7 Ways A kiszolgáló nélküli számítástechnika növekvő technológia

A későn a Serverless számítástechnika gyorsan felgyorsult. Az elmúlt néhány évben különösen az AWS tárgyalásokat folytatott a vállalkozás bevezetéséről.


A Lambda kiszolgáló nélküli számítástechnikai platform 2014-es elindításával az AWS elérte az első helyet a forradalmian új trendmeghatározásban.

Ennek eredményeként a modern hálózati ipar jelenlegi korszakában hatalmas lökés esik át. A „Kiszolgáló nélküli számítástechnika” pénzérme gyors ütemben virágzik a rügyről.

A hagyományos módszerekkel paradigmaváltás történik. A „kiszolgáló nélküli számítástechnika” egyre növekvő csillag a felhőalapú számítástechnika területén. Ennek eredményeként számos előnye van.

Más szavakkal, a kiszolgáló nélküli számítástechnika előnyei vannak. Itt a kód végrehajtása teljes ellenőrzés alatt áll, és egy felhő szolgáltató kezeli. Tehát a fejlesztő feladata megkönnyíti az alkalmazás fejlesztését és a kiszolgálón történő telepítését.

Szerver nélküli architektúra
Forrás: tonyfendall

Először, a kedvező emberek számára a kiszolgáló nélküli számítási módszertan bevonása munkaerő-megoldásokat kínál.

Másodszor, mások számára, mivel a fejlõdõ technológia a forradalom bevezetését célozza, felhívja a figyelmet az új technológiára.

Eközben, ha további információra van szüksége a fogyasztáshoz, vagy ha bármilyen dilemmája van a kiszolgáló nélküli számításba való befektetés kérdésével kapcsolatban, vegye figyelembe az alábbi pontokat.

Korszerűtlen kiszolgáló nélküli architektúra

Ez a technológia a RestAPI-kkel működik. Erőfeszítés nélküli a kiszolgáló nélküli API-k keretrendszerekkel történő létrehozása. Ahhoz, hogy elinduljon a fejlesztõ, csak annyit kell tennie, hogy kidolgozza egy alkalmazási keretet, egy kódot, amely képes a háttér létrehozására, és egy könyvtárat az adatfeldolgozáshoz..

Ezt követően a legfontosabb előnyöket a „fizetés, amit használsz” modell segítségével élsz. Vagyis; a teljes rendszer költséghatékony, miközben a telepítés a pályán van. A kiszolgáló nélküli keret hasznos a különféle kiterjesztések integrálásában. Megkapja a lehetőséget változatos alkalmazások felépítésére kognitív intelligencia, adatanalitika, chatbotok használatával.

Élek végrehajtása és költséghatékonyság

Mivel a kiszolgálók nélküli flottát a kiszolgáló nélküli számítógépes platform telepíti a világ elsődleges helyén – a kódod a szélén, a felhasználók közelében kerül végrehajtásra. Ezért a válaszidő gyorsabb, és fizetni kell a felhasznált erőforrásokért.

Csak a függvény futási idejéért, a kódfuttatás időtartamáért és gyakoriságáért fizet. Éppen ellenkezőleg, a felhőalapú számítás többi modelljébe beletartozik, a kötelező erőforrásokért is fizetni.

„Fizet, amint használ” modell

Számos szolgáltatói funkció van a szélén és StackPath az egyikük. Havi 10 dollárból elindíthatja, amely 15 millió kérés végrehajtását is magában foglalja.

Szolgáltatásként működik (FaaS)

A technológia megvalósítása tárgya „Szolgáltatásként működik (FaaS).”

Itt a felhő-gyártó vállalja a felelősséget egy konténer platformjának elindításáért és leállításáért. A többi tevékenység magában foglalja az infrastruktúra biztonságának és méretezhetőségének ellenőrzését. A másik pluszpont itt, hogy a fejlesztők bármely alkalmazás / háttér-szolgáltatás kódját kiszolgálók kiszolgálása nélkül futtathatják.

Ha az AWS FaaS-ról beszélünk, akkor a Lamda kezeli az összes többi funkciót, miután a fejlesztők feltöltötték a kódot. Az AWS Lambda megvalósításával az AWS szolgáltatások, webes vagy mobil alkalmazások automatikus indítása is lehetséges..

