7 cea mai bună platformă de găzduire Jenkins pentru întreprinderi mici

Lăsați următoarea platformă să vă găzduiască Jenkins, astfel încât să vă concentrați pe construire și dezvoltare.


Dacă sunteți un dezvoltator sau un DevOps, este foarte puțin probabil să nu fiți auzit Jenkins.

Este un instrument de automatizare open-source pentru a ajuta la integrarea continuă și continuarea livrării în ciclul software. Există mai multe plugin-uri disponibile pentru a vă ajuta la construirea sau implementarea codului, automatizarea lucrurilor. Jenkins poate fi instalat pe sistemul de operare bazat pe Windows, MacOS sau UNIX.

Integrarea continuă (CI) este o practică de dezvoltare software în care dezvoltatorii pot să-și împingă codul în depozit de mai multe ori într-o zi. Jenkins este cel mai utilizat instrument pentru integrarea continuă. Jenkins joacă un rol foarte important în derularea unei conducte CI / CD. Construiește continuu proiectele și le livrează integrându-se cu tehnologiile de testare și implementare.

Pot spune că Jenkins este cel mai crucial instrument din ciclul de viață complet DevOps. Așadar, este esențial să-l găzduiești pe Jenkins pe o platformă fiabilă. Rularea și administrarea pe cont propriu poate deveni un proces foarte agitat, mai ales atunci când începeți scalarea și aveți mai multe variante de care aveți grijă. Există mai multe opțiuni de găzduire a platformelor pentru Jenkins, pe care le puteți folosi.

Dacă ești un începător și ești curios să înveți pe Jenkins, atunci consultați acest curs online.

Dacă aveți nevoie doar de Jenkins, atunci veți putea instala pe computerul local și puteți duce la bun sfârșit munca. Cu toate acestea, atunci când lucrați în echipă sau doriți să accesați de pe Internet, atunci trebuie să o găzduiți pe Cloud. O opțiune ar fi să obții VM-ul în cloud și să te instalezi și să te întreții sau să lași expertul să se ocupe de administrarea și administrarea serverului pentru tine.

Următorii furnizori oferă găzduire Jenkins administrată unde plătiți pentru ceea ce utilizați sau lunar și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la gestionarea serverului, patch-ului etc..

Platforma Google Cloud

Platforma cloud Google este unul dintre cei mai buni furnizori de servicii cloud. În ultimii ani, GCP are, iar serviciile sale au crescut foarte mult.

Jenkins construiește pe Google Cloud va rula mai repede cu infrastructură scalabilă și performanțe previzibile. Instalarea de gradare și scalare pe Jenkins poate fi automatizată folosind Google Kubernetes Engine.

gcp jenkins architecture

În diagrama de mai sus, puteți vedea, un cont de serviciu este creat în identitatea GCP și managementul accesului (IAM). Acest cont de serviciu este adăugat la masterul Jenkins cu crearea agenților Jenkins. Artifactele sunt stocate pe stocarea în cloud a platformei Google. Artifactele mai vechi se mută la diferite clase de stocare după o anumită perioadă pentru a reduce la minimum costurile de retenție.

Există suficiente motive pentru care ar trebui să găzduiești Jenkins pe Google Cloud. Pluginul de calcul al motorului GCP, Jenkins, creează tehnologii mai rapide și creează dispozitive la cerere. Cu Google Cloud, primiți asistență Kubernetes nativă. Puteți crea o conductă CI / CD folosind Jenkins și Kubernetes cu ușurință. Kubernetes de la Google Cloud are grijă de toate scalările și echilibrarea încărcării implementării Jenkins. Vă oferă rapoarte detaliate despre vulnerabilitățile de securitate imediat după apariția sa. Prin aplicarea verificării automate a politicilor, se asigură că sunt implementate numai artefacte verificate. Pluginul Jenkins GKE ușurează procesul de rulare a testelor și de implementare a artefactelor la Google Kubernetes Engine (GKE).

Cu plata pentru modelul pe care îl utilizați, costul este suportat doar atunci când Jenkins execută versiunile generale.

