14 най-добрата хоствана Wiki платформа за вашия бизнес

В днешния свят всички очакват бърз достъп до информация.


И за да продължите до това, не много от тях са готови да набират номер и да се свържат по телефона. Те очакват да намерят отговора веднага, поради което се нуждаете от база знания.

База знания, създадена с помощта на уики, може да повиши удовлетвореността на клиентите, а също и да помогне на вашия екип по-добре да организира основното съдържание.

За онези от вас, които не знаят какво е „уики“, това е сървърна програма / уебсайт, която помага на потребителите да си сътрудничат ефективно и да структурират ефикасно съдържание. Точно както е изградена Wikipedia, вие също можете да изградите подобна, но за вашите бизнес цели.

Можете или да отидете за хоствана (SaaS) уики платформа или за самостоятелно хоствана, но аз предпочитам първата. Ето защо.

Без стрес от настройването на нещата

Ако някога сте задавали нещо от нулата, знаете, че е необходима усилена работа. Със самостоятелно хоствано уики решение, трябва да измислите свой собствен начин да настроите всичко правилно. Като има предвид, че от друга страна, хоствано решение ще бъде предварително изградено с всичко необходимо, така че няма нищо, което трябва да настроите.

Спестява време и енергия

Ясен факт е, че правенето на нещо от нулата отнема много повече време, отколкото да го правите пред плочата. С хоствано решение можете да се откажете от времеемката част за настройка и поддръжка и директно да преминете към това, което е важно – използвайки платформата.

По-светлата страна на това е, че можете да използвате това свободно време всъщност, за да направите нещо продуктивно за вашия бизнес.

Нови актуализации и корекции на грешки

Със самостоятелно хоствано уики решение, трябва да се погрижите за собственото си актуализиране и коригиране на грешки, ако има такива. От друга страна, хоствано решение се грижи за всичко това. Единствената работа, която вършите, е да използвате платформата и може би да ощипнете нещата тук-там, за да съответствате по-добре на вашия бизнес стил. Това е.

DokuWiki от Kamatera

Каматера е доста щедра тук, като предлага DokuWiki за 30-дневен безплатен пробен период. Това е уики платформа, написана на PHP, която ви позволява да го разгърнете без база данни. Този софтуер с отворен код работи в обикновени текстови файлове и бих казал, че синтаксисът му е съвсем идентичен с това МедияУики използва, което е отлично.

Използвам @dokuwiki почти близо десетилетие за повечето ми лични & професионални нужди за документиране. Аз съм дарил пари за него в миналото.

Вчера изпратих първия си PR към проекта. Надявам се първо от много. Чувства се страхотно да се върне!#Hacktoberfest #php

– SyntaxSeed (Sherri W) (@SyntaxSeed) 3 октомври 2019 г.

След приключване на безплатната пробна версия можете да изберете платен план в зависимост от вашите изисквания.

Zoho Wiki

Ако имате много конкретни и специфични нужди на вашия екип, тогава Zoho Wiki е чудесно за това. Това прави управлението на знанието за отбори буквално полъх. Той ви позволява да създавате работни пространства и страници, да назначавате специфични задачи на потребителите и дори да настройвате портала според вашите нужди.

Като цяло можете да създадете база от знания, да поддържате добре съдържанието си защитено, да съответствате на вашата марка и да използвате техния стабилен редактор, за да създавате лесно и лесно съдържание и различни джунджурии.

SiteGround

SiteGround постоянно е бил надежден източник на хостинг за маркетолози и собственици на бизнеси по целия свят и с техния хостинг на Wiki трудно можете да се объркате. Както се посочва в уебсайта им, той е изработен внимателно за превъзходно изпълнение.

Независимо за каквато и платформа на Wiki да отидете, можете да сте сигурни, че SiteGround може да се справи с товара лесно.

