4 ok, miért kellene a Google Cloudot választania másokkal szemben

A felhő számításának eredete nyomon követhető vissza az 1990-es évekre amikor a távközlési társaságok először virtuális magánhálózatokat vontak be kínálatába.


Akkoriban a „felhő”A szolgáltató és a végfelhasználó közötti számítási területre utal.

A valódi forradalom a számítási felhő területén 1999-ben jött, amikor a Salesforce.com belépett a képre. A Salesforce.com-ot a felhőalapú számítástechnika úttörőjének tekintik, ahogy ma ismerjük.

A Salesforce volt az szállított vállalati alkalmazások a végfelhasználók számára az interneten keresztül.

Nem sokkal a Salesforce.com után, amazon 2002-ben elindította webes kiskereskedelmi szolgáltatásait. Számos felhőalapú szolgáltatást nyújtott, például tárolást és számítást.

A Google 2008-ban, amikor bevezette, felugrott a felhő sávszélességén Google App Engine. A vállalat 2010-ben vezette be a Google Storage alkalmazást.

A felhő forradalmát az emelkedő villamosenergia-költségek és a skálázhatóság iránti kereslet vezetik. Ma, felhő alapú számítástechnika a szószó. A nyilvános felhőalapú szolgáltatások piaca állt 209,2 milliárd dollár 2016-ban és várhatóan növekedni fog 18% 2017-ben.

A piac fő szereplői:

 • Microsoft Azure
 • Google Cloud Platform (GCP)
 • Amazon Web Services (AWS)
 • IBM Cloud

Bár a GCP elmarad az AWS-től a piaci részesedés szempontjából, emeli az izmait és megpróbálja gyorsan felzárkózni. Ez abból a tényből derül ki, hogy a Google a Spotify-ot és az Apple-t szerezte meg az Amazon-on.

A közelmúltban a Planet Labs, a Lush Cosmetics és az Evernote szintén úgy döntött, hogy a Google felhőt használja, mivel ez segített nekik kielégíteni sajátos igényeiket..

Négy okból indokolja, hogy miért részesíti előnyben a Google Cloudot másokkal szemben.

Árazás

Képforrás: szektorok

Az egyik oka annak A Planet Labs áthelyeződött a Google-ra a kedvező árképzésnek tudható be. A Google és az Amazon Web Services különbözik attól, hogy csak egy típusú árat kínál, amelyben havonta fizet, a felhasználásnak megfelelően..

A minimális felhasználás tíz perc, és a legközelebbi percre kerekítve van.

Az egyik vonzó árképzési szolgáltatás, amelyet a Google kínál, a kötelezettségvállalási engedmények. Ennek a sémanak az alapján „megvásárolhat egy bizonyos mennyiségű vCPU-t és memóriát legfeljebb a 57% kedvezmény normál árakon kívül ”, ha 1 vagy 3 évig vállalja felhasználását. További előnye, hogy az összes virtuális gép a használat alá tartozik.

Az Amazon viszont számos összetett tervet kínál. Ráadásul egy percre kerekíti a legközelebbi órát, ami drága.

Ezenkívül az Amazon lekötött kedvezményeket kínál, de csak egy virtuális gépre. A Google emellett elkötelezte magát a felhasználók mellett abban, hogy átenged minden árengedményt, amelyet a vállalat a technológia fejlesztése miatt elér.

Az árképzés volt a Geek Flare egyik tényezõje & Helyi relikviák a Google Cloud-ba is.

Sebesség

Annak ellenére, hogy az Amazonnak nagyobb mértékű szolgáltatása van, a Google a sebesség szempontjából vezeti az Amazonot. Tavaly a Google bejelentette, hogy befektet Gyorsabb kábelrendszer amelyen keresztül képes lesz biztosítani a Google Cloud és a Google App ügyfeleinek 10 TB sebességet (Terabits másodpercenként).

A kábel a Csendes-óceán alatt fekszik, és a Google egyike annak a hat tagnak, amely hozzáféréssel rendelkezik. A kábel összeköttetéseivel lefedi az Egyesült Államok teljes nyugati partját és Japán összes fő városát. Emellett kapcsolódhat az ázsiai nagy csomópontokhoz.

