Drupal – не е популярен като WordPress, но е също толкова способен да създаде надежден и сигурен уебсайт за вашия бизнес. Независимо дали искате да публикувате огромно количество съдържание или да продавате продукти в дигитален магазин, Drupal може да бъде разумен избор като система за управление на съдържанието (CMS).


Какво е Drupal?

В случай, че се чудите – Drupal е CMS с отворен код, който работи на PHP. Той е безплатен и се разпространява под GNU General Public License. Drupal е създаден през 2000 г. като начин за изграждане на малки уебсайтове. Днес той е на версията си Версия 8 и захранва 2,3% от сайтовете в света.

Drupal класира 3-то място в списъка с най-популярните CMS в света, като WordPress и Joomla заемат първите 2 места. Пазарният му дял е 4,7% при проследяване на повече от 577 000 активни сайта. Може да не е лесно да се научат за случайни потребители. Изисква основни познания в PHP и уеб разработката, така че не е толкова лесен за използване като WordPress. Обновената му версия обаче се е подобрила по отношение на лекотата на използване и гъвкавостта.

Предимството на Drupal е неговата сигурност, поради което големи компании като Verizon, Cisco и Infusionsoft използват Drupal за своите уебсайтове. Правителствени агенции като Лондон и кметството на Лос Анджелис също разчитат на рамката за сигурност на Drupal.

Освен че е сигурна, рамката на Drupal е проектирана да обработва по-сложни структури на съдържание. Тя позволява на множество потребители да споделят и да си сътрудничат в рамките на платформата, като прави по-гладък работния процес на съдържанието.

Най-добрата уеб хостинг платформа за Drupal

Ако искате да стартирате Drupal, важно е да изберете правилния уеб хост, който предлага оптимизация, специфична за Drupal. Ако сте нови в рамката или се нуждаете от помощ, би било полезно, ако вашият уеб хост може да ви помогне.

Нека проучим някои от най-добрите хостинг платформи за хостване на вашите Drupal сайтове.

Platform.sh

Platform.sh предлага премиум уеб хостинг за бързи и сигурни Drupal сайтове. Някои от функциите на уеб хостинг за Drupal на Platform.sh включват:

 • Вграден композитор
 • Drupal конзола и поддръжка на Drush
 • Управляван CDN
 • Захранва се от SSD дискове
 • Git API

Можете да изпробвате Platform.sh хостинг с безплатна пробна версия, след която плановете за развитие започват от $ 10 / месец. Има професионален ($ 50 / месец / проект) и Enterprise ($ 1250 / месец / проект), ако искате да мащабирате вашия сайт за по-голям трафик.

SiteGround

SiteGround е лидер в хостинга на бързи уебсайтове. Той предлага същото качество на хостинг за Drupal. План за уеб хостинг на Drupal започва от $ 3,95 / месец.

Получаването на SiteGround за Drupal ще ви даде:

 • Премиум хостинг с удобна за потребителя настройка
 • Инструменти за изграждане на уеб, които работят индивидуално за Drupal
 • 24/7 ъптайм и ежедневно архивиране на сайта

A2 хостинг

A2 хостинг предлага 20X по-бърз хостинг на Drupal при три достъпни пакета, започващи от $ 3,92 / месец. Drupal идва предварително инсталиран с хостинг плана на A2 и е оптимизиран за скорост и производителност.

Ето какво получавате с хостинг плановете на A2:

Lite – 3,92 долара / месецSwift – $ 4,90 / месецТурбо – $ 9,31 / месец
1 УебсайтНеограничени уебсайтовеНеограничени уебсайтове
5 Бази данниНеограничени бази данниНеограничени бази данни
Неограничено съхранениеНеограничено съхранениеНеограничено съхранение
Неограничен трансферНеограничен трансферНеограничен трансфер
cPanel Control PanelcPanel Control PanelcPanel Control Panel
Безплатен SSL & SSDБезплатен SSL & SSDБезплатен SSL & SSD
Безплатно & Лесен трансфер на сайтБезплатно & Лесен трансфер на сайтБезплатно & Лесен трансфер на сайт
Турбо (До 20X по-бързо)

inMotion хостинг

inMotion хостинг има основен и разширен хостинг план за уебсайтове, базирани на Drupal. И двете включват достъп до уроци и ръководства за Drupal.

За основния план хостингът в InMotion за Drupal струва $ 6.39 на месец и включва:

 • Безплатен SSD
 • Безплатен домейн
 • Неограничено пространство на диска
 • 1-Щракнете Инсталатор на приложения
 • Безплатна миграция на уебсайтове

Разширеният план, който осигурява хостинг на виртуални частни сървъри, започва от $ 29.19 / месец. Включва:

 • 4GB – 8GB RAM
 • 75 – 260 GB съхранение
 • 4TB – 6TB честотна лента
 • 3 – 5 IP адреса

Cloudways

Cloudways оферта управляван хостинг за Drupal. Можете да изберете да хоствате вашия сайт в Google Cloud, AWS, DigitalOcean, Linode и Vultr. Наличието на множество опции означава, че можете да изберете да хоствате сайта си близо до целевата си аудитория.

Cloudflare оптимизира сървърите за доставяне на съдържанието по-бързо и сигурно от онлайн заплахи. Някои от функциите включват:

 • PHP 7 готов
 • Вграден кеш
 • HTTP / 2 поддръжка
 • Безплатен SSL
 • резервно копие
 • Двуфакторна автентификация

и, фантастична подкрепа за отговор на вашите запитвания.

Пантеон

Пантеон твърди, че е „най-добрият в класа“ хостинг за Drupal и WordPress с възможност за мащабиране на всеки сайт с пламна бърза доставка на съдържание. Сред забележителните му функции са управляваните HTTPS, автоматизиран системен администратор и устойчивост на бедствия. Можете да се регистрирате за безплатен демо акаунт, преди да се ангажирате с платените му планове.

Пантеонът е готов за предприятия и се доверява на tableau, Yale, apigee и много други.

Rochen

Rochen може да бъде домакин на вашия сайт Drupal и да гарантира успеха му с отлична поддръжка и обслужване на клиенти. Подпомаганата миграция на сайтове и вграждането са включени в уеб хостинг пакета на Rochen за Drupal.

Клиентите могат да избират между споделен хостинг (започва от $ 4,95 / месец) или управляван облачен сървър (започва от $ 200 / месец).

заключение

Drupal може да не е толкова лесен за използване като WordPress, но е мощен инструмент за управление на тежки уеб сайтове. Сигурността му е второстепенна, така че ако това е ваша основна грижа, най-добре е да използвате тази рамка.

Поради тази причина ще ви е необходим хостинг пакет, който да поддържа функционалностите на Drupal. Ако сте на бюджет, ходенето с SiteGround или A2 хостинг ще е достатъчно.

ЕТИКЕТИ:

 • Drupal

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me