A2Hosting

Друг много добре известен хостинг доставчик, A2Hosting на wiki решение, може да ви помогне да формирате избраната от вас уики платформа, като MediaWiki, DokuWiki или TikiWiki. Този хостинг доставчик е известен с бързите си бързи сървъри, защото знае, че дори второто забавяне на времето за зареждане може да повлияе на степента на отпадане.

Освен това те са доста достъпни в сравнение с другите доставчици на хостинг услуги. Определено си струва да проверите.

XWiki

с XWiki на облачен хостинг, не е нужно да се притеснявате за хостинг, надстройки, поддръжка и архивиране. Всичко това се грижи от тях. Можете да започнете с най-малкия им план и надграждане, докато вървите, когато изискването стане по-високо.

Той е с отворен код и има функции като:

 • 24/7 наблюдение
 • Навременни резервни копия
 • Без облачно заключване
 • Възможност за създаване на персонализирани приложения за вашите изисквания
 • Може да обработва милиони страници
 • Експертна поддръжка

Рядко имаме някакви проблеми с нашите @xwikiorg сайт – и когато го правим, обикновено е потребителска грешка (кашлица … кашлица … @massonpj). Но когато имаме въпрос или се нуждаем от помощ, екипажът в @XWiki винаги сме бързи с отговор, задълбочени в своето решение и търпеливи с нашите служители. Благодаря ти!

– OpenSourceInitiative (@OpenSourceOrg) 11 февруари 2020 г.

XWiki се използва от някои от големите имена като Amazon.

Nuclino

Ако поставите много акцент върху производителността, тогава Nuclino може да е точно този, който търсите. Техният wiki на компанията прави супер лесен и осъществим достъп до документи и информация в една платформа.

Както всяка друга уики платформа, Nuclino помага за свързване на знания за всички членове на екипа с помощта на вътрешни връзки. По-добре е от това да има разпръснати наоколо отделни папки, файлове или документи.

Също така, с помощта на клъстери, известни още като йерархични маркери, можете да показвате една и съща страница на различни заявки за търсене, така че да стане по-лесно да ги намерите. Това цялостно решение е бързо и превръща сътрудничеството в съвсем лек бриз.

сливане

Atlassian на сливане може да бъде от съществено значение за формирането на вашата екипна работа и за ефективно сътрудничество. Използвайки го, можете да създадете супер проста база от знания за вашия екип, за да намерите отговори под един единствен покрив. Освен това можете да създавате бележки за срещи, планове за проекти и да установите напълно функционалното си работно пространство.

В замяна, вашият екип може да прави съобщения и да получава обратна информация от всички. Това помага за валидиране на достойни идеи и концепции. Едно нещо, което най-много ми харесва в тази услуга е, че има шаблони за почти всяка цел. Не е нужно да пишете и споделяте нещо от нулата. Просто използвайте шаблоните, попълнете своите данни и е добре да продължите.

Съединението се използва от над 40 000 клиенти, което включва харесванията на Audi, Hubspot, и Blend.

Понятие за Уики

Съвместим с Mac, Windows, Mobiles и Web, Понятие за Уики е друг чудесен вариант за екипи и физически лица. Независимо дали става дума за документи, бележки, цели или фирмени практики, можете да съхранявате всичко за лесен достъп.

С техния редактор за плъзгане и пускане можете незабавно да добавяте файлове, мултимедия и много други. Тази услуга е подходяща за всеки и всеки, защото не е необходим дори и един бит технически познания. Същият е случаят с секцията им за сътрудничество. Можете да добавяте коментари, да споменавате членове, да споделяте файлове и дори да събирате всички, за да обсъдите важни подробности.

Възможността за вграждане на над 50 различни приложения го прави череша отгоре.

Papyrs

Друга услуга, която предлага редактор за плъзгане и пускане, Papyrs е този, който е труден за победа в този списък. Разумно е да се каже, че техните функции са внимателно изработени, за да не се преклонят пред други услуги, тъй като имат буквално всичко, което може да търсите.