A sebesség jelentősen javítja a teljesítményt. Szerint TechCrunch, bár a számítás és a tárolás külön vannak a Google Compute Engine-ben, a szupergyors sebességek miatt a felhasználó számára úgy tűnik, mintha egy.

A nagyobb sebesség a költségeket is befolyásolja, és rövidebb idő alatt több adatfeldolgozást tesz lehetővé. Amit Agar Aggarwal, a Google termékmenedzserje szerint a hálózati költségek nem csökkentek annyira, mint a tárolási és számítási költségek. Ezért a Google hatalmas fizikai hálózata előnyt jelent a többi szolgáltatáshoz képest.

A Google az alacsony késleltetésű hálózati infrastruktúra biztosításáról is ismert.

Élő migráció

Képforrás: Google Cloud Docs

Más szolgáltatásokhoz képest a Google kínál virtuális gépek élő migrációja a gazdagépek között, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy 24 * 7-en működjenek és bármiféle teljesítmény akadályozása nélkül működjenek. A Google ezt a szolgáltatást vezette be 2014-ben. “Átlátható karbantartást vezetünk be, amely a szoftvert és az adatokat kombinálja

A Google ezt a szolgáltatást 2014-ben indította el. “Bemutatkozunk átlátszó karbantartás amely ötvözi a szoftver- és adatközpont-innovációkat az élő migrációs technológiával, hogy proaktív karbantartást végezzen, miközben virtuális gépei folyamatosan futnak. ”

Az élő karbantartás lehetővé teszi a vállalat számára, hogy a gépek újraindítása nélkül javítsa és frissítse a szoftvert, beleértve a biztonsággal kapcsolatos programokat is.

Más szolgáltatások viszont előre küldnek egy e-mailt, hogy a gépeket leállítják és egy másik gazdagépre osztják át.

Az egyik oka annak Az Evernote áttelepült a Google-ba az volt, hogy nem kellene foglalkoznia minden beillesztéssel. Ezenkívül hibák esetén a vállalat automatikusan újraindítja a virtuális gépeket, így néhány perc alatt online állapotban vannak.

Nagy adat

Képforrás: TNW

Míg az Amazon Web Services leginkább a számításaival és az infrastruktúrájával, az Azure operációs rendszerével ismert, a Google az adatelemzés miatt kiemelkedik.

A Google innovatív eszközei, például a Google, felhőraktározás BigQuery, és kötegelt és valós idejű adatfeldolgozó eszközök, például Google Cloud Dataflow, és a Google Cloud Dataproc nagyszerű betekintést nyújthat Önnek.

A BigQuery például egy teljesen kezelt adattárház, amely lehetővé teszi hatalmas mennyiségű adatot dolgoz fel szupergyors sebességgel.

A Google szerint az ügyfelek az olyan eszközöket, mint a BigQuery, „szinte varázslatos“Mivel az, ami órákig tartott, most percek alatt megtehető.

A számítási felhő a város beszéde. A piac versenyképesebbé válik, mivel a vállalatok megtanulják, hogy a bevált gyakorlatokkal visszaszorítsák a költségeket.

A 2017-es Google Cloud Next konferencián San Franciscóban a cég bejelentette, hogy a felhőre összpontosít adatelemzés és gépi tanulás.

A Google megerősítette, hogy mérnökei 500 kiadást hajtottak végre a platformon. A társaság különféle partnerségeket alakított ki olyan óriásokkal is, mint például NEDV és a nemzetközi bank HSBC amely nagy adat-elemzésre támaszkodik.

A Google újdonságokat is feltárt gépi tanulás és mesterséges intelligencia eszközök a konferencián. Lehet, hogy a Google egyelőre elmarad az Amazon mögött, de az a sebesség, amellyel felgyorsítja erőfeszítéseit, nem fog sokáig tartani, amíg a Google elkapja.

Ha érdekli a Google Cloud ismerete, akkor azt javaslom egy online tanfolyam, amelyet a Coursera kínál.

CÍMKÉK:

 • GCP

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map