Стартирането на онлайн магазин стана толкова лесно, колкото стартирането на уебсайт за блогове. Инструментите и технологиите са се развили до момент, когато всичко, от което се нуждаете, е идея за продукт и можете да стартирате онлайн магазин за един ден.


Все още трябва да се справите с законосъобразности като сортиране на бизнес субект, но дори този аспект на онлайн продажбите става по-лесен с всеки изминал ден.

За първоначалните дигитални продавачи по-трудната част ще бъде да решите коя платформа за електронна търговия да използвате. Днес на пазара има толкова много, че може да бъде объркващо да се разбере какво прави всеки един различен.

WooCommerce – която е интегрирана директно с WordPress – съществува от десетилетие и се оказа една от най-надеждните платформи за електронна търговия в света. Той лесно се конкурира с платформи като Shopify, Magento, BigCommerce или Weebly. И ето защо.

Безплатно, завинаги.

Една от причините WooCommerce да е толкова популярна сред онлайн продавачите е, че е напълно безплатна за използване. Точно като WordPress, който е основата на тази платформа за електронна търговия. Освен разходите за хостинг, работата с WordPress и WooCommerce е напълно безплатна.

Функции на WooCommerce

Разбира се, има свързани външни разходи, като хостинг на уебсайтове и процесор за плащане с кредитна карта – но тези разходи остават сравнително ниски дори при съвременните стандарти.

А бизнес план от Shopify ще ви върне около $ 79 на месец, с половината от гъвкавостта, която WooCommerce предоставя.

Не на последно място, WooCommerce поддържа плъгини на трети страни, подобно на самия WordPress. Това означава, че можете да получите стотици безплатни разширения за WooCommerce от официалното хранилище на приставки.

Jetpack за WooCommerce

Можете да избирате от многофункционални приставки като Реактивни раници, които драстично подобряват сигурността и защитата на вашия сайт. И можете да отидете с нещо подобно бустер – плъгин, който добавя повече от 100 маркетингови инструмента, които можете да използвате, за да популяризирате новосъздадения си онлайн магазин.

Има също официален магазин за разширения от WooCommerce – много от плъгините, изброени в този магазин, не са безплатни, но може да осигурят много по-дълбок слой за персонализиране на вашия онлайн магазин.

Как да стартирате вашия онлайн магазин?

Добре, сега знаете малко повече за WooCommerce и защо може да е солиден избор за вашия първи онлайн магазин. И така, как всъщност започвате да стартирате вашия онлайн магазин, използвайки WooCommerce?

Начална страница на WooCommerce

Една от причините WordPress да е толкова популярен е, че е проста. Няма допълнителни „копчета“ или „задачи“, които трябва да изпълните, за да стартирате уебсайт, а същото се отнася и за WooCommerce. Има две неща, които ще трябва да започнете:

 • Акаунт за хостинг на уебсайт.
 • Активна инсталация на WordPress.

За щастие, тази статия е всичко за това. Хубавата част от избора на хостинг платформа на WooCommerce е, че ще имате много малко техническо управление за вършене.

Хостинг компаниите WooCommerce, изброени в тази статия, предоставят както хостинг акаунт, така и активна инсталация на WooCommerce. Освен това ще имате достъп до надеждна система за поддръжка, където можете да задавате въпроси или да изразявате притесненията си.

Ако трябваше да направите това ръчно, най-добрият ви ресурс ще бъде официалната документация на WooCommerce. Досега инсталирането на WooCommerce на съществуващ WordPress сайт може да се извърши в рамките на няколко кликвания. Виж тук:

Инсталиране на WooCommerce

Всичко, което трябва да направите, е да направите Plugins -> Добави нов и потърсете WooCommerce. След това можете да следвате инструкциите за инсталиране и да го вземете от там. Така или иначе, нека разгледаме по-отблизо опциите, които имате за управляван хостинг на WooCommerce!

Nexcess

Nexcess хостинг на WooCommerce

Nexcess е семейна марка на LiquidWeb – хостинг марка, която съществува от първите дни на мрежата. Известно е, че LiquidWeb има специалисти в WordPress като Крис Лема от тяхна страна, така че сте в добри ръце веднага от прилепа.

Едно от нещата, които Nexcess прави изключително добре, е интеграцията с външни инструменти и платформи. В края на деня ще ви трябват допълнителни инструменти, които да ви помогнат да постигнете допълнителни продажби.

