8 Cloud Object Storage nyilvános és magán adatok tárolására

A tömeges adatok hagyományos környezetben történő tárolása drága. Fedezzük fel a piacon elérhető költséghatékony, nem strukturált adattárolási megoldást.


A felhőtárolásnak köszönhetően, amely ezt teszi könnyen és alacsonyabb a költség a minőség veszélyeztetése nélkül & Biztonság.

Az objektumtárolás bármilyen objektum, például fényképek, videó, hang, pdf, dokumentumok, statikus fájlok stb. Tárolására használható. Ez felhasználható egy statikus webhely vagy biztonsági másolat készítésének céljára.

A felhőalapú tárolás szempontjából jó, ha adatokat tölthet fel és tölthet le bárhol az interneten, és lehetőséget ad arra is, hogy korlátozza azokat..

Tehát mindkét lehetőség közül választhat az igénye alapján. Egy másik említésre méltó fizetsz azért, amit használsz.

Vessen egy pillantást a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatásokra.

AWS S3

Ha már a felhőben dolgozik, akkor ez nagyjából kitalálható. Az egyik híres és úttörő az objektumtárolás területén.

Ne aggódjon a tárolási korlátozások miatt; bármilyen mennyiségű adatot feltölthet.

AWS S3 előírja 99,99999999999% tartósság és lehetőséget ad az adatok feltöltésére / letöltésére böngésző, API segítségével.

Háromféle tárolási osztály kínálható.

Alapértelmezett – alacsony késleltetésű általános célú tárolási típus, amely tökéletes a tartalom terjesztéséhez, a nagy adatok elemzéséhez stb.

Szabványos IA (ritka hozzáférés) – Igénybe veheti az IA-t, ha a tartalomhoz nem gyakran férnek hozzá. Az IA költségei szokásosnál alacsonyabbak, és alkalmasak a hosszú távú adatok tárolására, amelyekhez nem lehet naponta hozzáférni.

Gleccser – alacsonyabb költség, mint az IA, és alkalmas az archívumhoz.

Az AWS biztosítja életciklus-menedzsment objektumok átmenetele az egyik tárolóosztályról a másikra. Az S3 egy régióbeli alap, amely azt jelenti, hogy adatait az ügyfél, a látogató közelében tarthatja a tartalom gyorsabb terjesztése és feltöltése érdekében.

És ha a DR-re gondol, akkor az fedezi. Támogatja régiók közötti replikáció, amely biztonsági mentésre használható. Ne felejtsd el megnézni a biztonsági bevált gyakorlatokat, ha úgy dönt, hogy az AWS S3 használatával jár.

Google Cloud Storage

Alacsony késleltetésű tárhely a Google számára kicsi és vállalati szintű vállalkozás. A Google négyféle tárhelyet kínál.

Hasonló az S3-hoz, GCS az adatok életciklusát is kínálja az adatok egyik tárolótípusról a másikra történő mozgatásához. vagy konfigurálhatja törlésére is.

Előfordulhat, hogy csak egy adott időszakra szeretne adatokat tárolni.

Például, az alábbi feltétel minden, a 30 napnál régebbi adatot töröl egy vödörből.

Tekintettel arra, hogy a Google Cloud több adatközponttal rendelkezik szerte a világon, őrizheti adatait Ázsia, Európa és az USA különböző városaiban.

A közelmúltban a GCS bevezette az igénylő fizet Funkció, ahol a kérelmező viseli az adatkérések költségeit. A GCP ingyenes szintje alatt 5 GB-os regionális tárhelyet kaphat a játékhoz.

Spaces

Az újonnan bevezetett tárolási szolgáltatás a DigitalOcean hívott Spaces beépített CDN-vel rendelkezik.

Jelenleg a következő négy helyen elérhető.

 • New York
 • Singapore
 • Amszterdam
 • San Francisco

Használhatja az drag-n-drop felületet, vagy programozottan az API-n vagy a CLI-n keresztül az adatok kezelésére.

