6 Най-добрата безплатна уеб хостинг платформа

„Най-добрите неща в живота са безплатни“, пише песента. Това може да не е така за доставчиците на уеб хостинг услуги, но сигурно има доста добри опции, които не струват абсолютно нищо или са много близки до това да бъдат безплатни.


От първите дни на световната мрежа винаги е имало начини да се публикува съдържание за масите, без да се плаща и стотинка. Тези начини се усъвършенстваха през годините и днес можете да публикувате страхотни уебсайтове, дори с професионален външен вид, напълно безплатно.

Помислете за отворени блог платформи, като WordPress, Google Blogger или Tumblr. Или платформи за създаване на уеб страници, като Weebly или Wix. Можете да изберете някоя от тези опции за създаване и поддържане на уебсайта си, без да инвестирате долар. И също така, без да е необходимо да научавате за програмиране, уеб сървъри, Linux или каквито и да било други неща.

Но какво ще стане, ако сте маниер и искате да влезете в онези отвратителни неща? Ами ако наистина искате да си изцапате ръцете с някои задачи за администриране на Linux, с конфигурация на Apache Server, с управление на база данни MySQL? Е, можете също да го направите без да плащате нищо и да управлявате уебсайт на живо като професионалист.

Преди да започнем да преглеждаме, нека да направим нещо ясно: всички безплатни платформи – дори Weebly или Wix – предлагат основна услуга и ще ви накарат да платите за всичко, което може да искате на всичко отгоре. Помислете например за имена на домейни. Някои безплатни платформи просто не ви позволяват да използвате собствен домейн от най-високо ниво – принуждават ви да използвате техния и ви предлагат да изберете наличен поддомейн; освен ако не платите. Така че забравете да използвате това готино име на домейн, което сте измислили по време на безсънна нощ.

SSL / TLS cert е друга функция, която може да се наложи да откажете, ако не искате да плащате. Това може да бъде неудобство, защото търсачките предпочитат уебсайтове, които обслужват съдържанието им чрез защитена връзка, а ако не внедрите SSL, сайтът ви няма да класира добре в резултатите от търсенето с Google (или други двигатели). Добрата част обаче е, че можете да започнете безплатно и ако нещата вървят добре и сайтът ви започне да се развива, можете да купувате допълнителни услуги, като потребителски имена на домейни и SSL сертификати, след това.

Просто вземете предвид, че общата цена ще бъде по-висока от закупуването на пълна услуга от самото начало. Това е цената на избягването на рискове и безопасността. Сега, като се казва, нека прегледите да започнат.

000Webhost

000Webhost се експлоатира и е собственост на Hostinger, доставчик на уеб хостинг с много достъпни планове (по-малко от долар на месец). Безплатната услуга предлага до 1 хостинг на домейн с 300MB място за съхранение, 1 база данни MySQL, 1 FTP акаунт, месечен трафик до 3 GB и без реклами.

Можете също така да получите строител на уебсайтове, cPanel и автоматично инсталиране на WordPress, но без имейл акаунти или поддомейни. Безплатната услуга също няма SSL сертификати и поддръжка чрез билети – единствената възможност е да влезете във форумите и да се надявате някой да отговори на вашите съмнения.

Поддържайки се от Hostinger, можете да се доверите на 99% време на обещанието на WeWebhost и на факта, че те са в безплатния уеб хостинг бизнес повече от десет години.

Безкрайност

Докато разглеждате безкрайност В списъка с функции на безплатни продължавате да се чудите „Къде е уловът?“ Отговорът е прост: няма улов. Това е безплатен уеб хостинг с почти никакви ограничения. Период.

Можете да създадете акаунт за минути и да започнете да се наслаждавате веднага на предимствата на неограниченото дисково пространство, неограничената честотна лента, до 400 бази данни MySQL (повечето доставчици предлагат най-много 1 или 2), безплатен DNS и безплатен SSL. Infinity Free не предоставя услуги за регистрация на домейни, но ако регистрирате името на домейна си другаде, можете да го хоствате с тях безплатно.

Според независимите тестове Infinity е най-бързият безплатен хостинг в света. И предлага 99,9% продължаване, което е дори по-добре от някои платени уеб хостинг услуги. За да попълните вашия безплатен хостван сървър със скриптове и приложения, можете да използвате автоматичния инсталатор на скриптове Softaculous. Това ви позволява да инсталирате над 400 скрипта, приложения и мениджъри на съдържание като WordPress, Joomla, Drupal и други, само с няколко кликвания.

Ако вашият сайт стане наистина успешен и се нуждаете от повече функции, повече мощност на сървъра или поддръжка 24/7, можете да надстроите до платен план от iFastNet Premium Hosting, основен спонсор на Infinity Free. Плановете включват Cloudflare Railgun, IMAP / POP / SMTP имейл достъп, пълна поддръжка на PHP, пълно управление на DNS и функции на разработчици като поддръжка на Perl / Python / Ruby on Rails, отдалечен MySQL достъп и други. Тези планове започват от $ 3,99 на месец, което не е кой знае каква инвестиция.

Awardspace

Минути след като създадете акаунт в AwardSpace, ще имате свой собствен сървър с 1 GB SSD хранилище и уебсайт на него, изграден по ваш избор на Zacky Website Builder, WordPress или Joomla. Без да харчите пари, ще имате една MySQL база данни, 5 GB месечна честотна лента, 99,9% време на работа и име на домейн с малко неудобна наставка.

