Нека следната платформа е домакин на вашите Jenkins, така че се съсредоточете върху изграждането и развитието.


Ако сте разработчик или сте в DevOps, това е много малко вероятно, за което да не сте чували Дженкинс.

Това е инструмент за автоматизация с отворен код, който помага за непрекъсната интеграция и продължаване на доставката в софтуерния цикъл. Има няколко плъгини, които ви помагат да изградите или разгърнете кода, да автоматизирате нещата. Jenkins може да бъде инсталиран на Windows, macOS или базирана на UNIX операционна система.

Непрекъснатата интеграция (CI) е практика за разработка на софтуер, при която разработчиците могат да избутват кода си в хранилище няколко пъти на ден. Дженкинс е най-използваният инструмент за непрекъсната интеграция. Дженкинс играе много важна роля в работата на CI / CD тръбопроводи. Той изгражда проектите непрекъснато и ги предоставя, като се интегрира с технологии за тестване и внедряване.

Мога да кажа, че Дженкинс е най-важният инструмент в цялостния жизнен цикъл на DevOps. Така че, от съществено значение е да бъдете домакин на Дженкинс на надеждна платформа. Стартирането и управлението му самостоятелно може да се превърне в много забързан процес, особено когато започнете да мащабирате и имате няколко компилации, за които да се грижите. Има много възможности за хостинг платформи за Jenkins, които можете да използвате.

Ако сте начинаещ и любопитен да научите Дженкинс, тогава вижте този онлайн курс.

Ако е необходимо само от Дженкинс, тогава можете да инсталирате на вашия локален компютър и да свършите работата. Въпреки това, когато работите в екип или бихте искали да получите достъп от интернет, тогава трябва да го домакин на Cloud. Една от възможностите е да получите облачния VM и да инсталирате и поддържате себе си ИЛИ да оставите експерта да се справи с администрацията и управлението на сървъра вместо вас.

Следните доставчици предлагат управляван хостинг за Дженкинс, където плащате за това, което използвате или месечно и не е нужно да се притеснявате от управлението на сървър, кръпка и т.н..

Google Cloud Platform

Облачна платформа на Google е един от топ доставчиците на облачни услуги. През последните няколко години GCP има, а услугите му нараснаха много.

Надграждането на Jenkins върху google облак ще работи по-бързо със мащабируема инфраструктура и предвидима производителност. Надстройка и мащабиране на инсталацията на Jenkins може да бъде автоматизирана с помощта на Google Kubernetes Engine.

gcp jenkins архитектура

В горната диаграма можете да видите, че се създава сервизен акаунт в GCP идентичност и управление на достъпа (IAM). Този акаунт за услуги се добавя към майстора на Дженкинс, след което създават агенти на Дженкинс. Артефактите се съхраняват в облачното хранилище на платформата Google. По-старите артефакти се преместват в различни класове за съхранение след определен период, за да се сведат до минимум разходите за задържане на цици.

Има достатъчно причини защо трябва да хоствате Дженкинс в Google Cloud. Плъгинът за изчисляване на Дженкинс на GCP създава по-бързи компилации и предлага машини при поискване. С Google Cloud получавате местна поддръжка на Kubernetes. Можете лесно да създадете CI / CD тръбопровод с помощта на Jenkins и Kubernetes. Kubernetes на Google Cloud се грижи за мащабирането и балансирането на натоварването на внедряването на Jenkins. Той ви предоставя подробни отчети за всякакви уязвими места в сигурността веднага след появата му. Чрез налагане на автоматична проверка на правилата той гарантира, че са разположени само проверени артефакти. Плъгинът на Jenkins GKE облекчава процеса на изпълнение на тестове и разполагане на артефакти в Google Kubernetes Engine (GKE).

С Pay за това, което използвате модел, разходите се правят само когато Jenkins изпълнява компилациите.

