6 cea mai bună platformă gratuită de găzduire web

„Cele mai bune lucruri din viață sunt gratuite”, se arată melodia. Este posibil să nu fie cazul furnizorilor de găzduire web, dar cu siguranță există opțiuni destul de bune care nu costă absolut nimic sau sunt foarte aproape de a fi gratuite.


Încă din primele zile ale web-ului mondial, au existat întotdeauna modalități de a publica conținut pentru masă fără să plătească niciun ban. Aceste moduri s-au perfecționat de-a lungul anilor, iar astăzi puteți publica site-uri excelente, chiar și cu aspect profesional, total gratuit.

Gândiți-vă la platforme deschise de blogging, cum ar fi WordPress, Blogger sau Tumblr Google. Sau platforme de creare a paginilor web, cum ar fi Weebly sau Wix. Puteți alege oricare dintre aceste opțiuni pentru a crea și menține site-ul dvs. web fără a investi un dolar. Și, de asemenea, fără a fi nevoie să aflați despre programare, servere web, Linux sau orice alte lucruri geeky.

Dar dacă ești un geek și vrei să intri în chestiile acelea geeky? Ce se întâmplă dacă doriți cu adevărat să vă murdăriți cu unele sarcini de administrare Linux, cu configurația serverului Apache, cu gestionarea bazei de date MySQL? Ei bine, poți face asta fără să plătești nimic și să gestionezi un site web live, ca un profesionist.

Înainte de a începe revizuirea, să lămurim ceva clar: toate platformele gratuite – chiar și Weebly sau Wix – oferă un serviciu esențial și te fac să plătești pentru orice ai putea dori. Luați în considerare numele de domeniu, de exemplu. Unele platforme gratuite nu vă permit doar să utilizați un domeniu de nivel superior al dvs. – vă obligă să le utilizați pe ale lor și vă oferă să alegeți un subdomeniu disponibil; dacă nu plătiți. Așa că uitați să folosiți acel nume de domeniu mișto cu care ați venit în timpul unei nopți nedormite.

Certificatul SSL / TLS este o altă caracteristică pe care ar putea fi necesar să o renunțați dacă nu doriți să plătiți. Acest lucru ar putea fi un inconvenient, deoarece motoarele de căutare preferă site-urile web care își servesc conținutul printr-o conexiune sigură, iar dacă nu implementați SSL, site-ul dvs. nu se clasează bine pe rezultatele căutării Google (sau alte motoare). Dar partea bună este că puteți începe gratuit și, dacă lucrurile merg bine și site-ul dvs. începe să dea lovitura, puteți cumpăra servicii suplimentare, cum ar fi nume de domenii personalizate și certificate SSL, ulterior..

Trebuie doar să țineți cont de faptul că costul total va fi mai mare decât achiziționarea unui serviciu complet de la început. Acesta este prețul de a evita riscurile și de a juca în siguranță. Acestea fiind spuse, să începeți recenziile.

000Webhost

000Webhost este operat și deținut de Hostinger, un furnizor de găzduire web cu planuri foarte accesibile (mai puțin de un dolar pe lună). Serviciul gratuit oferă până la 1 domeniu de găzduire cu 300 MB de stocare, 1 bază de date MySQL, 1 cont FTP, trafic lunar de până la 3 GB și fără anunțuri.

De asemenea, primiți un constructor de site-uri, cPanel și un auto-instalator WordPress, dar nu există conturi sau subdomenii de e-mail. Serviciul gratuit nu are de asemenea certificate SSL și suport prin bilete – singura opțiune este să intri pe forumuri și să speri că cineva îți răspunde la îndoieli.

Fiind susținut de Hostinger, puteți avea încredere în promisiunea uptime de 99% de la 000Webhost și în faptul că sunt în afacerea gratuită de găzduire web de mai bine de zece ani.

Infinit gratuit

În timp ce navigați Infinit Lista de funcții gratuite, vă întrebați „Unde este captura?” Răspunsul este simplu: nu există nicio captură. Aceasta este o găzduire web gratuită, fără restricții. Perioadă.