A terek néhány általános gyakorlata a következő:

 • Webes erőforrások, például HTML, kép, CSS, js vagy a statikus webhely hostolásához
 • Naplók tárolása
 • Biztonsági másolat készítése, adat-archívum

A DO Spaces S3-kompatibilis és támogatja a CORS-t. Ha havi fix kamatot keres, akkor a DigitalOcean lenne az egyik legolcsóbb.

Felhő fájlok

Felhő fájlok a Rackspace által üzemeltetett OpenStack skálázható felhőtárolásra. Szorosan integrálódik az AKAMAI CDN-hez, hogy világszerte gyorsabban szolgálja ki a tartalmat.

A felhőfájlok tárolóját privátként vagy nyilvánosként is tárolhatja.

A Rackspace olyan egyedi szolgáltatásokat nyújt, mint egy ideiglenes URL, amely csak egy adott időszakra érvényes. Tökéletes megoldás, ahol digitális médiát szeretne eladni, és azt szeretné, hogy a felhasználó egy meghatározott időn belül letölthessen.

IBM Cloud Object Storage

Felhő-tárolás az IBM által kiszolgálóoldali titkosítást és SSL / TLS-t kínál átvitel közben. Az adatok egy RESTful API, SDK webes felülettel vezérelhetők.

Az SDK használatával a tárolást nemcsak az IBM felhőszolgáltatásokkal, más platformon keresztül is felhasználhatja. Két rugalmasság van.

 • Regionális – tárolja az adatokat több adatközpontban, de ugyanabban a régióban
 • Régiók közötti – tárolja az adatokat több régióban, hasznos, ha régiós alapú HA-t keres.

Az IBM kínál négyféle tárolás.

 • Normál – általános célú adatok, gyakran hozzáférhetők
 • Vault – az adatokhoz havonta egyszer vagy kevesebbszer lehet hozzáférni
 • Hideg boltozat – alkalmanként hozzáférhető adatok hosszú távú adatmegőrzés céljából
 • Flex – Dinamikus adatok, gyakran és ritkán hozzáférhető adatok keveréke

A könnyű terv alapján INGYEN elindíthatja 25 GB-os adatait.

Alibaba OSS

Alibaba Cloud OSS (Objektumtárolási szolgáltatás) 99,9% -os rendelkezésre állás garanciát kínál. A költségek alapja az, amit használ, előzetes vagy hosszú távú elkötelezettség nélkül.

Az Alibaba tárolóhely képes kezelni másodpercenként több mint 50 000 kérés, és beépített többszintű biztonságot kapott, hogy megvédje a DDoS-tól, illetéktelen bejelentkezési kísérletektől.

Az Azure Blob Storage

Tárolja a nem strukturált adatokat a Microsoft Azure-ban blog tárolás. Az Azure egyik figyelemre méltó előnye a elhelyezkedése.

Például: ha Indiában több adatközpont-helyet keres, akkor az Azure jelenleg jobb lefedettséget kapott.

Az Azure blog tárolása az adatlakkokra van optimalizálva. Vannak más típusú tárolás, mint a File & Archívum, hogy megfeleljen a további követelményeknek.

Oracle Storage

Felhő-tárolás az Oracle által lehetővé teszi, hogy korlátlan, strukturálatlan adatot tároljon egy vödörre. Néhány jellemző a következő:

 • Többféle csatlakozás – OpenStack swift API, HDFS plug-in, REST API, Java SDK, Python CLI és konzol
 • skálázható – ne aggódjon az adatméret miatt, automatikusan skálázódik.
 • Titkosítás – szerveroldali titkosítás 256 AES algoritmussal

Következtetés

Tudom, hogy több választási lehetőség van az adatok felhőben történő tárolására. A legjobb választás az, ha megpróbálja őket. A fent felsorolt ​​felhőalapú tárolási szolgáltatók többsége INGYENES próbaverziót kínál.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map