10 cel mai bun panou de control bazat pe cloud pentru a gestiona serverele și site-urile web

Da, și tu, poți gestiona un server. Este ușor!


Vă întrebați cum este posibil acest lucru? Continuați să citiți și veți afla.

Așadar, ați obținut un server cloud nou strălucitor de la furnizorul dvs. de infrastructură cloud preferat. Acum începe munca grea: trebuie să instalați aplicații și servicii, să le configurați, să aveți grijă de toate problemele de securitate, să planificați backup-uri etc. Cum veți face toate aceste lucruri dacă nu aveți idee despre cum să faceți face managementul serverului?

Răspunsul este simplu:

Trebuie doar să alegeți un panou de control bazat pe cloud pentru a construi și întreține site-uri și pentru a gestiona servere care vă permit să faceți toate acestea fără să vă coborâți la nitty-gritty. Din fericire, există multe opțiuni bune pentru care puteți alege. Cu aceste panouri de control și instrumente, veți putea gestiona o infrastructură bazată pe cloud pe oricare dintre cei mai populari furnizori de cloud fără a lăsa confortul pernei dvs..

La ce să vă așteptați de la un panou de control?

Întrucât scopul său principal este să vă economisiți timp și efort, un panou de control bun ar trebui să simplifice sarcinile complexe, să automatizeze procedurile de rutină și să vă atragă atenția doar atunci când este strict necesar.

Când vine vorba de sarcini complexe care necesită simplificare, crearea și configurarea serverului sunt în centrul atenției. Panoul de control ar trebui să stea între dvs. și furnizorul de infrastructură cloud pentru a ascunde de la dvs. toate aspectele obscure (dar critice) de care trebuie să aveți grijă atunci când creați și configurați un server.

Apoi vine instalarea stivei de software. Este posibil să nu fiți sigur ce să instalați pe noul dvs. server, dar panoul de control vă poate ajuta să decideți în ceea ce privește ceea ce intenționați să faceți cu site-ul dvs. web.

După ce serverul dvs. este în funcțiune, este timpul să începeți să efectuați sarcini de rutină, cum ar fi monitorizarea, backup-ul, administrarea permisiunilor și așa mai departe. Dacă nu intenționați să faceți acest lucru singur sau să angajați un specialist pentru a o face, atunci aveți nevoie de un instrument care să poată îndeplini toate aceste sarcini în mod automat.

De asemenea, va trebui să vă informați când se întâmplă ceva care are nevoie de intervenția voastră. Un instrument de management bun ar trebui să emită avertizări importante prin diferite canale, cum ar fi e-mail, apeluri telefonice sau mesagerie instantanee. Aruncăm o privire la unele dintre cele mai relevante panouri de control pe care ar trebui să le luați în considerare dacă nu sunteți de acord cu ideea de a preda controlul serverelor dvs..

RunCloud

De obicei, atunci când căutați simplitatea, trebuie să vă resemnați puterea. Nu este cazul RunCloud, care oferă o interfață grafică simplă, dar puternică, pentru a construi și gestiona site-uri web alimentate de DigitalOcean, AWS sau Google Cloud. În loc să-și amintească mai multe autentificări pentru fiecare entitate pe care ar trebui să le administrezi, RunCloud oferă un tablou de bord complet pentru a le controla pe toate: aplicații web, baze de date, servicii, fișiere, locuri de muncă, copii de rezervă etc..

Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la determinarea celei mai bune configurații pentru serverul dvs. RunCloud adaptează cea mai bună configurație pentru orice trafic și vă permite să o aplicați pe serverul dvs. cu doar câteva clicuri. Tabloul de bord simplifică instalarea oricărei versiuni particulare de PHP, configurarea Nginx sau Apache2, instalarea SSL / TLS de la Let’s Encrypt sau de la un alt furnizor sau chiar configurarea SSL-ului pentru a respecta standardele PCI-DSS sau NIST sau reglementările HIPAA..

Sarcinile de monitorizare sunt, de asemenea, simplificate prin curățare, jurnalele care pot fi citite și grafice și tabele elegante. Dar dacă nu-ți poți petrece ziua cu ochii pe ecrane elegante, RunCloud se ocupă de activitățile de monitorizare și te informează despre evenimente importante prin e-mail, Slack sau Telegram.