Nanoservices

A jelenlegi korszakban az emberek logikai tartományt választanak. Ennek oka az új szolgáltatások könnyű kiszolgálása a környezetben. A felhasználható alkalmazás kialakításához minimális extra kódolási erőfeszítés szükséges. A kontextusba a „Nanoservices.Ez a mikroszolgáltatás újrafelhasználható és könnyen telepíthető.

A legfontosabb, hogy hihetetlen a kiszolgáló nélküli architektúra kompatibilitása a nanoszolgáltatásokkal. A nanoszolgáltatások szépsége az, hogy minden funkcionalitás az API végpontjával jár. Mindegyik végpont egy különálló fájlra mutat. Ennek eredményeként végrehajtódik egy CRUD (Létrehozás, Visszakeresés, Frissítés, Törlés) végrehajtása.

Mindenekelőtt a mikroszolgáltatás e funkciója integrálódik az üzleti megoldáshoz egy kis szolgáltatáscsomag segítségével. Ez jól illeszkedik a kiszolgáló nélküli számításhoz. Ennek eredményeként javul a terheléselosztás és a skálázhatóság. Többé nem kell manuálisan konfigurálnia a fürtöket és a terheléselosztókat a kiszolgálók számára.

Esemény alapú számítási tapasztalat

Ha magas a funkcióhívások száma, akkor szeretne aggódni az infrastrukturális költségek és a kiszolgálók rendelkezésre bocsátása miatt. Ilyen esetekben a kiszolgáló nélküli szolgáltatók, például a Microsoft Azure és a Google Cloud Functions nyereséges létesítményeket hoz megmentésre.

EventTriggering
Forrás: JetBrains

A funkciókat események alapján indíthatja el, mint például a kép feltöltése, a felhasználó tevékenysége, az üzenet elérhetősége és így tovább.

skálázhatóság

Hagyományos körülmények között a skálázhatóság nehézkes. Végezzen vízszintes méretezést a csomópont méretének és számítási teljesítményének. A függőleges méretezés a következő folyamat a munkacsomópontok számának megőrzése érdekében. Az ember erő hátsó és könnycseppje.

ServerlessScalability
Szerver nélküli skálázhatóság

Szerver nélküli esetén azonban nem kell aggódnia. A kiszámított platform automatikusan méretezi az infrastruktúrát a kód futtatásához. Csak ki kell találnia egy megfelelő eseményindítót egy adott esemény megrendezéséhez. Minden egyes indítóval a kód egyszerre fut.

Kapacitási határozatok

A kutatások szerint a fizikai szerverek 30% -a a kómás állapot. A becsült szám körülbelül 11 millió szerver világszerte. Valójában, ha a hagyományos szerverfunkciókat választja, akkor valószínű, hogy ebbe a 30% -ba kerülsz. A kiszolgáló, amikor üresen ül az adatközpontban, beruházását követeli meg a további felhasználáshoz. Vagyis; e terv vesztes végére esik.

Szerver nélküli korlátozás

Másrészt, a kiszolgáló nélküli számítástechnika az, hogy a gyártók itt kapnak csonkot. A vállalatoknak már nem kell függniük a kapacitási döntéstől. Döntést hoznak, és a vállalkozás igényei alapján a megfelelő lehetőségek mellett megengedik a szükséges kapacitást – összességében viszonylag jó befektetési megtérülést.

Következtetés

Összefoglalva: a fejlesztők és a befektetők mindenütt átfogják ezt a növekvő technológiát. A használati struktúra egyszerűsége a kiszolgáló nélküli számítástechnikát költséghatékonyá teszi. Ennek eredményeként itt van a jövő szerver nélküli számítástechnikával.

Az integrációs eljárás részeként a szállítók biztosítják az API-t, hogy feltöltsék a funkciót a felhasználó hozzáférési URL-jével. Alapvető fontosságú, hogy nagy bizalmat mutassanak bennük. Az AWS Lamdán és a Microsoft Azure-n kívül van még néhány figyelemre méltó piaci szereplő. Az olyan keretek, mint a Google felhőfunkciói, az IBM OpenWhisk, szintén a kiszolgáló nélküli hullámot képezik.

A jelenlegi átmeneti mintát tekintve sok vállalat társult a kiszolgálók nélküli forradalmi kampányhoz. Összefoglalva: elvárható, hogy ez a növekvő technológia elérje a felhő-ökoszisztéma csúcspontját.

CÍMKÉK:

  • vagy szerver

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map