„GCP facilitează scalarea lui Jenkins. Cu peste 350 TB de transfer lunar de date și compilările Jenkins răspândite pe 670 vCPU, am reușit să reducem execuția de construire de la câteva minute la câteva minute. Și cu facturarea pe secundă, plătim doar pentru ce folosim. ” – Tony Espley, șeful DevOps, PCMS Group plc

Kamatera

Kamatera este un furnizor de servicii cloud cu o experiență de peste 20 de ani. Acestea oferă o platformă pentru găzduirea lui Jenkins. Suportul de 24 x 7 este cel mai bun.

Puteți implementa Jenkins pe Kamatera în câteva secunde, fără costuri de configurare necesare. Puteți anula serviciul ori de câte ori doriți să renunțați, deci nu este necesar un angajament. Trebuie doar să alegeți versiunea Jenkins care urmează să fie instalată și zona în care trebuie instalată.

Kamatera Jenkins versiune

În cele din urmă, alegeți configurația oferită de Kamatera, aceasta este. Prețul de pornire oferit de Kamatera este de doar 4 dolari / lună, cel mai bun din industrie. Puteți începe cu încercarea lor gratuită de 30 de zile.

configurația kamatera

Servicii Web Amazon

Servicii web Amazon este cel mai mare furnizor de servicii cloud actualmente pe piața cloud. AWS oferă o platformă de găzduire pentru instrumente precum Jenkins.

În AWS, puteți implementa Jenkins pe Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2). Mediul Jenkins va fi plasat în cadrul Virtual Virtual Private Cloud (Amazon VPC). Acesta va utiliza, de asemenea, volumul Amazon Elastic Block Store (EBS) pentru depozitare.

Așa va arăta arhitectura:

arhitectura jenkins

Prețul va depinde de tipul de configurare pe care alegeți să îl implementați pe Jenkins pe AWS. Îl puteți lansa pe un nivel liber AWS timp de 1 oră; costul va fi de 0 $. Pentru o utilizare lunară, dacă mergeți pentru o instanță m4.large cu unitatea EBS de 40 GB, prețul va fi de aproximativ 89 $ / lună..

Utilizând calculul AWS pentru a rula Jenkins, veți plăti doar pentru ceea ce utilizați. Și în funcție de nevoi, puteți face scară sau în sus. Aceasta este cea mai potrivită, mai sigură și mai fiabilă opțiune pentru găzduirea lui Jenkins.

Cloudbees

Cloudbees oferă servicii software de livrare continuă. Livrarea continuă este foarte crucială pentru organizațiile care trec într-un mediu DevOps. Kohsuke Kawaguchi, care a fost fondatorul proiectului Jenkins, este în prezent Știință Știință, precum și CTO la Cloudbees. Există mulți alți angajatori de bază ai proiectului Jenkins care lucrează acum la Cloudbees.

O caracteristică fantastică cu ofertele Cloudbees este consilierul Cloud Jenkins. Este responsabil pentru a da recomandări pentru construcțiile tale Jenkins și, de asemenea, să te ajute cu probleme potențiale în construcție. Această caracteristică este complet gratuită de Cloudbees, iar experții Jenkins de la Cloudbees au grijă de această caracteristică.

 • Este ușor de configurat. Puteți descărca, instala și porni Jenkins în câteva secunde, fără a fi necesară intervenția manuală.
 • Au o echipă de experți Jenkins care sunt responsabili pentru asigurarea mediului Jenkins cu o stabilitate ridicată
 • Este posibil să fiți confruntat în trecut cu Jenkins, dar nu mai cu Cloudbees Jenkins. Actualizările sunt, de asemenea, foarte bune.
 • Programul de asigurare Cloudbees listează toate versiunile de plugin-uri care sunt testate în profunzime și sigure pentru a fi utilizate.
 • Cu Cloudbees veți obține și un tablou de bord administrativ numit Beekeeper Upgrade Assistant. Afișează tot ce rulează pluginul Jenkins și acțiunile recomandate pentru ei.

CloudBees Jenkins Distribution este disponibil în AWS, Digitalocean, Google Cloud, Microsoft Azure și VMWare.