Puteți să vă creați un cont în câteva minute și să începeți să vă bucurați imediat de avantajele spațiului pe disc nelimitat, lățimea de bandă nelimitată, până la 400 de baze de date MySQL (majoritatea furnizorilor oferă cel mult 1 sau 2), DNS gratuit și SSL gratuit. Infinity Free nu oferă servicii de înregistrare a domeniilor, dar dacă vă înregistrați numele de domeniu în altă parte, îl puteți găzdui cu ei gratuit.

Infinity este raportat a fi cea mai rapidă găzduire gratuită din lume, potrivit testărilor independente. Și oferă un timp de funcționare de 99,9%, care este chiar mai bun decât unele servicii plătite de găzduire web. Pentru a adăuga serverul dvs. găzduit gratuit cu scripturi și aplicații, puteți utiliza programul de instalare automată a scripturilor Softaculous. Acest lucru vă permite să instalați peste 400 de scripturi, aplicații și manageri de conținut precum WordPress, Joomla, Drupal și multe altele, cu doar câteva clicuri.

Dacă site-ul dvs. devine cu adevărat de succes și aveți nevoie de mai multe funcții, mai multă putere de server sau suport 24/7, puteți face upgrade la un plan plătit de la iFastNet Premium Hosting, principalul sponsor al Infinity Free. Planurile includ Cloudflare Railgun, acces la e-mail IMAP / POP / SMTP, suport complet PHP, gestionare completă a DNS și funcții pentru dezvoltatori, cum ar fi Perl / Python / Ruby on Rails, acces la MySQL de la distanță și multe altele. Aceste planuri încep de la 3,99 USD pe lună, ceea ce nu înseamnă o investiție mare.

Awardspace

După câteva minute de la crearea unui cont pe AwardSpace, veți avea propriul server cu 1 GB de stocare SSD și un site web pe acesta, construit cu alegerea dvs. de Zacky Website Builder, WordPress sau Joomla. Fără să cheltuiți bani, veți avea o bază de date MySQL, 5 GB lățime de bandă lunară, 99,9% uptime și un nume de domeniu cu un sufix oarecum incomod..

Cu toate acestea, nu există SSL gratuit, dar obțineți un front standard cPanel unde puteți gestiona totul și chiar puteți cumpăra servicii suplimentare pe care le puteți dori, de la diferite certificate SSL la servere private virtuale.

Când volumul site-ului dvs. web crește, fie în ceea ce privește conținutul publicat, fie în cantitatea de trafic pe care o primește, 5 GB lățime de bandă lunară sau 1 GB de stocare ar putea începe să se simtă puțin restricționate. Dacă se întâmplă acest lucru, puteți răsfoi planurile de găzduire premium pe care PremiSpace trebuie să le ofere. Aceste planuri oferă – la un preț rezonabil – spațiu de stocare și lățime de bandă nelimitată, mai multe baze de date, mai multe adrese de e-mail și mai multe performanțe în general. De asemenea, oferă asistență 24/7 și un număr confortabil de vizite maxime pe lună – 15.000 pentru planul de intrare la nivel și 150.000 pentru cel de prim nivel.

Planurile premium ale premiului AwardSpace au prețuri surprinzător de accesibile, dar trebuie să fiți avertizați că sunt valabile doar pentru primul an de serviciu – prețul crește puțin după prima zi de naștere a site-ului dvs..

Zona de găzduire web gratuită

Acești tipi au început să ofere găzduire web gratuită în 2005 și au făcut acest lucru fără întrerupere de atunci, astfel încât aceștia garantează proprietarilor de conturi că site-urile lor nu vor dispărea peste noapte. Serviciul de găzduire web este întreținut de voluntari care apreciază când îți modernizezi contul la unul dintre planurile lor plătite cu adevărat accesibile sau când le mulțumești doar că oferă acest serviciu gratuit.

