7 Надеждно хостинг решение JSON за вашето модерно приложение

JSON несъмнено е станал неизбежен в мрежата. Това е любимият формат за огромен набор от уеб услуги, включително големите играчи.


За да назовем няколко, най-добрите компании като Google, Twitter и Facebook потребителски данни във формат JSON. До 2013 г. Twitter поддържа XML, но отпада в следващата си версия, за да използва JSON.

Когато Android разработчик иска да заяви, че приложението се нуждае от потребителско разрешение, форматът е написан в JSON, XML, YAML и други. Но JSON превъзхожда всички тях, за да бъде форматът на всеки, който да бъде използван за комуникация с различни програми в интернет.

Защо?

За това, нека да разгледаме накратко концепцията на JSON.

Какво е JSON?

JavaScript Object Notation (JSON) е текстово базиран формат на представяне на данни въз основа на подредения списък и двойки ключ-стойност. Можете да го използвате за съхраняване на данни по логичен и организиран начин, така че да имате достъп до тях безболезнено. Използва се и за обмен на данни между уеб сървъри и клиенти.

Освен за обмен на данни, можете да го използвате за миграция на база данни, например от JSON към SQL. Можете дори да експортирате данни с помощта на JSON от регистрирани уеб приложения.

Въпреки че JSON произхожда от JavaScript, той е независим от езика, което означава, че различните езици за програмиране могат да анализират данните.

Каква е тайната зад неговата популярност?

JSON предлага уникално и превъзходно потребителско изживяване. Той улеснява по-простия синтаксис, когато има директен метод за представяне на данни. Много хора също откриха, че обектните литерали на JavaScript са перфектен формат за предаване на обектно ориентирани данни в цялата мрежа.

Когато пишете кодовете отпред в Javascript, формат JSON опростява зареждането на данни в дърветата и улеснява безпроблемната работа с тях. Холистично форматира данни, за да запази честотната лента и да засили времето за реакция, докато комуникира със сървър.

От лесния трансфер на данни до четенето и лекото кодиране, всичко е безпроблемно с JSON. Поради първостепенната си популярност, много бази данни са разширили поддръжката на JSON. Например MySQL и PostgreSQL се доставят с вградена поддръжка на данни от JSON за съхранение и запитвания.

Защо да съхранявате JSON на надежден хостинг?

Бизнес процесите включват много документи. С течение на времето може да откриете, че бизнесът ви плува в океан от документи, който след това става труден за съхранение и управление на тези данни.

Знаете колко уязвим е интернет с кибер-крадци, които чакат този един шанс да открадне вашите данни и да ви създаде проблеми. С помощта на сигурна хостинг платформа можете да запишете данните си от злонамерен софтуер, DDoS и други заплахи. Можете също така да настроите разширени нива на автентификация и наблюдение на сесиите, за да защитите поверителността на данните.

Сега, нека да обсъдим някои от най-добрите услуги за хостинг на JSON за безопасно съхраняване на вашите данни.

Vultr

с Vultr съхранение на обекти, имате гъвкавостта да се интегрирате с инструменти и приложения на трети страни, които позволяват S3. Мащабируемата архитектура на съхранението на обекти осигурява по-голяма надеждност на данните и по-малка сложност на управление.

Тъй като клонира вашите данни 3 пъти автоматично, можете да останете сигурни в трайността и достъпността на данните. Разширете или свийте нуждите си от съхранение на данни, като добавите обекти или ги премахнете. Той осигурява висока производителност, като предлага технологията за кеширане на NVMe.

Можете също така да съхранявате статични медийни елементи за вашите приложения, включително изображения, видео и аудио. Опростява съхранението, като ви позволява да увеличите или намалите употребата според вашите нужди.

Използвайте широка арена от персонализирани решения, включително изходни точки на CDN, съхраняване на данни от приложения в облака, запазване на историята на журнала, настройване на възстановяване при бедствия, архивиране на по-големи набори от данни и други.

Vultr разполага с инсталиране на приложение с едно кликване, локален SSD и Intel процесори за висока производителност. Той има 17 центъра за данни в световен мащаб и неограничени комбинации от ОС, включително CentOS, Ubuntu, Windows, Debian и FreeBSD. Той също така предлага мощни добавки като Snapshots, DDoS защита, защитна стена и гъвкава мрежа.

