatokat, lehetővé téve a termelésbe történő bevezetést minimális vagy semmilyen állásidő nélkül. Egész nap és egész éjszaka dolgozni egy álom, hogy az új szolgáltatásokat azonnali hitté tegye, nem vicc. Mielőtt valóban elindul, mégis némi beállítást és finomítást igényel. Ez azt jelenti, hogy vállalkozásának minden területén hozzáférést kell kapni az ügyfelek visszajelzéseihez, az értékesítés, a szállítás, a fejlesztés és a műveletek tekintetében.

A legtöbb szervezet figyelemmel kíséri a termelési környezet működési teljesítményét, de a DevOps segítségével az alkalmazás viselkedése és teljesítménye automatikusan tesztelésre kerül, mielőtt az életbe lép..

A DevOps “örökzöld” hegyei

Ha azt kérdezi tőlem, hogy csökkentsük a DevOps céljait egyetlen szinguláris célra; Azt mondanám, hogy automatizálás. Függetlenül attól, hogy milyen iparágban dolgozik, az elkövetkező években valamilyen automatizálással kell szembenéznie. A DevOps tovább fog növekedni:

  • Több fogyasztó és vállalkozás támaszkodik a felhőszoftverre – Jelentős mértékben nőtt a magán- és az állami felhőkre fordított kiadások. A megjelenésük óta és ezek a tényezők tovább növekednek. A felhőben üzemeltetett szoftverek gyors, reagáló telepítéseket igényelnek. Ez valami olyan, amely miatt a szolgáltatás megszakítása nélkül lépést tarthatnak a fogyasztók és az üzleti igényekkel. És ez az oka annak, hogy a felhő felhasználói elterjedése továbbra is növekszik, a DevOps iránti igény valószínűleg ezzel együtt növekszik.
  • A vállalkozások nagyobb hatékonyságra törekszenek – A DevOps megvalósításának bizonyítható, lenyűgöző eredményei vannak. A kód telepítése gyorsabbá válik, mint valaha, és az is, kevesebb vagy több hiba nélkül – mindezt az új automatizált szabványok miatt. Ha egy pozíció hozzáadása a vállalathoz javíthatja a termelékenységet kétszámjegyű számok segítségével, akkor a vállalat mi nem ugrálna rá a lehetőségre?
  • A technikai verseny növekszik – egyre több vállalat indítja a DevOps gyakorlatokat, még fontosabb, hogy versenytársaik hasonló (vagy lehetőleg jobb) gyakorlatokat vezessenek be. És a legjobb az egészben, hogy ez a racsnisztó hatás valószínűleg határozatlan időre tovább tolja a keresletet.

Változás, mindannyiunknak szüksége van

A túléléshez és az új világban való fejlődéshez fejleszteni kell a folyamatos tesztelési kultúra funkciónk során a szélesebb körű folyamatos szállítási kultúra bókozása és támogatása elengedhetetlenné vált. A mai forgatókönyvben elő kell mozdítanunk az együttműködés és a közös problémamegoldás megközelítését.

Ennek el kell hoznia azt, amit már régóta keresünk – a bevonást a kezdetektől fogva. A modern szállítási világban általánosan elfogadott szélesebb kultúra az új megközelítések és eszközök kipróbálására, valamint azoknak a dolgoknak a megsemmisítésére helyezi a hangsúlyt, amelyek nem működnek / nem jelentenek hozzáadott értéket. Valami, ami segíthet nekünk a tesztelésben, hogy innovatívabbak is legyenek. Kényelmesebbé válhatunk, és talán kellemesebbé válhat az új technikák és módszerek kísérletezése a minőség javítása érdekében.

Új szövetségesek

A DevOps megjelenésével úgy tűnik, hogy számos lehetőség működik szorosabban a működés szempontjából. Közös célja a termelés és az ügyfél megóvása a rossz minőségtől és az ebből eredő kiesésektől. Gyakran azok a területek, amelyekre az operációs csoport aggódik, és amelyeket szorosan meg akarnak látni, azok a területek, amelyekre szintén a minőségi lencsét kell összpontosítanunk. Ami a legfontosabb oldalt illeti, a műszerek és eszközök, amelyeket a teszteléshez használunk, előnyöket nyújthatnak munkatársainknak is.

átalakítás

Javasolták, hogy mi szükséges a megoldások megvalósításához. Először is, speciálisságuk van, talán fejlesztésükben vagy esetünkben valószínűleg a teszt automatizálásában, feltáró tesztelésében vagy tesztadat-kezelésben, de másodszor, a teljes végponttól-végig történő szállításra kell összpontosítaniuk. Ez azt jelenti, hogy lehetőségeink lesznek új készségek fejlesztésére, technikai jellegűvé válásra, ha megvan a képességünk / vágyunk, de természetesen közelebb kerülünk a többi funkcióhoz.

Szóval, ez mind most!

Szerző Bio:

Kibo Hutchinson technológiai elemzőként dolgozik a Tatvasoft UK. Nagyon érdekli, hogy megtanulja a legújabb fejlesztési gyakorlatokat, ezért az ideje nagy részét az interneten tölti, és navigál az egyedi témákban és a technológiai trendekben..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me