8 Platforma de găzduire MySQL cel mai bine administrată pentru aplicația dvs.

MySQL este cel mai utilizat motor de baze de date open-source în platformele Linux și cloud. Aproape fiecare furnizor de servicii de găzduire web oferă o instanță de bază MySQL inclusă în planurile sale de găzduire web fără costuri suplimentare.


Combo-ul de bază de date web + care găzduiește combo-ul este o opțiune preferată pentru site-urile web noi sau cu trafic redus, deoarece combo-ul eliberează administratorul de sistem de toate problemele de gestionare a diverselor servicii.

Dar, atunci când gestionarea datelor devine critică în aplicațiile sau site-urile cu volum mare, ar putea avea sens să decuplați ambele servicii și să păstrați o găzduire dedicată doar bazei de date. DBaaS (baza de date ca serviciu) este, de asemenea, o alegere preferată dacă configurați stratul de date al unei aplicații înainte de a ști cum aveți de accesat aceste date.

Un alt avantaj al instalării MySQL găzduit separat este că puteți gestiona copii de rezervă, replicare, monitorizare și alte funcții importante independent de restul serviciilor găzduite. De asemenea, o platformă administrată MySQL vă permite să o accesați cu instrumente externe la alegere, pe lângă instrumentele de bază pe care le oferă prestabilit prestatorul.

De ce MySQL?

Există și alte baze de date pe cloud pe care le-ai putea utiliza, cum ar fi PostgreSQL, MariaDB, Oracle Database și Microsoft SQL Server. Printre ele, MySQL se remarcă pentru viteza, stabilitatea și ușurința de utilizare, pe lângă marea comoditate de a fi liber și open source.

Un alt beneficiu important al MySQL este că este proiectat pentru web de la început, spre deosebire de alte baze de date care s-au născut pentru LAN-uri și medii client-server și au fost adaptate ulterior pentru internet. Imensa comunitate de dezvoltatori din spatele MySQL este o garanție că va încorpora rapid orice caracteristici noi pe care utilizatorii le solicită. Și având în vedere că acești dezvoltatori sunt și utilizatori MySQL, ei se asigură că implementarea acelor noi funcții este optimizată pentru performanță și randament.

Asta explică modul în care MySQL a devenit lider în funcțiile de întreprindere precum replicarea, clusterarea și bazele de date în memorie, între altele.

Ce să cauți într-o platformă de găzduire MySQL administrată?

Prețurile serviciilor de găzduire MySQL variază de la nimic până la sute de dolari pe lună, în funcție de serviciul și volumul de care aveți nevoie (există și tarife orare). Cu toate acestea, există multe alte aspecte, în afară de prețul de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un furnizor de servicii MySQL.

Instrumentele de management pe care le obțineți cu bazele de date sunt un alt factor de decizie important. Furnizorii de hosting DB oferă de obicei un front-end de management care este de obicei prietenos și ușor de utilizat. Dar este la fel de important să vă puteți conecta la baza de date prin apeluri API sau instrumente la distanță, care vă oferă libertatea de a vă accesa și de a gestiona datele la dorința dvs..

Securitatea este întotdeauna o problemă importantă de luat în considerare atunci când alegeți o bază de date care găzduiește. Baza de date trebuie să fie protejată în mai multe moduri, inclusiv acces și criptarea datelor. Din moment ce datele dvs. vor sta în cloud, acestea trebuie criptate nu numai în repaus, ci și când călătorește între baza de date și aplicația dvs..

În cele din urmă, ar trebui să preferați un serviciu care să aibă grijă de cât mai multe sarcini în ceea ce privește gestionarea de rutină, precum backup, monitorizare, optimizare a performanței și actualizare software.

Aruncăm o privire la cele mai bune opțiuni disponibile în ceea ce privește platformele de găzduire MySQL administrate.

Oceanul digital

Începând de la 15 dolari pe lună, bazele de date administrate de Digital Ocean vă oferă o scalabilitate ridicată, backupuri zilnice și reîncărcare automată. Cu câteva clicuri, puteți lansa un cluster MySQL și apoi puteți utiliza accesul API sau IU simplificată pentru Digital Ocean pentru a lucra cu acesta. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la sarcinile de management de rutină, deoarece acestea vor fi toate îngrijite.

Un aspect interesant al serviciului gestionat este faptul că copiile de rezervă zilnice oferă posibilitatea de a restabili datele în orice punct din ultimele șapte zile.