ServerPilot

ServerPilotPanoul de control vă permite să conectați servere de la orice furnizor de servere pentru a avea grijă de toate sarcinile de configurare și de gestionare necesare pentru a găzdui orice aplicație PHP, cum ar fi WordPress sau alte sisteme de gestionare a conținutului. Cu ServerPilot, puteți configura un server nou în mai puțin de două minute.

Nu trebuie să așteptați să apară modificări pe serverul dvs., deoarece toate modificările sunt aplicate imediat. Serverele includ o stivă software special adaptată pentru a oferi viteză site-urilor dvs. web: Ubuntu, Apache, Nginx, MySQL, pentru a numi câteva.

Special concepută pentru dezvoltatori, agenții și furnizori de găzduire, soluția ServerPilot are grijă de toate sarcinile de gestionare a serverului cloud pentru a oferi utilizatorului libertatea de a se concentra asupra activității sale. Pentru furnizorii de găzduire care își construiesc propriile platforme, ServerPilot oferă o API modernă REST care oferă control complet asupra serverelor, aplicațiilor, utilizatorilor de sistem și bazelor de date de pe serverele dvs. prin solicitări HTTPS.

Din moment ce ServerPilot știe exact ce rulează pe serverul dvs. și cum este configurat, vă puteți baza pe funcțiile sale de monitorizare integrate pentru a economisi timp și efort. În plus, statisticile serverului în timp real vă permit să urmăriți sănătatea activelor dvs. oricând doriți.

Cloudways

Orientat către agenții digitale și întreprinderi de comerț electronic, CloudwaysPlatforma de găzduire administrată oferă liniște sufletească. Acesta promite un timp de viață de câteva minute, asigurându-se că vor avea grijă de toate complexitățile de configurare sau migrare a unui site web. Opțiunile de găzduire gestionate includ aplicații WordPress, Magento, Laravel și PHP personalizate.

În loc de cPanel-ul obișnuit pentru gestionarea serverului, Cloudways oferă propriul panou de control personalizat, care oferă o experiență prietenoasă a utilizatorului, împreună cu puterea de a gestiona toate funcționalitățile disponibile. În cazul în care aveți nevoie de ajutor suplimentar pentru a rezolva o anumită problemă, există și suport 24/7/365 inclus în toate planurile de prețuri.

Cloudways acceptă 5 furnizori de cloud: AWS, DigitalOcean, Google Cloud, Linode și Vultr, cu o alegere nelimitată de aplicații PHP. Toate planurile includ un set interesant de bunătăți care vă scutesc de sarcini complicate de întreținere, cum ar fi serverele de vindecare automată, firewall-uri dedicate, monitorizare în timp real, backup-uri automatizate, corecție regulată de securitate, printre altele.

mușchi

mușchi nu este doar un instrument de administrare sau un panou de control, ci este un coechipier virtual pentru profesioniști în dezvoltarea web. Scopul său este de a ajuta cu tot ce poate, alăturându-se echipei de dezvoltare software și executând sarcini de administrare a serverului și a site-urilor web.

Moss are grijă de aplicațiile și serverele dvs. web, permițându-vă să vă folosiți timpul necesar pentru a dezvolta aplicații și a face afaceri. Veți avea ajutor pentru Moss atunci când este nevoie să implementați, să gestionați sau să monitorizați serverele și site-urile web.

Când este conectat la un nou server Ubuntu, Moss solicită permisiunea de a se conecta prin SSH și de a o configura în numele tău. Vă poate gestiona VPS, serverul dvs. cloud și chiar serverul de sub tabel, atât timp cât rulează o nouă instalare Ubuntu.

Pentru ca aplicațiile dvs. să funcționeze cât mai rapid, Moss configurează site-urile dvs. pentru a utiliza optimizări, cum ar fi HTTP / 2 și OCSP Stapling, printre altele. De asemenea, îi pasă de securitate, configurarea firewall-urilor, instalarea actualizărilor de securitate, gestionarea permisiunilor utilizatorilor și controlul accesului SSH / SFTP la serverele dvs..