Въпреки това няма безплатен SSL, но получавате стандартен преден край на cPanel, където можете да управлявате всичко и дори да купувате допълнителни услуги, които може да искате, от различни SSL сертификати до виртуални частни сървъри.

Когато обемът на уебсайта ви расте, било по отношение на публикуваното съдържание, така и в обема на трафика, който получава, 5GB месечна честотна лента или 1GB съхранение могат да започнат да се чувстват малко сдържани. Ако това се случи, можете да разгледате първокласните хостинг планове, които може да предложи PremiumSpace. Тези планове предлагат – на разумна цена – неограничено пространство за съхранение и честотна лента, повече бази данни, повече имейл адреси и по-висока производителност като цяло. Те също така осигуряват 24/7 поддръжка и комфортен брой максимални посещения на месец – 15 000 за началния план и 150 000 за първо ниво.

Премиум-плановете на PremiumSpace имат изненадващо достъпни цени, но трябва да сте предупредени, че те са валидни само за първата година на обслужване – ценовата марка се повишава малко след първия рожден ден на уебсайта ви.

Безплатен уеб хостинг зона

Тези момчета започнаха да предлагат безплатен уеб хостинг през 2005 г. и оттогава правят това без прекъсване, така че гарантират на собствениците на акаунти, че сайтовете им няма да изчезнат за една нощ. Услугата за уеб хостинг се поддържа от доброволци, които оценяват, когато надстроите акаунта си до един от техните наистина достъпни платени планове или когато просто им благодарите, че предоставят тази услуга безплатно.

Безплатната уеб хостинг услуга е пълна с функции, като поддръжка на IDN (интернационализирано име на домейн), бърз хостинг чрез специализирани сървъри с мулти-процесори и SSD дискове, 99,8% време за работа, 1,500 MB пространство, немерен трафик, Apache, PHP, до 3 MySQL бази данни, захранвани от MariaDB, ежедневно архивиране и рудиментарен контролен панел (съжалявам, няма безплатен cPanel). Услугата също липсва създател на сайт и инсталиране с едно щракване, така че вие ​​сте сами по себе си за тези задачи.

В списъка с функции има елемент, който казва „няма реклами за нови сайтове“. Това означава, че те не пускат реклами в сайтове с ниска честотна лента, което звучи достатъчно справедливо. Когато вашият уебсайт набере много посетители, безплатното ви пътуване приключва и вие или плащате за надграждане или рекламите започват да се появяват на вашите страници.

FreeHostia

FreeHostia на План за уеб хостинг „Chocolate“ (да, това е името на безплатния план; други планове имат имена като „Wildhoney“, „Supernatural“ и т.н.) ви позволяват да създавате професионално изглеждащ сайт с помощта на инсталатора на приложения с едно щракване. за да получите Joomla, WordPress, PrestaShop или други 50 PHP уеб приложения.

Планът Chocolate предлага до 5 хоствани домейна, 250 MB дисково пространство, 6 GB месечен трафик, 1 база данни MySQL (с 10 MB DB хранилище) и 3 имейл акаунта. FreeHostia използва балансирана по натоварване клъстерна платформа в център за данни, разположен в Steadfast, Чикаго, САЩ. Тази инфраструктура осигурява физическата среда, необходима за поддържане на сървърите, работещи денонощно.

FreeHosting

FreeHosting на безплатен план предлага доста стандартен набор от функции: 10 GB място за съхранение, немерна честотна лента, 1 имейл акаунт и многоезичен cPanel. Той е много популярен доставчик на хостинг услуги, с повече от десет години в бизнеса и повече от 15 000 клиенти. Ако вашият сайт изисква специални функции, можете да закупите добавки с еднократно плащане, а вашият хостинг план остава безплатен.

Разликата между безплатния и платения план е малко по-голяма: от нула до 7,99 долара на месец. Премиум функциите може да си струва да платите тази месечна такса, защото ограниченията се изтриват и получавате по-бързи сървъри, хостинг на много сайтове, автоматизирани архивиране, уеб статистика и увеличени ограничения за изпълнение на PHP, памет и качване.

„Безплатно“ е най-добрият вариант?

По-добре е „почти безплатно“, освен ако не очаквате твърде много от уебсайта си. Да, можете да започнете безплатно и след това да надстроите до платен план, но ще бъдете принудени да се придържате към същия доставчик или да направите миграция на целия сайт, което може да бъде много усилие. Както може би се досещате до сега, в много случаи доставчиците използват безплатните си планове като примамка, за да ви привлекат към техните платени опции.

Стартирането на уебсайт безплатно е наистина изкушаващо, главно защото ви кара да мислите, че няма да инвестирате нищо. Но грешите: ще прекарвате времето си. Ако го оценявате и оценявате съдържанието, което смятате да поставите на уебсайта си, преди да скочите в някоя от безплатните опции, отделете време да ги анализирате старателно.

Помислете колко ще струват те, когато уебсайтът ви започне да привлича посетители и трябва да се заемете сериозно с него. И сравнете този анализ с достъпните услуги за уеб хостинг, които разгледахме тук. В крайна сметка, най-добрите неща в живота може да не са безплатни – просто почти безплатно.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map