Digital Ocean izolează bazele de date din rețeaua privată a contului dvs., permițându-vă să gestionați comunicarea în infrastructura dvs. Puteți accesa în continuare datele dvs. pe internet public, prin listarea surselor de intrare necesare. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la accesul neautorizat, deoarece datele dvs. vor fi criptate, atât în ​​tranzit, cât și în repaus..

Google Cloud SQL

Serviciul Google nu numai că oferă baze de date MySQL, dar vă oferă posibilitatea de a alege PostgreSQL și SQL Server și vă asigură că vă veți putea conecta la datele dvs. din orice aplicație și din orice parte a lumii, fără a vă face griji pentru copii de rezervă, replicare sau eșecuri. Google promite că veți obține date de încredere, disponibilitate ridicată și flexibilitate, practic fără a muta un deget.

Accesul la date este garantat și securizat pentru diferite platforme cloud, cum ar fi App Engine, Compute Engine, Kubernetes și BigQuery. Datele sunt criptate în tranzit și în repaus și obțineți confidențialitate printr-un nor privat virtual și acces la rețea restricționat de un firewall. Dacă aveți îndoieli, puteți verifica standardele de securitate acoperite de Google Cloud SQL: HIPAA, SSAE 16, ISO 27001 și PCI DSS v3.0.

Cu Google Cloud SQL, nu trebuie să vă planificați capacitatea de stocare în prealabil. Puteți începe gratuit cu o simplă bază de date de testare cu un set de date redus și apoi să săriți la un mediu de producție, folosind o bază de date cu disponibilitate ridicată, în cel mai scurt timp.

Nu vă faceți griji pentru creșterea volumului, deoarece stocarea va fi scalată automat.

Kamatera

MySQL este una dintre numeroasele aplicații și servicii gestionate oferite de Kamatera Cloud. Planurile de prețuri MySQL încep de la 4 dolari pe lună pentru un serviciu care include 1 procesor virtual cu 1 GB memorie RAM, 20 GB stocare SSD și 5 TB de trafic de internet. O probă gratuită de 30 de zile vă permite să obțineți un gust al serviciului și să îl lăsați dacă nu sunteți mulțumit.

Centrele de date Kamatera sunt situate în America, Europa, Asia și Orientul Mijlociu, oferind o adevărată soluție de afaceri globală în cazul în care ai nevoie de acces rapid din orice parte a lumii.

Kamatera vă oferă o selecție dintre MySQL 8.0 sau 5.7, ambele rulând pe un Ubuntu Server 18.04. Timpul de funcționare garantat de 99,95% fără un singur punct de eșec vă oferă o funcționare continuă. Puteți crea un server în cel puțin 60 de secunde, apoi puteți scala în sus și în jos fără limite.

Un serviciu premium, uman, de asistență 24/7, va fi acolo pentru a satisface nevoile dvs..

ScaleGrid

ScaleGrid oferă singurul DBaaS care vă permite să aveți un control complet al administratorului superuser asupra implementărilor MySQL. Folosind o consolă de administrare ușor de utilizat, puteți să implementați, să furnizați, să monitorizați și să scalați grupurile MySQL în cloud. Planurile de prețuri „Adu-ți propriul nor” încep de la 8 USD pe lună și îți permite să alegi între AWS, AWS High Performance și Azure.

Pe lângă MySQL, puteți opta pentru MongoDB, Redis sau PostgreSQL.

Planul de bază oferă un set interesant de bunătăți, precum suportul instanțelor rezervate, memorie RAM personalizabilă, disc & instanțe, copii de rezervă automatizate, asistență 24/7, servere dedicate, monitorizare și alerte personalizate, analiză lentă de interogare, printre altele. Dacă vă place să vă personalizați serviciile și vedeți ce se întâmplă sub capotă, ScaleGrid oferă acces complet la rădăcină SSH la mașinile de bază, permițându-vă să explorați liber și chiar să instalați agenți software personalizați.

Nu vă veți bloca cu ScaleGrid, deoarece puteți migra datele dvs. în orice moment, utilizând instrumente de gestionare a bazelor de date complet accesibile.

Cloudways

Cloudways a conceput serviciul său de găzduire a bazei de date MySQL ThunderStack, cu performanțe ridicate, și l-a orientat către dezvoltatori, oferind o gamă largă de instrumente preinstalate precum Git și Composer. Cloudways oferă un administrator MySQL încorporat care simplifică activitatea DBA zilnică și o funcție de implementare automată Git care permite coordonarea lucrărilor în cadrul echipelor distribuite: codul este actualizat pe serverele live imediat ce este introdus în depozitele la distanță.