Serviciul gratuit de găzduire web este încărcat cu funcții, precum suport IDN (nume de domeniu internaționalizat), găzduire rapidă prin servere dedicate cu mai multe procesoare și SSD-uri, 99,8% uptime, 1.500 MB de spațiu, trafic neschimbat, Apache, PHP, până la 3 baze de date MySQL alimentate de MariaDB, backup-uri zilnice și un panou de control rudimentar (scuze, fără cPanel gratuit). De asemenea, serviciului îi lipsește un constructor de site și o instalare cu un singur clic, deci sunteți pe cont propriu pentru aceste sarcini.

În lista de funcții, există un articol care spune „fără anunțuri pentru site-uri noi”. Asta înseamnă că nu plasează anunțuri pe site-uri cu lățime de bandă mică, ceea ce sună destul de corect. Când site-ul dvs. web câștigă mulți vizitatori, călătoria dvs. gratuită se încheie și plătiți pentru o actualizare, sau anunțurile încep să apară pe paginile dvs..

FreeHostia

lui FreeHostia Planul de găzduire web „Chocolate” (da, acesta este numele planului gratuit; alte planuri au nume precum „Wildhoney”, „Supernatural”, etc.) vă permit să creați un site cu aspect profesionist folosind instalatorul său de aplicații cu un singur clic. pentru a obține Joomla, WordPress, PrestaShop sau alte 50 de aplicații web PHP.

Planul Chocolate oferă până la 5 domenii găzduite, 250 MB de spațiu pe disc, 6 GB trafic lunar, 1 bază de date MySQL (cu 10MB de stocare DB) și 3 conturi de e-mail. FreeHostia utilizează o platformă de cluster echilibrată în sarcină pe un centru de date situat în Steadfast, Chicago, SUA. Această infrastructură oferă mediul fizic necesar pentru a menține serverele funcționând în permanență.

FreeHosting

lui FreeHosting planul gratuit oferă un set de caracteristici destul de standard: 10 GB spațiu de stocare, lățime de bandă neschimbată, 1 cont de e-mail și un cPanel multilingv. Este un furnizor de hosting foarte popular, cu peste zece ani în afaceri și peste 15.000 de clienți. Dacă site-ul dvs. necesită funcții speciale, puteți cumpăra suplimente cu o singură plată, iar planul dvs. de găzduire rămâne gratuit.

Diferența dintre planul gratuit și cel plătit este oarecum largă: de la zero la 7,99 USD pe lună. Este posibil ca funcțiile premium să merite să plătiți acea taxă lunară, deoarece limitele sunt șterse și veți primi servere mai rapide, găzduire cu mai multe site-uri, copii de rezervă automatizate, statistici web și timp de execuție PHP, memorie și dimensiuni de încărcare mai mari..

Este „gratuită” cea mai bună opțiune?

Poate fi „aproape gratuit” este mai bun, dacă nu vă așteptați prea mult de la site-ul dvs. web. Da, puteți începe gratuit și apoi faceți upgrade la un plan plătit, dar veți fi forțat să vă asociați cu același furnizor sau să efectuați o migrare întreagă a site-ului, ceea ce poate însemna mult efort. După cum probabil ați ghicit până acum, în multe cazuri, furnizorii își folosesc planurile gratuite ca momeală pentru a vă atrage către opțiunile lor plătite..

Pornirea gratuit a unui site web este foarte tentantă, mai ales că te face să crezi că nu vei investi nimic. Dar ai greșit: îți vei petrece timpul. Dacă o prețuiți și apreciați conținutul pe care intenționați să îl puneți pe site-ul dvs. web, înainte de a sări într-una dintre opțiunile gratuite, acordați-vă timp pentru a le analiza în detaliu.

Luați în considerare cât vor costa atunci când site-ul dvs. web va începe să atragă vizitatori și trebuie să vă serioziți. Și comparați această analiză cu serviciile accesibile de găzduire web pe care le-am analizat aici. La urma urmei, cele mai bune lucruri din viață s-ar putea să nu fie gratuite – doar aproape gratuite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map