Vepp

Vepp oferă un set de panouri web care vă ajută să maximizați performanța, flexibilitatea și securitatea site-ului dvs. web găzduit de VPS, reducând în același timp eforturile de administrare. Indiferent dacă sunteți proprietar de site web, marketer sau administrator de comerț electronic, cu Vepp, vă puteți gestiona site-urile WordPress pe un server fără să petreceți ore în care configurați domenii, căsuțe poștale și certificate SSL..

Panourile Vepp oferă gestionare simplificată, cu acces rapid la toate componentele critice ale site-ului dvs. web. De asemenea, aveți la îndemână instrumente de securitate fiabile, inclusiv antivirus, copii de rezervă și certificate SSL puternice. Un verificator de disponibilitate vă oferă un plus de încredere că site-urile dvs. web vor funcționa în mod constant, în timp ce statisticile de trafic în direct vă mențin informați despre cum merge afacerea dvs. online.

Dacă sunteți freelancer sau dețineți o agenție, vă puteți crește profiturile oferind clienților dvs. un simplu panou de control pentru a gestiona site-urile lor web. Puteți, de asemenea, să implementați platforma Vepp pe propria infrastructură și să o vindeți ca soluție SaaS.

Vesta

Vesta oferă un panou de control simplu și ușor, care poate lipsi de unele funcții avansate, cum ar fi configurarea mai multor server, dar se concentrează pe performanță. Frontend-ul său bazat pe Nginx oferă acces facil la gestionarea utilizatorilor, site-urilor web, DNS, conturilor / serverelor de poștă, baze de date, joburi cron, backup-uri, adrese IP și multe altele. Panoul arată, de asemenea, grafice și statistici cuprinzătoare care vă permit să vedeți pe scurt cum merge site-ul dvs. web.

Configurația serverului se face pur și simplu printr-o opțiune de meniu care arată statistici de utilizare a resurselor și detalii de configurare, cum ar fi versiunea de sistem de operare, numărul de procesoare, memoria instalată etc. printre alții.

Nucleul Vesta este open source și scris în bash, limbajul de programare nativ preferat de administratorii serverului Linux. Lista de comenzi disponibilă în consolă include 381 de comenzi și numărare. Datorită bash și GPL, Vesta poate rezolva problemele și poate implementa funcții noi într-un ritm foarte rapid.

Plesk pe Vultr

Plesk oferă un panou de control puternic conceput pentru a simplifica gestionarea aplicațiilor și site-urilor dvs. web. Prezintă un tablou de bord ușor de utilizat, care include toate caracteristicile necesare pentru a îndeplini cele mai multe sarcini de gestionare a site-urilor dvs., inclusiv cele complexe.

De asemenea, are un editor de cod încorporat care vă permite să modificați fișierele din mers.

Platforma Vultr vă permite să alegeți dintre trei versiuni diferite ale Plesk: Web Admin Edition SE, Web Pro Edition și Web Host Edition. Activarea licențelor este complet automatizată pentru a face implementarea cât mai ușoară posibil. Vultr oferă, de asemenea, multe opțiuni pentru platforma de bază a instanței dvs. Plesk. Ar putea fi o instanță de calcul cloud, cu procesoare Intel și stocare SSD 100%; servere dedicate metalelor goale, cu strat de virtualizare zero; stocare în bloc: stocare redundantă, susținută de SSD, cu până la 10 volume TB; sau cloud dedicate calculează instanțe fără vecini „zgomotoși”.

