8 най-добрата управлявана хостинг платформа MySQL за вашето приложение

MySQL е най-използваният двигател на бази данни с отворен код в Linux и облачни базирани платформи. Почти всеки доставчик на уеб хостинг услуги предлага основен екземпляр MySQL, включен в плановете му за уеб хостинг без допълнителни разходи.


Комбинираната комбинация от уеб + база данни е предпочитана опция за нови или сайтове с малък трафик, тъй като комбото освобождава системния администратор от всички проблеми при управлението на различни услуги.

Но когато управлението на данните стане критично за приложенията или уеб сайтовете с голям обем, може да има смисъл да се отделят и двете услуги и да се запази специален хостинг само за базата данни. DBaaS (база данни като услуга) също е предпочитан избор, ако настройвате слоя данни на приложение, преди да знаете как ще получите достъп до тези данни.

Друго предимство на хоста на вашата MySQL инсталация е, че можете да управлявате архивиране, репликация, наблюдение и други важни функции независимо от останалите хоствани услуги. Също така управляваната MySQL платформа ви позволява да получите достъп до нея с външни инструменти по ваш избор, освен основните инструменти, които доставчикът предлага по подразбиране.

Защо MySQL?

В облака има и други бази данни, които бихте могли да използвате, като PostgreSQL, MariaDB, Oracle Database и Microsoft SQL Server. Сред тях MySQL се откроява със своята скорост, стабилност и лекота на използване, освен голямото удобство да бъдете безплатен и с отворен код.

Друго важно предимство на MySQL е, че той е създаден за мрежата от самото начало, за разлика от други бази данни, които са родени за LAN и клиент-сървър и са адаптирани по-късно за интернет. Огромната общност на разработчици зад MySQL е гаранция, че тя бързо ще включва всички нови функции, които потребителите изискват. И тъй като тези разработчици също са потребители на MySQL, те гарантират, че прилагането на тези нови функции е оптимизирано за производителност и производителност.

Това обяснява как MySQL стана лидер в корпоративните функции като репликация, клъстеризиране и бази данни в паметта между други.

Какво да търсите в управлявана хостинг платформа MySQL?

Цените на хостинг услугите на MySQL варират от нищо до стотици долари месечно, в зависимост от услугата и обема, от който се нуждаете (има и почасови тарифи). Но има много други аспекти, различни от цената, която трябва да вземете предвид при избора на доставчик на MySQL услуги.

Инструментите за управление, които получавате с вашите бази данни, е друг важен фактор за решение. Доставчиците на хостинг на DB обикновено предлагат мениджърски интерфейс, който обикновено е приятелски и лесен за използване. Но също толкова важно е, че можете да се свържете с базата данни чрез API обаждания или отдалечени инструменти, които ви дават свобода за достъп и управление на вашите данни по ваше желание.

Сигурността винаги е важен въпрос, който трябва да вземете предвид при избора на хостинг на база данни. Вашата база данни трябва да бъде защитена по много начини, включително достъп и криптиране на данни. Тъй като вашите данни ще пребивават в облака, те трябва да бъдат кодирани не само когато са в покой, но и когато пътуват между базата данни и вашето приложение.

И накрая, трябва да предпочитате услуга, която се грижи за възможно най-много задачи по отношение на рутинното управление, като архивиране, наблюдение, оптимизация на производителността и актуализиране на софтуера..

Нека разгледаме най-добрите налични опции по отношение на управляваните хостинг платформи MySQL.

Дигитален океан

Започвайки от $ 15 месечно, управляваните бази данни на Digital Ocean ви дават висока мащабируемост, ежедневно архивиране и автоматично отказване. С няколко кликвания можете да стартирате MySQL клъстер и след това да използвате достъп до API или опростен потребителски интерфейс на Digital Ocean, за да работите с него. Няма да се налага да се тревожите за рутинните задачи за управление, защото за всички тях ще се погрижи.

Интересен аспект на управляваната услуга е, че ежедневните архиви предоставят възможност за възстановяване на данни до всяка точка в рамките на предходните седем дни.