„GCP прави мащабирането на Дженкинс наистина лесно. С над 350TB месечен трансфер на данни и надстройките на Jenkins, разпространени в 670 vCPU, успяхме да намалим изпълнението на сглобяването от дни на минути. И с таксуване за секунда плащаме само за това, което използваме. ” – Тони Еспли, ръководител на DevOps, PCMS Group plc

Kamatera

Kamatera е доставчик на облачни услуги с опит над 20 години. Те предлагат и платформа за хостинг на Дженкинс. Там поддръжката 24 x 7 е най-добрата.

Можете да разгърнете Дженкинс в Каматера в рамките на секунди, без да са необходими разходи за настройка. Можете да отмените услугата винаги, когато искате да се откажете, така че не се изисква ангажимент. Просто трябва да изберете версията на Jenkins, която ще бъде инсталирана, и зоната, в която трябва да се инсталира.

версия на kamatera jenkins

И накрая, изберете конфигурацията, предлагана от Kamatera, това е всичко. Началната цена, осигурена от Kamatera, е само 4 $ / месец, което е най-доброто в бранша. Можете да започнете с 30-дневната им безплатна пробна версия.

конфигурация kamatera

Уеб услуги на Amazon

Уеб услуги на Amazon е най-големият доставчик на облачни услуги в момента на облачния пазар. AWS предоставя хостинг платформа за инструменти като Jenkins.

В AWS можете да внедрите Jenkins в Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2). Средата на Дженкинс ще бъде поставена във виртуалния частен облак на Amazon (Amazon VPC). Освен това ще използва обем на Amazon Elastic Block Store (EBS) за съхранение.

Ето как ще изглежда архитектурата:

Aws jenkins архитектура

Ценообразуването ще зависи от вида конфигурация, която решите да внедрите Jenkins на AWS. Можете да го стартирате на AWS безплатно ниво за 1 час; цената ще бъде 0 $. За месечно използване, ако отидете за m4.large инстанция с 40GB EBS устройство, цената ще достигне 89 $ / месец.

Използвайки изчислението на AWS за стартиране на Дженкинс, вие ще плащате само за това, което използвате. И в зависимост от нуждите, можете да намалите мащаба надолу или нагоре. Това е най-подходящият, сигурен и надежден вариант за хостинг на Дженкинс.

Cloudbees

Cloudbees осигурява непрекъснати софтуерни услуги за доставка. Непрекъснатото доставяне е много важно за организациите, които преминават към среда на DevOps. Kohsuke Kawaguchi, който беше основателят на проекта Jenkins, в момента е главен учен, както и CTO в Cloudbees. Има много други основни ангажименти на проекта на Дженкинс, които работят в Cloudbees сега.

Фантастична функция с офертите на Cloudbees е съветникът в облака Дженкинс. Той е отговорен за даването на препоръки за вашите надграждания от Дженкинс и също така ви помага при потенциални проблеми в изграждането. Тази функция е напълно безплатна от Cloudbees, а експертите на Jenkins от Cloudbees се грижат за тази функция.

 • Настройката е лесна Можете да изтеглите, инсталирате и стартирате Jenkins за секунди, не се изисква ръчна намеса.
 • Те разполагат с екип от експерти на Дженкинс, които отговарят за осигуряването на средата на Дженкинс с висока стабилност
 • Може би сте се сблъсквали с неуспешни конструкции с Дженкинс в миналото, но вече не с Cloudbees Jenkins. Надстройките също са много плавни.
 • Програмата за сигурност на Cloudbees изброява всички версии на плъгини, които са щателно тествани и сигурни за използване.
 • С Cloudbees получавате и административно табло за управление, наречено Beekeeper Upgrade Assistant. Показва всички изпълнявани приставки на Jenkins и препоръчаните действия върху тях.

Разпространението на CloudBees Jenkins се предлага в AWS, Digitalocean, Google Cloud, Microsoft Azure и VMWare.

