15 Keret a kiszolgáló nélküli alkalmazások létrehozásához

Izgatottan él a kiszolgáló nélküli technológia miatt? Alig várja, hogy készítsen egy új projektet, de nem tudja, hol kezdje?


Íme egy kör a legnépszerűbb kiszolgáló nélküli keretekről, amelyeken kezét tudhatja!

A kiszolgáló nélküli számítástechnika minden düh azok között, akik szeretik azt a gondolatot, hogy kevesebbet kell kezelniük, miközben több idejük van. És annak ellenére, hogy a technika még mindig meglehetősen új, sok fejlesztő és mérnök kihagyja az izgalmas megoldásokat a kiszolgáló nélküli műveletek jövőjére..

Mint biztos vagyok benne, hogy már tudja, a Serverless nem pontosan azt jelenti, hogy nincs szerver. Csak azt jelenti kevesebb szerver és további funkciók. És ha egy megbízható FaaS (Funkciók mint szolgáltatás) platformot keres a következő projekthez, akkor nézd meg a legjobb kiszolgáló nélküli számítógépes platformok korábbi felírásainkat.

Tekintettel erre, nézzük meg a rendelkezésére álló kereteket. Összefoglaljuk néhány érdekes projektet, amelyet a Serverless térben fejlesztenek ki, ezért ügyeljen arra, hogy ragaszkodjon ehhez!

Erősítse meg a keretet

Erősít egy olyan JS könyvtár, amelyet azok a front-end fejlesztők használnak, akik aktívan fejlesztenek webes és mobil alapú alkalmazásokat a felhőn. A keret deklaratív és egyszerű kezelési felületet biztosít a felhőalapú struktúrán belüli különféle műveletek befejezéséhez.

Erősítse meg a keretet

Az Amplify a kedvenc JavaScript-keretrendszerével működik, beleértve a React Native-t, amelyet a modern alkalmazások készítéséhez használnak.

Ezenkívül ne hagyja, hogy az „AWS Amplify” név csalódjon, mivel ezt a könyvtárat az igényeinek megfelelően más felhőalapú szolgáltatásokhoz és szolgáltatókhoz is csatlakoztathatja..

Építészmérnök

Készítsen, telepítsen és karbantartson a következő generációs AWS felhőfunkció-alapú kiszolgáló nélküli infrastruktúrát teljes helyi, offline munkafolyamatokkal és egyebekkel.

Építész kiszolgáló nélküli keret

Ez egy ésszerűen kifinomult projekt, és ehhez el kell olvasnia a projekt filozófiája és a dokumentációs oldal mint egész.

Fel

Fel egy olyan keret, amely segít a kiszolgáló nélküli alkalmazások telepítésében, végtelen skálázhatósággal. Ezenkívül a Up segítségével statikus webhelyeket, API-kat és még sok más telepíthet. Mindez rugalmasságot ad arra, hogy dolgozzon azon, ami igazán számít neked.

Fel Szerver nélküli alkalmazások telepítése másodpercek alatt

Szerencsére az Up hagyományos HTTP szerver példányokat telepít, így nem kell új protokollt megtanulnod. Ehelyett használja a kedvenc keretrendszerét, például a Django vagy az Express, hogy elinduljon.

Claudia.js

Claudia.js lehetőséget ad a fejlesztőknek arra, hogy Node.js-alapú projektjeiket a Lambda rendszerekbe és az API-ba továbbítsák. A Claudia automatizálja a telepítési feladatokat, a konfigurációt, és automatikusan beállítja a JavaScript környezetet a modern fejlesztéshez.

Claudia js

Szóval, mit jelent ez számodra? A Claudia használatával perc alatt elindíthatja a mikroszolgáltatások útját. Ennek eredményeként sokkal kevesebb gondolkodni és sokkal több ideje van arra, hogy a valódi problémák megoldására összpontosítson.

A Claudia használatának fő okai a következők:

 • Telepítse, frissítse és kezelje a példányokat egyetlen paranccsal
 • Az NPM csomagokkal hibátlanul működik
 • Integrált kazánlemez-felépítés, így több hely áll rendelkezésre a feladatokra való összpontosításhoz
 • Verziókezelés, így egyszerre több verzión is dolgozhat
 • Kis tanulási görbe

Jets

Szereted a Rubint??

Jets Ruby kiszolgáló nélküli keretrendszer

Akkor talán csak élvezheti magát Jets – kiszolgáló nélküli Ruby-keretrendszer a mikroszolgáltatások létrehozásához és telepítéséhez. A keretrendszer tartalmazza az összes szükséges eszközt, amely segít az API struktúrák létrehozásában és telepítésében lambda.

