8 Szerver nélküli számítógépes platform az alkalmazás kódjának futtatásához

A szerver nélküli alkalmazások fogadására szolgáló legjobb futási platformok egyike.


A kiszolgáló nélküli architektúra nem azt jelenti, hogy nincs szüksége kiszolgálókra. Ehelyett kevesebb kiszolgálóra van szüksége a kezeléshez. Hagyományos alkalmazásban, a virtuális gép, a fizikai vagy a felhőkiszolgáló teljes kezelési logikájának végrehajtását kezeli. A tendencia azonban változik.

A kiszolgáló nélküli architektúra használatával letöltheti az alkalmazáskód végrehajtási feladatát egy kiszolgáló nélküli számítási platformon. Sok előnye volt.

 • Nem kell aggódnia a futási idő tárolásával (Node.js, Python, Go stb.)
 • Fizessen, amit az alkalmazás fogyaszt (költséghatékony)
 • Ne aggódjon az alkalmazás növekvő igénye miatt (méretezhető)
 • Hagyja, hogy a szolgáltató kezeli a biztonságot, a szoftverfrissítéseket
 • Könnyű integráció a szolgáltató által kínált egyéb szolgáltatásokkal
 • Gyors idő az alkalmazás telepítéséhez és a változásokhoz

Ez nagyon sok fejlesztő és üzleti tulajdonos számára, ahol a kódjára összpontosít, és a szakértő kezeli a végrehajtást. Ha még nem ismeri a Serverless szolgáltatást, akkor erre utalhat bevezető tanfolyam.

Vizsgáljuk meg a következőket Faas (Szolgáltatásként működik) platform.

AWS Lambda

AWS Lambda az első, amely olyan platformot kínál, ahol futtatja a kódját, és az adminisztrációt (a színfalak mögött) az AWS kezeli.

Kezdetben csak a Node.js-t támogatta, de ma futtathatja a Python, Go, Java, C # programokat..

Mint látható az ábra, feltöltenie kell az alkalmazás kódját, és a Lambda gondoskodik a végrehajtásról. Ezt manuálisan is elvégezheti, vagy automatizálhatja az AWS-szolgáltatásokon vagy a webalkalmazáson keresztül történő indítással.

Az AWS Lambda számos valós idejű forgatókönyvben hasznos lehet, például fájlfeldolgozás, adatfolyam-feldolgozás, adat-érvényesítés, adat-átalakítások, API-kérelmek kezelése stb..

Néhány szolgáltatás:

 • Zökkenőmentes integráció más AWS termékekkel
 • Állam nélküli Lambda funkciók
 • Magasan elérhető és hibatűrő infrastruktúra
 • Kiterjedt fakitermelés és -figyelés
 • Automatikus méretezés
 • és még sok más…

Jó hír, ha körül akarsz játszani, kínál az AWS 1 millió kérelem és 400 000 GB-másodperc az idő kiszámítása ingyenesen, szabad szint alatt.

A szabad szint elegendő lenne hobbihoz vagy kis projekthez. Ha érdekli a tanulás, akkor ellenőrizheti ezt gyakorlati online tanfolyam Stephane Maarek által.

És ha aggódik a szabályozás miatt, akkor az AWS Lambda HIPPA, PCI, ISO és SOC kompatibilis.

Cloudflare dolgozók

Jól hallotta.

A Cloudflare nem csak CDN és biztonsági cég; ennél sokkal többet kínálnak.

Az utóbbi időben bevezettek Cloudflare dolgozók amelyek lehetővé teszik a JavaScript futtatását a világ több mint 150 adatközpontjában.

A Cloudflare a V8 JS motort használja, tehát ha erre van szüksége futtassa gyorsabban a JavaScriptet majd próbálj meg dolgozókat.

A munkavállalókat integrálhatja a Szerver nélküli keret a gyorsabb telepítés érdekében. Kezdheti el havi 5 dollárból.

Van néhány szkriptek (receptek), amelyek segítségével megnézheti és megismerkedhet.

Most

Szeretem a nevet – Most.

Most Zeit tökéletes a fejlesztők számára. Ön elkészíti és megnyomja a kódot, és a többi kezelését a Now kezeli. Ne aggódjon a tárhely optimalizálása vagy a konfiguráció kezelése miatt.

Támogatja a Node.js, a PHP, a Go, a React és még sok más lehetőséget. Nagy időmegtakarítási előnye, hogy csak a változtatásokat építheti újra a teljes alkalmazás-tárhely helyett. Ha megnyomja a kódváltást, a telepítés másodpercek alatt látható. INGYENES és méretarányosan elindíthatja, mivel az alkalmazás növekszik.