Цена: започва от $ 5 / месец, 250GB съхранение, 1000GB изпращане на данни на месец

A2 хостинг

A2 хостинг е известен с пламтящите си бързи и надеждни решения за хостинг, съобразени с вашите нужди. Той прави JSON формат по подразбиране със своите PHP инсталира и осигурява 20X по-бърз опит, като хостинг на своите турбо сървъри.

Той използва софтуер за разработка от най-висок клас като PHP, MySQL, Python, PERL, PostgreSQL, Apache, Node.js и MariaDB. Освен това ви предоставя безплатен достъп до SSH и SSL сертификация. A2 хостингът предотвратява вашите данни от онлайн заплахи, като включва безплатно HackScan защита заедно с DDoS защита.

A2 гарантира 99,9% продължителност на работа чрез своите високоефективни сървъри, така че да имате достъп до данните по всяко време. Те предоставят куп други алтернативи за хостинг софтуер, включително Ubuntu Server, Nginx, Apache Tomcat, IonCube и Perl 5.10.

Amazon S3

Услугата за просто съхранение на Amazon или Amazon S3 предлага висока степен на достъпност на данните, мащабируемост, производителност и сигурност. Няма значение колко голям или малък е вашият бизнес; има решение за всички за съхранение на данни.

Той може да защити вашите данни за най-различни случаи на използване, включително мобилни приложения, уебсайтове, корпоративни приложения, анализи на големи данни, IoT устройства и други. Неговите удобни за управление функции за управление ви помагат да съхранявате и организирате данни и след това да ги конфигурирате с ефективни контроли за достъп.

Amazon S3 предлага високо ниво на издръжливост на данните, като създава и съхранява копията на всички обекти с активиран S3. Следователно, вашите данни са достъпни по всяко време и са безопасни от заплахи и грешки. Предлага достъпни класове за съхранение, поддържащи различни нива на достъп до данни.

Amazon S3 е напълно съвместим с HIPAA / HITECH, PCI-DSS, Директива на ЕС за защита на данните, FedRAMP и FISMA. Освен това той предлага възможности за одит, репликация на данни, управление на контроли за достъп, интеграция на S3 с помощта на Amazon Macie, дневници на дейности и други.

Използвайки S3 Select, можете да извлечете подмножества от данни за обекти и да ескалирате ефективността на заявките. Неговото запитване на място ви позволява да извършвате анализи на големи данни, да запитвате S3-дава възможност за данни с SQL изрази с помощта на Amazon Athena и да анализирате данни с помощта на Amazon Redshift Spectrum.

Може да искате да разгледате и съветите за сигурност S3.

GitHub

Доверен на над 50 милиона разработчици, GitHub е вашият перфектен хостинг партньор, където управлението на вашите файлове и достъпът до тях е лесно. Той не само осигурява гъвкав хостинг и подробни контроли за достъп до данни, но също така го поддържа със строга сигурност и надеждност чрез своя GitHub Enterprise Cloud.

GitHub хоства толкова много отворени, частни и публични хранилища на едно място. Всеки от тях е оборудван с модерни инструменти, които могат да ви помогнат при хостинг, документация, издаване на кодове и други. Опростява работата ви, докато обработвате големи файлове с помощта на Git LFS.

Използвайте GitHub Enterprise Server, за да го разгърнете във вашия център за данни. Можете също да го разгърнете в частния облак чрез уеб услуги на Amazon, Google Cloud или Azure. Персонализирайте всеки процес с интуитивния API заедно с GitHub приложения.

Тя позволява безупречна интеграция на инструменти, които използвате, за да улесните ефективния работен процес. Преместете данните си в облака чрез вградения си CI / CD. Можете да използвате пакетите GitHub и да прехвърляте неограничени данни в рамките на GitHub Actions.

Той използва CodeQL, който е двигател от най-високо ниво за анализ на семантични кодове, за да открие уязвимостите в сигурността.

Google Cloud Storage

Google Cloud е едно гише решение за всички ваши нужди за съхранение на обекти, на които предприятията и разработчиците се доверяват по целия свят. Той осигурява мащабируем, унифициран и траен подход за съхранение и защита на вашите данни.