Jets külön funkciók írására is szolgál, amelyek segítségével összefűzheti az AWS által nyújtott különféle szolgáltatásokat és erőforrásokat.

A Jets úgy működik, hogy a keret a meglévő kódját a Lambda és más AWS szolgáltatások függvényeivé alakítja. Ennek eredményeként kihagyhatja a telepítést és a kiépítést, hogy több időt töltsön el funkcionális kód írására.

MIDDY

A Middy a köztes szoftverek kiépítésének egyszerűsített motorja.

MIDDY

Ha olyan keretekkel dolgozott, mint például az Express.js – gyorsan észreveheti a hasonlóságokat a használt minták között MIDDY. Ennek eredményeként az indulás gyors és egyszerű.

Pulumi

Pulumi zökkenőmentes SDK-t biztosít a szoftver létrehozásához és telepítéséhez bármilyen felhőalapú platformon. Az SDK támogatja a tárolókat, a tárolt szolgáltatásokat, az alapvető infrastruktúrát és a tárolókat.

Pulumi

Kódot bármilyen nyelven írhat, a Pulumi biztosítja és kezeli az erőforrásait olyan szolgáltatóknál, mint a GCP, AWS, Kubernetes és Azure..

vagy szerver

Tudom, hogy mit gondolsz: „Valaki szerencsésen megszerezte a domain nevet Serverless.com és egyszerűen csak a szerencséjükbe beváltanak! ”, és el kell mondanom, hogy nem ez a helyzet.

Szerver nélküli Az AWS Lambda API átjáró és egyebek táplált kiszolgáló nélküli alkalmazásrendszere

A Szerver nélküli keretrendszernek van néhány 30.000 csillag a GitHub-on, ez a legnépszerűbb kiszolgáló nélküli keret megtalálhatod.

Szóval, mit tehetsz ezzel a kerettel? Mindenekelőtt olyan alkalmazásokat hozhat létre, amelyek mikroszolgáltatásokat használnak az eseményekre való reagáláshoz stb. Például, az alkalmazásai csak akkor válaszolnak, amikor egy határozott hívás érkezik, és a kereslet alapján fel- és lefelé bővíthetik. Ennek eredményeként egy csomó pénzt takaríthat meg, amelyeket egyébként az alapjárati szolgáltatások fenntartására fordítanának.

A keretrendszer új eseményvezérelt számítási szolgáltatásokat használ, például az AWS Lambda, a Google Cloud Functions és még sok más. Ez egy parancssori eszköz, amely állványzatot, munkafolyamat-automatizálást és bevált gyakorlatokat biztosít a kiszolgáló nélküli architektúra fejlesztéséhez és telepítéséhez. Ez plug-inekkel is teljesen kibővíthető.

Sigma

Sigma egy új felhőalapú IDE, amely a kiszolgáló nélküli fejlesztés ötletére épül. Ez nem csak egy alapszöveg-szerkesztő, néhány fantasztikus funkcióval, hanem egy teljes értékű IDE, amely lehetővé teszi a kód írását, és élő alkalmazásként való közzétételét valós időben.

A Sigma IDE oda-vissza tud beszélgetni a választott kiszolgáló nélküli (FaaS) platformon, és csak egy konfigurációs fájl követelményeivel. Ennek eredményeként végtelen órákat takaríthat meg egyébként unalmas feladatokkal.

Sigma

Emellett más eszközökkel ellentétben, amelyek hasonló eredményt próbálnak elérni – A Sigma maga kiszolgáló nélküli. Az IDE teljes egészében a böngészőből indul, és nem igényel háttér-szolgáltatást, hogy csak néhány funkciót használjon. Pontosabban, a háttér-elemre van szükség a felhasználók hitelesítéséhez és az analitikai adatok gyűjtéséhez.

Ezt érdemes figyelemmel kísérni, és érdemes kipróbálni.

Sajtológép

Sajtológép egy új és izgalmas keret, amely segít a fejlesztőknek könnyedén létrehozni új alkalmazásokat, anélkül, hogy a blockchain-ökoszisztéma teljes körét menedzselni kellene. Ezenkívül az Squeezer ipari szintű alkatrészeket szállíthat vállalati szintű szoftverigények kielégítésére.

Használhatja a Squeezer szoftvert olyan kedvenc funkcióinak platformjaira, mint az AWS, a Google és az Azure.

Sajtológép

Érdekes funkciók a menedzsment nélküli karbantartás. Egyszerűen telepítheti és pihenhet. Ne felejtse el szkriptek írását sem, amelyekkel ellenőrizni kell a méretezéssel kapcsolatos problémákat. Ehelyett a Squeezer lehetővé teszi, hogy a FaaS szolgáltatói mindezzel foglalkozzanak.