De asemenea, pentru un dezvoltator este caracteristica conexiunile la distanță Cloudways, care permite conexiuni la distanță, sigure, la bazele de date găzduite pe serverele lor gestionate. Puteți începe să utilizați gratuit Cloudways MySQL serviciu de găzduire – chiar se oferă să migrați gratuit site-ul dvs. către Cloudways – și apoi să optați pentru o taxă lunară sau un plan de prețuri de plată.

Prețuri diferite se aplică pentru diferite infrastructuri cloud. De exemplu, dacă utilizați DigitalOcean ca platformă de bază, prețul lunar (inclusiv backup-uri automate, suport 24/7 și multe alte bunătăți) este de 10 USD pentru un plan de bază. Dar dacă utilizați Google Cloud, prețul de pornire crește până la 33,30 USD.

Amazon Aurora

auroră este o bază de date relațională creată pentru cloud, compatibilă cu MySQL și PostgreSQL. Potrivit Amazon, Aurora combină performanța și disponibilitatea bazelor de date tradiționale cu comoditatea unei baze de date open-source.

Amazon susține că Aurora este de până la cinci ori mai rapid decât bazele de date MySQL standard și de trei ori mai rapid decât bazele de date PostgreSQL standard. Serviciul este gestionat integral de serviciul de baze de date relațional Amazon (RDS), care automatizează sarcini administrative solicitante, cum ar fi furnizarea de hardware, configurarea bazei de date, aplicația de corecție și backup.

Sistemul de recuperare Aurora cântă automat până la 64 TB per instanță a bazei de date. Oferă disponibilitate ridicată cu până la 15 replici de citire cu latență scăzută, recuperare la un moment dat, generarea de backup-uri continue pe Amazon S3 și replicare în trei zone de disponibilitate.

Aurora oferă mai multe niveluri de securitate pentru baza de date. Acestea includ izolarea rețelei prin Amazon VPC, criptarea inactivă folosind chei pe care le puteți crea și controla prin intermediul serviciului de gestionare a cheilor AWS (KMS) și criptarea datelor în tranzit cu SSL. Într-o instanță criptată Amazon Aurora, datele de stocare de bază sunt criptate, la fel ca copiile de rezervă, instantaneele și replicile automate ale aceluiași cluster..

Clustere SQL

Clustere SQL oferă găzduire MySQL pe un cloud Kubernetes. Platforma este disponibilă pentru bazele de date MySQL la orice scară, de la baze de date experimentale pentru dezvoltatori până la depozite de date de producție a întreprinderii.

Planurile de prețuri încep de la 4,99 USD pe lună pentru un serviciu care include un singur nod, 2 nuclee CPU, 2 GB RAM, 60 GB stocare SSD și 60 GB pentru backup de date. În ciuda faptului că este un serviciu low-cost, SQL Clusters oferă o soluție MySQL tolerantă la erori, cu backup-uri distribuite perfect și restaurări la timp.

Aiven

Aiven oferă găzduire cloud gestionată de MySQL cu o selecție de infrastructuri care include Google Cloud, AWS, Microsoft Azure, DigitalOcean și UpCloud, în toate regiunile. Pentru a garanta securitatea datelor, instanțele MySQL de la Aiven rulează pe mașini virtuale dedicate, iar datele sunt criptate atât în ​​repaus, cât și în tranzit. Replicile de citire numai și replicile de citire de la distanță oferă viteză mare și eliberează nodul principal de la sarcinile de citire nemaivăzute.

Serviciul de bifare a bazelor de date este o caracteristică exclusivă pe care o oferă Aiven pentru a vă permite să efectuați acțiuni suplimentare pe baza de date fără a afecta mediul de producție. Planurile lunare de prețuri încep de la 99 USD pentru un plan de pornire, care include 1 VM, 2 CPU, 4 GB RAM și 80 GB stocare.

Stai departe de blocajele furnizorului

Un ultim lucru de care trebuie să fiți sigur când alegeți un furnizor de baze de date cloud este că acesta vă va permite să vă duceți bazele de date în altă parte în orice moment și fără probleme. Furnizorul de servicii cloud pe care îl alegeți astăzi nu ar putea fi adecvat mâine sau poate găsiți o altă opțiune care oferă un serviciu mai bun sau mai ieftin. Prin urmare, trebuie să știți dinainte că veți putea migra cu ușurință datele voastre.

ETICHETE:

  • Bază de date

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map