Vultr oferă un panou de control ușor de utilizat, în afară de Plesk, care vă permite să implementați cu ușurință noi instanțe, să alegeți sistemul de operare al serverului dvs. din mai multe distros Linux, să decideți geolocalizarea dvs. severă etc..

cPanel pe Kamatera

cPanel este un panou de control popular de găzduire web cu GUI și instrumente de automatizare create pentru a simplifica sarcinile regulate de întreținere a site-urilor web. Prezintă o structură cu trei niveluri care oferă capabilități proprietarilor de site-uri, revânzătorilor și administratorilor de site-uri pentru utilizatorii finali pentru a controla diferitele aspecte ale managementului serverului și site-urilor web printr-o interfață web.

cPanel oferă, de asemenea, acces bazat pe API și linie de comandă pentru a permite dezvoltatorilor, furnizorilor de programe terțe și furnizorilor de găzduire web să aplice modele de utilizare diferite funcționalității sale. Kamatera vă permite să alegeți versiunea preferată de cPanel de fiecare dată când creați un server nou. După ce l-ați instalat, puteți începe să utilizați GUI-ul său pentru a gestiona toate aspectele serverului dvs., de la acces FTP și conturi de e-mail până la implementarea de noi site-uri web și configurarea serverului dvs..

Kamatera oferă multe opțiuni de configurare a serverului, de la 1 vCPU, 1 GB RAM și 20 GB stocare SSD până la 8 vCPU, 16 GB RAM și 5 TB de stocare SSD.

ploi

Un instrument de gestionare a serverului conceput pentru a simplifica viața pentru profesioniștii în dezvoltarea de software. ploi se concentrează pe simplificarea sarcinilor de implementare, luând toată munca dificilă din mâinile dezvoltatorilor, astfel încât să poată face ceea ce le place cel mai mult: să dezvolte aplicații.

Ploi vă permite să furnizați rapid servere și să implementați site-uri cu mulți furnizori IaaS, inclusiv AWS EC2, DigitalOcean, Linode, Scaleway, UpCloud, Vultr sau un VPS personalizat. Pentru a grăbi lucrurile, chiar mai mult, fiecare server nou primește NGINX, PHP și Redis instalate implicit, astfel încât să puteți începe rapid. Puteți instala gratuit alte instrumente și aplicații, cum ar fi Laravel, WordPress, Git și Cloudflare.

Planurile Ploi încep cu 5 servere, implementări nelimitate și domenii nelimitate. Prin apăsarea unui buton, puteți aplica echilibrarea încărcării pentru a distribui traficul între toate serverele dvs. Dacă aveți nevoie de mai multe servere sau funcții, vă puteți adapta la un plan mai avansat, cu funcții precum servere nelimitate, monitorizare server / site și managementul echipei.

Forge pe Laravel

Forja vă permite să furnizați și să implementați aplicații PHP nelimitate pe infrastructura dorită: AWS, DigitalOcean, Linode, Vultr sau altele. Puteți obține serverele dvs. cu toate bunătățile pe care le doriți preinstalate implicit: Nginx, PHP, MySQL, Postgres, Redis, pentru a numi câteva. Pentru a o implementa, trebuie doar să apăsați pentru a vă stăpâni pe depozitul GitHub sau Bitbucket și lăsați-l pe Forge să se ocupe de acolo.

Dacă preferați să vă gestionați serverele în mod programatic, în loc să utilizați un frontend web, puteți utiliza API-ul Forge, care oferă acces la majoritatea funcțiilor sale. Pentru o securitate sporită, Forge instalează automat actualizări de securitate și oferă protecție firewall-ului din cutie. De asemenea, serverele sale necesită autentificare cu cheie SSH și fiecare site rulează separat, evitând accesul aplicațiilor la alte site-uri.

Clienții planului de afaceri obțin unele caracteristici avansate, cum ar fi partajarea tablelor de bord de gestiune între colaboratori și copie de rezervă a bazelor de date MySQL sau Postgres la AWS sau DigitalOcean Spaces.

Mai mult bătaie pentru bătaia ta

Chiar dacă aveți un expert în echipa dvs. care știe exact cum să aibă grijă de serverele și site-urile dvs., un panou de control bun l-ar putea ajuta să utilizeze mai eficient și mai productiv timpul. Prin urmare, atunci când aveți în vedere care va fi costul unui astfel de instrument, luați în considerare toate economiile pe care le veți obține în schimb, nu numai din punct de vedere al timpului și al banilor, dar și în mai puține dureri de cap și pe site-uri web mai mari..

Totuși, doriți să gestionați serverele singuri? Nicio problemă, consultați acest software de gestionare a serverului.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map