20 Instrumente open-source pot ajuta COVID-19 Cure Research

Guvernele, oamenii de știință și instituțiile de cercetare folosesc tehnologia și inovația pentru a face față COVID-19.


Au fost dezvoltate instrumente open source, iar unele continuă să fie testate pentru a sprijini eforturile desfășurate pentru a minimiza rezultatele acestui virus mortal.

O serie de instrumente open-source este deja în vigoare, ajutând cercetătorii să afle despre boală, să identifice răspândirea, să prevină răspândirea și să reducă la minimum răspândirea și decesele. O gamă largă de proiecte este disponibilă la Ecosistemul educației care prezintă modul de utilizare a diferitelor instrumente.

Acest articol analizează unele dintre instrumentele și bibliotecile cu sursă deschisă care sunt utilizate în monitorizarea, prevenirea și reținerea, diagnosticul și tratamentul COVID-19.

Harta de urmărire COVID-19

În ianuarie, Centrul JHU pentru Știința și Ingineria Sistemelor a lansat un Harta de urmărire globală COVID-19 care a devenit rapid o sursă de încredere internațională a datelor în timp real ale pandemiei în evoluție.

Harta este open source și a fost folosită pentru a susține eforturile de cercetare și vizualizare de către organizațiile mass-media, organizațiile mici și administrațiile locale.

DXY-COVID-19-șenile

DXY-COVID-19-Crawler este unul dintre primele proiecte open-source dezvoltate pentru a răspunde COVID-19 în ianuarie.

Dezvoltatorii au folosit datele de la DXY.cn, un site care a fost folosit de medicii chinezi pentru a raporta și urmări cazurile. Au dezvoltat un crawler web care a colectat date de pe site și le-a pus la dispoziție printr-o API și un depozit de date. Codul este disponibil pe github.

Deschideți kitul de date

Open Data Kit (ODK) nu este un instrument nou. Acesta a fost folosit anterior în timpul focarelor de Ebola în Africa de Vest în 2004 și în ultimul focar în Republica Democrată Congo în 2019.

În principal, ajută utilizatorii să colecteze, să gestioneze și să utilizeze date în urmărirea contactelor, maparea strategică, sprijinul decizional, sensibilizarea comunității și gestionarea cazurilor.

Comunitatea ODK și-a avansat în continuare utilizarea ca răspuns la COVID-19, punând la dispoziție un formular de raportare în implementările sale. Formularul este conceput în conformitate cu protocolul Organizației Mondiale a Sănătății pentru investigarea cazurilor și urmărirea și investigarea contactelor.

Dezvoltatorii de top oferă, de asemenea, suport gratuit pentru orice organizație care a implementat ODK ca răspuns la COVID-19.

Nextstrain

Nextstrain urmărește evoluția agenților patogeni. Acesta a fost folosit anterior pentru a elabora istoricul familial al unei boli, permițând astfel predicția evoluției bolii.

Acesta a fost utilizat cu succes în epidemiile anterioare, precum Ebola. Prin datele genetice de la Inițiativa Globală pentru Împărtășirea tuturor datelor privind gripa (Gisaid), Nextxtrain este utilizat pentru a aborda COVID-19.

DHIS2

Probabil știi deja DHIS2. Este cel mai mare sistem de gestionare a informațiilor în materie de sănătate din lume. Este utilizat în mai mult de 70 de țări. Ca parte a răspunsului la COVID-19, DHIS2 a lansat un pachet de date digitale care accelerează detectarea, raportarea, supravegherea și tratamentul bolii.

Pachetul de date digitale DHIS2 utilizează metadate standard care sunt aliniate la protocolul OMS privind definirea și supravegherea cazurilor COVID-19 pentru a permite implementarea rapidă și răspunsul.

Pikobar Java de Vest

Centrul de informare și coordonare a bolilor și dezastrelor din Indonezia este un centru de reacție la criză, creat pentru a atenua și a răspunde la COVID-19 în provincia Java de Vest din Indonezia.

Serviciul digital Jabar a dezvoltat, ca parte a răspunsului, un an instrument și aplicație web open-source care permite utilizatorilor să acceseze cele mai recente date COVID-19.

OpenMRS

OpenMRS este un sistem de îngrijire a pacienților utilizat în multe țări în curs de dezvoltare de pe glob. Datorită flexibilității Sistem OpenMRS, Țările care și-au încordat resursele de asistență medicală îl pot utiliza pentru supraveghere, screening și tratamentul COVID-19.

Sistemul îi poate ajuta să își extindă capacitatea, oferindu-le acces la informații bazate pe știință cu privire la abordarea crizei.

OpenLMIS

Proiect OpenLMIS folosește o tactică axată pe comunitate pentru a dezvolta un sistem informațional de gestiune logistică open-source și reglabil. Sistemul OpenLMIS încearcă să îmbunătățească precizia datelor, să crească responsabilitatea, să îmbunătățească actualitatea datelor și vizibilitatea.

Sistemul OpenLMIS încearcă să îmbunătățească lanțurile de aprovizionare pentru sănătate, inventarul resurselor medicale pentru a oferi o imagine clară a consumabilelor medicale disponibile, inclusiv kituri de testare și PPE (echipamente de protecție personală). Acest instrument poate fi utilizat eficient pentru a sprijini factorii de decizie în alocarea resurselor ca răspuns la COVID-19.