Digital Ocean изолира вашите бази данни в личната мрежа на вашия акаунт, като ви позволява да управлявате комуникацията в рамките на вашата инфраструктура. Все още можете да получите достъп до вашите данни чрез публичния интернет, като изброите необходимите входящи източници. Не е нужно да се притеснявате за неоторизиран достъп, тъй като вашите данни ще бъдат кодирани, както в транзит, така и в покой.

Google Cloud SQL

Услугата на Google не само предлага MySQL бази данни, но те също така ви дават възможност за избор на PostgreSQL и SQL Server и уверяват, че ще можете да се свържете с вашите данни от всяко приложение и от която и да е част от света, без да се притеснявате за архивиране, репликация или откази. Google обещава, че ще получите надеждни данни, висока наличност и гъвкавост, практически без да местите пръст.

Достъпът до данни е гарантиран и защитен за различни облачни платформи, като App Engine, Compute Engine, Kubernetes и BigQuery. Данните се криптират при транзит и в покой и получавате поверителност чрез виртуален частен облак и достъп до мрежа, ограничен от защитна стена. Ако се съмнявате, можете да проверите стандартите за сигурност, обхванати от Google Cloud SQL: HIPAA, SSAE 16, ISO 27001 и PCI DSS v3.0.

С Google Cloud SQL не е необходимо предварително да планирате капацитета си за съхранение. Можете да започнете безплатно с обикновена база данни за тестване с намален набор от данни и след това да скочите в производствена среда, използвайки база данни с висока наличност, за нула време.

Не се притеснявайте за нарастването на обема, тъй като съхранението ще се мащабира автоматично.

Kamatera

MySQL е едно от многото управлявани приложения и услуги, предлагани от Kamatera Cloud. MySQL ценовите планове започват от $ 4 на месец за услуга, която включва 1 виртуален процесор с 1 GB RAM памет, 20 GB SSD памет и 5 TB интернет трафик. 30-дневна безплатна пробна версия ви позволява да усетите вкуса на услугата и да я оставите, ако не сте доволни.

Центровете за данни на Kamatera са разположени в Америка, Европа, Азия и Близкия изток, предлагайки истинско глобално бизнес решение, в случай че се нуждаете от бърз достъп от всяка част на света..

Kamatera ви предлага избор на MySQL 8.0 или 5.7, и двете работещи на Ubuntu Server 18.04. Гарантираното време за работа от 99,95% без нито един момент на повреда ви осигурява непрекъсната работа. Можете да създадете сървър само за 60 секунди и след това да мащабите нагоре и надолу без ограничения.

Премийна, човешка, денонощна услуга за поддръжка ще бъде на разположение, за да отговори на всички ваши нужди.

ScaleGrid

ScaleGrid предоставя единствения DBaaS, който ви позволява да имате пълен администраторски контрол над вашите MySQL внедрения. Използвайки една лесна за използване конзола за управление, можете да разгърнете, осигурите, следите и мащабирате вашите MySQL клъстери в облака. Плановете за ценообразуване „Носете свой собствен облак“ започват от 8 долара на месец и ви позволяват да избирате между AWS, AWS High Performance и Azure.

Освен MySQL, можете да изберете MongoDB, Redis или PostgreSQL.

Основният план предлага интересен набор от предимства, като поддръжка на запазени инстанции, адаптивни RAM, диск & случаи, автоматизирани архиви, 24/7 поддръжка, специализирани сървъри, мониторинг и персонализирани сигнали, бавен анализ на заявките, наред с други. Ако обичате да персонализирате услугите си и да виждате какво става под капака, ScaleGrid предлага пълен SSH достъп до основни машини, като ви позволява да изследвате свободно и дори да инсталирате персонализирани софтуерни агенти.

Не се заключвате със ScaleGrid, тъй като можете да мигрирате данните си по всяко време, използвайки напълно достъпни инструменти за управление на база данни.

Cloudways

Cloudways проектира своята услуга за хостинг на бази данни ThunderStack MySQL с висока производителност и го ориентира към разработчиците, като предлага широка гама от предварително инсталирани инструменти като Git и Composer. Cloudways предлага вграден MySQL администратор, който опростява ежедневната работа с DBA и функция за автоматично внедряване на Git, която позволява координиране на работата в разпределените екипи: кодът се актуализира на живи сървъри веднага след като бъде поставен в отдалечени хранилища.