Az Azure Functions

Eseményvezérelt számítástechnika, amely számos programozási nyelvet támogat.

 • JavaScript
 • C #
 • F #
 • Jáva
 • Piton
 • PHP
 • Gépelt
 • Bash
 • PowerShell

Az Azure Functions vigyázzon az infrastruktúra iránti igényre az alkalmazásával, és skálázza fel vagy le, ha szükséges. Nem kell aggódnia a kapacitástervezés miatt.

Funkciókat aktiválhat egy webalkalmazásból, HTTP API-ból egy mobilalkalmazásból, blob-tárolásból, streamingből, webhookból és még sok másból.

Forrás: Microsoft

Az árazás a kód futtatásához szükséges összes időn alapul. Nincs előzetes költség, és az Azure havonta INGYENES 1 millió végrehajtást kínál INGYEN.

Haladjon tovább, és használja az Azure-funkciókat kiszolgáló nélküli alkalmazás létrehozásához a SaaS-termékhez, API-hoz stb.

Google Cloud

A Google Cloud egy csomót kínál kiszolgáló nélküli számítási megoldások.

App Engine – egy teljesen kezelt platform webes és mobil alkalmazásokhoz. Telepítheti a PHP, Python, C #, Node.js, Ruby, Go, stb. Beépített alkalmazásokat. Fizet az alkalmazások által felhasznált erőforrásokért és az igények alapján.

Felhőfunkciók – eseményvezérelt platform a Node.js és a Python alkalmazás futtatásához a felhőben. A Funkciókkal IoT háttérképeket, API-feldolgozást, csevegőbotokat, érzelmi elemzést, adatfolyam-feldolgozást és egyebek készíthetnek..

Több van – Tárolás, Firestore, BigQuery, Dataflow, Pub / Sub, ML motor. Valószínűleg minden, amire szükség van egy vállalkozásra kész kiszolgáló nélküli alkalmazás-architektúra felépítéséhez.

IBM Cloud Functions

IBM Cloud Functions az Apache OpenWhisk alapú alkalmazásművelet fejlesztésére szolgál, amely gyorsan végrehajtja az eseményindítót.

Van néhány remek útmutatás egy kiszolgáló nélküli alkalmazás, API, mobil háttér, kereshető videó stb. Létrehozásáról, hogy képet kapjon a működéséről.

Alibaba Function Compute

Kiváló lehetőség Kína és a nemzetközi piac számára. Az utóbbi időben az Alibaba bejelentette a kiszolgáló nélküli számítási szolgáltatást, amely lehetővé teszi a kód feltöltését és futtatását a kiszolgálók és az alapvető infrastruktúra kezelése nélkül.

A valós idejű IoT-üzenetek feldolgozása nélküli kiszolgáló nélküli ábra.

Az Alibaba 1 millió kérelmet INGYEN havonta kínál. Jó kipróbálásra.

A kiszolgáló nélküli koncepció nem csupán a FaaS (szolgáltatásként működik), hanem még sok más. Remélem, hogy a fenti platform segít egy robusztus alkalmazás felépítésében anélkül, hogy aggódnia kellene a szerver adminisztrációja és karbantartása miatt. És ami a legfontosabb, a alacsonyabb költség.

EdgeEngine

EdgeEngine a StackPath által szerver nélküli funkciókat telepít a JS, Perl, Rust, Go, C ++, PHP stb. nyelven a közönség hálózati pereméhez közel a gyorsabb válaszidő érdekében. Az EdgeEngine késleltetési ideje olyan alacsony 50ms.

Az árak havonta 10 dollártól kezdődnek, amely 15 millió kérést és korlátlan szkripteket tartalmaz. És kétségtelenül méretezhet.

A peremhálózat funkcióinak végrehajtása számos előnnyel jár, például a felhasználó személyre szabott tartalma, az alkalmazás teljesítményének javítása, a gyorsabb telepítés stb..

Következtetés

A kiszolgáló nélküli üzemmód nagyszerű módja annak, hogy megtakarítsuk a tárhely és az infrastruktúra kezelésének költségeit. A mozgó örökölt alkalmazás kihívást jelenthet; Értem. Ha azonban egy új, új alkalmazást építesz, akkor az építésznél kiszolgáló nélkülinak kell lennie. Íme néhány hasznos forrás a kiszolgáló nélküli tanuláshoz.

Sok szerencsét!

CÍMKÉK:

 • vagy szerver

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map