Healthsites

Proiect de mapare globală a siturilor de sănătate este un proiect care vizează cartografierea fiecărei unități de sănătate din lume și a face ușor accesibile detaliile fiecărui spital. Datele privind unitățile de sănătate au fost făcute accesibile prin intermediul unei API.

Colaborând cu utilizatorii, echipa healthsites.io surprinde și validează locația și datele de contact ale fiecărei unități de sănătate și face ca datele să fie disponibile și accesibile în mod gratuit printr-o licență Open Data.

Sormás

SORMAS (Sistem de management și analiză a răspunsului la focare de supraveghere) este un sistem de e-sănătate mobil open-source. Acesta a fost implementat pentru a implementa controlul bolilor, precum și procedurile de gestionare a focarelor.

A fost implementat eficient în mai multe țări, inclusiv Ghana, Nigeria, Nepal și Fiji, pentru supraveghere COVID-19 și depistare timpurie.

SORMAS este un sistem gratuit, open-source, care respectă standardele de protecție a datelor.

Tokyo COVID-19

Spre deosebire de multe alte orașe și guverne, Guvernul metropolitan din Tokyo a dezvoltat un site web open-source care informează rezidenții săi despre COVID-19. Făcându-l open-source, site-ul a înregistrat contribuții de la peste 200 de utilizatori. Alte trei orașe, Chiba, Nagano și Fukuoka, au recreat site-ul.

OpenELIS

Scopul Sistemul de sănătate OpenELIS este de a îmbunătăți asistența medicală, oferind un sistem progresiv, bazat pe standarde, de sistem de management al informațiilor care poate fi utilizat de diferite inițiative de sănătate pentru a îmbunătăți opțiunile de tratament.

Focarul COVID-19 a prezentat o provocare globală privind urmărirea contactelor și testarea în masă a cazurilor suspectate. Sistemul OpenELIS poate fi utilizat eficient în abordarea COVID-19 pentru a facilita urmărirea testelor și rezultatelor de laborator.

Set de instrumente pentru sănătate comunitară

Set de instrumente pentru sănătate comunitară este o colecție de instrumente open-source, precum și resurse de acces deschis care vizează construirea și implementarea de instrumente digitale pentru utilizarea în inițiativele comunitare de sănătate în zone greu de atins.

Comunitatea dezvoltatorilor de instrumente pentru sănătate comunitară s-a mobilizat pentru a dezvolta instrumente și resurse care vizează sprijinirea lucrătorilor din domeniul sănătății comunitare pentru a face față COVID-19.

Chime

Modelul de impact al spitalului COVID-19 pentru epidemii (CHIME) este o aplicație open-source dezvoltată de oamenii de știință de date de la Penn Medicine – University of Pennsylvania. Este un instrument online care permite spitalelor să prezice impactul virusului asupra resurselor medicale.

Este dezvoltat folosind Python și dependența open-source de pandas.

Harta de îngrijire COVID

Harta de îngrijire COVID ajută la cartografierea resurselor de asistență medicală deja existente și la prognozarea lacunelor din paturile de spital, ventilatoare, consumabile medicale și personal. Toate metodele, instrumentele de procesare a datelor, vizualizările și codul sursă sunt gratuite și open-source.

Proiectul COVID Care Map urmărește să anticipeze și să acționeze pentru a solicita sprijin pentru îngrijirea eficientă a numărului rapid de infecții cu COVID-19 și a celor care au nevoie de terapie intensivă.

Locale.ai

Locale.ai a dezvoltat o vizualizare interactivă open-source a tuturor cazurilor confirmate de COVID-19 de pe glob. Se interogează setul de date open-source de la Universitatea John Hopkins.

Locale.ai a dezvoltat Site web de vizualizare COVID-19 prin utilizarea Vue.js, care este un cadru popular care permite dezvoltatorilor să creeze aplicații web moderne.

COVID-19 în toată lumea

Această aplicație folosește o vizualizare a hărții pentru a monitoriza răspândirea COVID-19, cazurile confirmate și dezvoltarea bolii pe tot globul. Folosește datele din CSSE John Hopkins.

Urmărirea coronavirusului

Aceasta este o aplicație Shiny dezvoltată de John Coene. Urmărește răspândirea COVID-19 prin utilizarea datelor de la John Hopkins, datele DXY și Weixin. Aplicația arată numărul de cazuri suspectate, confirmate și recuperate în funcție de timp și regiune. Codul este disponibil pe github.

Cazuri globale COVID-19

Cazuri globale COVID-19 este o aplicație Shiny dezvoltată de Christoph Schoenenberger care arată evoluțiile COVID-19 pe o hartă, loturi, tabele de rezumat și cifre. Codul său este disponibil pe Github.

Guvernele și COVID-19

Aceasta este o aplicație Shiny dezvoltată de Sebastian Engel-Wolf. Acesta mapează creșterea exponențială a COVID-19, zile până la infecții duble, cazuri confirmate, rata mortalității și numărul de cazuri confirmate la 100.000 de persoane din diferite regiuni. Codul este disponibil pe Github.

Înveliți

Comunitatea open-source a răspuns rapid și eficient la pandemia COVID-19. Multe proiecte au fost construite și continuă să fie construite pentru a combate răspândirea bolii. Acest articol descrie unele dintre proiecte. Există încă incertitudini cu privire la modul în care boala va progresa în săptămânile următoare. Mai multe proiecte care pot folosi tehnologiile open-source existente vor găsi un loc în lupta împotriva acestei boli mortale.

Stai in siguranta!

Articol de Dr. Michael J. Garbade, CEO, Education Ecosystem

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map