За разработчика също се смята функция за отдалечени връзки на Cloudways, която позволява отдалечени, сигурни връзки към базите данни, хоствани на управляваните им сървъри. Можете да започнете безплатно да използвате хостинг услугата Cloudways MySQL – дори предлагате безплатно да мигрирате първия си уебсайт в Cloudways – и по-късно да изберете месечна такса или план за ценообразуване с плащане.

За различните облачни инфраструктури важат различни цени. Например, ако използвате DigitalOcean като основна платформа, месечната цена (включително автоматизирани резервни копия, поддръжка 24/7 и много други екстри) е 10 долара за основен план. Но ако използвате Google Cloud, началната цена се покачва до 33,30 долара.

Амазонка Аврора

полярно сияние е релационна база данни, създадена за облака, съвместима с MySQL и PostgreSQL. Според Amazon, Aurora съчетава работата и наличието на традиционните бази данни с удобството на база данни с отворен код.

Amazon твърди, че Aurora е до пет пъти по-бърза от стандартните MySQL бази данни и три пъти по-бърза от стандартните PostgreSQL бази данни. Услугата се управлява изцяло от Amazon Relational Database Service (RDS), която автоматизира взискателни административни задачи като хардуерно осигуряване, конфигуриране на база данни, приложение за патч и архивиране.

Системата за възстановяване на Aurora автоматично мащабира до 64TB за екземпляр от база данни. Той осигурява висока наличност с до 15 реплики за четене с ниска латентност, възстановяване в даден момент, генериране на непрекъснато архивиране на Amazon S3 и репликация в три зони за достъпност.

Aurora предлага няколко нива на сигурност за базата данни. Те включват мрежова изолация чрез Amazon VPC, криптиране на празен ход с помощта на клавиши, които можете да създавате и контролирате чрез AWS Key Management Service (KMS), и криптиране на данни в транзит с SSL. В криптиран пример на Amazon Aurora, основните данни за съхранение са кодирани, както и архивирането, моментните снимки и автоматизираните реплики на същия клъстер.

SQL клъстери

SQL клъстери предлага хостинг MySQL на облак Kubernetes. Платформата е достъпна за бази данни MySQL във всякакъв мащаб, от експериментални бази данни за разработчици до магазини за производствени данни на предприятия.

Ценовите планове започват от $ 4,99 на месец за услуга, която включва един възел, 2 ядра на процесора, 2 GB RAM, 60 GB SSD съхранение и 60 GB за архивиране на данни. Въпреки, че е евтина услуга, SQL Clusters предлага решение за MySQL с устойчивост на откази с безпроблемно разпределени резервни копия и възстановяване в момента.

Aiven

Aiven предлага управляван MySQL облачен хостинг с селекция от инфраструктури, която включва Google Cloud, AWS, Microsoft Azure, DigitalOcean и UpCloud във всички региони. За да се гарантира сигурността на данните, MySQL екземплярите на Aiven работят на специализирани виртуални машини, а данните се криптират както в покой, така и в транзит. Реплики само за четене и реплики за отдалечено четене предлагат висока скорост и освобождават главния възел от неизискващи задачи за четене.

Услугата за разклоняване на база данни е изключителна функция, която Aiven предлага да ви позволи да извършвате допълнителни действия върху вашата база данни, без да влияете на производствената среда. Месечните планове за ценообразуване започват от 99 долара за стартов план, който включва 1 VM, 2 процесора, 4 GB RAM и 80 GB памет.

Стойте далеч от входните доставчици

Едно последно нещо, което трябва да сте сигурни, когато изберете доставчик на облачна база данни, е, че той ще ви позволи да пренасяте своите бази данни някъде другаде по всяко време и без излишни. Избраният днес доставчик на облачни услуги не може да бъде подходящ утре или може би ще намерите друга опция, която предлага по-добра или по-евтина услуга. Затова трябва предварително да знаете, че ще можете лесно да мигрирате данните си по ваше желание.

ЕТИКЕТИ:

  • База данни

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map