На всичкото отгоре вие ​​получавате и управляван хостинг опит. Това означава, че всеки път, когато имате въпрос или се нуждаете от помощ с нещо – винаги ще има поне един човек, който да ви помогне.

Функции на Nexcess

Като начинаещ, ще искате да започнете с плана за начинаещи. Крайната цена за годишен абонамент закръгля до около 190 долара годишно. Това ви дава 30 GB място за съхранение, 500 поръчки на час и повече от 3TB месечна честотна лента. Това са идеални спецификации за всеки нов онлайн магазин.

И в допълнение планът за начинаещи се допълва със следните инструменти и плъгини:

 • AffiliateWP + Пряко проследяване на връзката
 • WP101 Уроци по WooCommerce
 • Компресиране на изображения (чрез Jetpack Free)
 • Astra Pro
 • Мързеливо зареждане на изображението (чрез Jetpack Free)
 • PDF фактури & Опаковане на разширения WooCommerce разширение
 • WP All Import Pro за WooCommerce
 • Портал за плащане с ивици
 • iThemes Security Pro

Ще имате достъп до всички тези, след като финализирате регистрацията. Допълнителните планове (Creator, Standard, Growth, Enterprise) включват още повече такива инструменти и плъгини. Като цяло, Nexcess се грижи както за начинаещи, така и за опитни продавачи. Ще имате всичко необходимо, за да стартирате вашия онлайн магазин от първия ден.

Kinsta

Kinsta WooCommerce хостинг

Kinsta е донякъде джак на всички сделки, когато става дума за хостинг решения. Техните хостинг услуги се простират от първокласен личен хостинг до по-сложни решения като високоефективен хостинг на WooCommerce.

В горните ешелони на магазините на WooCommerce се занимавате с много заявки и обработка на данни, което означава, че възможностите на вашия доставчик на хостинг услуги са по-важни от всякога.

Това е мястото, където хостинг доставчици като Kinsta блестят най-много.

Нека разгледаме някои от причините за избора на високоефективен хостинг доставчик:

Високопроизводителен хостинг на WooCommerce

Проучванията непрекъснато показват това бавен магазин за електронна търговия е причина номер едно за лошите резултати на продажбите. Понякога това е свързано с лошо оптимизирани изображения, а друг път е с лоша производителност на сървъра от вашия хостинг доставчик. В тази връзка, Kinsta предлага инструменти и гаранция, че вашият магазин на WooCommerce винаги ще работи до тийм.

Планът за начинаещи е приблизително 30 долара на месец и това включва всичко – от настройването на вашия магазин на WooCommerce до SSL сертификати, до състоянието на съвременните функции за сигурност. Можете постепенно да надграждате плана си, тъй като вашият магазин расте с популярност и търсене на ресурси.

WooCart

WooCart Хостинг за WooCommerce

WooCart е първата компания в нашия списък, която се фокусира изключително върху управлявания хостинг на WooCommerce. Първоначално марката е лансирана през 2017 г. и оттогава е изключително успешна в спечелването поради естеството на характеристиките и поддръжката, която екипът на WooCart предоставя.

Една от основните атракции за управлявания хостинг е, че не е необходимо сами да правите техническа поддръжка. В този случай, ако станете клиент на WooCart – всичко, от инсталирането до настройването на нещата, се грижи от екипа за поддръжка на WooCart.

Табло за преглед на WooCart

Все още трябва ръчно да коригирате настройките на вашия сайт и да изберете стил, но по-голямата част от тежкия лифтинг се извършва от ваше име. Освен това WooCart ще ви помогне да мигрирате съществуващия си магазин на WooCommerce (ако имате такъв) към тяхната платформа безплатно.

Сред причините за избора на WooCart за ваш хостинг избор, производителността трябва да бъде много висока в списъка. И ето защо:

 • WooCart използва Google Cloud като своя хостинг услуга. Това е сървърна инфраструктура от световна класа, която в противен случай би имала много ограничен достъп, освен ако не са специално изградени платформи като WooCart.
 • WooCart сканирайте и проверете плъгините, които използвате, за да откриете потенциални недостатъчни резултати. Ако бъдат намерени проблеми, можете да ги разрешите чрез екипа за поддръжка или да деактивирате изцяло приставката.
 • WooCart автоматично размазва (оптимизира) всички снимки, които добавяте в магазина си. Това постепенно се превръща в постоянно подобряване на производителността, тъй като сте в състояние да осигурите по-бързо зареждане на страниците на клиентите си.