Използвайки Управление на жизнения цикъл на обекта (OLM), можете да конфигурирате данни и да ги прехвърлите автоматично към евтини класове за съхранение въз основа на вашите критерии.

GCP ви предоставя гъвкавостта да хоствате вашите данни от JSON и приложения на местоположението, което искате, и начина, по който искате да съхранявате, според вашите нужди от производителност. Той предлага различни класове за съхранение, които ви позволяват да определите цените и наличността.

Има четири класа за съхранение:

 • Стандартът е оптимизиран за високочестотен достъп и производителност.
 • Близка линия за достъп до данни рядко с висока трайност и скорост
 • Coldline за достъп до данни няколко пъти в годината с висока трайност и скорост
 • Архив за достъп до данни веднъж годишно с достъпна цена

Той поддържа множество случаи на използване, включително интегрирано хранилище за данни за изчислителни машини, машинно обучение и анализи, съхраняване и предоставяне на медийно съдържание, архиви и архивиране. Можете да използвате версията на обекта, за да създавате и съхранявате копия на обекти в случай, че са презаписани или изтрити.

Освен това можете да дефинирате политики за задържане, да държите обект за смекчаване на изтриването, криптирането и управлението на данни чрез Cloud Key Management Service и да деактивирате ACL-та на обект за контрол на достъпа. Можете също да конфигурирате задържане на данни с помощта на Bucket Lock, да изпращате известия, журнали за одит и да контролирате достъпа с Cloud Identity & Управление на достъпа (IAM).

JSONbin

с JSONbin от ваша страна, не е необходимо да конфигурирате вашата база данни или да настройвате временни сървъри, за да тествате приложения отпред. Използвайте го, за да съхранявате всичките си данни и да тествате приложенията си безплатно.

Той създава и съхранява копия на обекти, когато въвеждате нов запис. Можете дори да получите най-новите актуализации или оригиналния запис, когато имате нужда. Когато се регистрирате в JSONbin, той ви предоставя секретен ключ, който можете да използвате за създаване на вашите лични записи.

При преминаване на валидния секретен ключ можете да актуализирате или преглеждате вашите записи, за да поддържате поверителност и сигурност. Той предлага функция за събиране, където можете да съхранявате и организирате данни в определен ред. Можете дори да използвате неговото персонализирано запитване за достъп до множество записи чрез определяне на филтри.

С помощта на Webhooks можете да създавате, изтривате или актуализирате данни по всяко време. Той предоставя напълно персонализирано табло за управление, където можете да създавате частни или публични кошчета. Можете да се възползвате от нейната справка за API, за да получите информация за това как можете да управлявате записи и да създавате бункери.

Можете да утвърдите вашите записи, използвайки Документи от схемата, които можете да прикачите с колекции. Получавайте информация в реално време за дейностите на API чрез имейли. Можете да добавите нови членове и да ги управлявате ефективно, като използвате функцията за управление на екипа му.

п: точка

Настройката на крайните точки на JSON и редактирането на данни е възможна за секунди при използване n: точка. За да започнете, можете да използвате лекия бекенд на n: point, за да създадете данни, да дефинирате структурата на данните чрез JSON схема и след това да я заключите, за да предотвратите изтриване или отменяне.

Вече можете да осигурите достъп до вашия екип, където те могат да актуализират записи, без да пречат на оригиналните данни. Редактирането на данни е без усилие, тъй като може да улавя грешки бързо и позволява JavaScript синтаксис на обект, който е гъвкав.

За достъп до конкретни данни, добавете индекси на масиви или ключове за свойства към URL адреса на API. Достъпът до API е възможен от всяка точка, използваща неговите функции CORS.

заключение

Съвременният бизнес включва много документи на ден, което става трудно да се управлява с времето. Също така, вашите данни са изложени на заплахи онлайн и физически щети, които могат да ви струват повече, отколкото сте предполагали. Но не се притеснявайте, оставете без хартия и оставете хостинг услугите на трети страни, както беше споменато по-горе, да съхраняват вашите данни и да управлявате свързани сървъри, за да ви избавите от допълнителни главоболия.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map