Ez az első keret, amely a mikroszolgáltatások robusztus természetét a blokklánc titán erejével kombinálja.

Riff

Riff egy egyszerű FaaS keretrendszer a Kubernetes fejlesztők számára. Az integrált CLI elősegíti az eszközök működését a Knative funkcióval.

A riff a funkciókra vonatkozik

A Knative (kiejtve: kay-nay-tiv) kiterjeszti a Kubernetes-et olyan köztes szoftver-összetevők készletére, amelyek nélkülözhetetlenek a modern, forrásközpontú és tárolóalapú alkalmazások létrehozásához, amelyek bárhol futhatnak: helyiségekben, a felhőben vagy akár egy harmadik fél adatközpontja.

A keretrendszer tartalmazza a Knative példányának a Kubernetes-fürtön belüli futtatásához szükséges eszközöket. Ezenkívül hozzáférést kap a szolgáltatások, funkciók, előfizetések és csatornák kezelésére szolgáló parancsokhoz.

PureSec

Nem fogod elkerülni a biztonságot, nem is ilyen könnyen. Szerver nélküli alkalmazások készítésekor Önnek kell biztosítania az alapos biztonsági előírások betartását. Figyelembe kell venni a szolgáltatói szintű támadásokat, a felhőn belüli eseményeket és a hálózat egészének láthatóságát.

PureSec kiszolgáló nélküli biztonsági platformot biztosít az alkalmazásai teljes körű védelmére. A teljes SSP-folyamat kapcsolódik a folyamatos integráció és kézbesítés folyamatához.

PureSec kiszolgáló nélküli biztonság

Jelenleg a PureSec együttműködik olyan felhőszolgáltatókkal, mint az IBM Cloud Functions, az AWS Lambda, a Google Cloud Functions és az Azure Functions..

Auth0

Ha szenvedélyesen szemlélteti a kiszolgáló nélküli koncepciót, akkor valószínűleg hallottál a kiszolgáló nélküli keretrendszerről – aziról, amelyet korábban a cikkben megemlítettünk.

Soha ne veszélyeztesse az Auth0 identitást

Auth0 összegyűjtötték erőfeszítéseiket az Auth0 Webtasks létrehozása érdekében, amely egy hatékony kiegészítő minden kiszolgáló nélküli keretfelhasználó számára. A projekt neve Webtask, és te is itt megtalálja a honlapot.

Lényegében a Webtask hozzászokhat hozzon létre alkalmazásokat anélkül, hogy aggódnia kellene az infrastruktúrája miatt kompatibilitás. Írjon szerveroldali logikát és telepítse az összes funkcióját a Webtask által biztosított CLI segítségével. Ezután a HTTP-protokoll segítségével navigálhat a háttérképben.

Snipcart

Snipcart egyfajta kiszolgáló nélküli keret szélén. Először is, ez egy termék, e-kereskedelmi megoldás a kisebb szükségletekkel rendelkező emberek számára. És a második dolog az, hogy a háttér-műveletek nagy részét a Snipcart irányítópultján hajtják végre.

De a legjobban az, hogy az irányítópult főként a Webhooks és az API hívásokon alapul. Az adókat, árengedményeket, előfizetéseket, leltárt stb. Kezelheti egyszerű funkciók írásával vagy a műszerfal használatával.

Snipcart bevásárlókosár megoldás Kosár hozzáadása bármely webhelyhez percben

A Snipcart hozzáadása a webhelyhez két sornyi kóddal történhet. És ez a JAMstack-orientált megközelítés arra késztette a fejlesztőket, hogy kihasználják e tiszta e-kereskedelmi platform lehetőségeit.

És ha érdekli a valódi kiszolgáló nélküli természet elérése a Snipcart használatával, azt javaslom, olvassa el ez a blogbejegyzés.

Szerver nélküli példák

A kiszolgáló nélküli keretrendszerről már korábban beszéltünk a postában, és alapvetően ez egy nyomon követési erőforrás, amely bemutatja a sok különféle használati esetek a kiszolgáló nélküli keretrendszerhez.

Példák Explorer kiszolgáló nélküli funkciók könyvtára

Annak ellenére, hogy ezek a példák egy meghatározott kerethez kapcsolódnak, továbbra is élvezheti az új kiszolgáló nélküli fogalmak megismerését.

A példák elérhetők az AWS, Azure, Kubeless, Google Cloud és OpenWhisk platformokon. Ezenkívül hat különböző nyelv is támogatott: nodeJS, Python, Go, Java, PHP és Swift.

Nézze meg ezeket a kedvenceket, mint például Twitter Joke Bot és OAuth Dropbox API.

Ha gyakorlati tanulást keres, akkor nézd meg ezt online tanfolyam.

CÍMKÉK:

 • vagy szerver

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map