Основният план за магазин започва от около 60 долара на месец. Това включва всички гореспоменати функции със скромно ограничение от около 50 000 посетители месечно. WooCart няма да деактивира вашия магазин за електронна търговия, ако преминете този лимит, но ще трябва да обмислите надграждането, след като вашият магазин нарасне по размер и търсене.

FastComet

FastComet хостинг за WooCommerce

FastComet специализирана в различни хостинг решения, включително тази на хостинг на WordPress, основен споделен хостинг и, разбира се, хостинг на WooCommerce. Hindsight, което привлича хората към FastComet, е броят на безплатните функции, които предоставят на своите клиенти.

А именно:

 • Безплатен трансфер на домейн от съществуващия ви доставчик на домейни, който ще включва и безплатно едногодишно подновяване безплатно.
 • Безплатно Cloudflare CDN интеграция, така че да можете да обслужвате уебсайта си от място, най-близко до посетителите на магазина ви.
 • Управлявана & 24/7 техническа поддръжка, безплатно на ваше разположение, когато имате нужда от нея.
 • Безплатна миграция от вашия съществуващ хостинг доставчик, ако решите да преминете към FastComet. Това включва всичко, от вашите снимки до информация за продукта и всичко останало, което използвате в съществуващия си магазин.

Това каза, че не само безплатните, които получавате, защо FastComet е популярен избор. Това също е достъпна цена. Плановете за споделен хостинг започват от едва 10 долара на месец за много скромен брой ресурси.

Получавате надбавка за до 25 000 посетители месечно, с 15 GB пространство за съхранение и незабавен достъп до вашия акаунт. Освен това ще имате специален табло за управление на профила с отделен достъп до инструменти като cPanel и, разбира се, вашето табло за управление на WooCommerce.

Ако имате решение за бюджет на първо ниво, тогава не търсете повече от FastComet. Техният набор от функции и опции за надграждане са първокласни!

SiteGround

Уеб хостинг на WooCommerce SiteGround

SiteGround е една от най-старите хостинг компании, която все още работи от първите дни на мрежата. И техният успех се разпространява в много различни категории и избор на хостинг. Когато става въпрос за WordPress конкретно, SiteGround е както активен разработчик на теми и приставки, така и надежден доставчик на хостинг услуги в WordPress. Техният опит не е ограничен до една област, което ги прави безопасен избор, особено за нуждите на WooCommerce.

Започвайки от WooCommerce

Първите стъпки с SiteGround са лесни. Можете да изберете да стартирате вашия хостинг план свеж, който в по-голямата си част е покрит от автоматизиран процес на инсталиране. Освен това можете да мигрирате съществуващ уебсайт на WooCommerce към SiteGround и да се възползвате от многото уникални функции, които този доставчик може да предложи.

Ето някои от тези функции:

 • Ежедневно архивиране. Създавайте копие на съществуващия си уебсайт всеки ден, за да гарантирате, че в случаи на нужда ще можете да възстановите магазина си незабавно.
 • AI-базирана защита от спам. SiteGround използва съвременни технологии за изкуствен интелект, за да гарантира, че вашият онлайн магазин остава без спам и злонамерени роботи.
 • Автоматизирани актуализации. SiteGround се грижи за автоматично актуализиране на вашия WordPress & Инсталации на WooCommerce, за да не попаднете зад кривата. Това включва и защитата от неволно нарушаване на вашия сайт.
 • Безплатен SSL сертификат. Уверете се, че нападателите със злонамерени намерения не могат да подминат сигурността ви с безплатен SSL сертификат – любезност от LetsEncrypt.

Най-евтиният план започва от около 10 долара на месец и обхваща всички гореспоменати функции. Ако вашата WooCommerce изисква повече ресурси, ще имате възможност да надстроите плана си без престой. Напоследък SiteGround започна да използва Google Cloud Platform, което означава, че се наслаждавате на мрежата с ниска латентност за по-добра ефективност в световен мащаб.

Управляван хостинг на WooCommerce: Обобщение

Има много възможности за избор на професионален и надежден хостинг, предвиден за магазините на WooCommerce. В крайна сметка се свежда до вашите специфични нужди и предпочитания. Всеки хостинг доставчик има уникална предимство или специалност, която е в състояние да предостави на своите клиенти. И това е най-вече това, което ще основавате на окончателното си решение.

Тази група от най-добре управлявани хостинг услуги на WooCommerce обхваща както доставчиците на начално ниво, но и професионални услуги от висок клас.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me