DigitalOcean

DigitalOcean este un furnizor de servicii cloud foarte cunoscut. Piața DigitalOcean are o aplicație numită Onjection Jenkins, care implementează Jenkins pe platforma DigitalOcean. Puteți scana, construi, testa și implementa rapid aplicații prin Onjection datorită compatibilității sale excelente cu toate instrumentele DevOps.

Onjection Jenkins este un instrument CI / CD gata de producție. Mai multe plugin-uri precum Ant, Maven, Docker, Kubernetes Pipeline, Git etc. sunt integrate și configurate în Onjection Jenkins.

Servana

Servana elimină toate problemele cu care vă confruntați în conducta CI / CD. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la nicio eroare din creații sau la întârziere la lansarea.

Folosesc distribuția Jenbe Cloudbees pentru implementarea Jenkins. Include mai multe pluginuri pentru securitatea și gestionarea Jenkins.

Oferă servicii de găzduire pe propriile sale centre de date sau pe platforma sa multi-cloud. Există un singur but pentru dezvoltarea de software și procesul de livrare.

Acestea pot furniza servicii la nivel de producție, asigurând coerența și calitatea. Mai jos sunt câteva alte caracteristici oferite:

 • Întreținere zero
 • Garanție Uptime
 • Monitorizarea 24 × 7 cu funcții în timp real
 • Ops Dashboard
 • Copii de rezervă criptate pe oră
 • Listare albă a IP
 • Șabloane de conductă QuickStart

Oferă probă gratuită de 14 zile în care obțineți mai jos resurse:

 • Identitate gestionată & Acces
 • CICD de Jenkins
 • Opt dezvoltatori & utilizatori admin
 • Șapte zile de păstrare a datelor
 • 50 GB stocare artefact
 • 5 GB stocare în cache
 • Opt conducte concomitente
 • Agenții PAYG

Microsoft Azure

Microsoft Azure este al doilea cel mai bun serviciu cloud, furnizor. Jenkins poate fi găzduit pe Microsoft Azure sau puteți extinde arhitectura Jenkins existentă cu serviciile Azure. Acest lucru vă va ajuta în centralizarea automatizării de construire și, de asemenea, va extinde implementările conform necesităților proiectului.

jenkins azur

Există trei moduri de a implementa Jenkins pe Azure:

 1. Utilizarea șablonului de soluții Jenkins. Acest șablon poate fi utilizat cu cunoștințe minime Azure pentru a configura Instanța Jenkins
 2. Puteți utiliza mașinile virtuale Azure pentru a implementa Jenkins
 3. În interiorul unui container Azure care rulează pe clusterul Kubernetes

Modelul de soluție Jenkins va instala cea mai recentă versiune a Jenkins, incluzând instrumente și pluginuri cum ar fi git, plugin-uri de acreditare azure, VM Azure și plugin de agenți de containere, plugin de stocare azure, CLI azur, etc..

servicii de azur jenkins

Așa arată arhitectura cu implementarea Jenkins pe Azure. Jenkins Server rulează pe mașina virtuală Azure. Totul rulează în interiorul unei rețele virtuale, astfel încât să se poată conecta între ei cu separare logică. Subrețea izolează serverul Jenkins pentru a putea gestiona bine traficul de rețea. Artifactele create de build-urile Jenkins sunt stocate în stocarea Azure Blob. Azure Active Directory are grijă de autentificările utilizatorului și definește politicile și permisiunile pentru fiecare rol din fluxul de lucru. Azure Monitor urmărește mașina virtuală azure unde rulează Jenkins. Discurile gestionate sunt responsabile pentru menținerea unei stări a serverului Jenkins și asigură recuperarea în caz de dezastru. Vault Key Azure și toate secretele și cheile pentru furnizarea resurselor Azure.

Concluzie

Este o decizie inteligentă să găzduiești pe Jenkins pe oricare dintre platformele de găzduire Jenkins de mai sus și să îngrijim să rulăm și să gestionăm construcțiile. Alegeți acum platforma dvs. de găzduire Jenkins.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map