DigitalOcean

DigitalOcean е много известен доставчик на облачни услуги. На пазара на DigitalOcean има приложение, наречено Onjection Jenkins, което използва Jenkins в платформата DigitalOcean. Можете бързо да сканирате, изграждате, тествате и разгръщате приложения чрез Onjection поради отличната си съвместимост с всички инструменти на DevOps.

Инжекцията Дженкинс е готов за производство CI / CD инструмент. Множество плъгини като Ant, Maven, Docker, Kubernetes Pipeline, Git и др. Са интегрирани и конфигурирани в Onjection Jenkins.

Servana

Servana елиминира всички проблеми, с които се сблъсквате във вашия CI / CD тръбопровод. Не е нужно да се притеснявате за грешка във вашите компилации или закъснение в пускането.

Те използват дистрибуцията Cloudbees Jenkins за внедряване на Jenkins. Тя включва множество приставки за сигурност и управление на Дженкинс.

Той предоставя хостинг услуги в собствени центрове за данни или на своята мулти-облачна платформа. Има един единствен пакет за разработка на софтуер и процес на доставка.

Те могат да осигурят обслужване на ниво производство, осигурявайки последователност и качество. По-долу са представени няколко други функции:

 • Нулева поддръжка
 • Гаранция за ненавременна работа
 • Мониторинг 24 × 7 с възможности в реално време
 • Ops табло за управление
 • Часово криптирани архиви
 • IP бели списъци
 • QuickStart шаблони за тръбопроводи

Дава 14 дни безплатна пробна версия, когато получавате под ресурси:

 • Управлявана идентичност & достъп
 • CICD от Jenkins
 • Осем разработчици & потребители на администратор
 • Седем дни запазване на данни
 • Съхранение на артефакти от 50 GB
 • 5GB кеш памет
 • Осем паралелни тръбопровода
 • ПЕЙГ агенти

Microsoft Azure

Microsoft Azure е 2-ра най-добра облачна услуга, доставчик. Jenkins може да бъде хостван на Microsoft Azure или да разширите съществуващата архитектура на Jenkins с услугите на Azure. Това ще ви помогне в централизирането на вашата автоматизация на изграждане, а също и мащабиране на внедряването според нуждите на проекта.

дженкинс лазур

Има три начина за разполагане на Дженкинс в Azure:

 1. Използване на шаблон за решение на Jenkins. Този шаблон може да се използва с минимални познания за Azure, за да конфигурирате Jenkins Instance
 2. Можете да използвате виртуални машини Azure, за да разгърнете Дженкинс
 3. В контейнер Azure работи на клъстер Kubernetes

Шаблонът за решение на Jenkins ще инсталира най-новата версия на Jenkins, включително инструменти и плъгини като git, azure идентификационни плъгини, Azure VM и контейнер агенти добавка, azure склад за съхранение, azure CLI и т.н..

Дженкинс лазурни услуги

Ето как изглежда архитектурата с внедряването на Jenkins в Azure. Jenkins Server работи на виртуална машина Azure. Всичко работи във виртуална мрежа, така че да могат да се свързват помежду си с логическо разделяне. Подмрежата изолира сървъра на Дженкинс, така че той да може да управлява добре мрежовия трафик. Артефактите за изграждане, създадени от конструкциите на Jenkins, се съхраняват в хранилището на Azure Blob. Azure Active Directory се грижи за удостоверяването на потребителите и дефинира политики и разрешения за всяка роля в работния процес. Azure Monitor наблюдава лазурната виртуална машина, на която работи Дженкинс. Управляваните дискове са отговорни за поддържането на състоянието на сървъра на Jenkins и осигуряват възстановяване при бедствия. Azure Key treult и всички тайни и ключове за предоставяне на Azure ресурси.

заключение

Това е интелигентно решение да бъдете домакин на Jenkins на някоя от горните хостинг платформи на Jenkins и нека се погрижите за управлението и управлението на надстройките. Изберете вашата хостинг платформа на Jenkins сега.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me