Можете да плъзгате и пускате бележки, файлове, документи, формуляри и други елементи към членовете си. В края на деня можете безпроблемно да преглеждате отчети и да анализирате работния си процес.

Функцията им за търсене е един удобен инструмент, за да разберете къде се намират вашите файлове и достъп до тях по всяко време. Като цяло има прекалено много и можете да ги изпробвате с 15-дневната си безплатна пробна версия.

AllAnswered

Ефектна система за управление на знанието „всичко в едно“, AllAnswered върви по името им. Той отговаря на всички ваши въпроси с тяхната услуга. Можете да имате силата на общност, уики, Q & Секция и работен поток всичко се разтопява в една единствена система. И най-добрата част? Можете да получите достъп до всички тях за една единствена достъпна цена.

За да обобщим, можете да споделяте знания, да задавате въпроси и отговори, да създавате нова и актуализирана информация и накрая да спестите много време с помощта на техния изкуствен интелект.

Преди да се ангажирате с техния платен план, можете да се възползвате от безплатната им пробна версия.

Kipwise

С възможност за интеграция с Slack, Kipwise прави сътрудничество на стероиди. Функцията им за бързо търсене ви позволява да намерите желани неща през цялото време, докато разговаряте или дори докато отговаряте на билет, спестявайки ви огромно количество време.

Някои други функции включват:

 • Възможност да напомня на съотборниците с фрагмент за използването на функцията за търсене, преди да задавате въпроси
 • Задайте конкретни въпроси на конкретни членове, които да се справят
 • Възложете на членовете да преглеждат съдържанието, за да го актуализират
 • Създавайте зашеметяващо структурирано съдържание
 • Достъп до шаблони, за да спестите време
 • Вградете елементи от различни източници

С всички тези страхотни функции е доста трудно да не планирате демонстрация на продукт.

плоча

плоча ви позволява да организирате съдържанието си и да прикачите най-важните до върха за по-лесен достъп. Членовете на екипа могат да коментират, да създават ново съдържание и да водят дискусии в реално време.

Блестяща функция, за която си струва да се говори, е редакторът WYSIWYG. Не само, че е супер лесен за използване, но също така разпознава дублирано съдържание и предотвратява създаването на повече копия случайно, дори ако два различни члена натиснат „запишете“ едновременно. Има много малко място за грешки с Slab.

С тяхната функция за търсене можете бързо да търсите важни данни и да интегрирате куп приложения на трети страни за подобряване на функциите.

Archbee

Използва се от компании като портфолио кутия и ColorElephant, Archbee предоставя шепа интересни и полезни функции, които само ще улеснят вашето бизнес сътрудничество. Техният редактор е подобен на този на Slab и предотвратява конфликт при запазване на един и същ файл от различни членове.

Освен това можете:

 • Вграждане на диаграми
 • Споделяне на документи
 • Редактор на кодове за достъп, за да излезе с програми в реално време
 • Незабавно търсене на файлове и информация
 • Преглед на статистиките за всеки член

Можете да започнете безплатно.

SlimWiki

SlimWiki се откроява малко от тълпата, защото те отделят много внимание на дизайна и потребителското изживяване, като ви помагат да се концентрирате повече върху бизнеса. Обикновено, когато чуем думата „уики“, вероятно може да се види скучна визуализация. Такъв обаче не е случаят със SlimWiki.

Те имат зашеметяващо оформление и типография, които могат масово да увеличат производителността сред членовете. Не само това, но можете също да споделяте файлове и да преглеждате историята на редактиране на страниците. Всяко парче от вашите данни се пази защитено и поверително, така че няма от какво да се притеснявате.

SlimWiki работи с мобилни и настолни компютри.

заключение

Надявам се горният списък с решение за хостинг на Wiki да ви помогне да решите по-добре какво е най-доброто за вашия бизнес. Някои от тях идват с пълноценни системи за сътрудничество, докато други не. В зависимост от вашите изисквания лесно ще намерите мача си.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map